| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice České Budějovice

 Celkem 265 názorů.
 Marcela, Jakub 13 měsíců 
  • 

Rodila jsem v Českých Budějovicích 

(4.2.2000 22:14:21)
Milé maminky,
rodila jsem v porodnici v Českých Budějovicích 1.1.1999. Na porod vzpomínám ráda a hned po porodu jsem říkala, že bych klidně šla rodit ještě jednou. Osobně si myslím, že porod byl bez téměř problémů. I když "uvítání" sestřiček bylo pro mě jako prvorodičku trochu rozpačité, tak po vyšetření lékařem už jsem se tam cítila dobře. Příjem jsem měla v 19:20 a Kubíček se narodil ve 21:44. Za tu dobu jsem stihla všechny procedury: příjmový monitor, vyšetření lékařem (pan doktor byl příjemný a dodal mi sebedůvěru, kterou mi trochu srazily sestry na příjmu) a hned následující oholení - jen v nezbytně nutném rozsahu, klysma (není to nic nepříjemného, dá se to vydržet a ušetřila jsem se "trapasu"). Ale za nejlepší a nejpohodovější část jsem považovala pobyt ve sprše na míči. Tam už mohl být i manžel. Celkově mi tam byl velkou oporou. Samotná fáze vypuzení človíčka trvala asi devět minut na posteli na zádech. Stříhaná jsem nebyla, ale pro Kubíčka už to bylo asi moc dlouhý, tak jsem ho na břicho nedostala. Když jsme se vyfotili a potěšili s miminkem, zůstali jsme s manželem asi dvě hodiny spolu na porodním sále. Kubíček na mě čekal na šestinedělní bečárně. Ještě po převezení na pokoj (asi v půl jedné ráno) mi sestřička donesla čaj a něco k jídlu. Chvilku jsem odpočívala a ještě jsem se nestihla vysprchovat a už jsem dostala broučka ke kojení a byla jsem ráda. Sestra mi vysvětlila, co kde najdu a dala mi instruktáž ke kojení. Samotný pobyt na šestinedělí už moc rozebírat nebudu. Na pokoji jsme byly tři (příště asi zvolím nadstandard, pokud bude volný) a tři miminka, takže se asi nikdo moc nevyspal. Dětské setřičky byly hodné a cokoliv jsem potřebovala s malým, tak mi vždy ochotně ukázaly a vysvětlily. Měla bych snad jenom dvě připomínky: jídla se mi zdálo málo(i pro tohle je lepší nadstandard)a mezi svátky se asi moc neuklízelo. Ale po čtyřech dnech jsem byla ráda, že už můžeme jet domů.
Snad jsem budoucím maminkám z Českých Budějovic trochu pomohla. Ještě jen dodám, že jsem navštěvovala cvičení pro těhotné spojené s přednáškami u soukromé porodní asistentky.
Marcela
 Irena, dcera 8,5 měsíce 
  • 

(ne)rodila jsem v ČB 

(24.2.2001 20:50:28)
Mile maminky,
nemohu vam poskytnout zkusenost s porodem samotnym, ale popisi nas pobyt v budejovicke nemocnici pri narozeni me dcery. Porod sam se "nekonal", protoze dcera prisla na svet cisarskym rezem.
Ale pekne od zacatku.
 Katka Bínová,35.týden těhotenství 
  • 

Budu rodit v Českých Budějovicích 

(29.6.2001 18:45:26)
Ahoj všem,
také bych se ráda připojila do diskuze o porodnici v ČB,měla jsem hrozný tsrach jít tam,protože bylo spousta negativních názorů nejen v diskuzi,ale i od známých.Nyní jsem ale 3 týdny ležela na oddělení rizikové¨hp těhotenství a souhlasím s Gábinou,že sestřičky jsou tu příjemné a profesionální až na 1 vyjímku a ta se najde všude!Protože příjem byl přímo na porodnici seznámila jsem se i s přístupem některých porodních asistentek a lékařů tam a také si nemůžu na nic stěžovat.Jen se mi zdálo,že paní doktorka,která mě vyšetřovala-mladá blondýnka by se mohla více usmívat a být trošku šetrnější při vyšetření,ale jinak fakt v pohodě,takže se vrátím určitě rodit sem,líbilo se mi i jak se chovají k miminkům a holky na šestinedelí si také nijak zvlášť nestěžovaly.Já myslím,že se občas se špatnou náladou setkáme všude,ale profesiobnalita v ČB jistě nechybí.Doufám že s podobným názorem budu moci napsat i po porodu.Katka
 Dáša,Natálka 3 týdny 
  • 

I já rodila v ČB 

(21.7.2001 20:44:13)
Rodila jsem v Českých Budějovicích a nemůžu si na nic stěžovat.
Ve 14.00 jsem přijela do porodnice,protože mi odtekla voda a do 22.00, jsem byla bez bolesti na cekacim pokoji.
Pote uz zacali bolesti a ja presla na porodni sal,kde se o me starali 2 porodni asistentky a obe byly velice mile a hodne mi pomohly příjemnými slovy.
Ulevu přinesla i sprcha a skákací míč.Natálka se narodila ve 2.32 hodiny ráno a v pohodě.Byla jsem moc ráda,když mi ji téměř hned přiložili k prsu a pak už byla pořád se mnou.
Na šestinedělí byly také příjemné ženské sestry i sestřičky dětské mi odpověděly na všechny dotazy a hodně mi pomohly s kojením,protože nejdříve jsem měla málo mléka a potom se malá zase začala přepíjet.
Trošku mi nevyhovovala jedna sprcha pro šest maminek,ale druhý den se uvolnil nadstandart a tak jsem zbytek svého pobytu strávila tam a to už bylo super,protože jsem nejen mohla do sprchy kdy jsem potřebovala,ale manžel mohl být celý den se mnou na pokoji a užívat si naší maličkou.
Takže pobyt v pohodě a opravdu si nemůžu na nic stěžovat.
 Michaela Aujezdská 
  • 

15.5.2001 jsem zde porodila dceru Natálku 

(22.8.2001 21:26:27)
Ráda bych se podělila o výborné zkušenosti z porodnice v Českých Budějovicích. Můj porod byl po 31 hodinách bez plodové vody ukončen císařským řezem, ale prožila jsem si část porodních bolestí i na porodním sále. S přístupem porodních asistetek jsem byla velmi mile překvapená, všechny byly velice milé, ochotné a příjemné. Dokázaly v těchto chvílích povzbudit a pan doktor mi vždy vše ochotně vysvětlil. Když se mimču přestalo v bříšku dařit, začal kolem mne velký "frmol" a všichni dělali všechno pro to, aby se Natálka dostala co nejrychleji z bříška ven. Také péče na jenotce intenzivní péče byla vynikající. Sestřičky byly moc ochotné a milé a kdykoli splnily naše přání. Dětské sestry dělaly všechno pro to, aby i u nás, které nemohly mít plný rooming, se rozběhlo plně kojení. Obdivuji je za jejich trpělivost a profesionalitu, rády nám předávaly jejich dlouholeté zkušenosti v péči o miminka. Vždy byly ochotné nám pomoci a poradit, i když asi někdy byly naše otázky dost hloupoučké. Protože jsem nemohla mít miminko ihned na pokoji i přes noc, v noci jsem se na něj chodila dívat. Sestřičky držely v každé ruce jedno mimčo a chovaly a konejšily..... Stejně milé a ochotné byly i sestřičky z ženského oddělení. Prostě pouze samé dobré zkušenosti. Podle mého názoru v porovnání s vybavením v podolském Ústavu péče o matku a dítě je českobudějovická porodnice perfektně vybavená na porodním sále (prostorné, plně vybavené míčem, sprchou, toaletou, lůžkem pro partnera a vším potřebným pro přicházející miminko). Stejně dobré zkušenosti měly i mé kamarádky na pokoji. Nikdo nenašel proti personálu jedinou výtku, chybičku. Všechny můžeme jen chválit a děkovat.
 Pavla, Pavlíček 15 měsíců 
  • 

jak taky může být všechno jinak 

(10.10.2001 21:48:16)
Ahoj všem, kdo se chystají nebo váhají rodit v ČB. Možná že Vám taky pomůže moje zkušenost. 12.7.2000 jsem rodila v porodnici v ČB, jela jsem tam s představou, že to bude OK: k dispozici je přece nadstandart, míče, sprchy, žíněnky, moderní polohovací porodnické lůžko, možnost tatínka a jiných příbuzných u porodu, miminko hned u sebe, rooming-in, a vzorná péče o novorozence.
Potíž byla v tom, že zrovna v tu dobu se jižními Čechami přehnalo zemětřesení, což podle mě mělo za následek, že miminek, která se chtěla narodit, bylo najednou trochu moc.
Přijela jsem do porodnice ráno, se slabými bolestmi jsem byla z nedostatku jiného místa převedena na oddělení šestinedělí. Na porodní sál je to odsud po dlouhých chodbách a výtahem. Pěšky jsem tuto cestu absolvovala ještě třikrát - na monitor. Na oddělení šestinedělí byla jako úlevový prostředek k dispozici vlastně jen sprcha. Trpěla jsem strašně křížovými bolestmi v zádech, kterým dost pomáhá masáž, ale protože se ke mně manžel prakticky nedostal, pomohla mi aspoň jedna z nastávajících maminek, která mě asi s hrůzou pozorovala. Když jsem se dotřetice (asi ve 13 hodin) plazila za vydatné pomoci sestřičky tou nekonečnou chodbou k výtahu a k porodnímu sálu, tak jsem pak rovnou z výtahu a z posledního vyšetření už přešla rovnou na porodní lůžko - polohovatelné na mě samozřejmě nezbylo. Na klystýr nějak už nezbyl čas. Natož na to zavolat k porodu otce. Tlačit na rovném lůžku je fakt záběr, takže mi sestřička pomohla skokem na břicho - asi vědí co dělají. Pavlíček měl problém s dýcháním, takže jsem ho viděla až trochu později, a z toho samého důvodu jsem s ním nebyla na oddělení šestinedělí, ani na nadstandartním pokoji(stejně nebylo volno), ale na neonatologickém.
Tohle je jen jeden konkrétní příběh, příběh na kterém je vidět, že nic nemusí jít jak si člověk naplánuje, i když je vše k dispozici. (Možná z toho plyne poučení nerodit v době zemětřesení?). Přístup sestřiček byl profesionální a byly milé, a to jak na šestinedělí, tak při porodu, tak na neonatologii (tam by měly dostat medaili za svatou trpělivost a laskavost). Vlastně bych je měla ocenit i za to, jak ten nápor rodiček zvládaly - ve stejném okamžiku jsme rodily tři vedle sebe. Vadilo mi ale, že mě vyšetřoval pořád někdo jiný, nebyla jsem si jistá, jestli se někde mezitím neztratí nějaká data.
Po porodu jsem měla zpočátku pořád hlad - což se spravilo dodávkami z domova.
No a za čtyři měsíce čekáme Pavlíčkova bratříčka. Nejspíš pojedu zase do ČB - a to hlavně proto, že je tu o miminko vzorně postaráno, kdyby mu cokoli bylo.
Doufám, že nebude nával a že si dopřeju míče, sprchu, manžela, porod v polosedě na polohovacím lůžku, zdravé miminko po porodu na prsou a pobyt na samostatném pokoji.
Pavla.
 Pavlína Vazdová -dvě děti,třetí na cestě 
  • 

