tisk-hlavicka

Konzumace masa a rakovina plic

13.4.2003 Cancer Causes Control 1998 Dec;9(6):621-30 1 názor

Není žádnou novinkou, že výskyt rakoviny plic je těsně spojen s kouřením. Vědci však začínají vršit důkazy, že - vedle kouření - jsou s rizikem rakoviny plic spojeny i další faktory životního stylu.

Předchozí výzkum naznačil, že strava bohatá na tuk, na saturované tuky a na cholesterol (tedy typicky strava s velkým zastoupením masa) souvisí se zvýšeným rizikem rakoviny plic.

Výsledky populační studie mezi ženami kuřačkami i nekuřačkami v Missouri naznačují, že spotřeba červeného masa, zvláště smaženého či dobře propečeného, souvisí se zvýšeným výskytem tohoto typu rakoviny.

Názory k článku (1 názorů)
tak ty... Jiří 1.9.2004 13:11




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.