| Monty | 
 |
(26.2.2013 9:22:58) A co takové ty rychlé sýrové tyčinky s kmínem z listového těsta? Ale to vy v UK asi nemáte, co?
|
| angrešt |
 |
(26.2.2013 9:45:19) Aha, takže v UK. Tam, pokud vím, je velmi levný ořez - jak rybí, tak masový . A kosti se tam musejí nějak dokonce vracet do kafilerky či co, tj. dají se dostat i zdrarma, jelikož to řezníkovi ušetří. Takže co třeba udělat velice silný (ideálně dvojitý - consommé) hovězí bujon z kostí a ořezu. Čirý. A k němu bufet přichystaných různorodých zavářek - játrové, parmazánové, drožďové... knedlíčky, domácí nudličky, drobení, na másle osmahnutá julienne, hrášek, krutony, nasekaná petrželka...
nebo rybí polévku z rybího ořezu.
nebo je levné to skopové, pokud žiješ směrem ke Skotsku. Skopové je takové - no, já ho radši umleté a pikantně ochucené styl Balkán/Maroko/Řecko...prostě co trochu přerazí tu vovci :)
|
| maximin | 
 |
(26.2.2013 10:15:44) Angrest, s kostma mas temer pravdu, ovsem problem je, ze musis najit reznika, ktery je ochotny ti kosti dat a jeste zjistit kdy ma bouraci den... A to ja jsem v tehle vesnici jeste nenasla. Takze kosti proste ted zrovna nesezenu.
Na mrazaku mam 1.5l vyvaru, ale neni dost repre na cistou, pruzracnou polevku, je pouzitelny tak do toho gulase 
Skopove radeji ne, neznam tyhle lidi dost dobre, abych vedela, ze aspon polovina to ji a praxe pravi, ze ne kazdy anglican to ji. Vnitrnosti radeji vubec ne, protoze jatra neji temer vubec nikdo  Drzkovou polevku radsi ani nekomentuju A radeji bych neco pro ne nezvykleho, ale presto "pozivatelneho" 
Byla jsem prozkoumat mrazak, takze: asi 10 vytecnych spekacku domaci uzene veprova jatra (zeby ta pastika??) bryndza chorizo paprikova klobasa chilli klobasa svestky pulene i cele uzene kosti odrezky uzeneho tuku dve kureci kostry
tot vse
pak tu mam kysane zeli
Ale v lednici mam 2kg tvarohu!! Zeby pirohy plnene uzenym masem a zelim?? Jak se to dela?
|
| Lassiesevrací |
 |
(26.2.2013 10:23:29) Tvarohové švestkové knedlíky
|
| maximin | 
 |
(26.2.2013 10:31:29) Lassie, to by zajasal muj chlap, ale nejsem si jista, jak by jasali pozvani 
|
|
|
| angrešt |
 |
(26.2.2013 10:24:08) Tak z uvedeného:
utopence (ale ne z celých buřtů, ale nakrájených podélně na půlky či čtvrtky - neznalým to připadá míň strašidelné)
zelňačka s uzeným a švestkami (já dávám teda sušené, ale třeba y šly i ty mražené, dát hodně na konci, aby se nerozbředly)
pirohy plněné zelím a uzeným - těsto na pirohy tvaroh:máslo:mouka 1:1:1 + trochu soli - ale já dávám místo tvarohu bryndzu a dělám poměr cca 0,9:0,8:1,3 - prostě maličko víc mouky a míň tuku,bryndza je tučnější než tvaroh.
Játrová paštika s uzeným a švestkami
Prosté uzené s jablkovým křenem, k tomu domácí kmínový chléb
|
| maximin | 
 |
(26.2.2013 10:25:49) Angret, zelnacka me zaujala, mohla by ses prosim vic rozepsat?
|
| angrešt |
 |
(26.2.2013 10:26:28) Kdyžtak napiš na mail, pošlu Ti recept z kuchařky
|
|
|
| Senedra | 
 |
(26.2.2013 11:20:00) Angrešte, jak ten jablkový křen děláš? A jak dlouho vydrží v lednici?
|
|
|
|
|
|