tisk-hlavicka

Speciální margarín lepší než máslo

13.4.2003 The Journal of the American Medical Association 2000;284:2740-2747

Máslo nebo margarín? Tato otázka trápí některé konzumenty jedlých tuků, kterým bylo nejprve řečeno, že odpovědí je margarín, ale pak se dozvěděli, že margarín obsahuje tzv. transmastné kyseliny, které hladinu cholesterolu rovněž zvyšují.

Podle výsledků nového výzkumu se ukazuje, že určitým řešením by mohl být speciální margarín, který obsahuje podstatně méně transmastných kyselin. Během pětitýdenního sledování 46 rodin se zjistilo, že v těch rodinách, které používaly tento nový margarín, došlo k průměrnému snížení LDL („špatného“) cholesterolu o 11%.

Názory k článku (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.