Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Praktické zkušenosti s Popolini

Hlavní důvod pořízení plenek Popolini bylo pravidelně pokakané oblečení - ve 2M jsme někdy převlékali i 4x za den.
Po prezentaci Popolinek jsem se dívala na Internetu na Popolini a Bambino Mio a zalíbili se mi víc Popolini, už ale nevím proč.

Autor: Muminnek , 5.10.2006


Používáme:
10 ks flanelky
11 ks biofroťáčky
4 ks bio vložky navíc
2 ks polyester Vento
1 ks vlňáčky WoolWrap
separační pleny


Flanelky a biofroté jsem koupila po celém balení (flanel 10 ks, bio 8 ks), k tomu jsem pak ještě dokoupila testovací balení bio (3 ks) ve kterém jsem vzala větší velikost vlňáčků.


Svrchní kalhotky - vyzkoušela jsem PopoWrap i Vento a jednoznačně preferuji Vento - ze začátku se mi sice zdáli moc volné, ale naučili jsme se je oblékat a je to v pohodě. U PopoWrap se mi zdálo, že syna ten suchý zip odírá na bříšku, tak jsem PopoWrap přestala používat a dávám jenom Vento.
Přes den používám polyesterky, které pravidelně střídám, takže stačí do dalšího přebalení proschnout. Na noc dávám vlňáčky, syn má v nich sice objemný zadek, ale nevadí to, krásně se provětrávají a neprovlhnou, přebalujeme až ráno. Jelikož jsem už vlňáčky na cestu zapomněla doma a balila jsem na noc do polyesterek, tak vím, co znamená, že vlňáčky provětrávají - ty polyesterky byly ráno hrozně vlhké, připadalo mi, že se syn v tom musel pořádně zapařit, i když v pohodě spal do rána.
Polyesterky občas vyperu s plenami v pračce, na vlňáčky používám jednou za čas lanolinovou kůru.


Separační pleny jsem používala celulózu na řídkou kojeneckou, teď používám viskózu. Pokakané hodím do záchoda, počurané peru. Ta viskóza je teď šikovnější, syn už je tak pohyblivý, že se mu ta separační plena shrnuje, ještě jak jsem dobírala tu celulózu, tak z ní občas byla jenom kulička uprostřed a většina stolice byla na plence, viskóza se hned tak nesmotá a když, tak ne tolik.


Na skladování mám doma uzavírací kbelík, zkoušela jsem na cestách obyčejnou igelitku, ale ta je cítit, mám i pytlík na pleny od Popolini, ten je super, ale vejde se do něj tak 5 plenek.


Nejhorší období na sušení je podzim a jaro, kdy nejde plenky pověsit ven (nebo jde ale jenom na chvilku) a doma se ještě netopí, to peru co 2 dny, aby to stačilo schnout. V létě jsem ráno pověsila a večer byly plenky suché (i biofroté), to stačilo prát co 3 dny a v zimě je dávám na topení, to jsou taky za těch 24 hod. suché (biofroté možná o něco déle). Flanelky jsou rychleji počůrané a bývají dost mokré, ale rychle schnou. Biofroté vydrží déle a nejsou tak mokré, ale schnou dlouho. Přes den dávám, co mi padne do ruky, ale rovnoměrně a na noc dávám jenom biofroté. Peru na 60 bez aviváže, občas dám do přihrádky na aviváž 1-2 lžice octa. Nežehlím.

Občas se stává, že i počůraná plínka dost smrdí a někdy se mu oprudí zadeček - připisuju to růstu zoubků, četla jsem, že při něm mívají děti "agresivní" moč.


Stolice maximálně výjimečně trošičku ušpinila i polyesterky, ale nikdy se neušpinilo oblečení - teď na dovolené nám opět stolice v jednorázovce vytekla, naštěstí jsem syna měla na výletě do čeho převléct, tušila jsem, že to tak dopadne.


Popolini jsme začali používat po prezentaci, když měl syn skoro 3 měsíce. Sice se můžou používat od narození, ale nedovedu si v nich novorozeně představit kvůli té objemnosti. Mně to od těch 2-3 měsíců připadalo tak akorát. V motorickém vývoji ho někdy ty plenky trochu brzdili (zejména mi to přišlo při přetáčení na bříško a na záda), ale vždy jsme nakonec všechno stihli v limitu (syn má 1 rok).





Sivlik

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 1765 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.