| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Halloween v Botanické zahradě

Přijďte do botanické zahrady v Troji oslavit Halloweenskou noc - svátek duchů.
Kdy:31.10.2017
Kde:Botanicka zahrada hl. m. Prahy Nádvorní 134 171 00 Praha 7
Region:Praha 7
Popis:Čarodějnice, duchové, dlabané dýně, svíčky a tajemná atmosféra... To je svátek Halloween v Botanické zahradě. Strašidelná atmosféra, dýně, kam se podíváš, jejich dlábání... A až se setmí, vezměte dýni, vložte do ní svíčku a zapojte se do tradičního průvodu, který začíná v 18 hod.


Svátek Halloween má kořeny v prastaré tradici Keltů, kteří se takto loučili s létem. Podle legendy lidé v dávných dobách věřili, že v noci z 31. října na 1. listopad se domů vracejí duše zemřelých a vyhledávají pomoc příbuzných, aby jim pomohli překročit onu hranici do země mrtvých.

Aby duchové viděli na cestu, lidé jim svítili svítilnami z vydlabaných řep. Převlékali se do starých hadrů a malovali si obličeje, aby byli ochráněni před zlými duchy. Dnes se místo řepy používají dýně, neboť jich roste víc. Tento svátek se líbí hlavně dětem, které se vydávají v maskách a v převlecích strašidel a duchů po domech příbuzných a známých, kde získávají sladkosti a ovoce. Této magické noci se vyřezávají z tykve lucerny, které se dávají do oken nebo před vchod, aby chránily domácnost před zlomyslnostmi duchů. Halloween v botanické zahradě proběhne ve venkovní expozici - části Stráň, od 16 do 19hos. Každý návštěvník bude mít možnost vydlabat si vlastní dýni a zúčastnit se průvodu rozsvícených dýní v 18 hodin.

Přímo na místě bude možné zakoupit dýně k dlabání. Pro děti budou do setmění připraveny soutěže a drobné úkoly. V 18 hodin vyjde tradiční večerní průvod s rozsvícenými dýněmi. Během odpoledne a večera bude také možnost zakoupit v občerstvení špekáček, opéct si ho a posedět u ohně. S sebou si nezapomeňte vzít oblečení, které je možné umazat, lžíci a nůž na dlabání a hlavně dobrou náladu.

16:00 - 19:00
Mapa:
GPS:50°7'9.782”N, 14°24'46.411”E
WWW:http://www.botanicka.cz/hlavni-stranka.html?page_id=95
Vložil: Admin
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.