Opět nás inspirovala sladká Francie.
Uvaříme si hověz maso,nebo králičí předek po Burgundsku: Potřebujeme 500 g masa,dvě cibule ,čtyři mrkve,kousek slaniny,olej,petržel,bobkový list a tymián.pepř a sůl.
Maso nakrájíme na větší kostky,mrkev na kolečka,cibuli nahrubo. Do misky naskládáme po vrstvách,proložíme bobkovým listem, snítkou petržele a tymiánem. Zalijeme důkladně červeným vínem a necháme do druhého dne uležet.Před přípravou scedíme víno do hrnku,maso a zeleninu oddělíme. Na oleji a slanině nejprve krátce opečeme cibulku,pak přidáme maso,mrkev a zalijeme vínem.Osolíme, opepříme a velmi, velmi zvolna dusíme doměkka. Jsou k tomu skvělé české knedlíky, toto jídlo chutná kupodivu i dětem.
Těhotenství |
Dítě |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.