tisk-hlavicka

Jablkové knedlíky

11.6.1999

Boule až za ušima slibuje paní Trnková z Prahy.

  • 1/2 kg nahrubo nastrouhaných jablek

  • 14 dkg hrubé mouky

  • špetka soli

  • hladká mouka na vál

    Z výše jmenovaných surovin uhněteme těsto a necháme jej 2 hod. odpočinout. Pak tvarujeme knedlíky (velikosti švestkových), obalujeme je v hladké mouce a vaříme na mírném ohni. Jsou výborné sypané cukrem a nastrouhaným tvrdým tvarohem, nebo sypané cukrem se skořící a maštěné máslem. Dají se jíst i s cukrem a mletým mákem, o čemž mě přesvědčily vlastní děti, které mák milují. Přeji dobrou chuť a velké boule za ušima.

  • Názory k článku (0 názorů)
    Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




    Vyhledávání článků podle věku

    Seriály

    Vývojové tabulky

    Těhotenství

    Dítě


    Zajimavé odkazy:
    Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.