| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hledání 

Závody RC modelů

5. ročník Ice Apple Rally - tradiční akce pro všechny milovníky závodění a RC modelů.
Kdy:26.12.2014
Kde:Nám. Míru 174 Zlín
Region:Zlín
Popis:Atraktivní závod RC modelů, který je každoročním završením sezóny, odstartuje na 2. svátek vánoční ve 14.45 hodin. V pěti rychlostních zkouškách se na parkovišti budou prohánět zmenšené modely aut v poměru 1:10 poháněné elektromotorem. Na startovní dráze by se mělo utkat na dvě desítky závodníků, kteří zde předvedou své dovednosti na složité trati s různorodým povrchem a za každých klimatických podmínek. „Zažili jsme už sníh a teplotu pod bodem mrazu i jezdci neoblíbený, déšť. Nicméně tradice je silným hnacím motorem a i tyto „komplikace“ neseberou účastníkům výbornou náladu,“ uvádí zástupce Racing Clubu Zlín Lubomír Bezděk.
Mezi jezdci se pravidelně objevují i vítězové předních tuzemských šampionátů. Více než polovinu jezdců startovního pole tvoří mladí závodníci do 18. let. „Příjemným oživením je start dívek ve věku 12 až 13 let, které se výkonnostně vyrovnají chlapcům,“ dodává Bezděk.
K vidění budou zajímavé modely, které závodí na tratích domácích i světových rally jako například Audi Sport Quattro S1, z historických Lancia Delta HF Integrale, Ford Escort RS Cosworth, BMW M3 a ze současných veleúspěšná Škodu Fabii S2000 či Peugeot 207 S2000. „Oživením zcela jistě bude i skupina vozů Hyundai i20 WRC a oblíbené Subaru Impreza WRC,“ doplňuje Lubomír Bezděk.
Vstup na závodní trať je na vlastní nebezpečí a děti do 15 let se mohou zúčastnit pouze pod dohledem rodičů. Vyhlášení výsledků proběhne cca v 17:30 hod.

Ice Apple Rally 2014 je součástí zimního šampionátu RC modelů automobilů v měřítku 1 : 10 na elektrický pohon a je jedním ze šesti závodů zimní části sezóny, z toho dva se konají ve venkovním prostředí a čtyři v tělocvičně. Navazují tak na úspěšný letní seriál Euro RC Rally, kdy oba šampionáty zajišťuje stejná pořadatelská skupina – Euro RC Rally Challenge o. s. Tato nezisková organizace se věnuje již 23 let pořádání závodů RC modelů.
Pořadatel:OZC Zlaté jablko
WWW:http://www.zlatejablko.cz
Email:info@zlatejablko.cz
Vložil: Eliška Káčerková
Názory k aktivitě (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

zpět

Vývojové tabulky

Těhotenství

Dítě

Fotky podle věku

Poslední fotky z emailového průvodce rodičovstvím.

ValinkaKubaADÉLKAADELINKAmiláček ADELINKAADÉLKA☺VikiBříško

Emailový průvodce rodičovstvím je zdarma pro všechny rodiče od početí do 6 let věku.

Přihlásit k odběru

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.