Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník rychlé recepty vícečetek


 Články 110 z 25 [Dalších 15 >>] 
 Buchta Šup dup:-)rychlé recepty vícečetek

Kakaovník z Hery:
300g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
200g moučkového cukru
30g kakaa
100g Hery /rozpustit/
3 lžíce oleje
2 vejce celá
1/4l vlažného mléka

Vše smíchat a nalít na připravený plech. Péct v předehřáté troubě zhruba 25minut. Je to celkem rychlé.Nahoru pak dát buď čoko polevu nebo tuto polevu:
100g Hery
200g cukru moučka
2 lžičky kaka
3 lžíce vařící vody
Nebo to jen tak pocákat bílou polevou:-))

Více ...
Vložil: Misilka dne 24.7.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Neodolatelné kuřerychlé recepty vícečetek

Potřebuješ: 1 větší kuře, sůl., hl. mouku, sladkou papriku, majoránku, vegetu, pepř,  česnek, cibuli,  tvrdý sýr. smetanu, olej

 

Kuře naporcuj, omyj a osol. Směs na obalení   získáš smícháním mouky, majoránky, vegety, pepře, lisovaného česneku a sladké papriky.    Jednotlivé porce kuřete obal v připravené směsi  a vlož do pekáčke (dobře vymazaného máslem), posyp strouhaným sýrem a kolčky cibule. Všechno zalej smetanou smíchanou s troškou oleje (ale šlo by to nejspíš i bez toho oleje).

Pekáč zadělej alobalem a peč v troubě cca 1 a půl hodiny.

Podává se s rýží.

Více ...
Vložil: Marol + 5 rarášků dne 15.6.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rohlíčky od Jehlyrychlé recepty vícečetek

Receptík je strašně jednoduchý : 250ml vlažného mléka,kostka droždí, lžička cukru = kvásek. Do mísy : 500g hladké mouky,lžička soli, přidat kvásek a 150 ml oleje = vymíchat těsto a nechat kynout. Potom rozdělím těsto na čtvrtiny, z každé vyválím kruh, rozdělím na 12 kousků. Na širší kraj dám náplň : na sladko marmeládu nebo povidla,nugetu atd., na slano třeba salám, kysané zelí a kousek sýru, pak se to zaroluje od náplně směrem dolů. Dám na plech a potřu vajíčkem. Na slané nasypu mák,nebo sezamové semínko. Sladké pak posypu cukrem.

Více ...
Vložil: Bára + 4 dne 31.10.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Matrace od Lynxrychlé recepty vícečetek

Matrace

 

Na těsto potřebujete:

 

3vejce

200g polohrubé mouky

6 lžic horké vody

2 lžíce oleje

150g cukru + 1 vanilkový cukr

špetku soli

½ prášku do pečiva

 

Uděláte si sníh z bílků. Žloutky utřete elektrickým šlehačem s cukrem, vanilkovým cukrem, horkou vodu a olejem, přidáte mouku, sůl, prášek do pečiva  nakonec zlehka vmícháte sníh z bílků.

Pečte na vymazaném a vysypaném plechu na 200st než placka zrůžoví.

Až vychladne, pak ji obracečkou na palačinky opatrně ze všech stran odlepte od plechu a nakonec sesuňte na tác na kterém máte připravený rozložený ubrousek. Placku natřete krémem na to výraznou marmeládu ( rybíz je OK) , placku překrojte v půli a pomocí ubrousku pod plackou přeložte jednu půli na druhou. Dlaní urovnejte placky na sobě. Ozdobte krémem podle fantazie ze všech stran, pak si nataženou nití naznačte v krému budoucí kostky, podle kterých potom budete řezy krájet na jednotlivé kusy. Můžete z krému dělat pusinky a do nich vkládat ovoce – dobře se hodí nakládané meruňky, třešně, mandarinky a čerstvé kiwi. Nebo můžete jen  posypat strouhanou čokoládou,kokosem, perličkami, či vidličkou udělat vlnky do krému  a s pusinkami se nedělat–  prostě co vás napadne.

 

Krém:

 

200ml mléka

6 lžiček krupičky

1 vanilkový cukr

1/2kostky másla

½ kostky Hery

1lžíce rumu

2-3 lžičky moučkového cukru

 

Z mléka, krupičky a cukru uvařte hustou kaši,nechte ji vystydnout a pak do ní vmixujte máslo a heru, nakonec rum a moučkový cukr.

 

Krém můžete různě obarvit kakaem,nebo půlku krému si nechat bílou a půl hnědou a udělat dort vícebarevný.

