Petra, Pepík 3 roky, Anička 7 týdnů | •
|
(19.7.2000 21:57:15) Poradí mi někdo, jak správně připravit (aby se zachovalo co nejvíc vitamínů apod.)a sterilizovat jablečné přesnídávky pro kojence, abych je pak mohla v zimě využít? Slyšela jsem, že je nutné je přisladit, aby se nezkazily, ale to se mi moc nechce. I když na druhé straně, ty průmyslově vyráběné jsou taky přislazované... Ví některá z maminek, jak na to? Předem díky. Petra
|
Jolana, Honzík 16 měsíců | •
|
(23.7.2000 22:34:57) Kamarádka mi poradila recept na přesnídávku, která, jak jsem vyzkoušela, dětem chutná. Nejlepší kombinace je zralá jablíčka a meruňky nebo broskve, vše oloupat, odtranit jádřince, rozkrájet, uvařit. Pozor, jenom zdravé ovoce! Na 2,5 kg ovoce se dává 40 dkg cukru, ale určitě bych zkusila i méně, podle sladkosti materiálu. Směs zbytečně nepřevařovat, hned rozmixovat a do horkého rozmíchat 1-2 vanilkové pudinky (pěkně zhoustne). Plnit do skleniček a chvíli (15 min) sterilizovat). Dobrou chuť!
|
|
Lída | •
|
(28.7.2000 14:58:29) Pokud vím, přesnídávky Deva přislazované nejsou a obsahují jen ovoce. Zato třeba Ben obsahují nejvíc vody, pak teprve ovoce, škrob na zahuštění a cukr. Malému chutnají obě stejně, tak to střídáme.
|
|
Daniela | •
|
(9.8.2000 14:47:11) Ahojky! Já jsem dělala letos přesnidávky z letních jablíček tak, že jsem jenom odstranila jadřince, rozmixovala v robotě s troškou cukru, dala do flašek (bez vaření)a asi 10 minut sterilovala a nekazí se, takže myslím, že není nutné dávat hodně cukru. Děti zatím sice nemám, ale myslím, že by to chutnalo i jim, a když tak osladit se to dá vždycky. Daniela
|
|
Klara | •
|
(15.8.2000 21:39:06) Petro, nevim jestli je muj recept nejlepsi pro uchvani vitaminu. Ja uvarim mrkev nebo jablka nebo hrusky oloupane na pare az je to hodne mekke, pak to nasypu do mixeru a prileju jen tolik prevarene vody aby se to dalo mixovat. Mixuji tak dlouho, aby tam nebyly zadne kousicky. Potom "presnidavku" naleju na tacky na led a strcim do mrazaku. Kdyz zmrzne, kostky vyklopim a dam do pytliku. Pokazde pak vyndam jednu nebo dve kostky k jidlu a necham rozmrazit, pripadne trosku prihreju. Setri to cas i penize. A navic se nemusi pridavat cukr. Klara
|
|
|