Agnes+3 | •
|
(12.6.2006 13:30:35) Dobrý den. Můžete mi, prosím, někdo napsat, jak dlouho ten sirup vydrží? (je mi jasné, že je TAK dobrý, že NEVYDRŽÍ vůbec :-) Dělávám něco podobného, ale když jsem ho nepřevařila, časem (asi za měsíc) zplesnivěl. Jinak ho skladujeme celý rok (pokud teda vydrží:-) Díky za odpověď.
|
ducik |
|
(12.6.2006 14:18:54) nedelame sice zrovna kozickovy sirup, ale klasicky ovocny, treba rybizovy.. a konzervantem by v obou pripadech mela byt zminovana kyselina citronova.. podle babiccina receptu jeste davame sirup do nevymytych lahvi od tvrdeho alkoholu, to pry take pomaha :-)
|
Martina, 2 kluci |
|
(12.6.2006 22:22:04) Nám bezový sirup vydrží (používáme ho jako šťávu do vody, ne jako lék samostatně) - do každé láhve přilijeme nakonec trochu slivovice. Zůstane nahoře a manžel má úkol ji pokaždé upít :-)) Jinak také zahříváme až k vodu varu a horké lijeme do láhví. Také dáváme víc bezových květů, prostě kolik se do té 4litrové sklenice k těm 3 litrům vody nacpe.
|
|
|
Markéta+8 | •
|
(12.6.2006 20:35:07) Díky za milý článek. Letos jsem si podle něj ověřovala, kolik tam vlastně přijde té kyseliny citronové. Jinak, k té trvanlivosti: Po vyzkoušení nejrůznějších zaručených metod jsme zakotvili u systému klasických kompotovek, (0,7 l OMNIA),sterilovaných v zavařovacím hrnci. (Ty, které napoprve nechytnou, označím výhružným nápisem vzít brzy.) Tady je procento zkažených dlouhodobě nejmenší. A letos poprve mi díky Náglovům napadlo, že to zkusím míchat zastudena a vařit jen jednou, ve sklenicích v hrnci. Je to ta nejjednodušší zavařenina co znám, čím víc navařím koziček, tím míň se o měsíc později morduji s rybízem a s jostou. Naše roční spotřeba je okolo 100 sklenic šťávy. (To není překlep :-))) To cukrové šílenství se dá jednou do roka přežít, a pak už jen chodíme do komory na dobrou šťávu. Jinak, to byla dobrá metoda, jak nenásilně přimět potomky k pomoci při společném díle.... Všechny Náglovy moc zdravím Markéta
|
magda1 |
|
(18.6.2006 20:33:29) já dělám bezinkový sirup už několik let,vždy převařím vodu a v ní máčím květy a cukr míchám zastudena,v zavařovačkách jsem ho pak uchovávala v lednici,vydržel tam v pohodě až do zimy (akorát to zabere dost místa).Letos chci udělat víc várek,tak se chci zeptat jak to zavařujete- na kolik stupňů a jak dlouho děkuji za odpověď.
|
|
Radek | •
|
(25.5.2009 12:39:39) Včera jsem zrovna dodělal sirup. Chtěl bych se podělit se svým postupem. Asi kolem 200 ks menších květů jsem namočil na 24 hodin do cca 12-15 litrů převařené vody, spolu s adekvátním množství kyseliny citronové. Druhý den jsem vše scedil a přidal 15 kg. cukru. Vše jsem zahřál na 80 st. celsia a 5 min. vařil, pak nalil do sterilních flaší od rumu (1 a 0,5 l). Ještě se mi nestalo, že by se mi nějaký v komoře zkazil. Akorát jsem na vážkách, zda těch květů nebylo moc. Co vy nato ? Dík za odpovědi. Radek.
|
|
|
|