| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Klebsiella pneumoniae v pochvě

 Celkem 6 názorů.
 Modřinka 


Klebsiella pneumoniae v pochvě 

(3.6.2008 23:52:29)
Při kultivaci z pochvy ve 36. tt, mi vyšla Klebsiella pneumoniae. Sestra mi řekla, že se to bude muset před porodem přeléčit. Jenže lékařka je již druhý týden v pracovní neschopnosti. Víte, prosím, někdo co to je, kde jsem k tomu mohla přijít, jak se toho zbavím, jaký to má vliv na mimčo a co by se stalo, kdybych porodila nezaléčená? Na netu jsem toho moc nenašla a mám strach. Díky
 Raďulka 


Re: Klebsiella pneumoniae v pochvě 

(4.6.2008 1:01:13)
Tahle bakterie je celkem častý původce urologických a gyne infekcí. V těhotenství je nebezpečná její komplikace - pyelonefritida (zánět ledv. pánviček), ta může způsobit předčasný porod a dítě s nižší hmotností. Proto se tyhle bakterie přeléčují antibiotiky, nejčastěji cefalosporiny, amoxiciliny...
Nějaké info najdeš tady -http://www.porodnice.cz/node/36164

Je to docela častý problém těhotných, takže není nutné se tím nějak extrémně trápit, když se nepřeléčíš teď, přeléčí tě u porodu. V každém případě kdybys zpozorovala příznaky přesídlení bakterie na močové cesty, je třeba fičet k doktorovi. Zkus zavolat té sestřičce, jestli to máš nějak řešit, u nás už se takové věci v tom týdnu většinou řeší přímo v porodnici.
Jinak obecně na tyhle infekce jsou nejlepší brusinky R^
 Modřinka 


Re: Klebsiella pneumoniae v pochvě 

(4.6.2008 13:42:24)
Moc děkuju za odpověď, trochu mě to uklidnilo. Snad se to včas vyřeší a mimču ta léčba nijak neublíží. Ještě jednou moc díky.
 Eliška Franková 


Re: Klebsiella pneumoniae v pochvě 

(22.12.2015 12:55:21)
Ahojky,též s tím bojuji už 8 měsíců...vždy mi v moči najdou klebsiella pneumoniae a už nevím,co mám dělat a jsem zoufalá...Jezdím vždy na URL na antibiotika do žíly a pak do 5ti dnů to mám zase zpět do moči...Nevíte čím to je,nebo co dělat?Díky moc.
 ivule 
  • 

Re: Klebsiella pneumoniae v pochvě 

(23.9.2008 14:06:39)
Zdravím,
dnes jsem byla u gynekologa, jsem v 17 tt. a dostala jsem Macmiror 500 zaváděcí tablety.
Důležité je, že jsem se ptala, jestli tyto léky nevadí mimču, tak mi bylo sděleno, že mu vadí spíše tento virus, než ty léky a že musí dostat pryč. A je pravda, že i v příbalovém letáku je psané, že po prvním trimestru se mohou užívat. Tak snad to bude O.K.
Držím palce a určitě by bylo dobré jít třeba na pohotovost, nebo zavolat jinému gynekologovi v okolí ať napíše recept. Musí se zaskakovat, takže bych dále nečekala.
 Silva, syn 3 měsíce 
  • 

Re: Klebsiella pneumoniae v pochvě 

(7.2.2009 23:13:26)
Nevím, jak je to s Klebsiellou v pochvě, ale jelikož s ní mám úplně jiné zkušenosti, již nikdy ji nebudu brát na lehkou váhu. Tato bakterie patří do kmenu tzv. nemocničních (nozokomiálních)bakterií a můj syn ji měl. Našli ji u něj týden po porodu a 7 týdnů kvůli ní bojoval o život. Ano, je pravda, že často je dítě touto bakterií pouze osídleno a nic se neděje, ale u nás nastal téměř nejhorší možný průběh. Doteď nevíme, jestli zůstaneme úplně bez následků, ale doufáme v to. Radím proto se u lékaře dobře informovat a určitě se nechat pořádně přeléčit. A pokud jeden doktor řekne, že to není nic významného, jděte za jiným.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.