A zase v Budějovicích 

(27.10.2001 19:57:24)
Už jsem v této porodnici rodila dvakrát a nemohu si stěžovat. Kvalifikovaný a příjemný personál, dobré vybavení, co dodat. Třetí se nám narodí příští rok v červnu a samozřejmě znovu v bUdějovicích. Dopuručuji všem maminkám.
 Eva , 2 děti 
  • 

Re: A zase v Budějovicích 

(12.3.2002 23:47:12)
Také jsem rodila 2x v Č. Budějovicích, poprvé v r. 1995 "bez otce", podruhé v říjnu 2001 "s otcem". Jestli se rozhodneme ještě pro dalšího potomka, budou to opět ČB, protože nic zásadního nechybělo ani nepřebývalo bez závislosti na přítomnosti otce. Bezvadní byli všichni a za těch šest let od prvního porodu je to zase o kousek lepší.
 M@F "prvorodič" 
  • 

Porodnice v ČB 

(4.1.2002 11:17:27)
Krátce před Štědrým dnem v této porodnici přišel na svět syn mé přítelkyně. Byl jsem s ní u porodu a chtěl bych touto cestou poděkovat celému oddělení a hlavně Mudr. Švecovi za profesionální a lidský přístup. I díky personálu se pro nás stal ten den nezapomenutelným.
 lenka nováková 
  • 

otec 

(10.1.2002 19:29:11)
otec je puštěn až na samotný porod, což si myslím že je již téměř zbytečné. Velice mne tato skutečnost rozzlobila, že nemohu být s mužem již od začátku, kdy je třeba na masáže a psychyckou pohodu!
 lenka nováková 
  • 

otec 

(10.1.2002 19:29:16)
otec je puštěn až na samotný porod, což si myslím že je již téměř zbytečné. Velice mne tato skutečnost rozzlobila, že nemohu být s mužem již od začátku, kdy je třeba na masáže a psychyckou pohodu!
 Petra, 2měsíční Terka 
  • 

Re: otec 

(10.1.2002 19:56:16)
Ahoj Leni,
musím se přidat - otec je důležitý hned od začátku. Byl se mnou celých sedm hodin a já si ho nemohla vynachválit - masíroval, podával, přidržoval.... V Podolí je tohle možný a jsem jim za to moc vděčná, protože porod byl pro mě ten nejkrásnější zážitek v ne poslední řadě i díky porodní asistence.
Petra
 mimaminale 


Re: Re: otec 

(14.1.2002 11:52:03)
Ahoj!
Začátkem března mě čeká druhý porod.A jelikož si musím v dohledné době vybrat porodnici,kde budu chtít přivést na svět své druhé dítko,chtěla bych se zeptat na tvé zážitky z Podolí.Děkuji a přeji hodně štěstí a hlavně zdraví vaší rodince.Mirka 23
 Petra, 2,5měsíční Terka 
  • 

Re: Re: Re: otec 

(14.1.2002 18:35:28)
Ahoj Mirko,

s Podolím jsem opravdu moc spokojená. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem tam týden před termínem ležela, nebo že zrovna nebylo moc rodiček, ale manžela jsem měla u sebe už od první chvilky, kdy mi porod vyvolávali - dali nám k dispozici porodní pokoj, kde je postel u monitoru (i s peřinama, což jsem byla ráda, protože mi byla dost zima), a samotná porodní postel a na druhé straně od lehátka přebalovací pultík, kde rovnou mimčo ošetří, takže ho máš stále na očích :). Z této místnosti, která byla mimochodem moc hezky vymalovaná na žluto a okna vedla na Vyšehrad, takže mezi kontrakcemi se můžeš i kochat výhledem :)), vedou dveře do malinkaté místnůstky, odkud jsou dvoje dveře na WC a sprchu. Všechno je jen pro vás z manželem a podotýkám, že fakt čistý a příjemný prostředí. Já měla štěstí na porodní astistentku, která byla sice dost mladičká, ale tak výborná.... Je k dispozici míč, madrace nebo masážní stroječek - který jsme s manželem dost upotřebili, protože jsem měla křížové bolesti. Pokud to shrnu, další dítě bych chtěla přivést na svět jedině tady. Jestli budeš mít ještě nějaké otázky, tak klidně napiš, ráda Ti odpovím.
Petra a Terka
 Marie, 1 dcera nyní opět těhotná 
  • 

Otce pustí až na konci 

(14.1.2002 16:21:45)
Sama mám podobnou zkušenost. Na hekárně jsem byla od šesti hodin ráno, otec se dostavil okolo deváté. Musel venku čekat až do samotného porodu ve 4 hodiny odpoledne!!! Byla jsem tam úplně sama, ale nepustili ho z důvodu, že kdyby někdo přišel také rodit, mohlo by mu to vadit. Když ho tam pustili, bylo už mi to jedno, protože nejhorší fázi jsem měla za sebou, kdy jsem tam byla sama, zoufalá z toho co bude. Protrhli mi plodovou vodu, tím se otevírání úplně zastavilo a měla jsem obrovské bolesti. Nakonec ho tam pustili, byl se mnou deset minut a mně museli převézt na císařský řez, tím ho zase poslali pryč.

Sama jsem ze Strakonic, porodnici v ČB jsem si vbrala z důvodu BFH a to, že otec u porodu znamená áž posledních půl hodiny by mě ani ve snu nenapadlo.
 Veronika Vokálková, syn 8 měsíců 
  • 

Zkušenosti z ČB 

(31.1.2002 23:22:39)
Mé subjektivní zkušenosti s ČB porodnicí:

Prostředí: Ženské odd. a porodní sály moderní a celkem příjemné, oddělení neonatologie slabší
Lékaři: na všech odděleních veskrze pozitivní dojem
Střední zdravot. personál: cca v polovině případů chladné, povýšené až vysloveně nevhodné chování a neochota vybočit ze zaběhlé rutiny, v některých případech pochybuji o profesní zdatnosti
Přítomnost otce: dosti nekompromisně odkázán ven "na kávu" a optat se za dvě hodiny - v té době ovšem náš syn již na světě bez jeho účasti :-((
Návštěvy: možné prakticky kdykoliv, v tomto směru veliká vstřícnost
Strava: uspokojí příznivce jídelnové české klasiky, zeleninu nečekejte

Bude spokojen: kdo nemá chuť nic okolo porodu příliš prožívat, kdo se rád podrobí rutině "velkovýrobny" a nedělá si nároky na soukromí a intimitu a rovněž kdo chce být pojištěn pro všechny případné zdravotní komplikace matky i dítěte. Též kdo má náturu pár hodin po porodu odložit dítě a sledovat televizi.

Bude nespokojen: kdo čeká od porodu hluboce emocionální, intimní zážitek, ke kterému patří minimum cizích účastníků, kdo je citlivý na jednání se svou osobou, kdo chce nechat porod více na přírodě než na medicíně a rovněž kdo si přeje pro své děťátko v prvních dnech života klid

Bude v šoku: kdo považuje první hodiny a dny života svého dítěte za vrcholné okamžiky svého života a nechce je prožívat ve vícelůžkovém pokoji, kde se "dveře netrhnou" a kde na něj (se souhlasem personálu!) ve dne v noci prší televizní reklamy (oddělení neonatologie)
 Lenka, syn 11 měsíců 
  • 

Re: Zkušenosti z ČB - malinko doplním 

(19.2.2002 20:46:27)
Měla jsem pocit, jako bych to psala já. Jen s otcem u porodu to bylo naprosto v pořádku, byl tam po celou dobu. Personál na gynekologickém odd. byl dobrý, lékaři na neonatologickém odd. také, ovšem sestry na neonatologickém odd. byly opravdu někdy až nepříjemné - naprosto s Veronikou souhlasím. Ještě doplním, že strava je v nemocnici hrozná. K večeři například dostane kojící žena čtyři 5 mm plátky chleba, 1 oschlé jablko a k tomu se střídá trocha salámu nebo sýr či paštika. Opravdu výborná strava!
 Lia 


Re: Zkušenosti z ČB 

(8.12.2003 12:17:21)
Docela mě tahle výpověď jendé z maminek překvapila. Já jsem rodila v ČB také, sice v srpnu 2001, ale měla jsem vesměs pozitivní zkušenosti. Je jasné, že personál může být někdy špatně naladěný, ale myslím si, že není třeba to uvádět jako celkové negativum nemocnice. Já jsem tam ležela už měsíc před porodem na ženském oddělení a vše bylo v tom nejlepším pořádku.
Na neonatologickém oddělením byla péče perfektní, i když jsme sestřičky často zahlcovaly zbytečnými dotazy, které byly pro nás v daný okamžik nutné. To, že jsme ležely tři maminky na jednom pokoji jsem uvítala, i proto že jsme si mohly sdělit svoje dojmy a podělit se o první starosti. Ten, kdo chtěl mít soukromí, mohl využít samostatného pokoje s neomezeným pobytem otce (za příplatek). Nechci aby takovéhle podobné příspěvky jako ten, na který reaguji ovlivnily maminky, které budou rodit poprvé v ČB natolik, že se budou bát. Nebojte se, protože záleží všechno jenom na Vás a okolí po porodu miminka stejně jde stranou, ani ta bolest není tak velká, jako je velká radost, kterou pocítíte, když držíte v rukou toho malého drobečka.
 Hanka, Filip 17 dní 
  • 

