| L+2 ks | 
 |
(1.6.2012 11:54:21) Hezké poledne, chtěla jsem upéct dort. Nechtěla jsem obyčejný, tak jsem si koupila takový ten roztahovací kruh, že upeču velký a na to ještě malý. Ale ouha, nepovedlo se. S kruhem už nikdy víc . Takže teď tu mám takový upečený polorozdrobený korpus. Napadlo mě, že by to šlo ještě nějak zpracovat a že by bylo teoreticky možné ho nějak dostavět nebo dodělat, aby z toho nakonec nějaký dort vzniknul?? Je mi líto ho jen tak vyhodit. Nevíte, co s ním??? Díky
|
| Kudla2 | 
 |
(1.6.2012 12:08:54) http://www.apetitonline.cz/recepty/1525-kyblik-s-piskem-narozeninovy-dort.html
zkus toto - místo popisovaných ingrediencí můžeš prolít jakýmkoli krémem.
Škoda, že tu není velká fotka, iluze byla opravdu dokonalá
|
|
| angrešt |
 |
(1.6.2012 12:16:00) Kolik toho je? Můžeš rozdrobit, smíchat trochu s rozpuštěným máslem a buď z toho upéci podklad pod cheesecake, nebo třeba udělat nepečený citronový dort http://kami40.rajce.idnes.cz/jednohubky/#citronovy.jpg
Nebo je toho opravdu hodně? Nějak nechápu, jeslti korpus máš jeden celý a jeden rozpadlý, enbo jeden celý rozpadlý. pokud je jeden celý, můžeš z něj udělat podklad a pak udělat "krkův dort". Pokud je korpus světlý, stačí pak poprášit kakaem.
|
| Koloběžka 1. | 
 |
(1.6.2012 13:35:27) Na citronový dort se dnes chystám, dělala jsem před rokem na oslavu narozenin a měl velký úspěch, tak to zopakuji.
|
|
|
| L+2 ks | 
 |
(1.6.2012 12:16:28) Tiramisu by byl dobrý nápad, ale nemám mascarpone. Kyblík by byl dobrý, ale je to pro dospělého. Co můžu udělat, je dort rozkrojit na dvě části, to ještě půjde. Pak mi tu zbyde, to co oříznu z vrchu a to co vyteklo kolem formy. Navíc už mám uvařený puding na krém. Nemáte ještě nějaký nápad?
|
| angrešt |
 |
(1.6.2012 12:18:10) hele, takže ono to má nějaké soudržné části? Daly by se z toho nakrájet třena nějaké pravidelné hranolky? Tak co šarlotu?
|
| angrešt |
 |
(1.6.2012 12:19:09) kdyžtak to vyfoť, neumím si přesně představit, co to vlastně máš
|
| angrešt |
 |
(1.6.2012 12:27:48) Pokud by se z toho daly třeba nakrájet různě velké hranoly, šel by z toho punčový dort
Punčový dort Upečeme piškotový korpus požadované velikosti v hlubší obdélníkové formě (dodržíme přitom poměr 3 vejce : 3 lžíce cukru : 2 lžíce polohrubé mouky : 1 lžíce škrobu, + pár kapek oleje, citronová kůra). Poté rozkrojíme na tři díly. Spodní díl potřeme pikantní zavařeninou. Střední díl rozkrájíme na různě veliké hranoly. Ve dvou miskách smícháme rum s trochou vody, cukrem a troškou potravinového barviva – v jedné se
žlutým, ve druhé s červeným. Jednotlivé hranoly namáčíme do obarveného rumu a skládáme na spodní díl, boky i horní strany hranolů potíráme zavařeninou. Nakonec přiklopíme třetím dílem, který pokropíme zbylým obarveným rumem. Povrch dortu potřeme polevou z moučkového cukru utřeného s citronovou šťávou. Zdobíme podle fantazie.
|
|
| L+2 ks | 
 |
(1.6.2012 12:35:14) Mám celistvý korpus, ale je nižší než na klasický dort. Takže mě napadlo něco ve smyslu-jednou rozkrojit, promazat krémem a pak třeba ten rozdrobej zbytek smíchat s něčím a nechat ztuhnout, třeba nebo on asi ani nebude špatnej nápad ten krtkův dort, ale nikdy jsem nedělala, jdu googlit recept. Pro vysvětlení vám napíšu, jak se to stalo,ať se trošku zasmějete... Kruh jsem kolem dokola obalila a umačkala papírem, aby těsto nevyteklo. No, stejně vyteklo. Když už jsem viděla, že vytejká, tak mě napadlo, zatížit to, tak jsem na ten kruh položila plech zatížený litinovým pekáčkem. Jenže pak jsem šla cvičit a trochu nechala dort osudu. Teda jsem si spíš myslela, že tolik nevyběhne. A on vyběh a přilepil se zespoda k tomu plechu, takže nezbylo nic jiného než to strhnout  Že jsem neudělala svoji osvědčenou klasiku
|
| Zd a tři |
 |
(1.6.2012 12:40:06) Krtek je můj favorit pravě z důvodu, že ten konečný vzhed je moje slabina. Ale ta hrouda mi celkem jde....
|
|
| angrešt |
 |
(1.6.2012 12:42:01) Kdyby mi Tě nebylo líto, tak bych se docela chechtala  Hele, z toho by "krtkův dort" šel velmi dobře. Ale je trochu dětský. nádherně by z toho šlo zucotto! Místo šlehačky bys naplnila krémem - půl krému jen smíchat s drobečky, druhou půlku s drobečky + kakaem. Případně bych do toho přidala sekanou čokoládu. Je to efektní a "dospělácké".
|
| angrešt |
 |
(1.6.2012 12:44:25) Když hodíš zucotto do google obrázků, najde to krásné. Mísu vykládám potr. fólií. A na povrchu se to pak dá krásně dozdobit, popř. polít čokoládou, a vypadá to jako úmysl
|
| angrešt |
 |
(1.6.2012 12:52:20) Nu, držím palce, já odcházím na dortík za tchýní
|
|
|
| L+2 ks | 
 |
(1.6.2012 13:01:01) Teď když jsi mi poradila Zucotto, tak se klidně směj  Děkuju, děkuju, to je přesně ono. Dokonce mám všechny suroviny po ruce, takže jdu na to. Určitě budu se zucottem originální, ještě jednou dík
|
| angrešt |
 |
(1.6.2012 16:35:26) Tak to je prima  Povedlo se?
|
|
|
|
|
|
|
| Kudla2 | 
 |
(1.6.2012 12:18:31) co mu vymodelovat nějaký potahovaný dort?
z toho rozdrobeného si udělej punčovinu: http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=16&t=59
a můžeš tvořit
|
| zerat | 
 |
(1.6.2012 17:42:25) Přesně tohle mě napadlo taky Z punčoviny a krému se dá krásně udělat i 3 D dort.
|
|
|
|
| štěpánkaa | 
 |
(1.6.2012 13:34:14) moje děti by hladově sežraly ten samotnej piškot. Jinak se to taky dá poslepovat krémem, třeba nakrájet na kousky a ty pak do nějaké formy poslepované anechat ztuhnout v lednici
|
|
|