15.12.2009 9:20:16 zerat
Re: Trouba - peče nerovnoměrně
Já mám pátým rokem nadupaný sporák od Mory, horní plyn. hořáky s pojistkami... a trouba - jsem s ní maximálně spokojená

Je fakt, že při běžném pečení,kdy mám zapnutý jen horní a spodní ohřev lehoulince, ale opravdu tak lehoulince, že to neřeším ani otáčením plechu, mi peče víc. Pravý horkovzduch(má + na zadní ploše topné těleso a skvělou cirkulaci vzduchu) je super na pečení třeba Vánočky, - nepraská a peče se tak nějak akorát, gril používám hodně často na ryby... ale třeba dát při horkovzduchu péct dva záviny nad sebe, tak ten dolní je nahoře úplně světlý, což dá rozum, takže za sebe přiznávám, že tak nějak raději asi peču po jednom plechu- líp se mi to hlídá.
Jediný, co mě na ní trošku nakrklo byla výměna pantů - na otevřené dveře od trouby mi spadla nádoba s moukou a odešlo(spálilo se) mi po pěti letech prý díky používání funkce Cmax právě to horkovzdušné ohřívací těleso... takže jsem zaplatila 2000 Kč za opravu, ale zase díky panu opraváři vím, že jsem pět let zaměňovala nepravý horkovzduch za pravý
Odpovědět