Stáňa+Ondra (* r. 94) |
|
(9.12.2001 22:27:58) Nabízím recept na konkurenční vánoční perníčky :o)(doufám, že už jsem je tu někdy nepsala a že se tedy nebudu trapně opakovat :o).
25 dkg hl. mouky, 6 dkg másla (Hery), 6 dkg moučk. cukru, 1 vejce, 2 pol. lžíce medu, 1-2 pol. lžíce kakaa, 3 dkg strouhané čokolády na vaření, 1 bal. prášku do perníku. Máslo se utře s cukrem a vejcem, přidá se med, kakao a strouhaná čokoláda. Nakonec se vmíchá mouka s práškem. Vypracuje se těsto, které se rozválí na sílu asi 0,5 cm. Vykrájené tvary se pečou na vymaštěném a vysypaném plechu (nebo na plechu vyloženém pečicím papírem) poměrně zprudka asi 5 min. Hned po vytažení z trouby se perníčky ještě potřou rozšlehaným vajíčkem. Povychladnutí se zdobí hustou polevou utřenou z přesátého moučkového cukru a citronové šťávy (nebo jednoho bílku). Z uvedené dávky vyjdou asi asi dva a půl plechu perníčků.
|
Míša, Junior *97, Beruška*2006 |
|
(13.12.2001 17:22:57) Chválím, vřele doporučuji a za receptík děkuji. Zkoušela jsem je v pondělí a jsou dobroučké, hezoučké a opravdu rychlé (za dopoledne bylo hotovo i se zdobením). Kačko - polevu jsem dělala z jednoho malého bílku (vajíčko velikosti M) a asi 17dkg cukru (šlehala jsem elektrickým šlehačem a postupně cukr přisypávala) a bílá mi přišla dost. Proč myslíš, že by se poleva měla bělit ještě víc?
|
|
|