Valentýnskej dáreček 

(3.3.2002 11:57:59)
Večer před Valentýnem mi odtekla plodová voda, takže program pro nadcházející noc byl vcelku jasný. Manžel mě odvezl do porodnice. Vzápětí se dostavily kontrakce po dvou minutách a porod se rozběhl. Proto jsem byla ušetřena dlouhého čekání na „hekárně“, manžel mohl za mnou tedy přijet okamžitě a byl mi „přidělen“ porodní sál č. 5. Odešla jsem do sprchy, která je součástí tohoto nového sálu. Hopsala jsem si na míči a vydýchávala první bolesti. Dusno ve sprše mi ale nedělalo dobře a bylo mi neustále horko. Porodní asistentky ke mně byly vlídné a stejně tak lékaři. Možná to bylo skutečně přítomností manžela, ale to teď už těžko posoudím. Asi nejhorší bylo, když jsem od vedle slyšela výkřiky jiné rodičky. Podle lékaře trochu přeháněla. Když kontrakce zesílily, poslala jsem muže, aby pro někoho z personálu došel. Možná bych byla klidnější, kdyby přece jen častěji mě někdo zašel prohlédnout, na můj vkus jsme měli až zbytečně veliké soukromí. Poslední hodinku jsem prožila na zemi v jakémsi kleku a předklonu na loktech. Jsem vděčná asistentkám, že mi vyhověly a nenutily mě do nějaké jiné násilné polohy a dokonce vyhotovily jakousi provizorní matraci. Druhá doba porodní nebyla nejsnazší, protože miminko mělo nějak jinak stočenou hlavičku. Neměla jsem moc sil na vytlačení a nakonec jsem ráda, že mi ostatní pomohly tlačením na břicho a po 7,5 hodinách se nám narodil krásnej klučík.
Takže pokud očekáváte nějaké závěrečné hodnocení, tady je: Jo, byla jsem spokojená. Trochu obtížné bylo tedy odpovídat na dotazy asistentek v průběhu porodu, protože ženská je fakt trochu mimo a nějaké logické uvažování v tuhle dobu neexistuje. Já aspoň nebyla schopna vnímat prostor a čas. Uvítala bych, kdyby na každém rohu nebo koze bylo madlo, kterého se člověk může chytnou, když ho to bere, protože já jim tam málem utrhla umyvadlo :-). Trochu se teď musím smát….Chtěla jsem poprosit, aby mi při vypuzování miminka zhasli, no a teď ani nevím, jestli bylo zhasnuto nebo jestli se na celém sále svítilo. Takže ještě jednou všem účastníkům mého porodu děkuju za krásnej valentýnskej dáreček a myslím, že pokud člověk má alespoň trochu snahu spolupracovat, že i ti kolem jsou vlídnější.
 Lucajda, Vojta a Petruška 


Re: holky poradte 

(26.8.2002 15:55:29)
Asi tě moc nepotěším, ale můj porod v ČB nebyl vůbec příjemný. Musím říct, že jsem si tuto porodnici nevybrala a rodit jsem tu vůbec nechtěla. Byla jsem sem převezena na odd. rizikového těhotenství z táborského Natalisu a už jsem se zpět nedostala. Porod byl vyvoláván v 36. týdnu. Vana na tišení bolesti k dispozici není, je možné být ve sprše na míči, pokud na tebe zrovna nevybyde box, kde se do sprchy musí chodit přes chodbu plnou maminek přicházejících na ultrazvuk a tatínků k porodu (to se stalo mě). Pokud bude vše v pořádku, nechají tě chodit, pokud nebude mít mimčo dobrý monitor, strávíš pravděpodoně celý porod vleže na porodním lůžku s pásem přes břicho. Doporučovala bych ti projít předporodním kursem, já to nestihla kvůli hospitalizaci ve 32 tt. Pokud totiž nebudeš vědět co dělat mohlo by se ti stát, že na tebe nebudou zrovna vlídní tak jako na mě. A taky moc nekřič jinak se dozvíš, že se předvádíš. Také, když s tebou budou něco dělat, pravděpodobně ti neřeknou co. Tatínka si zavolej k porodu sama hned, protože by se mohlo stát, že to budou odkládat tak dlouho až porodíš... Ale taky se může stát, že chytneš jinou směnu a budou moc prima, třeba byli jen unavení z horka a nebo chtěli všichni být při pátku už raději doma. Když budeš dělat, co se ti řekne, nebudeš nic chtít a budeš ticho, asi se budou chovat profesionálně. Musím ale říct, že o Vojtu se na JIPce i Neonatologii postarali nejlépe jak to šlo, i když jsme tam byli jen 14.dní. A sestřičky na Riziku byly báječné, starostlivé, že ani lepší být nemohly. Přeju víc štěstí než jsem měla já.
 Barča + Nelinka 26.7.01 


Re: Re: holky poradte 

(15.1.2004 12:53:05)
Ahoj,

ráda bych se i já podělila o zkušenosti s porodnicí v ČB. Jsou pozitivní i negativní.
Do porodnice jsem nastoupila s se sedmidenní předstihem. Dlouho jsem přenášela. Nastoupila jsem rovnou na šestinedělí. Porod se mi snažili celých sedm dní vyvolat, ale nic. Až mi museli prasknout plodovou vodu. Pak už si mne nechali u sálů, kde jsem měl monitor na břiše a pochodovala jsem. Manžela jsem si mohla zavola hned. Pak nás přemístili na sál. Nejdříve do sprchy a pak rovnou na stůl a ležet a monitor. Hrůza. Službu měla černovlasá starší doktorka a díky ní jsem málem umřela já i dcerka. Neustále mi stoupal tlak, nemohla jsem dobře dýchat, musela jsem mít i kyslíkovou masku. Vodu praskli ve 13,15. Doktorka mi po dlouhém přemlouvání na chvilku pustila do sprch. Pak zase z pět na stůl. Okolo osmé hodiny se měnily služby a to bylo moje štěstí. Přišla sestřička s předporodního kurzu a ta si nás pamatovala. Ta mne snad zachránila. Vůbec všechny sestry v druhé službě byly super. Po osmé hodině jsem najednou uslyšela křičet manžela na doktorku, že žádné kleště. Sestřička s porodního kurzu zmizela a vrátila se s mladým doktorem. Doktor mne rychle prohlíd, okamžitý císař. Doktorka se někam vypařila. Od rozhodnutí doktora o císaři byla malá do 15 minut venku a to i spřevozem do jiného patra. Později jsem se od manžela dozvěděla, že jsem byla otevřená pouze na dva prsty. Kam chtěla cpát ty kleště nevím??? Taky mi řekl, že mi nechala vyhnat tlak na 120/240. Pomalu smrtelný stav. Po té jsem byla na Jipce, dostala jsem krev. Naštěstí díky rychlé akci milé sestřičky a šikovným rukou pana doktora, vše dopadlo skvěle - díky za to. Malá byla hned po porodu hodinu v inkubátoru-byla přidušená. Teď je z ní už velká slečna (2,5 roku). Jo ještě musím podotknout že milá paní doktorka při velké vizitě nepřekročila práh našeho pokoje, kde jsme byly pouze dvě - dodnes kamarádky. Asi věděla proč. Co se týče oddělení po porodu - super.Škvělé sestry - starostlivé, ochotné. Vřelý dík všem - krom paní doktorky. Ta tam asi opravdu nemá co dělat. Do dnes mám z dalšího porodu díky ní neuvěřitelnou hrůzu.
 Kvetinka 
  • 

Re: Re: Re: holky poradte 

(26.1.2004 17:40:56)
Tá hrúza z pôrodu je na mieste po takýchto zážitkoch. Ani sa ti nečudujem. Ja som na tom podobne. Rodila som v Č.B.pred skoro tromi rokmi a to čo ponúka pôrodnica je úplne v rozpores tým čo nakoniec môžeš. Nechápem ako môže byť niekto tak drzý, že maminkám nasľubuje modré z neba a keď prídu a potrebujú pomoc tak dostanú len ponižujúce chovanie a koľko krát aj zásahy,za ktoré by sa sami "odborníci" doktori hanbili, keby s tým mali byť dodatočne pred nejakou komisiou konfrontovaní. Docela by som im to želala aby tá komisia bola a oni to tam museli obhajovať. A najlepšie by bolo keby to všetko mohlo byť nahrávané na videu a potom by im to bolo púšťané aby sa nemohli vyhovárať, že si to tá matka hysterická vymyslela.
Neboj sa, našťastie človek neni na to tak odkázaný ako sa zdá. Ja som sa docela ukľudnila keď som sa nakontaktovala na ľudí,čo si pôrod a všetko s tým spojené vážia viac než doktori. Trebárs také Hnutie za aktívne materstvo (www.iham.cz), alebo Aperio(www.aperio.cz). Držím ti palce aby v tebe zvíťazila viera v samú seba a v to čo dokážeš.
 Barča + Nelinka 26.7.01 


Re: Re: Re: Re: holky poradte 

(2.3.2004 14:47:42)
Ahoj Květinko,

díky za milá slova, ale momentálně se ještě na další mimi nechystáme. Ikdyž už bych možná svolila. Uvidíme. Jak já tvrdím, záleží na koho se natrefí a pokud je směna nic moc, tak se modlit ať už se vymění, třeba to bude lepší. A to nejsem věřící.
Květinko jak máš staré dítko a odkud jsi? Zkus napsat.

Tak zatím ahoj.
 Kvetinka,, 2,5r dieťa+jedno na ceste 
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: holky poradte 

(14.3.2004 10:03:57)
Ahoj,
Som tu z Č.B. a malej je dva a pól a teraz čakáme druhé.Má sa narodiť v červnu.
K.

