| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Pražské schody

Jubilejní 25. ročník kultovního závodu těch nejlepších současných českých a zahraničních závodníků na horských kolech.
Kdy:29.5.2018
Kde:Pražský Hrad Hradčanské náměstí 111 00 Praha 1
Region:Praha 1
Popis:Jubilejní 25. ročník kultovního závodu těch nejlepších současných českých a zahraničních závodníků na horských kolech ulicemi historické Prahy, s ikonickým sjezdem Zámeckých schodů. Nejlepší možné sportovní obsazení v čele s posledními zlatými olympijskými medialisty N. Schurterem a J. Kulhavým.

Exkluzivní závodní okruh vede ulicemi, kterými jindy proudí davy turistů a obdivují krásu Prahy. Start v Nerudově ulici a výjezd k Hradu, ikonický sjezd Zámeckých schodů, průjezd Malou Stranou, strmé stoupání na Jánský vršek. Rovné pasáže vyplňují atraktivní technické překážky, závodní okruh nedopřeje ani chvíli oddechu. Hlavní závod mužů a žen doplní závod pro veřejnost, pro který kvůli náročnosti platí přísná nominační kritéria. Trasa závodu je světovým unikátem - 1250 m dlouhý okruh vede uličkami Malé Strany a Hradčan, s divácky nejatraktivnějším sjezdem 190 Zámeckých schodů v každém okruhu. Hlavní závod mužů se pojede na 11 kol, očekávaný čas vítěze je těsně pod 35 minut.

Areál na Hradčanském náměstí nabídne bohatý doprovodný program pro fandy cyklistiky včetně dětí, nebudou chybět autogramiády, výuka jízdy na kol, soutěže o zajímavé ceny. Největším tahákem je ale nejlepší možné sportovní obsazení vůbec a ukázka té aktuálně nejlepší horské cyklistiky.

Na oslavu významného jubilea se pořadatelům podařilo na start zajistit největší esa světového bikingu. Duo MTB mega hvězd a věčných rivalů, Jaroslav Kulhavý a Nino Schurter, doplní v boji o Hrad i cyklokrosový fenomén a cyklistický všeuměl Mathieu Van der Poel a další přední zahraniční i domácí jezdci. Pro Schurtera i van der Poela to bude historicky první účast na Schodech a diváci se už teď mohou těšit na neskutečný bikový souboj v nádherných kulisách historické Prahy!

15:00 - 20:00
Mapa:
GPS:50°5'21.037”N, 14°23'51.770”E
WWW:http://www.prazskeschody.cz/
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.