Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Odrážedla - tipy při koupi

Autor: Martina * , 26.5.2009
Shrnuti odrazedel:
Obecne je to fajn vec pro dite, ze se na tom lehce a rychle muze pohybovat, snadno staci kdyz nepojede v kocaru. Je to dobry pro prupravu na velky kolo, vetsinou na to deti prechazej bez pridavnych kolecek.
Nevyhoda, pokud je dite strelec bez pudu sebezachovy, tak se ti muze nekde docela nebezpecne rozjet a neubrzdit. Zdendy taky psala, ze to ortoped moc nedoporucuje, obzvlast detem, co maji nejake ort. problemy. Myslim, ze kdyz to ma dite jako doplnek a neradi na tom 5 hodin denne, tak je to ok.

1. Hmotnost - odrazedla vazi vesmes od 3 - 5 kg. Nizka hmotnost je dobra kvuli snadny manipulaci, ze si ho decko muze prenaset, pripadne maminka. Takze cim lehci tim asi lepsi.
2. Vyska sedla - dulezity je, aby bylo co nejniz (proptoze mame jeste fakt prcky, vesmes uvadeji na zacinani na tech nejmensich odrazedlech vek 2-2,5 let, nektere jsou az od 40 cm, coz je moc. Pro Natalku bys potrebovala asi to nejnizsi, coz je 34-35 cm (napriklad ten Davidek, to co mame my s Vandou uz je 37 cm, coz by bylo asi pro Naty vysoky)
3. Brzda - kola s brzdou byvaj vesmes o malinko tezsi, dite ve veku 2-3 let ji vubec nevyuzije, jednak to neumackne a za druhy neni schopny to koordinacne ovladnout. Treba ale ve vyssim veku je fajn ji mit, aby z toho pak pri prechodu na velky kolo nebylo prekvapeny a nechtelo na velkym kole brzdit nohama...
4. Dobra pripominka od Anezky - pozor na trcici tyce nebo jine ostre hrany. Ty tyce maj skoro vsechny, krome toho JD Bug. Dalo by se to pripadne resit obalenim nebo oblepenim necim.
5. Pak jsou ruzny kolecka, bud nafukovaci nebo nenafukovaci. Ty nafukovaci jsou mekci, daj se asi vymenit, ty nenafukovaci zase nepichnes, ale asi to bude na hrbolech neprijemnejsi...
6. No, a pak cena, nejlevnejsi jsem videla za 890,- s nenafukovacima koleckama, ale jen fakt jedno (a nebylo skladem, coz by ti nevadilo pokud na to vylozene nespechas), protoze ty ostatni levny byly az ty velky od 40 cm. Nejdrazsi jsou asi za 3 tisice, ale to je fakt mimo. Hodne se lisej ceny ruzne po netu a ty nejvyhodnejsi jsou momentalne vyprodany, vetsinou pisou naskladneni behem cerva, takze pokud na to nespechas, tak urco vyberes.

Tak vic me toho nenapada...

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 576 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.