 Kubice 


Do porodnice bez zbytečných iluzí 

(25.9.2002 21:51:28)
Ahojky!
Já mám doma už třetí mimčo - Martínek se narodil v ČB letos v červnu. Vana opravdu není v celém areálu, ale sprchu je možné využívat kdykoli. Sestřičky do ní ochotně dají i míč. Pokud uvažuješ o epidurální anestezii tak s tím příliš nepočítej. Já se jí nedočkala ani jednou, ale nutno říci že vždy se to tak nějak nestihlo. Každopádně ji nedostaneš dokud nezaplatíš a budou tě přemlouvat abys od tohohle požadavku ustoupila. Musím říct, že mezi prvním a třetím porodem se řtam hodně změnilo a pesronál na sále byl milý. Ovšem mám pocit, že to člověk jinak vnímá jako vyplašená prvorodička a jinak jako "protřelá" matka. Na šestinedělí se občas stane, že setřičky ti dají úplně protichůdné rady a potom se zlobí že člověk neposlechl, ale to je celkem vyjímka. Každopádně velká deviza pro tebe, pokud půjdeš do porodnice bez zbytečných romantických představ - ušetříš si zklamání. I když je personál fajn, je to pro ně očividná rutina (i když se snaží aby to nebylo vidět, alespoň většina)a zázrak příchodu miminka na svět vnímají podstatně méně citově než maminka.Když budeš chtít klidně se ozvy nan e-mail. A hlavně se neboj..... (to je ale rada, co:)
 Hanka 
  • 

Re: holky poradte 

(1.10.2002 21:45:23)
Ahoj Marketo, to abys nechodila do porodnice s romantickymi predstavami, je naprosto na miste. Rodila jsem pred pul rokem, a protoze pred tim jsem stravila par tydnu na rizikovem oddeleni a povidala si s holkama, co jsme se pred porodem stridaly na pokoji, vim o zakulisi docela dost.
S otcem u porodu radeji nepocitej, me ho po par vymluvach nakonec zavolali, ale musela jsem se porad o to starat. Je mozne, pokud nebudes hned na sale, ze ho k tobe pusti az ve vypuzovaci fazi porodu, a to mne bylo uz skoro jedno, jestli tam je. Znama, co mela svou porodni asistentku, tu radeji nezavolali vubec, aby jim asi nefusovala do remesla. Jinak ja jsem mela komfort sprchy, mice od zacatku, ale dalsi znama, co dela primo na zenskem oddeleni sestricku, tej nedali mic, protoze nebylo misto. Kdyz se sejde vice porodu najednou, je to pak v tomhle smeru problem. Na me byli asistentky hodne, taky jsem se radeji moc neptala a kricela az ke konci, asi proto ze byl u mne manzel.
Mam jednu spatnou zkusenost s porodni asistentkou na prijmu. Kdyz jsem se zeptala, jestli miminku nelita moc puls nahoru a dolu (zrovna me strasne pichalo v brise a mimco se strasne vrtelo), misto aby odpovedela, zarvala: "Vy tomu nejak rozumite!" Kdyz jsem dodala, ze jsem lezela na rizikovym a pres mesic me dennodenne delali monitor.... Ani me nenechala domluvit a dodala:"Nojo, holky z rizika, ty jsou nad nas vsechny!" Jestli se miminku dari fajn, jsem se proste nedozvedela....
Sestricky na rizikovem oddeleni jsou ANDILCI!!! Jeste jednou velky dik za to, ze se to tam dalo prezit. Bez nich by to bylo tezke. Zato detske sestricky na sestinedeli...... Nojo, asi jsem byla strasna citlivka, jako dalsich 99 procent holek po porodu. Skoda, ze se s tim tady nepocita. Neodpovedely mi snad jedinkrat slusne. Ani nedokazali odpovedet na to, kolik miminko pribralo. Snad jako druhorodicka to priste s nima zvladnu lepe. Navstevy jsem cele probrecela manzelovi na rameni a kdyz bylo nejhur zajela jsem s mimcem na riziko za ANDILKAMA!
Co zaverem, porod neni tak hroznej, jak vypada. Na lekarskou peci nemuzu rict jedine spatne slovo. Jen to zachazeni s lidskejma bytostma, ktery jsou v dane chvili docela bezradny a bezbranny a potrebovali by pomocnou a chapavou naruc, trochu pokulhava.

Marketo, jestli chces napis na zahradka01@email.cz
 Helči 25 


Re: Re: holky poradte 

(2.10.2002 14:48:13)
Ahojky, potřebovala bych poradit. Jsem mimopražská, ale pracuju v Praze a ráda bych tu i rodila. Sháním proto kontakt na nějakého dobrého porodníka ke kterému bych mohla chodit už teď. Nemáte nějaký dobrý tip (Podolí, Motol, Apolinář atd.) Díky za radu
 Tereza 
  • 

Re: Můj porod v Budějovicích 

(27.2.2003 19:58:34)
Jen bych se chtela pripojit s kladnym hlasem pro porodnici v CB. A to, co se tyka porodu i pobytu na neonatologii. Nastavajicim maminkam jen radim : dobre dychat, s sebou nekoho, o koho se muzete skutecne OPRIT. Bude treba....I na neonatologii byly sestricky vstricne a snazily se moc...
Vsem preji krasna a zdrava miminka
Tereza
 Šárka, syn Daniel, 11 týdnů 


Rodila jsem v ČB 

(3.2.2004 20:35:01)
11.11.2003 jsem v porodnici v ČB přivedla na svět krásného a zdravého chlapečka Daniela. Z porodu jsem měla strach a z této porodnice trochu také. Porod jsem měla vyvolávaný tabletou, po které se dostavily bolesti téměř ihned. To bylo ráno.Po poledni mi opět za pomoci lékařů odešla plodová voda. Rodila jsem v 18hod, 17 min. Sestřičky na odpolední směně byly výborné, pomáhaly mi, radily, povzbuzovaly. U porodu byla MUDr. Bosáková,která mě svými slovy "už vidím vlásky" povzbudila natolik, že malý byl okamžitě na světě.Určitě záleží na tom, jaké štěstí budete mít na sestry a lékaře,já jsem rodila jako jediná, tak se mi maximálně věnovaly. Všem těhulkám držím palce
Šárka
 Reni a dve dcerusky6 a 4 roky 
  • 

rodila jsem v C:Budejovicich i potratila 

(17.3.2004 21:33:34)
Pred sesti lety jsem rodila poprve,pred ctyrma roky po druhe,jsem z okresu CK,ale jsem moc rada,ze jsme to stihli az sem.Jsou zde moc ochotni a laskavy.A dalsi vec,pro miminka je zde vse.To co se mi stalo pred nedavnem.Nosila jsem skoro ctrnact dni detatko,ktere bohuzel nebylo zive.Kdyz jsem se to dozvedela,byl to strasny sok,ale vedela jsem,ze musim do Budejovic,ze bude o me postarano.Ataky ano.Musim opravdu rici,ze bylo.Sice to nebylo porodni,ale zenske oddeleni vprizemi,ale diky sestrickam ,kteri me psich.podrzeli a to opravdu moc a i doktori,ze jsem tu strasnou ranu zvladla prekonat.Myslim tim dusevni.Jeste jednou vsem moc dekuji a az se mi priste podari donosit i to treti,pujdu zase opet jenom sem.Renca
 Renata  
  • 

Porod je tezky,ale stoji to za to 

(18.3.2004 21:43:23)
Abych napsala me inspiroval clanek uz nikdy vic rodit.Rodila jsem poprve pred sesti lety.Bylo to dost bolestive,ale zaroven nove.Od sesteho mesice jsem mela krizove bolesti.Bylo to opravdu dost bolestive,ze to je uz na porod, jsem poznala az kdyz mi praskla plodova voda.Tak jsme vyrazili do C.Budejovic.Jsme z okresu C Krumlov a mame to do Budejovic kolem 55km.Vubec jsem nepremyslela nad tim,ze bychom jsme to nemuseli stihnout.Vedela jsem jedno;ja do jiny nemocnice nechci.Musim opravdu rict,ze byli moc a moc vsichni prijemni a mili.Poradili mi,jako prvorodicce,co mam delat a jak se chovat.Po sesti hodinach bolesti krize a bricha,byl nas andelicek (tak ji rikali sestricky na sestinedeli) na svete.Bolesti byli tu tam,a ja rekla rodit nikdy.Ale uz po dvou hodinach jsem vedela,ze to nesplnim.To,kdyz se na me moje holcicka poprve usmala a ja videla,jak je vlastne krasna.Potom po dvou a pul roku jsem tam opravdu byla znovu.Tentokrat jsem nemela,ale prasklou pl.vodu,ale se strasnou bolesti krize.Za 4hod.byla na svete druha holcicka(kterou si sestricky pojmenovali dracek,protoze porad brecela).Bolest byla opet velika,ale stalo mi to za to.Za to ,ze jsem porodila novy zivot.Zdrave a hlavne zive dve krasne holcicky.Dneska uz je ta starsi v predskolnim veku,a ja stale vzpominam na to,jak prisla na svet.A ja?ja uz se pripravuju na to,ze stejne jeste do tretice do tech Budejovic pojedu.Bolest prejde a ja budu mit zase novy a zdravy zivot DOMA.
MAMINKY,STOJI ZA TO,TU BOLEST PRODELAT.
 Petra a Vendy 
  • 

Porod v ČB 

(9.6.2004 19:08:47)
Chtěla bych se s vámi podělit o mé zážitky z porodnice v ČB. Co se porodu týče, po ukrutných bolestech (vyvolávaný porod) se dcerka narodila i díky skvělé paní doktorce a moc milým asistentkám naprosto v pořádku a celkem rychle - po 9 hodinách. Jen na příjmu mě trochu zarazila reakce jedné sestry, která mi sdělila, že maminky, co jdou na vyvolávání moc v oblibě nemá, jako bych za to mohla, a to, jak odbyly manžela s tím, aby jel domů, že času je dost. Kdyby to býval udělal, k porodu by to nestihl. To nemluvím o tom, že kdybych mu po kratší hádce se setrou nezavolala, ani by nevěděl, že rodím, nesměla jsem si s sebou vzít mobil a jeho číslo nechtěly s tím, že mu zavolají, až to přijde. Jinak se sestry snažily pomáhat, i když už jsem bolestí a vyčerpáním dostávala hysterické záchvaty. Naštěstí jsem rodila v tu dobu sama, měly na mě čas. Co mě opravdu šokovalo, byly sestry na neonatologii. Až na dvě vyjímky byly arogantní, nepříjemné, na jakoukoliv prosbu o pomoc reagovaly podrážděně a z maminek dělaly vyloženě hysterky a pitomce. Když nějaká maminka měla opravdu problém a potřebovala pomoc, chovaly se otřesně. Já měla velký problém s kojením. Jelikož se dcerka prsu chytla, byla jsem za špatnou já, že na dítě přenáším nervozitu. Malá prokřičela dlouhé hodiny, při "krmení" byla vzteklá, odstrkovala mě a neustále zoufale plakala. I laikovi by došlo, že hlady, navíc, když váha po kojení nešla nahoru. Řešilo se to dokrmem. Já už jsem počítala s tím, že budu krmit z lahve, až jednou večer, jedna ze starších sester mi pořádně prohlédla bradavky a řekla, že je to jasné, že díky jejich zešikmení dítě nemůže nasát mléko. To po třídenním trápení hlady a nazorům, že dítě je překrmené, ze mě nervozní apod. Tímto děkuji té sestřičce (jméno bohužel nevím), kojíme s kloboučkem, dcerka je spokojená a roste jak z vody. Přeji dalším maminkám pokud možno bezproblémový pobyt na šestinedělí. Mimochodem, ženské sestry jsou přísné, ale fajn.
 Darina, 14 denní Magdaléna 
  • 

