NO, je hodně chytrej, nikdo ho nic cíleně neučil, on se ptal, když byl malej tak ukazoval a vztekal se

a dopadlo to tak, že na 1,5 roce znal celou abecedu + čísla do deseti - a to nemluvil. Kdybych to doma sama neměla, tak tomu prostě neuvěřím - to samé říkala manželova sestřenice, která to viděla a která má doma taky hodně chytrou holčičku.
Tchýně, švagrová i sestra mé tchýně jsou všechny učitelky a všechny jsou z něj komplet na větvi.
Ve 2,25 - napočítal bezpečně do dvaceti (počítali jsme na podzim vrány na stromě) - kolem těch 3 let sčítat uměl předměty - čísla asi ne - my ho tohle fakt neučili, ale věděl, že počet znamená číslo, to vím bezpečně. Ve 2,75 objevil číselnou řadu do 31 -v kalendáři a zbytek do 100 si to odvodil - chtěl jen vědět, jestli je je pětcet (místo padesát)...
Než šel do školky (v čerstvých 3letech) zvládl početní řadu do 150 - objevil krejčovský metr, když jsem mu šila kapsář. Dál do 200 si to odvodil a tak dále.
Vlastně ho nic cíleně neučíme, já ani nevím, jak bych ho ty abstraktní pojmy učila tak, aby tomu rozumněl, jen mu odpovídám, když se ptá. On se ale hlavně ode mne moc "vyučovat" nenechá

Bezpečně ale vím, že teď (čerstvých šest a předškolák) umí číst, psát tiskace. Počítat ve dvouciferných číslech umí taky - zjistila jsem to tak, že jsem se ho nedávno náhodou zeptala, za kolik let mu bude tolik, co je mě teď - nejdřív prý že to neví, pak chvíli přemýšlel a řekl správný výsledek....njn...
Stejně tak jsem ve čtyř letech zjistila, že chápe násobky dvou - jak je ve školce počítají 2,4,6... Vysvětloval mi, že je to počítání "po dvojkách"...