tisk-hlavicka

Pečená dýně

9.10.2001 Souradová Věra 1 názor

...jaká by neměla chybět na žádném stole v Americe na Svátek díkůvzdání.

Na středně velkou dýní potřebujete :

(Nejlépe takovou jako jsou obvykle na obrázku "zebrovitou", ale můžete použít i jiné druhy jako třeba patison, dýně, které se u nás obvykle nakládají i jiné).

  • 100 gr hnědého cukru
  • 125 g roztopeného másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého muškátu
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 1/2 lžičky natlučeného hřebíčků
  • Troška sirupu z javorových stromů, která k receptů patří, se dá nahradit medem nebo syrupem z cukrové řepy.

Dýní rozkrojíte, vyjměte zrníčka a vnitřek pomažete směsi koření , másla a cukru. Syrupem pomažte hlavně horní okraj dýně. Nakonec položte na celý vnitřek a okraj dýně na tenko nakrájenou slaninu (v Americe se prodávají velmi tenké plátky určené ke smaženým vajíčkům na slanině. Vy si musíte pomoci samy).

Dýní vložte do zapakaci mísy nebo do pekáče a podlejte trochu vody, asi tak 3 cm vysoko.

Vložíte ji do trouby předehřáté asi na 220 stup'n§ celsi. Péče se tak 30 minut. Pokud by vám slanina z okrajů sklouzávala dovnit dýně, vyndejte ji zpět.

V Ameice je takto pečená dýně jednou z příloh slavnostní večeře . Vy ji můžete jsit s bílým chlebem, s bramborovou kaši, ale třeba i s rýží.

Názory k článku (1 názorů)
dyne petra 17.9.2002 15:22




Vyhledávání článků podle věku

Seriály

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě


Zajimavé odkazy:
Předporodní kurzy   |   Najděte rýmy na slovo a napište báseň.