| jitule+marianka (7/2011) |
 |
(19.7.2013 13:33:22) ... aby vydržel aspoň chvilku pěkný. Poslední dobou jsem se vrhla na dorty potahované fondánem, ale už jsem ho jednou v horku dělala a hmota se rozpouštěla pod rukama a to ani nemluvím o tom, jak vypadal, než jsem ho doručila na místo určení. Teď půjde o oslavu u nás doma, takže transport odpadá, ale stejně.. Koupila jsem si jedlou fixu a ráda bych na něj napsala text, ale nevím z čeho ho teda udělat, aby se na to dalo psát. Jako jediná vhodná varianta mě napadá tvarohový dort s ovocem a piškoty (obdoba toho ze zakysané smetany), ale chtěla jsem něco slavnostnějšího
|
| Černá kronika | 
 |
(19.7.2013 13:44:49) Včera jsem pekla na plech - piškotový těsto jako na roládu, vychladlé jsem pomazala višňovou marmeládou, dala pokrájené broskve z konzervy a na to červené želé. Dort to sice není, ale plech jsem mohla mít v lednici, na talířkách to vypadalo pěkně a hezky osvěžil.
|
|
| a je to? |
 |
(19.7.2013 13:49:07) A co to upéct přes noc? Osobně s dortama moc zkušenosti nemám, ale jinak v těchle vedrech peču až v noci. Teda pekla jsem...teď dietíme
|
|
| Cimbur | •
 |
(19.7.2013 14:19:46) http://www.laskominyodmaryny.cz/2011/10/stefanka-cili-variace-na-medovnik.html
Upekla jsem z toho čtyři kola podle dortové formy, promazala podle návodu, boky trochu olepila tím krémem a oplácala mletými ořechy, pak navrch čokoládovou polevu - takovou napůl krémovou, ořechy jsem ozdobila i po obvodu dort, psát se dá do poloměkké polevy - nebo text vytvoříš z nějakého posypu, perliček atd. V teple se osvědčil.
|
|
| MATESIN | •
 |
(19.7.2013 14:21:32) jitule a co delas za potahovku,ja pecu a delamsi domaci ze susenyho mlika a v pohode.jinka bycch udelala ze zakysane smetany+ ovoce+ piskoty,kolem dala cukrarske piskoty a zavazala masli
|
|
| arsiela, | 
 |
(19.7.2013 15:26:02) Já se patlala v úterý s obyč piškoťákem,promázla džemem a krémem z koupenýho prášku.Polila čokoškou navrch jen kapku zdobení a v lednici vydržel bezvadnej dodneška.S potahem se mě v tomhle vedru patlat enchtělo.Ale kámoška dělá dorty na zakázku a i v tomhle vedru dělá z kupované potahovky a drží to bez problémů.
|
|
| Marťa11 |
 |
(19.7.2013 15:50:41) v teple dělám buď nepečený (piškoty, ovoce, zakysaná + normální vyšlehaná smetana) nebo tiramisu (z mascarpone) do formy dortu (stejně jako nepečený dělám den dopředu)
|
|
| tacka |
 |
(19.7.2013 16:48:51) do vedra jen nepečený dorty anebo piškot, nějaký tvaroh. krém, sezonní ovoce a přelít želatinou. Vychlazené to bude dobrota.
|
|
| Limai | 
 |
(19.7.2013 20:25:14) Nepochopila jsem to tak úplně,proč by měl vadit potahovaný dort.Budeš ho přece skladovat v lednici,ne?A ven se vyndá,jenom když ho budeš krájet.Dělala jsem potahovaný dort minulý víkend a žádný problém nebyl.
|
| jitule+marianka (7/2011) |
 |
(19.7.2013 20:42:32) Já jsem dělala při minulé vlně veder koncem června, potahová hmota se mně rozpouštěla pod rukama, rozválená nešla ani zvednout a když jsem ji na ten dort konečně dala, tak se deformovala a nešla vůbec vyhladit. Už jsem z té stejné hmoty dělala dort při příznivějších teplotách a šlo to krásně, ale ve vedru se to teda vůbec neosvědčilo... Používám fondán FunCakes, možná jsou i lepší, které vedro vydrží, ale zkušeností moc nemám.
|
| adelaide k. | 
 |
(19.7.2013 20:46:32) Dělala jsem potahovaný včera a nebyl žádný problém. Potahovala jsem klasickým falešným marcipanem (mléčná hmota) a držel i rozvaloval se dobře.
|
|
| Limai | 
 |
(19.7.2013 22:38:57) 25 dkg sušeného mléka(polotučné),25 dkg cukr moučka,jedna lžíce kukuřičného sirupu,jedna lžíce vody,půl lžíce mandlového aroma.
|
|
|
|
| Lenka Pražanda |
 |
(21.7.2013 20:07:54) A co takhle medovník? Ten je všeobecně oblíbený a odpadá potahování. Nápis se dá udělat postaru na čokoládovou destičku nebo vykrájet písmena z marcipánu a položit je nahoru. Slavnostní medovník jsem zdobila dekoracemi z čokolády. Listy a květiny. Myslím, že by to šlo i z marcipánu. Aspoň by se ta hnědá oživila nějakou barvičkou.
|
|
|