Recepty Fotoalba Deníky Bazar Vzkazy
    

Slaný špenátový koláč

Autor: únor07 , 12.8.2008 18:13:34
Suroviny
400 g listového těsta • hladká mouka • 450 g čerstvého špenátu nebo 150 g špenátového protlaku • 250 g jemného tvarohu • jedna lžíce pikantního sýra (niva) • jedna cibule • jedna lžíce oleje • sůl • pepř • jedna lžička mletého kmínu • čtyři vejce • celý kmín •
Postup
Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě postupně rozválíme na pomoučeném vále. Jednu část těsta vložíme do hlubšího plechu tak, aby po stranách trochu přesahovalo. Špenát umyjeme, odstraníme stonky, nakrájíme, mražený špenát necháme trochu rozmrazit. Špenát, tvaroh a strouhaný sýr dáme do mísy. Přidáme na oleji osmaženou cibuli, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a vmícháme tři žloutky. Nakonec ještě vmícháme tuhý sníh ze tří bílků a směs vylijeme na připravené těsto. Přikryjeme druhou částí těsta, okraje k sobě jemně přitiskneme, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme deset minut při nejvyšší teplotě, potom teplotu stáhneme na polovinu a upečeme dozlatova.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 347 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.