| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Horkovzdušná fritéza

 Celkem 12 názorů.
 madlenka+2 


Téma: Horkovzdušná fritéza 

(3.1.2021 12:30:56)
Se kterou horkovzdušnou fritézou jste spokojení? A jaké je z ní smažené jídlo? Jakou doporučíte, za přijatelnou cenu?
 Bouřka 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(3.1.2021 12:51:15)
Najdi si na Heuréce ty nejpopulárnější a pravděpodobně nesáhneš vedle, ony jsou si v rámci typu dost podobný,a že by nějaká nefungovala výrazně více jsem nezaznamenala. Chce to vědět pro kolik lidí (a jak žravých) a na co ji chceš. Obecně je šuplíkový typ, typ ala minitrouba a typ ala remoska. Ty poslední dvoje můžou mít další příslušenství jako gril a otáčecí válec.
Šuplíkové bývají digitální a "mechanické", digitální mají nějaké předvolené programy (ale můžeš u vlastní volby), ale já zjistila, že mi to moc k něčemu není a asi by mi vyhovovala spíš nedigitální. Ale zásadní rozdíl to není.
Mám objem 3,6l, koš má cca 2,5l. Chtěla jsem malou, určenou hlavně na jednoporcovky, tenhle objem je tak na 2 porce, ale udělám tam třeba kuličky z mletého pro 3 (půl kila masa, vlezlo by i o něco víc).
 Bouřka 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(3.1.2021 12:54:18)
Jídlo z ní není smažené vůbec :-). Ale chuťově skvělý. Nezkoušela jsem teda trojobal, mám to spíš na zeleninu, hranolky a vaječné směsi než na maso. Ale lidi si to většinou pochvalují i s trojobalem.
 1kulička 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(3.1.2021 13:28:49)
Koupila jsem PRINCESS 182012, byla za necelé 2,5 tisíce a vůbec nelituju. jediné, co mi vadí, že se po roce už odlupoval ten teflon na mřížce a nejde to dokoupit. Momentálně bych nejraději vyměnila celý ten vyndavací "hrnec", protože se teflon odlupuje i z jeho dna a možná to už je i zdraví škodlivý. Jenže to pravděpodobně nejde a budu muset koupit novou celou fritézu - škoda.
Ta moje má hranolky za 15 minut. Je dobré se na tyto programy kouknout předem, protože někdo si už stěžoval, že nebude hranolky dělat půl hodiny nebo déle - některé fritézy to mají fakt dlouhé.
A jak tu někdo psal, klasický řízek v trojobalu v tom nejde - teda po vyjmutí to vypadá jak syrový (i když není) a nezbarví se strouhanka do zlatova - musí to být předsmažený, aby to vypadalo jako smažený řízek. Jinak stejky a grilovaná zelenina je z toho srovnatelně dobrá, jako z pánve.
 Bouřka 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(3.1.2021 13:50:29)
Tak dobrý je mrknout na výkon ve vztahu k velikosti.
 qéčko 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(3.1.2021 19:27:04)
Nemám s ní zkušenost, jenom mě to taky zajímá. Takže kdybych chtěla jakože normální řízek, musím ho "předsmažit" a pak v té fritéze dodělat?


1kuličko, tady se asi dá ten nový vnitřek objednat? https://www.datart.cz/prislusenstvi-princess-182012-cerne.html

 Bouřka 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(3.1.2021 19:37:05)
Nemusíš, pokud ti nevadí bledý vzhled. Lidi to většinou potírají nebo zastříknou tukem, takže nějakou barvu to má, ale to zlatý osmažení to není, no.
 Sugar+3 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(4.1.2021 21:54:59)
Ja veci v trojobalu predsmazim na panvi, ale rychle. Rozpalim olej, hodim tam rizek (nebo dva, nebo tri, kolik se na panev vejde), hned obratim (kazda strana jen par sekund, jen aby to nasaklo ten olej) a pak hned prendam na ""plech"" (mam fritezu typu ""horkovzdusna trouba"", 2 zasouvaci derovane plechy).

Takhle pripravene to ma krasnou ''smazenou'' barvu (rozhodne to neni blede) a jako smazene to i chutna (jen to neni nasakle prepalenym tukem a nemusim to hlidat, maximalne to behem tech cca 14 minut smazeni ve friteze obratim a prehodim plechy).

 Saamajna 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(3.1.2021 14:52:59)
Je to tema navazujici na infrasaunu?
~t~
 Bouřka 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(3.1.2021 15:58:38)
Jasně, když ti stačí stejky ze zvířátek a pečená zelenina a netrváš na člověčině, tak ti stačí jen něco malýho na linku ~t~
 terapeutka 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(4.1.2021 14:17:54)
Mám asi měsíc koupenou zn.Tesla, cena cca 3tisíce, objem jsem vybírala velký- pro čtyřčlennou rodinu, ať nemusíme dělat třeba hranolky po částech. Takže máme 6l koš. A je to pro čtyři dostačující.
Hranolky jsou z toho sušší a tvrdší (pokud jsou to levné kupované mražené), lepší jsou přímo ameriky z brambor (ty nemají chybu), krokety taky v pohodě.
vyborný je kuřecí steak - přírodní prsa s kořením - za 15 minut šťavnatý výborný steak (a hlavně bez práce okolo!) . V trojobalu jsme zkoušeli kuřecí křidélka - ta byla výborná, dozlatova upečená, křupavá, uvnitř šťavnatá. Pokus o smaženého kapra na vánoce byl slabší - tam mi ta strouhanka nechtěla zlátnout.
Přírodní losos v tom byl super.
Za mě určite doporučuji, už má u nás čestné místo na kuchyňské lince a bude se jistě používat často ~w~
 Bouřka 


Re: Horkovzdušná fritéza 

(4.1.2021 18:55:44)
Tak já nemůžu říct, že by hranolky byly sušší a tvrdší. Jsou výborný i obyčejný mražený. Kupuju v Lidlu, před fritézou jsem je dělala v troubě, to jsem brala ty silnější. Do fritézy se osvědčili ty slabší.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.