| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Receptík

 Celkem 1 názorů.
 papajana 


Receptík 

(17.4.2005 11:58:51)
Holčinky, tak na pošestý, jako Pája :o))), ale mňam, mňam, mňam...

Pohankový chléb

400 g hladké pohankové mouky
400 ml vody
1 sušené droždí
lžička soli
lžíce cukru
lžíce jablečného octa
lžička kmínu
lžíce oleje


Rozpustíme ve vlažné vodě cukr, sůl, ocet a droždí, přisypeme kmín. Elektrickým šlehačem umícháme po 2-3 minutách živé (dýchající) těsto. Nalijeme do formy na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet vyložené fólií na pečení. Necháme 30-40 minut kynou. Těsto je nutno po 25 minutách hlídat, vyskočí pak náhle nahoru a chléb překyne. Mezitím rozpálíme troubu na 225 °C a chléb pečeme na tuto teplotu 10 minut, pak dopékáme při 150-180-200°C zhruba 40-50 minut. Když už je zeshora chléb krásně tmavý, vyjmeme ho z formy, sejmeme igelit a položíme ho vrchem dolu a tak 10 minut dopečeme. Časy i teplotu je nutno vyzkoušet podle výhřevnosti trouby.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2022 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.