Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Látkové vložky

Obecné info a látkových vložkách

Autor: Iva- Jasmína , 24.6.2007

Jak prát


Obecně je doporučováno po použití vložku propláchnout studenou vodou, hodit do kýble s víkem ( taky do vody) a po nahromadění prádla vyprat s prádlem. Druhá možnost je ihned přeprat v ruce, usušit a znovu použít. Praní v pračce až po skončení MS. Já používám variantu číslo tři, hlavně proto, že chodím do práce. Vložku po použití uložím nasucho (bez propláchnutí) do igelitu a peru až večer v ruce. Nejdříve na chvíli namočí do škopíku se studenou vodou a solí na skrvny, pak vyperu. Po uschnutí opět použiju a nakonec peru v pračce. Jednou jsem je prala až třetí den a taky to šlo, ale po namočení a ručním přemáchnutí putovali hned do pračky.


Z toho ručního praní jsem měla velký strach. Použitá jednorázová vložka mi vždycky přišla docela odporná, takže při představě praní něčeho podobného mi bylo trochu špatně… Ovšem použitá látkovka , tak je úplně někde jinde. Přirovnala bych to k přeprání ušpiněných kalhotek když jsem propásla začátek a nebo se mi vložka odlepila. Takže přepírání nakonec není vůbec žádný problém.


Když peru vložky v pračce, dávám je společně s normálním prádlem, na 60 a občas přidám sůl na skvrny od Ulrycha nebo Missivy. Peru v Missivě. Na přepírání používám žlučové mýdlo Dr. BECKMANN. Zatím jsou všechny vložky bez fleků.


Co se týká schnutí, zjistila jsem, že vložka schne asi den. Večer vyperu a další den večer, nebo nejpozději ráno, použiju.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1632 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.