tisk-hlavicka

Nestlé probiotická výživa

13.12.2004

Pro zdravý růst, odolnost a sílu.

Mléko je velmi důležitou složkou dětského jídelníčku. Dodává tělu bílkoviny, mnoho vitamínů, je hlavním zdrojem vápníku, který je nutný pro správný vývoj kostí a zubů. U kojenců je potřeba vápníku a ostatních živin ideálně pokryta z mateřského mléka nebo kojenecké mléčné výživy.

Ve věku 12 měsíců je však vhodné nahradit pokračovací kojeneckou mléčnou výživu mlékem, které je lépe optimalizováno pro potřeby dítěte tohoto věku. Uvedenému určení plně odpovídají tzv. batolecí nebo juniorská mléka. Obecně je doporučováno vyvarovat se nebo omezit podávání kravského mléka až do věku 3 let hned z několika důvodů.

Plně neupravené kravské mléko má nevhodný poměr bílkovin, tuků, cukrů a solí. Je velmi nevhodným zdrojem železa a může přispívat k chudokrevnosti. V neposlední řadě není nikdy zaručena správnost jeho obsahu a mikrobiologická nezávadnost pro malé děti. Není vhodné používat ani polotučné mléko - částečně pro snížený obsah tuků, a částečně pro jejich nevhodný poměr zastoupení.

V současné době společnost Nestlé jako jediná na trhu nabízí v kategorii mléčných batolecích či juniorských výživ již velmi dobře známý a úspěšný výrobek Junior mléko BIFIDUS s probiotiky, které plně odpovídá všem výživovým nárokům dětí od jednoho do tří let věku.

V porovnaní s kravským mlékem obsahuje například:

  • 5x více vitamínu C, který zvyšuje odolnost organizmu.
  • 10x více vitamínu D pro správný růst kostí.
  • 10x až 13x více železa nutného ke správné krvetvorbě
  • 2x více jódu nezbytného pro správnou činnost štítné žlázy
  • esenciální mastné kyseliny v optimálním poměru a množství, důležité pro rozvoj nervového systému dítěte
  • probiotické bakterie chránící zdraví dítěte

Kromě probiotik v mléčných výživách je však nyní možné nově nalézt tyto prospěšné bakterie také v Nestlé dětských kaších.

Nestlé Osmizrnná kaše BIFIDUS je první a zatím jedinou dětskou kaší s probiotickými (zdraví podporujícími) bakteriemi na našem trhu. Základ tvoří osm druhů obilné mouky (pšenice, ječmen, žito, kukuřice, rýže, oves, proso a čirok) jako bohatý zdroj minerálních látek, stopových prvků a vitamínů, neboť každá z těchto obilovin je charakteristická obsahem specifických živin.

Její jedinečnost však spočívá v obsahu "přátelských" probiotických bakterií a použití tzv. CHE procesu při výrobě.

Probiotické bakterie jsou velmi prospěšnými pomocníky pro dětský organismus, neboť posilují jeho obranyschopnost, zdraví a příznivě regulují trávicí procesy, čímž umožňují optimální vstřebávání živin z potravy.

Podstatou CHE je enzymatické štěpení obilných škrobů na jednodušší složky. Tímto postupem je dosaženo velmi příjemné sladké chuti i přes minimální doslazení řepným cukrem. Kaše je díky tomu též snadno stravitelná a při chladnutí zůstává jemná bez nežádoucího houstnutí.

Osmizrnná kaše BIFIDUS je určena pro děti od ukončeného 6. měsíce. Pro své výživové hodnoty a výbornou chuť je však vhodným doplňkem jídelníčku i starších dětí.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.