| Archciba | 
 |
(28.2.2012 15:14:44) Dobrý den, děti budou mít svátek a chci upéct dort. A vzhledem k tomu, že mají rádi šlehačku, tak bych ho chtěla šlehačkou ozdobit. Ale nikdy jsem to nedělala. Pracuje se se šlehačkou (doma vyšlehanou, ne ve spreji) jako s krémem? Když dort dopoledne nazdobím vydrží do odpoledne? Aniž bych přidávala ztužovač. Jak na pařížskou šlehačku? Stačí svařit šlehačku s kakaem a cukrem? Čím promazat korpus?
Díky za rady.
|
| Razivia | 
 |
(28.2.2012 15:25:44) Šlehačku na zdobení doporučuju tu 40%. Šlehej jí pomalu a dobře vychlazenou. Do odpoledne určitě vydrří, já nepřidávám ani cukr, nic, když je správně ušlehaná, dělá se s ní dobře. Jen jestli máš látkový pytlík na zdobení, může se ti z venku "rosit" (to krém nedělá). Promazat můžeš jen nějakou pikantní marmeládou a prolít ty placky rumem. Pařížská šlehačka - rozpustit čokoládu na vaření nebo kvalitní hořkou čokoládu (nastrouhanou, nebo nalámanou) v cca 30% šlehačce a nechat přes noc vychladit a až druhá den ušlehat (taky pomalu a dobře vychlazenou). S tou se pak pracuje opravdu dobře, jako s krémem. Na cca 2 šlehačky 1 tabulku čokolády.
|
|
| Razivia | 
 |
(28.2.2012 15:29:21) U nás, jak jsou první jahody, tak peču právě šlehačkovej jahodovej dort, je to fakt žrádlo 
|
| Laďka +2 | 
 |
(28.2.2012 15:34:18) mě to vždycky po chvíli teče, takže to nedělám, ale zkusím to a víc ji ušlehám.
|
| Razivia | 
 |
(28.2.2012 16:42:08) Zkus, chce to vychytat ten moment, kdy dobře drží a ještě nehrudkovatí. Když to přešleháš, bude z ní máslo . Hlavně studenou a šlehat pomalu. Ke konci (ale fakt až na poslední chvilku) zvýším rychlost, ale není to nutné.
|
|
|
| angrešt |
 |
(28.2.2012 16:17:09) Jahody?? Maruško, u jakých Měsíčků to žiješ??
|
| Razivia | 
 |
(28.2.2012 16:31:36) Píšu, že když jsou první jahody, né teď
|
|
| anemon | 
 |
(28.2.2012 19:52:21) Teď dojídáme jahody z Alberta, jsou překvapivě sladké, prý Španělské.
|
|
|
|
|