Porod v ČB 

(26.7.2004 10:26:35)
Chtěla bych se taky podělit se zkušeností s porodnicí v ČB. Byla jsem přijata nejprve na odd. rizikového těhotenství ( na porod to ještě asi nevypadalo, byla jsem 39. týden těhotenství a termín jsem měla mít až za 10 dní ) Byla jsem mile překvapená chováním sestřiček. Byly milé, co jsem potřebovala mi vysvětlily a byly moc ochotné. To samé musím říci i o doktorech. V odpoledních hodinách přišly bolesti a musím říct, že můj porod šel rychle. Manžel, který přišel jen na návštěvu s tím, že půjde domů, už se mnou zůstal, po celou dobu mohl být se mnou a chodil se mnou i na vyšetření a monitory. K večeru jsem se odebprala na porodní box. Porodní asistentky i doktor mi moc pomáhaly, dokonce jsme společně našli mě víc vyhovující polohu na prodýchávání bolestí, než poloha na zádech. Porod proběhl dobře a bez komplikací. Na odd. šestinedělí jsem se cítila zpočátku rozpačitě, první tři dny jsem měla problém s technikou kojení,měla jsem úplně rozkousaný bradavky a opravdu jsem z toho byla už zoufalá. Sestřičky mi několikrát pomohly a nakonec po bojích s mojí Magdalénkou úspěšně kojím. Mám tedy spíše kladný pohled na personál jak při porodu, tak na šestinedělí. Buď jsem měla štěstí na lidi, nebo jsem prostě byla tak dotěrná svými dotazy, že jsem nakonec dosáhla svého. Přeju všem stejnou zkušenost.
 Petra Nová 
  • 

Re: Porod v ČB 

(26.4.2005 22:14:53)
Milá Petro, Vendy,
jelikož počítám dny do svého 2.porodu, pročítám literaturu a náhodou jsem narazila i na tuto stránku.Po téměř superlativních článcích o kvalitách poskytované péče v porodnici v ČB jsem konečně narazila na článek Váš a bohužel musím konstatovat, že mé zkušenosti se doslova shodují s Vašimi.Jediná pozitivní zkušenost je z porodnice, ale to jen proto, že porod šel tak rychle a hladce, že nebylo na co si stěžovat. Manžela při příjmu poslali domů s tím, že ho včas zavolají a mě pak sestry doporučily, ať si ho zavolám ve stavu, kdy hlavička holčičky byla už na cestě. Do 10 minut bylo po všem,ale manžel to bohužel nestihl.Hroznou zkušenost mám z oddělení šestinedělí, sestry jakoby postrádaly vědomí toho, že jsou tam především pro maminky a že na jejich otrávené obličeje, komentáře a příkazy, které mnohdy hraničí s lidskou slušností, rozhodně není nikdo v tak zjitřeném stavu zvědavý.Velmi nepříjemný je jimi diktovaný režim, kdy musíte nechat kojení a ležet desítky minut v očekávání vizity.Nezapomenu, jak nám jistá sestra shodila z topení vyprané prádlo s tím, že tady není žádná prádelna, ale současně poučila o tom, že si máme vzít čisté košile, aniž připustila, že by mohly vyměnit i ložní prádlo.Mám už teď husí kůži z toho, co mě tam zase čeká, ale nehodlám si nechat líbit všechno.
 Veverka16 


Re: Re: Porod v ČB 

(20.5.2005 0:11:54)
Naprosto souhlasím s Petrou, je to přesně tak.Na porodní oddělení nevzpomínám ve zlém, zato na šestinedělí mi vzpomínky zůstanou nadosmrti...
Arogance, nadřazenost, neochota s čímkoli pomoci, nerespektování proseb a žádostí maminek, atd. atd...
Můj pobyt na šestinedělí byl doprovázen nejen obrovskou radostí z holčičky, ale taky slzami - a rozhodně jsem nebyla sama, viď Peťo ?
 jana 
  • 

výběr porodnice 

(12.9.2005 22:24:17)
Ahoj Petro Nová :o),
trošku mě překvapuje tvoje odhodlání jít rodit zase do ČB, přestože předchozí zážitky byly dost hrozné. Nezvažuješ jinou porodnici v okolí ČB (ČK, Strakonice...)?
Co vlastně předchází tomu, že si vyberu jinou porodnici než pod kterou tzv. spádově patřím? Musí maminka v té dané porodnici absolvovat nějaké kurzy nebo tam prostě zamíří, když přijde ta chvíle (není potřeba mít nějakou zdravotní dokumentaci o průběhu těhotenství?) a nikdo jí na příjmu nevyhazuje se slovy, bydlíte v ČB, tak co tady děláte?
díky
 Michelle, 2 deti 
  • 

Porod v CB 

(22.8.2004 21:12:18)
Rodila jsem v CB pred 12 lety a znovu pred 14 dny. Tentokrat mel kluk 4,20 kg a ja jsem prece jen o tech 12 let starsi, takze zadna sranda, presto jsem byla mnohem mene sita a zotavovala jsem se neporovnatelne lepe nez minule. Salovy personal byl skvely u obou mych porodu, dost velky rozdil (k lepsimu) jsem zaznamenala ve vybaveni salu, vedeni porodu, poctu porodnich asistentek. Detske a zenske sestry na oddeleni jsou mnohem ochotnejsi a laskavejsi nez tenkrat, ale stale me vytaci, ze se clovek musi podrizovat rezimu nemocnice (vseho nechte, prestante kojit, lehnete si na postele, prijde vizita. Deti rvou hlady a vizita prijde za 1/4 hodiny, probehne pokojem a muzeme zase kojit), ale to asi jinak nejde.
System pro navstevy, kdy se sedi na chodbe s miminem, je sice lepsi, nez kdyz jsme smely ukazat dite jen pres sklenene dvere, ale neumim si predstavit treba unor, kdy je chodba plna kaslajicich a smrkajicich lidi v zablacenych botech a zaprasenych kabatech a miminek v postylkach. Krom toho se rodickam na tech tvrdych lavicich fakt bajecne sedi :)
Bohuzel se za 12 let patrne nezmnenil sef kuchyne, protoze jist se v porodnici temer neda. Ale 4-5 dnu se to da vydrzet (na rozdil od predchozich 7-8).
V kazdem pripade zadne drasticke zazitky jsem v CB nikdy nemela a setkala jsem se tu vetsinou s ochotou a vstricnosti, a vzdy s profesionalitou (krom te kuchyne :)))
 Pavla Malá, jedna 3 letá dcera 
  • 

doplnění informací o porodnici v českýc Budějovicích 

(16.9.2004 20:36:22)
Přístup Budějovické porodnice je silně neosobní a nepříjemný už od příjmu až vlastně k porodu. To že respektují názor na klistýr a holení to jsem nezpozorovala. Nikdo se mně na nic neptal. Co se týče teplé vody to mě nahnali do sprchy, kde se člověk ani neměl čeho chytit a když jsem po 10 minutách vylezla že je zle (mám nízký tlak a motala se mi hlava)- a to celou dobu seděli v místnosti vedel a pili kafe) tak mi vynadali ať tam ještě jdu. Přímo na sále jsem ležela dost dlouho bez povšimnutí na stole až jsem upozornila že mi bolí ruka, tak se zvedli a šli mne zkontrolovat, jenom konstatovali že mi špatně napíchli kapačku. Nakonec při porodu, když jsem se ptala na dýchání (mylně jsem se domnívala, že by mě sestra mohla poučit či poradi) se na mě obořila, že jsem měla navštěvovat kurzy.
Ale na druhou stranu péče po porodu na
novorozeneckém odd. byla skvěla a to hak u sester dětských a u sester které se starali o nás.
Podotýkám není to jen můj zážitek, ale více maminek sdílelo stejnou zkušenost.
 Renca Sch. 


Porod v ČB 

(30.11.2004 12:22:43)
V českobudějovické nemocnici jsem porodila letos 13. května syna. A moje dojmy z porodu v této porodnici mohu popsat velmi stručně. Porodní asistentky po celou dobu porodu byly skvělé a neustále mě podporovaly, radily, jak si ulevit od bolesti... Paní doktorka, která pak mého syna rodila, byla skvělá. Dětské sestry na oddělení šestinedělí byly velmi ochotné a trpělivě učily nás novopečené maminky, jak správně kojit. Takže nastávající maminky, pokud chcete přivést své děti na svět v porodnici v ČB, nemějte strach. Bude o vás dobře postaráno. PS: Manžela sebou!
 Simona Machová, tři děti 
  • 

poděkování 

(19.1.2005 12:33:11)
S porodnicí v Českých Budějovicích mám jen ty nejlepší zkušenosti. I když jsem rodila naposledy před 8 lety a nebylo možné rodit alternativně, jako je to možné dnes, i tak jsem byla naprosto spokojená. Přístup personálu byl výborný a přiznám se, že jsem mohla až do poslední chvíle rodit opřená o porodní postel. Porod šel velice snadno a rychle k překvapení všech.Když jsem se přesouvala na porodní postel, už měla malá vidět hlavičku.
I co se týká pobytu na !šestinedělkách", nemůžu si na nic stěžovat.
Tak může jen popřát všem nastávajícím maminkám příjemné a šťastně strávené chvíle v Budějovické porodnici. Chvála patří i oddělení rizikového těhotenství, kde jsem také strávila nějaký ten den.
Moc děkuji za vše i když je to už dlouho co jsem byla maminkou čekatelkou.
Machová Simona
 Veronika a Kryštůfek 
  • 

Hospitalizace a porod v Budějcích 

(25.4.2005 20:42:24)
V českobudějovické porodnici jsem rodila 7.1.2005.
Zhruba 2 měsíce před tím jsem byla hospitalizována na odd. rizik. těhotenství. Zdejší sestřičky byly opravdu úžasné a hlavně díky nim se to dalo vydržet. Lékaři byli taky fajn.
Porod byl vyvolávaný a dost jsem si zkusila, ale jak porodní asistentky, tak porodník byli profesionální, chovali se výborně a hodně mi pomáhali. (NEOCENITELNÁ JE PŘÍTOMNOST OTCE U PORODU!!!)
Ženské sestry na novoroz. oddělení byly celkem příjemné. Co ale bylo OTŘESNÉ!, byly DĚTSKÉ SESTRY - jejich přístup a chování je myslím to, co dělá této porodnici špatné jméno.
Měla jsem NADSTANDARDNÍ POKOJ a vřele to všem mohu DOPORUČIT.
HODNĚ SÍLY K PORODU!!!
 Hanka,dcera 1 rok 
  • 

