| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Den chemiků

Přijďte se podívat na chemické pokusy, které si budete moci i sami vyzkoušet.
Kdy:23.10.2018
Kde:Atrium Flora Vinohradská 2828/151 130 00 Praha 3
Region:Praha 3
Popis:Přijďte se podívat na chemické pokusy, které si budete moci i sami vyzkoušet již v úterý 23. října v obchodním centru Atrium Flora. Ve spolupráci s Masarykovou střední školou chemickou (MSŠCH) připravilo Atrium Flora více než 30 chemických pokusů. Nevšední den bude zakončen slavnostním ohňostrojem.
Ať už jste milovníky chemie, nebo vás zajímá jen okrajově, přijďte si 23. října do Atria Flora chemické pokusy a experimenty vyzkoušet na vlastní kůži. Připraveno pro vás bude na 30 atrakcí. Venku před vchodem z Vinohradské ulice budou pokusy s plameny a spoustou barev. Čeká vás experiment s hořící rukou, barevný oheň či mini ohňostroje. S pomocí suchého ledu pak mladí chemici vykouzlí úžasné barvy – těšit se můžete i na duhu.

Určitě vyzkoušejte forenzní pokusy, tedy ty s otisky prstů nebo farmaceutické pokusy – například výrobu tablet či titraci. Díky fotometrii se naučíte poznávat barviva v nápojích a potravinách a nebudou chybět ani různé laserové pokusy. Zkusit si budete moci i analýzu potravin, konkrétně například zjišťování obsahu tuků a vápníku v mléce. Nezapomeňte navštívit také chemikův fotokoutek nebo chemickou „kuchyni“, kde si s pomocí tekutého dusíku vyrobíte zmrzlinu. Uvidíte tak jedinečné spojení chemie a jídla v podobě molekulární gastronomie.

9:00 - 19:00
Mapa:
GPS:50°4'41.740”N, 14°27'40.687”E
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.