Lei |
|
(26.8.2021 9:25:29) Kanadské borůvky mi přijdou nejchutnější čerstvé...myslím, že do marmelády budou spíš jako výplň, a to se mi zdá škoda. Ale nevím, jedla jsem dosud jen džem z lesních borůvek.
Ryngle s aronií bych zkusila.
Z těch rybízů a malin, pokud bych si je nechtěla nechat na koláč nebo něco zmražené, bych si osobně udělala jednodruhové džemy...z kila máš tak šest menších skleniček...maliny, černý rybíz i ostružiny podle mne samy o sobě jsou geniální. Upřímně všechny ty nové pokusy o "ovoce s levandulí a kapkou brandy a špetkou tamtoho" stejně nekonkurují klasice, spíš reflektují současnou neustávající honbu za inovacemi.
Z aronie dělá moje maminka šťávu a máme ji rádi, má nádhernou barvu, pijeme ji ve velkém.
|
susu. |
|
(26.8.2021 10:48:31) Souhlasím, také dávám přednost jednodruhovým džemům (i ostatnímu), na směsi a příchutě si nepotrpím.
|
|
Marika Letní |
|
(26.8.2021 10:58:54) Taky preferuju jednodruhové džemy, špetka levandule nebo kapka brandy mě spolehlivě odradí.
Ale letos jsem zkombinovala rybíz s třešněmi a jsem nadšená. Džem chutná skoro jako rybízový, jen je trochu méně kyselý. Máme málo rybízu, naopak hodně třešní, ze kterých mi džem nechutná, přijde mi mdlý a tak mi zůstával, rozdávala jsem ho. Tak jsem to letos zkusila jinak.
|
Lei |
|
(26.8.2021 13:41:01) Mariko,
jo, dobrý nápad, třešně jsou opravdu v džemu nevýrazné, prostě nejlepší co nejvíc sníst čerstvých ze stromu a bublanina a zbytek ať si sezobají páni špačci .
Já jsem letos z nějakého popudu zkombinovala meruňky a maliny půl na půl a je to vynikající.
|
|
|
|