Re: Hospitalizace a porod v Budějcích 

(19.9.2005 13:12:31)
Ahoj tak jsem přečetla skoro vsechny přízpěvky a jsem z toho hotvá. Loni jsem v Č.B. taky rodila. Porod trval 19 hodin a nakonec jsem šla na císaře,ale hlavně že je mimco zdrave. chtěla bych ale reagovat nejen jako maminka,ale taky jako sestra,která tam několit let pracovala.A jak čtete taky jsem nemela porod nejlepši,taky jsem nečekala,že to bude tak bolet. Víte všichni vidíte jen to,že na vás setra zakřičí,ale ta sestra moc dobře ví,že se vám to dítě dusí,ale říct vám to nemůže. neříkam,že všichni jsou stejní,ale to co tady píšete je moc. Jsme taky jenom lidi. Většina z vás píše jak dlouho meli bolesti a nikdo s nimi nic nedělal,ale kdo vám říkal,že porod je jednoduchej, na konci vás všechny čekalo to nejhezčí na celym světě. Snažte se zapomenout ne to škaredy a kouknete se doma na to stestí.PROTO BYCH CHTELA PODEKOVAT VSEM KDO NA PORODNICI PRACUJE, NA JIP A NA SESTINEDELI A NA NOVOROZENCICH. DEKUJU MOC ZA ZDRAVE DITE!!!!
 Sarena 


Re: Re: Hospitalizace a porod v Budějcích 

(19.9.2005 17:59:54)
Milá Hani, to je sice hezké, že jsi dělala v nemocnici na oddělení..chválit se navzájem samozřejmě můžete. Ale opravdu na šestinedělí to bylo hrozné..Nepříjemné a arogantní chování sester (ne všech). Když tam před 3 roky rodila moje kamarádka (setra) která tam také pracovala nemohla uvěřit co se tam děje..a to že se pak sesry dozvěděly že zde také pracovala a s prosíkem za ní přišli aby primáři nic neříkala tak to už je asi moccc...kvůli tomu jdu do strakonické nemocnice.. Ted to samozřejmě může být jiné..
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: Re: Hospitalizace a porod v Budějcích 

(19.9.2005 18:44:30)
Hanko naopak myslím,že při komplikacích má býta personál citlivý.co to jako pomůže,že na mě bude sestra hulákat??to trochu nechápu.Kdyby na mě někdo při porodu býval řval,tak se zaseknu a porodím určitě s komplikacema.
Jsem taky sestra,taky jsme lecos viděla z řad chování pacientů,ale my jsme profesionálové a máme se podle toho chovat.A maminky rodičky nejsou pacientky.Na to hodně zdravotníků zapomíná.
 katka 
  • 

Re: Re: Hospitalizace a porod v Budějcích 

(20.9.2005 9:49:38)
Mila Hanko, to co pises, je silene, nezlob se na me, sestra by si nemela v zadnem pripade dovolit na rodicku kricet. A jestli to delas ty, tak jsi husa. K takove bych rodit nesla. Ja sama jsem vloni rodila vice nez 30 hodin, prestoze dite bylo KP a nebylo znejmensich, porodila jsem holcicku v Praze na Bulovce normalne. A za celou tu dobu nikdo na me nekricel. Kdyz jsem sla rodit, tak sjem vedela, ze porod asi bolet bude, myslim, ze to vime vsechny. A samozrejme dcera mi to vynahradila. A jsem vdecna, ze vse probehlo a dopadlo tak, jak melo, ale kdyby na me v ten nejtezsi a zaroven nejkrasnejsi okamzik meho zivota nekdo kricel, asi bych mu dala par facek. Pokud maji sestry potrebu kricet, at jdou nekam na fotbal!!! A mimochodem mne taky rekla PA, ze miminku se uz nedari dobre a proste MUSIM zatlacit. Proc by to nemely rikat? Vzdyt prave tahleta veta zpusobila, ze jsme v sobe nasla posledni zbytek sil a miminko vytlacila.
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: Re: Hospitalizace a porod v Budějcích 

(20.9.2005 11:44:12)
pŘESNĚ TAK! když na mě bude nepříjemná sestra hulákat tak se porod spíš zasekne a bude problém mnohem větší.Když mi řekne,miminko má potíže je to na vás,musíte mu pomoct,jako máma do toho dám všechnu sílu,kterou vyhrabu z matičky Země.Já jsme si teda za celou dobu co dělám ve zdravotnictví nedovolila na kohokoli otevřít pusu.Ony ty doby,kdy zdravotník byl pán a pacient jen pořadný člověk dávno minuly a bihužel některým to stále nedochází.
 Jiřule a 3 skřítkové 


Re: Re: Re: Re: Hospitalizace a porod v Budějcích 

(20.9.2005 11:45:07)
ne pořadný ale podřadný:-)
 Viky, dvojcata  
  • 

Re: Re: Re: Re: Re: Hospitalizace a porod v Budějcích 

(22.9.2005 21:52:31)
Po dlouhem cteni, jsem se rozhodla taky neco napsat. V roce 2004 jsem porodila dvojcatka - kluky. od unora do konce brezna jsem stravila v nemocnici. Na rizku to bylo strasne prijemne. Lezeli jsme na pokoji tri maminy s dvojcatkama, sestricky byly strasne faj. doktori take, dodatecne jim vsem dekuji. Samotny porod probehl rychle , dostala jsem tabletu a za 5 hodin byli kluci na svete. Vladik to mel jen tak tak ale zvladli jsme to. Pepca vylezl a hned brecel na cele kolo.
A pak me cekal sok. Me dali do prizemi a kluky na NEONATOLOGICKÉ oddeleni. Kojit jsem mohla jen pres den, v noci jsme nemohly. To je pro me do ted nepochopitelny!!!!!!!!!! Pak se uvolnilo misto a ja jsem mohla jit ke klukum. V male mistnosti jsme byly tri maminky, dve s dvojcatkama a jedna s jednim. Misto tam zádne nebylo, bylo to neco strasneho. Jeste, ze jsme sli po tydnu domu. Tim chci jenom rict, pokud se tam za ten rok nic nezmenilo, tak pro mimca, tam maji perfektni vybaveni ale vubec nejsou pripraveni na maminky, ktere tam jsou s nimy. Sestricky nebyly nic moc. Jedna mi vynada, ze neumim kojit, dalsi, se strasne divi, ze si nemuzu sednout a porad neco. Ale vsechno stalo za to. Mam dva krasne zdrave kluky .
viky
 Daniela Benešová , Martin 17 měsíců 
  • 

Re: Re: Hospitalizace a porod v Budějcích 

(27.1.2007 21:08:06)
Dobrý den všem maminkám,
rodila jsem v Č. B. 4.9.2005 můj zážitek byl veskrze pozitivní. MUDr. Hrotková a jedna z asistentek (jméno neznám, ale byla velice milá, mladá a bylo vidět, že ví co dělá) byly super. Další 2 asistentky už tak super nebyly, ale ženská při porodu je tak trochu mimo, takže mi byly trošku ukradené. Na šestinedělí se mi Martínek začal dusit na plodové vodě, která mu "brkla" a sestřička tam byla hned. Jídlo nebylo zas tak strašné. Hotel Continental to není, ale od té doby co nvaří v nemocniční kuchyni se to zbaštit dá. Za celou dobu jsem se nesetkala ani s tím, že když přišla vizita, že by se nesmělo kojit. Ze tří dní jsem při vizitě kojila 2x. Nido mi nic nevytkl. Cokoliv jsem potřebovala, bylo mi poskytnuto. Řekla bych, že je to i o našem přístupu, milé dámy. Myslet si - já jsem porodila a vy padnete na zadek a pomůžete mi úplně ve všem asi není to ono. Sestřičky jsou tam proto aby nám ukázaly jak na to, poradily v základu jsou opravdu ochotné. Jen občas dojde na heslo - jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Buďte milé vy na ně a ony budou milé na vás. To platí nejen v nemocnici.
 Dáša mamina 


Re: Re: Re: Hospitalizace a porod v Budějcích 

(28.1.2007 10:32:13)
Vážená dámo, také jsem rodila v ČB, také si nemůžu na sestřičky ze šestinedělí stěžovat. Ke mě byly opravdu milé a ochotné a to jsem potřebovala opravdu hodně pomoci.
Přesto bych si nikdy nedovolila napadat a kritizovat maminky, které spokojené nebyly! Vy jste u všech byla, viděla jste, že by byly na sestry hrubé, že si dovolujete je takhle osočovat?
Pochvalte sama za sebe, to je v pořádku, ale nenuťte nikoho, aby opakoval VAŠÍ zkušenost, když on sám má jinou. Nevidím nejmenší důvod, proč by si to někdo měl vymýšlet. Kromě toho, jak vysvětlujete to, že si maminka například rizikové chválí a na šestinedělí si stěžuje? Chovala se snad tatáž maminka na riziku k sestrám jinak, než na šestinedělí? Jak můžete takhle obvinit maminky, které neznáte? Vy respektuje jejich zkušenost, my budem brát na vědomí vaši a nikdo nemusí nikoho napadat. Čas ukáže, kolik se toho na oddělení změnilo. Pokud se ovšem mainky nezačnou bát sem něco napsat, aby jim nikdo nenadával!
 albra 


