Se sýrem, kečupem a česnekem? Možnosti jsou širší a například po sladkých langoších se utlučete.
Ricotta a ovoce, jablka se skořicí, povidla, mák a švestky... to jsou lahodné kombinace, na které se můžete těšit.
Ať už chcete langoše slané nebo sladké, základ je stejný.
Pokud chcete těsto od základu, budete potřebovat mouku, droždí, trochu mléka, špetku soli a cukru. Tajemství spočívá v důkladném vykynutí – těsto potřebuje ležet alespoň hodinu v teple.

První recept, který překvapí svojí lehkostí, jsou langoše s ricottou a čerstvým ovocem. Je to jako když spojíte to nejlepší z italského dezertu s českou klasikou.
V míse smíchejte mouku s droždím, solí a cukrem. Přidejte mléko a vypracujte na hladké těsto. Zakryjte utěrkou a nechte asi hodinu vykynout. Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělte asi na 12 stejných dílů. Vytvořte placky. Ty smažte v rozpáleném oleji (po obou stranách) dozlatova.
Na krém jednoduše smíchejte ricottu s cukrem, podle chuti. Vmíchejte žahour – vznikne krásné mramorování. Upečené a vychladlé langoše potřete krémem a bohatě ozdobte ovocem.
TIP: Ricottu můžete nahradit mascarpone nebo tvarohem. Výsledek bude pokaždé trochu jiný, ale vždycky lahodný.
Jablka a skořice jsou kombinací, která nikdy nezklame, a v langoších funguje naprosto dokonale. Tenhle recept je výjimečný tím, že jablka patří rovnou do těsta.
V míse smíchejte mouku s droždím, solí a cukrem. Přidejte mléko a nastrouhaná jablka a vypracujte na hladké těsto. Zakryjte utěrkou a nechte asi hodinu na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozdělte na pomoučené ploše přibližně na 12 dílů, vytvořte placky a smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové a vychladlé langoše potřete bílým jogurtem a posypete skořicovým cukrem. Ozdobte pokrájenými jablky.
Poslední recept je pocta české tradici. Povidla a mák patří mezi nejoblíbenější sladké náplně v naší kuchyni, tak proč je nezkusit i na langoších?
Základní těsto připravíte stejně jako u předchozích receptů – mouka, droždí, sůl, cukr a mléko. Po vykynutí těsto rozdělte na menší kousky (proto mini langoše) a usmažte dozlatova.
V misce dohladka vymíchejte povidla s trochou rumu. V jiné míse smíchejte mák s cukrem. Upečené a vychladlé langoše potřete povidly, ozdobte švestkami a posypte makovou směsí.
• Servírujte hned – sladké langoše nejlépe chutnají čerstvé, maximálně do několika hodin po přípravě.