tisk-hlavicka

Jahelník

9.2.2000 Radana Chybová

Důležitý je výběr základní suroviny.

Jáhly obsahují tuk, proto nesmí být staré,doporučuji kupovat v obchodech se zdravou výživou, kde je větší obrat.

Přebrané jáhly spaříme 2x vroucí vodou. Zalijeme mlékem, aby byly ponořeny, mírně osolíme a vaříme za stálého míchání doměkka, na hustou kaši. Tekutinu můžeme v průběhu vaření doplnit.

Do vychládající kaše vmícháme 1-3 žloutky (podle počtu strávníků), kousek másla (rostlinného tuku) cukr dle chuti a sníh z příslušného množství bílků. Do vymazané a vysypané zapékací misky dáme vrstvu těsta, vrstvu sušených švestek(meruněk..) nebo čerstvých jablek a opět vrstvu těsta.

Pečeme při 180°C cca 45 minut. Neuvádím základní množství jahel, odvíjí se od počtu strávníků. Suché jáhly nabudou po uvaření zhruba jako rýže. Proti rýžovému nákypu je jahelník mnohem lahodnější.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.