Re: Re: Re: Re: Hospitalizace a porod v Budějcích 

(29.1.2007 8:51:42)
Na tohle musím reagovat.
Rodila jsem v Č.B.v roce 2002 a též mám nemilou zkušenost a rozhodně nejsem maminka která si myslí, že když rodí ,že je středem vesmíru.Jsem pacientka pohodová(rodila jsem 3.dítě) a vděčna za každou pomoc.Ale s čím jsem se setkala na sále...PA byla hrubá,cinická až despotická.Celý porod mi zkazila a užívala si mou bolest.Např.ve sprše mi vynadala že cákám až ven,že si to budu utírat(ještě před tím,že neudržím klystýr),pak mě přikurtovala ke stolu,že ji tam pak nevylezu a sedla si proti mě,koukala do "díry" a žvýkala jako kráva.Když jsem požádala o epidural(když tam tady musím ležet),tak mi nezavolala ani lékaře.Vůbec nevěděla že jsem diabetička až mi bylo tak blbě,že jsem ji to řekla,tak honem přinesla přeslazený čaj.Když se kluk narodil,tak mi řekla,že mi ušetřila peníze,že si můžu koupit zlato.No prostě rozum nad tím zůstává stát.Jmenuje se Alena L.Po porodu jsem tři noci pořádně nespala,pořád jsem v duchu rodila a říkala si,že jsem si to neměla nechat líbit a dopadlo to tak,že se mi ani nespustilo mlíčko a odcházeli jsme s nutrilonem.
Na šestinedělí jsou sestřičky hodné i ráznější,není to tam tak zlé a na riziku jsou opravdu samá zlatíčka včetně vrchní sestry.Ležela jsem tam dvakrát.
Čekám čtvrté a do Budějc mě nikdo nedostane,mají tam totiž talik porodů,že jaksi zapomněli na lidský přístup a ten těhotná potřebuje především.














































.
 Vlaďka a Dáda 


Budějovice 

(29.1.2007 20:05:15)
Prasata a dobytek!!!
Jinak se to nazvat nedá. Je mi vždycky smutno, když si čtu tako strašné porodní zážitky některých z vás.-a to není ten případ, o kterém jsem psala, že si za to někdo může sám. Pokud porodnice prezentuje že nebízí to a to, mělo by se na tom trvat. To už je skoro na nějakou stížnost minimálně, škoda že v ČR nefungují žaloby za duševní újmu. Takoví lidský zrůdy, který se nacházejí v některých porodnicích by se měli veřejně bičovat!
 Hanka, dve deti 
  • 

Ach to sestinedeli! 

(6.7.2005 21:14:49)
Mam velmi podobne zkusenosti. Jsem vdecna za dve zdrave deti, za pristup porodnika a za vcasnou pritomnost otce pri obou porodech. Ovsem sestinedeli se vubec nezmenilo. Myslela jsem si, ze na me cele prostredi doslova padalo, protoze jsem byla pred tremi lety zmatena prvorodicka, ktera mela problemy s kojenim. Bohuzel. Tentokrat jsem byla v pohode, bez vetsich problemu, takze jsem detske sestricky "neobtezovala" a diky tomu se mi prakticky nevsimly. Jak jsem za to byla rada. Protoze pani vedle mela problemy s kojenim a "obtezovala" je, mohla jsem v klidu a nezucastnene pozorovat, jak se k ni chovaji. Reci jako: "Vono se poblilo a nebud lina" byl bezny slovnik sestricky Jany Vesele a veselo z nej mamince rozhodne nebylo. Jeji chovani a pristup za slovnikem nijak nepokulhaval. Taky nas parkrat dojala jakasi "vrchni" detska sestricka, ktera picha holcickam nausnicky. Bohuzel jmeno nevim, ale jeji arogance se neda prakticky prehlednout. Je to skoda, protoze si pamatuju i dve naprosto skvele sestricky. Kazi jmeno pak i lekarum, ke kterym nemam sebemensi vyhrady a zenskym sestram. Mely by se jit podivat na sestricky z rizikoveho odddeleni. To jsou profesionalky! A moc je timto zdravim. Cele jmeno radeji zverejnovat nebudu, to kdybych nahodou jeste nekdy rodila :-)
Holky, nenechte si to libit! Treba se to pak zmeni.
 Janča 8letá dcera a 10tt 
  • 

Re: Ach to sestinedeli! 

(8.8.2005 17:44:56)
Zdravím všechny, kdo tady píše své názory.
Rodila jsem také v ČB před 8lety a nyní se chystám o totéž.To, co jsem si tady přečetla a opravdu jsem poctivě četla všechny názory,musím se zapojit i já do této debaty.
Je jasné,(tedy doufám)že se mohlo za těch 8 let cokoliv změnit, ale jak to tak čtu, tak o tom pochybuji.Do porodnice mě poslal tehdy můj gynekolog,kvůli přenášení.Z nemocnice mě poslali zpět domů, že je času moře, ať nastoupím po víkendu.V pondělí mě přijali a začali mi dávat injekce.Druhý den tj.úterý mě sestra zavedla na "hekárnu" a jen tak mě tam nechala,aniž by mi cokoliv řekla.Když už jsem tam odseděla celý den a měla stále větší bolesti,dala mi injekci, abych si odpočinula,jinak bych neporodila.Takže jsem nachvilku usla, ale po chvíly to začalo nanovo.Nakonec jsem porodila i za přítomností mého partnera,i když se cítil možná jak já, nebóť sestra mu řekla:Na co tady proboha jste??Držte jí hlavu ať jste tady něco platnej,nebo taky:nepleťte se(i když stál chudák na jednom místě)Když tedy opomenu neusálé vyšetřování mladým lékařem, který si dojednával rande se sestrou, když ve mně neustále šátral a tvrdil jí,jak už cítí hlavičku,když opomenu sestru, co mi dávala klystír, se slovy: no nebuď haklivá děvenko!A hlavně se na chodbě nepoto!! Opomenu doktora, který prohlásil,že do rukavic se nevejde, protože jsou čím dál menší,a taky 100kg sestru, která mě na stole otáčela na bok a prohlásila:paní je trošku obézní!...je toho o mnoho víc,,třeba jak jsem stála v andělu na studené chodbě,protože jsem musela počkat,nebo právě to, že mě sestra holila a nějací studenti se dívali jak se to dělá.........
Jen jsem chtěla dodat,že šestinedělí bylo taky děsné,sestry pořád chodily a mačkaly mi bradavky a já pak chytla záněty a přestala kojit.
Také to, že mi nikdo neporadil, co s hemeroidama a já mám dodnes problémy.
Bylo mi pouhých 18 let a nejsem žádná háklivka, ale přez to vše mám dnes hrůzu jít tam za těch pár měsíců.Bylo toho víc, a hlavně ty pocity a vše okolo bylo opravdu děsné a budu doufat, že jak některá z Vás píše..prostě chytnu třeba dobrou směnu:-)Jinak se mějte všichni dobře a přeji krásná a zdravá miminečka:-)
 Petra  
  • 

Re: Ach to sestinedeli! 

(8.9.2005 16:22:56)
Dobry den,:o)
jeste jsem sice nerodila, ale v nejblizsi dobe planuji dite.
Rozhodne bych mozna doporucila napsat stiznosti i rovnou
na vedeni a nekdy i mozna vyse...!!!
Zacala jsem to v nekterych pripadech praktikovat a nekde doslo k jiste zmene....
Opravdu je nekdy neuveritelne, jak se nekteri lidi dokazi chovat.
Zvlaste pokud jde o strasne chovani k novopecenym maminkam , ktere potrebuji tu nejvetsi psych. podporu!


At se Vam dari
Hezky den preji
Petra
 Niky 
  • 

předporodní kurzy 

(18.8.2005 17:51:06)
Ahoj maminky, já ještě maminkou nejsem, ale čekáme dvojčátka. Bydlím tak 25 km od Českých Budějovic a chtěla jsem se vás zeptat na předporodní kurzy v Č.B.Kde se tam pořádají a od kterého měsíce těhotenství se do nich chodí. Moc děkuji za radu.
 Sarena 


Re: předporodní kurzy 

(19.8.2005 14:54:24)
Ahoj, já jsem take z Č.B. těd jdu na IUI. Moje kamarádka dělá předporodní kurzy
V IGI ¨doufám, že jsem to napsala správně¨ Menuje se Lenka Šebková. Až se dozvím víc dám vědět. Ahoj Lucka
 LUCKA 
  • 

Re: Re: předporodní kurzy 

(7.9.2005 17:44:56)
Ahojky těhulky!
Na cvičení v těhotenství u Lenky Šebkové jsem chodila pravidelně, ale ne v IGY, nýbrž v Holiday centru v ČB. Tam to bylo skvělý!!!Lenka to měla perfektně připravené a kromě cvičení, které nespočívalo v pouhým chození do kolečka a mávání rukama, jsme dostávali i užitečné informace o porodu a péči o mimča. Byla to vlastně taková předporodní příprava.A cena byla super za hodinu a pul jen 65,-.
Pak se ale vše přesunulo do IGY a z 90minut bylo 60minut a je jasné , že vše co jsme v Holiday stihly v pohodě, bylo zmáčknuto do hodinovky a bylo to zmatený a moc jsme toho nestihly. Navíc cena je 110,-. Za moc to nestálo a tak jsme s kamarádkou přestaly chodit. Doufám že se to již změnilo, protože Lenka měla nejhezčí a nejpříjemnější kurz, který jsem během těhotenství navštívila.
Nejlepší ale bude když si uděláte svůj vlastní obrázek:)))
 droping 


Re: Re: Re: předporodní kurzy 

(19.9.2005 22:02:33)
Ahoj.
Na predporodni kurzy jsem chodila od Cerveneho krize, cvici se na nam.Premysla Otakara, vedla obch. centra Dvorak. Byla jsem tam moc spokojena, kurz vedla cvicitelka Mirka a vedle cviceni poskytovala i cenne rady. Taky tam pak muzete chodit po porodu na cviceni s miminkem.
Zdravi d.
 Martina 
  • 

předporodní kurzy 

(20.9.2005 13:55:02)
Nemáte prosím tel. spojení na cvičitelku, která vede kurzy? Děkuji M.
 Michaela 
  • 

Re: předporodní kurzy 

(23.9.2005 17:44:44)
Ahoj,
já sní budu mluvit, tak když mi dáš telefon, tak jí řeknu, aby ti zavolala. Jinak jí můžeš napsat na 55lenka@seznam.cz
Mě se její hodiny líbí. Zjišťovala jsem si, kolik se platí u gynekologů a je to v rozmezí 120 až 150,-Kč. Aspoň teda tam, kde jsem se ptala.

Tak někdy na hodině.

Michaela M.
 Martina 
  • 

předporodní kurzy - pro Michaelu 

(30.9.2005 13:04:44)
Michaelo, děkuji moc za odpověď. Bohužel jsem si to mezitím zjistila a nebyla týden na internetu.
Byla jsem teď v pondělí poprvé - cvičení je v ČB na náměstí, Dům umění, 4. patro od 16 hodin - cena za hodinu je 50 Kč a prý to snad proplácí do určité výše pojišťovna.
Ale i tak moc děkuji a omlouvám se, že jsem se ozvala až po týdnu.

