| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Přírodovědné expedice

V průběhu roku 2016 se v Plzni uskuteční tři výpravy do přírody. Pedagogové všech MŠ v Plzni se během nich mohou nechat inspirovat, jak s dětmi v přírodě poznávat základní druhy rostlin a živočichů.
Kdy:26.5.2016
Kde:Sraz je v 9:00 na autobusové zastávce městské linky č. 20, Bílá Hora, Plzeň. Pokračovat se bude do Arboreta Sofronka.
Region:Plzeň-město
Popis:Po jarní výpravě, při které se pozorovali nejen bobři v Plzni, chystáme na konci května expedici mykologickou.

Expedicemi provázejí nejen odborníci na přírodu, ale také zkušení průvodci s vedením programů pro předškolní děti, praxí se zážitkovou pedagogikou a dobrou znalostí místních lokalit. Na základě předchozích zkušeností bude letos kladen důraz zejména na přípravu expedic právě pro děti.

Květnovou výpravu za houbami povede pan Zdeněk Hájek, jehož tel. číslo mají ve Fakultní nemocnici v Plzni pro případné konzultace při otravě houbami. Didaktický doprovod bude Veronika Formánková z plzeňské LMŠ Větvička. Houby, které účastníci expedice najdou, se připraví na tradiční výstavu hub na Sofronce následující den po expedici.

Anebo houby v květnu moc nerostou? Opravdu? Přijďte se podívat na hřib kovář, naučit se poznávat šupinovku opeňku - výbornou jedlou houbu rostoucí od jara do podzimu, někdy rovněž ve stovkách plodnic na jednom pařezu! A co její jedovatý dvojník třepenitka svazčitá, čapulka bahenní, rostoucí právě v květnu na rašeliništi Kamenný rybník, ucho Jidášovo, hezoučká límcovka měděnková nebo květnatec Archerův - houba zavlečená z Austrálie s vlnou ovcí? A mnoho dalších?

Expedice jsou pořádány Asociací lesních MŠ ve spolupráci s LMŠ Větvička. Pro pedagogy z Plzně jsou expedice díky podpoře NF Zelený poklad zcela zdarma.

Přihlášky: http://bit.ly/1VoyZ8b nebo www.lesnims.cz

Kontakt: martina.dvorakova@lesnims.cz
Mapa:
GPS:49°46'33.449”N, 13°24'32.548”E
Tip:
Seminář Reggio Emilia 19.5. v Praze. Seminář Děti v lese 9.6. v Praze. Waldorfská lektorka Helle Heckmann již potřetí navštíví ČR. Více na www.lesnims.cz
Pořadatel:Asociace lesních MŠ, LMŠ Větvička, podpořeno NF Zelený poklad
Email:martina.dvorakova@lesnims.cz
Vložil: Asociace lesních MŠ
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.