Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Imse Vimse

Autor: inishkea , 14.9.2006
Letošní rok (2006) je plný novinek :o), další z nich jsou plenky švédské firmy Imse Vimse







Plenky Imse Vimse, jednoho z nejznámějších světových výrobců látkových plen se proslavily štíhlým tvarem, promyšleným a při tom jednoduchým střihem, precizním vypracováním a krásnými materiály šetrnými k dětské pokožce i přírodě.



Firma Imse Vimse postupně převádí všechny své bavlněné výrobky na certifikovanou bavlnu pěstovanou organicky, tedy bez použití herbicidů a pesticidů.

Používáním biobavlny Imse Vimse chrání zdraví našich nejmenších a přispívá k ochraně životního prostředí již od samého počátku života látkové pleny.

Plenám byla propůjčena evropská ekoznačka The Flower. Při jejím udělování je hodnocen celý životní cyklus výrobku.

Nejpopulárnější z plen Imse Vimse plena Imse Diaper (Imse Bioflanel) získala švédský ekologický certifikát Bra Miljöval za rychlé schnutí a úspory energie. Použitý materiál splňuje podmínky německého certifikátu Ökotex Standard 100, který garantuje, že materiál neobsahuje pesticidy a jiné chemikálie. Všechna biobavlna používaná firmou Imse Vimse je kontrolována organizací Skal a je produkována organicky bez použití pesticidů a herbicidů. Skal je mezinárodní organizace kontrolující a certifikující organické a udržitelné produkční metody od roku 1985.







K dostání jsou kalhotkové plenky z Biofroté



Popis:

Plena je ušitá z jedné vrstvy silného tkaného oboustranného froté s delšími smyčkami. Mezi nožičkami je plena z vnitřní strany zesílená našitým obdélníkem stejného materiálu. K přednímu okraji pleny je přišitá obdélníková savá vložka ze dvou vrstev froté. Celkem 4 vrstvy silného froté. Použitý materiál je velmi trvanlivý a bez pozůstatků pesticidů, herbicidů a umělých hnojiv používaných při běžném pěstování bavlny. Obvod pleny je olemovaný měkkým bavlněným šikmým proužkem, jen kolem nožiček jsou lemy z bavlněného úpletového proužku, ve kterém je všitá guma. Savá vložka je obnitkovaná overlockovým stehem. Všechny lemy jsou v barvě pleny.



Plena je nejužší mezi nožičkami a vpředu a vzadu se hodně rozšiřuje, takže je možné ji ovinout kolem boků miminka a zajistit pouze svrchními kalhotkami.



a tvarované pleny z Bioflanelu



Popis:

Plena je ušitá ze dvou vrstev flanelu, mezi kterými je všité obdélníkové sací jádro z dalších dvou vrstev flanelu. K přednímu okraji pleny je přišitá obdélníková savá vložka ze čtyř vrstev flanelu. Celkem 8 vrstev flanelu. Použitý materiál je velmi trvanlivý a bez pozůstatků pesticidů, herbicidů a umělých hnojiv používaných při běžném pěstování bavlny. Obvod pleny a savé vložky je obnitkovaný overlockovým stehem v barvě pleny. Délka pleny se upravuje založením zadního okraje pleny. Plenu lze rozložit úplně do roviny. Je vytvarovaná tak, že ji není třeba skládat. Mezi nožičkami je nejužší a vpředu a vzadu se hodně rozšiřuje, takže je možné ji ovinout kolem boků miminka a zajistit pouze svrchními kalhotkami.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1558 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.