Více ...
Vložil: Lynxová a tři :c) :c) :c) dne 12.10.2007| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Langoše od Blankyrychlé recepty vícečetek

půl kostky droždí rozmíchám ve 1/4 l mlíka, a přidám 1/2kg hladké mouky, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 kelímku bílého jogurtu, 1/2 lžičky soli a 2 lžíce oleje. Pořádně zpracuju, těsto zaleju asi 4 lžícemi oleje (stačí zakápnout, aby neosychalo) a nechám odpočinout asi 4 hodiny v ledničce. Jsou výborné. Když mi těsto zbyde, dá se uskladněné v lednici použít i druhý den. Dobrou chuť!!!

Více ...
Vložil: doby dne 27.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vánoční laskominy -Rafaelo a Kaštanový likérrychlé recepty vícečetek

400-500g cukru, 200g vody, 250g másla, 200g kokosu, 400g sušeného mléka,100g mandlí, kokos na obalování. Cukr s vodou vařte 5min.na 100°C. Pak přidejte na kusy nakrájené máslo a míchejte. Potom přidejte kokos a sušené mléko a promíchejte. Hmotu nechte vychladnout v lednici(stačí jen pár hodin,aby to trochu ztuhlo a dobře se dělaly koule). Mandle svařte a oloupejte. Potom obalujte hmotou mandle a nakonec ještě kuličky v kokosu. Dávejte do cukr.košíčků. Jestli máte někdo Termomix, tak tam si nastavte teplotu na vodu a cukr a pak tam vše naházet a promíchat. Za 10 min. je hmota hotová. Já máslo nedávám, už léta peču z rostl.tuků(ale musí mít obsah tuku80% - Hera, Lukana cukrářská nebo Stella), místo mandlí klidně lískové ořechy a sušené mléko dávám levnější z Polska nebo dosypu sypkou smetanou a všem to chutná. Já zase tohle nemusím. Mám nejradši piškoty s banánem v čokoládě. Jednoduché a rychlé. Kaštanový likér 2x tyčinka Ledové kaštany, 4 čtverečky hořké čokolády, 1 šlehačka, ½ l rumu 1 slazené kondenzované mléko. Šlehačku vaříme s kaštanama a čokoládou, necháme vychladit a do toho nalijeme slazené kondenzované mléko a rum. Promíchat, hotovo. Čím uleženější, tím lepší.

Více ...
Vložil: správce fotoalba :-) dne 14.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kynuté bez vajecrychlé recepty vícečetek

500g hladké mouky 250ml mléka 150ml oleje 40g droždí špetka soli 1lžička cukru do kvásku Plníme sladkou nebo slanou náplní,lze dělat rohlíčky,záviny,...

Více ...
Vložil: Evánek dne 17.6.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Makovecrychlé recepty vícečetek

1 hrnek mletého máku 1 hrnek pís. cukru 1 hrnek mléka 1 a 1/2 hrnku pol. mouky 1 prdopeč 2 vejce 2 lžíce oleje citonová kůra Vše smíchat, nalít na vymaz. a vysyp. plech, upéct a jak říká Evánek - sežrat. S teplotou a dobou pečení neporadím, moje trouba je příšerná a nevyzpytatelná, těžko odhadnout, jak to půjde v té vaší.

Více ...
Vložil: Paz dne 12.6.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Struhalinarychlé recepty vícečetek

Struhalina Těsto: 400g polohrubé mouky 1 Hera 4 lžíce mléka 4 lžíce kakaa Vše spojit a dát ztuhnout do lednice. Náplň: 1 kg tvarohu 300g cukru 4 vejce(žloutky+sníh) hrozinky Smíchat dohromady,řidší konzistence výhodou. Polovinu těsta nastrouháme na hrubém struhadle na plech,rukou jemně upravíme na stejnoměrnou vrstu,rozetřeme náplň a druhou polovinu těsta nastrouháme nahoru.Pečeme na 175st.

Více ...
Vložil: Evánek dne 11.6.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kotlety v marinádě od Dáši+3rychlé recepty vícečetek

Kotlety naklepeme a osolíme.Namáčíme v omáčce.

Omáčka:
3 vejce
1 dcl oleje
1 lžíce sladkého kečupu
1 lžička sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky solamylu
1 lžička Podravky
1 lžička pepře
čenek dle chuti

Do větší misky naskládáme na sebe kotlety,které z obou stran obalíme v omáčce a dáme na dva dny odležet do ledničky. Opečeme...

Více ...
Vložil: Katka... dne 8.6.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 25 [Dalších 15 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.