...jaká by neměla chybět na žádném stole v Americe na Svátek díkůvzdání.
Na středně velkou dýní potřebujete :
(Nejlépe takovou jako jsou obvykle na obrázku "zebrovitou", ale můžete použít i jiné druhy jako třeba patison, dýně, které se u nás obvykle nakládají i jiné).
Dýní rozkrojíte, vyjměte zrníčka a vnitřek pomažete směsi koření , másla a cukru. Syrupem pomažte hlavně horní okraj dýně. Nakonec položte na celý vnitřek a okraj dýně na tenko nakrájenou slaninu (v Americe se prodávají velmi tenké plátky určené ke smaženým vajíčkům na slanině. Vy si musíte pomoci samy).
Dýní vložte do zapakaci mísy nebo do pekáče a podlejte trochu vody, asi tak 3 cm vysoko.
Vložíte ji do trouby předehřáté asi na 220 stup'n§ celsi. Péče se tak 30 minut. Pokud by vám slanina z okrajů sklouzávala dovnit dýně, vyndejte ji zpět.
V Ameice je takto pečená dýně jednou z příloh slavnostní večeře . Vy ji můžete jsit s bílým chlebem, s bramborovou kaši, ale třeba i s rýží.
Těhotenství |
Dítě |