| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

predcasne uzavreni sipoveho svu

 Celkem 3 názorů.
 Veronika81 


predcasne uzavreni sipoveho svu 

(7.2.2008 16:39:41)
Dobry den, chcela by som sa spytat,ci je tu niekto kto zazil alebo pocul nieco o operacii zrasteneho sipoveho svu na lebke u malych deti.
 jirkajurka 


Re: predcasne uzavreni sipoveho svu 

(8.2.2008 9:21:40)
taky nejsem odborník, ale mám na ulici kamarádku a její chlapeček musel kolem roku na operaci, kdy bu ten předčasně uzavřený šev "rozpárali", aby mohl mozek ještě růst. Chlapeček nosí helmičku, protože tu hlavičku má vlastně stále zčásti otevřenou, aby se do ní neuhodil... Taky bych ti mohla něco konkrétního zjistit, kybys chtěla... Jiřina
 Elois 


Re: predcasne uzavreni sipoveho svu 

(8.2.2008 13:57:14)
Jde o uzavření měkkých částí lebky u malých dětí. Problém je v tom, že mozek ještě nedorostl svého "dospělého" rozměru ač mají děti hlavu v poměru k tělu poměrně velkou a do hlavičky by se jednoduše nevešel a tudíž by nerostl. Proto se operativně lebka otevře a mezi kostěnými kousky na které je lebka rozdělena vznikne prostor... proto ta ochraná helma jak někdo psal.. Není to operace až tak náročná, horší je spíš ten čas poté, kdy hrozí nebezpečí úrazu než kosti dorostou do volných prostorů. Ale jde o operaci nutnou, pokud by se neprovedla mohl by mít tento stav velmi těžké následky.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.