Re: Asi to vidím jinak :o)
Taky si myslím, že o peníze zas tak úplně nejde. Moje starší dítě poznalo 2 školky, mladší nastupuje letos. V první soukromé a velmi drahé školce si nechávali vařit někde v hospodě a dováželi do školky. Nedělám si iluze o tom, co tam v té hospě do toho jídla sypou. Ve státní školce zdá se musí respektovat nějaké normy – mám ale dojem, že ty normy hlavně určují poměry druhů potravin, maso je samozřejmě zastoupeno, nějaká éčka, chemická barviva a konzervanty zřejmě nezajímají ani kuchaře, ani údajně „velmi přísné kontroly“. Moje dítě mívalo ve školce uzené maso s kyselou okurkou nakládanou v octě (proč kyselou nevím – je to o tolik levnější než čerstvá?), doma mi přestalo jíst polévky (kromě hovězí a brokolicové) s tím, že školkové polévky mají lepší chuť a barvu ehm ehm. Jak to asi vařej? Hoděj kostku, zasypou vegetou a dětem chutná. Přestal pít čaj, protože ve školce je takovej slaďoučkej. Pokud je tady někdo z oboru, budu ráda, když mě opraví. Holčička nastupuje do drahé soukromé školky, obědy budou vozit z hotelu, bezmasé jídlo (rozuměj sladké jídlo typu ovocné knedlíky, krupicová kaše nebo semlbába) jednou týdně. Takže ne – nejde o peníze, ale o přístup.
Odpovědět