| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Medvědí Vánoce

Medvědi v hradním příkopě slaví vánoční svátky spolu s dětmi i dospělými, kteří jí rádi přinášejí dárky.
Kdy:24.12.2018
Kde:Provozovatel Město Český Krumlov náměstí Svornosti 1 381 01 Český Krumlov
Region:Český Krumlov
Popis:Medvědi v hradním příkopě slaví vánoční svátky spolu s dětmi i dospělými, kteří jí rádi přinášejí dárky. Vánoční atmosféru umocňuje společné zpívání koled na hradním nádvoří.
Jak z názvu této akce vyplývá, jde o krumlovský advent. Tento akcent má zdůraznit snahu o to vytvořit místo k setkávání a pospolitosti občanů města. Na Štědrý den se parta medvědích přátel v čele s medvědářem Janem Černým vypraví do zámeckého příkopu už o šesté hodině ranní, umístí do příkopu několik 6-7 metrů vysokých smrků, které jsou ověšeny sladkými bonbóny, perníčky, vánočním cukrovím a nejrůznějším ovocem. Všechny pamlsky musí viset na bavlnce, která se při konzumaci úplně rozpustí.

Všechny přinesené dárky (bábovky, koláčky, vánočky, jablka a jiné ovoce, zeleninu, vánoční cukroví a med) mohou děti přinést až dolů do zámeckého příkopu a položit je pod nazdobený stromeček. Vše se děje pod dohledem medvědáře, který dárky kontroluje a dbá na to, aby se k medvědovi nedostalo nic, co by mu mohlo ublížit. Jedině na Štědrý den je medvědí příkop přístupný všem zvědavcům, zatímco medvědice trpělivě čeká ve své ubikaci.

Takovéto slavnostní menu má medvěd jen výjimečně, protože pravidelně dostává jinou, zdravější stravu. Zkonzumují 160 kg pečiva týdně a nezbytnou součástí medvědího jídelníčku je také tvaroh, jogurty, ovoce a zelenina, glukóza a med. Vánoční oslavy s medvědicí zpříjemňuje každoročně hudební soubor "Kapka", který hraje a zpívá známé vánoční koledy.

10:00 - 16:00
Mapa:
GPS:48°48'35.075”N, 14°19'2.798”E
WWW:http://www.ckrumlov.info/php/
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.