Martina
 Michaela, jeden syn a druhý na cestě 
  • 

Porod v CB 

(19.8.2005 20:02:49)
Rodila jsem v CB v roce 1997. Nyní jsem v pátém měsíci, osud mě zavál až na Lipensko, ale přesto jsem rozhodnutá rodit opět v Budějovicích.Můj první porod byl docela dlouhý, trval celých 37 hodin. Nemohla jsem se otevřít a píchali mi provokovačky.Na personál si nemůžu stěžovat až na jednu sestru. V noci když nás zavřeli na hekárnu a já měla bolesti, a chtěla mít manžela u sebe, jsem neměla žádnou šanci, žádné slovo útěchy ani pohlazení, chtělo se mi brečet. Moje hekání nebylo hlasilé, ale v nočním klidu bylo slyšet. Ta sestra přišla a řekla "co mám s vámi asi dělat, vždyť to nemůže být tak hrozný". Poslala mě do sprchy. Druhý den jsem měla povinný klistýr a holení, které jsem absolutně nečekala. Byl to docela šok, když na mě sestra po vyšetření lékařem vytáhla břitvu. Ani jsem se nehla.Na porodním sále jsem musela ležet v bolestech na zádech, protože monitorovali srdíčko miminka. Na žádost, jestli bych u toho mohla stát,bylo jasné NE. Když se ale Radeček narodil, vše co bylo před tím mi bylo ukradený.Jinak si nemůžu na nic stěžovat,ani na oddělění v šestinedělí. Jen doufám, že až pojedeme v prosinci rodit, bude můj manžel se mnou po celou dobu porodu, ne jen na finále.
Maminky, které jste tam rodily nedávno, prosím napište, jak to tam teď s tatínky chodí a jestli tam mají ještě ty strašný kalhotky na zavazování, který mě děsí i v těch nejstrašnějších snech.
 Sarena 


Re: Porod v CB 

(19.8.2005 20:32:24)
Ahoj, já jsem z Č.B. V září jdu na IUI. A kdyby se to povedlo, do Č.B. bych nikdy nešla, nechci nijak strašit. Ptala jsem se holek co tam byly, na porodnici dobrý. Ale na šestinedělí hrůza...strašný sestry. No a kdyby se tedy vše povedlo šla bych do Strakonic. Promin jest-li jsem tě nějak vylekala, to nebylo v úmyslu. Ale držím ti palečky. Třeba je to ted jiné.
 Helena,13.TYDEN 
  • 

Re: Re: Porod v CB 

(20.8.2005 9:05:53)
Zdravim vsechny budouci maminky,
je to sila, co vetsina z vas pise o porodnici v CB, vubec ted nemam tuseni kde mam rodit ja, je sice jeste relativne cas, ale clovek nikdy nevi :-))))).
Pochazim z Vrchlabi(ale osud me zaval na druhou stranu republiky) a do Vbi jezdi rodit i celebrity, jak je to vyhlasene a profesionalni.
Chtela jsem,aby se nase mimco narodilo, tam kde zijeme, ale po precteni par vzkazu se mi to moc nezamlouva....

Jinak cviceni pro tehulky je v IGY kazde utery od 10-11h a chteji za to 110kc.Jeste jsem tam nebyla je to nove otevrene.
Jestli nekdo vi jeste o nejakym jinym cvicu,dejte prosim vedet.
A jeste jeden dotaz, zajimalo by me jesti je v CB nekde plavani pro miminka, nemuzu to na netu najit.
Diky Helena
 Jana 
  • 

Jak je to s tatinky u porodu.... 

(21.8.2005 21:08:30)
Tatinek smi byt pritomen, pokud je zena primo v porodnim boxu (por. sal). Na hekarne to mozne neni, protoze z prostorovych duvodu neni mozne zajistit soukromi ostatnim maminkam. Zkratka cizi manzel by mohl okukovat cizi maminku..... Ted je to otazka toho, kdy se zena ocitne na porodnim boxu. Ja mela stesti, protoze pri obou porodech jsem byla rovnou odeslana na sal a manzela jsem mela moznost mit u sebe prakticky od zacatku. Pokud ale porod stagnuje, je maminka umistena na hekarnu, prip. na jakoukoliv volnou postel na riziku ci na sestinedeli. A to si pak si vetsina znamych stezovala, ze tatinek skoro ani nedobehl.
 Monika, syn 5 let 
  • 

Moje zkušenost v ČB 

(24.8.2005 14:08:07)
Přijela jsem v 19 hodin s prasklou vodou, po příjmu řekli tatínkovi "nejdřív zítra ráno", ve 20.00 mi začali první menší bolesti, sprcha ..., upozorňovala jsem sestřičku ve 21:30, že to dost bolí, reakce "porod má i jiné příznaky" a nechala mě být, nedala jsem se a řekla jsem, že je to skoro každé 3 minuty a najednou fofr jako blázen - na vyšetření, na sál a ještě že bydlíme 10 min. autem, tatínek přijel včas a krásně to se mnou prodýchal. Syn se narodil ve 23:10.
Měla jsem nadstandard, malého stále u sebe, tatínek každý den na návštěvě cca od 4 do koupání. Jediný problém byl s nalitými prsy, kdy se malý nemohl přisát, který sestřička vyřešila kloboučkem, a toho jsem se pak nezbavila 3 měsíce (pěkná otrava). Myslím, že kdyby se mi déle věnovala, pomohla odstříkat, šlo by to i bez kloboučku. Příště budu chytřejší. Protože byla noc bylo to pro ni nejjednodušší řešení.
Jinak byli všichni moc fajn. Držím se zásady "líná huba holý neštěstí", takže jsem se hodně ptala, když jsem něco potřebovala, zazvonila jsem si na ně nebo k nim došla a vždycky byly sestry milé a ochotné. Je pravdou, že na nadstandard nechodily, když nemusely.
Takže žávěrem - byla jsem tam spokojená.
 Michal 
  • 

Re: Moje zkušenost v ČB 

(23.9.2005 17:50:35)
Ahoj,
jsem tatínek a musím říci, že být u porodu bylo zatím to nejintenzivnějšího co jsem prožil. Doporučuji všem budoucím tatínkům, vzkažte jim to.

M.
 Veronika, dcera  
  • 

Spokojenost s nemocnicí v Č.B. 

(30.8.2005 21:11:00)
Ahoj nastávající maminky,
v Č.B. jsem rodila v polovině srpna. Nejdříve jsem 2dny ležela na riziku, kde se lékaři rozhodovali, jak porod ukončí. Nakonec se rozhodli pro císařský řez, protože malá ležela v bříšku koncem pánevním. Dali mi ale na vybrání s upozorněním, že když budu rodit normálně, tak je to riziko pro miminko a když budu rodit císařem, tak je to riziko pro mě. Rozhodla jsem se, že riziko podstoupím samozřejmě já. Po dvou dnech strávených na rizikovém oddělení mě operovali, pak jsem 2dny ležela na JIPce, kam mi malou vozili na kojení. Třetí den mě převezli na oddělení šestinedělí, kde jsem měla dcerku u sebe neustále. Sestřičky na všech oddělením, kterými jsem prošla, byly velice laskavé a ochotné. Ze začátku jsem měla problémy s kojením. Nalily se mi strašně prsa a malá nechtěla pít. Sestřičky mi zapůjčily odsávačku, která mi velice pomohla. Opravdu nechápu, že některé maminky mají tak negativní zkušenosti s českobudějovickou nemocnicí. Sestřičky chodily na pokoj každou chvilku, vyptávali se, jestli nepotřebujeme s nečím pomoct nebo poradit. Byla jsem zde velice spokojena. Kdykoliv jsem měla nějakou otázku nebo jsem potřebovala pomoct, mohla jsem za nimi zajít klidně ve 2hodiny v noci a velice ochotně mi poradily nebo pomohly. Chtěla bych tímto poděkovat staniční sestřičce Tomáškové za každodenní péči. Velice obdivuji jejich ochotu a pracovní nasazení. Druhé dítě určitě budu rodit v této nemocnici.
 Hedvika, syn Alexandr 
  • 

Vřelé doporučení 

(14.9.2005 14:47:31)
DObrý den všem maminkám i těm nastávajícím!!! V polovině srpna se mi v českobudějovické porodnici narodil syn a už tam jsem se rozhodla, že napíši svůj příspěvek a povzbudím všechny nastávající maminky, aby se v ČB rodit rozhodně nebály!!! Na porodním oddělení jsem strávila 24 hodin a tak jsem v podstatě "vystřídala" 3 směny. Všechny sestřičky byly báječné, starostlivé a velice pečlivé. Na pokoj za mnou chodily každou chvíli a to samozřejmě i v noci. Škoda, že jsem si nezjistila příjmení své porodní asistentky, ale byla opravdu moc a moc příjemná a mně ten první porod moc usnadnila a zpříjemnila. Na oddělení šestinedělí jsem strávila další 4 dny. "Pobyt" jsem si dobrovolně prodloužila, protože malý nechtěl moc pít. I na tomto oddělení byly sestřičky moc ochotné a neustále mi radily a pomáhaly... Zvláště bych chtěla poděkovat staniční sestře paní Tomáškové, která byla obzvláště ochotná a dle mého velice profesionální a díky ní se malý konečně přisál a společně jsme kojení začali pomalu zvládat... Takže budoucí maminky - vůbec se nebojte, ochota a profesionalita je na vysoké úrovni!!!!
 droping 


Porod v CB 

(3.10.2005 14:50:50)
Ahoj.
Taky se chci podelit o svuj zazitek z porodu v CB. Bohuzel moje miminko bylo velke a KP, takze jsme se po porade s primarem rozhodli pro cisarsky rez. O porodnim sale tedy mluvit nemuzu, ale lezela jsem pak 2 dny na JIP. Mozna jsem mela stesti, jizva se mi moc dobre hojila, treba i proto, ze mi hned prvni den nejaka sestricka nabidla led a tim mi zmirnila bolesti. Porad kolem me nekdo chodil, doleval mi caj, i navstevy byly na pokojich, prestoze jsem si myslela, ze na JIP se nesmi. Po 2 dnech me prevezli na sestinedeli a tam mi nejprve miminko vozili a pak, kdyz jsem rekla, ze se na to citim, mi ho nechali. Mozna jsem postradal trochu vic informovanosti, napr. kdyz jsem rekla, ze si maleho budu prebalovat sama, sestra mi ho prebalila a rekla, tak jste to videla aniz by me upozornila, ze se mam vlastne divat. nastesti jsem mela skvelou spolubydlici, ktera mi toho spoustu rekla a kdykoliv jsem mela nejaky problem, tak jsem se sla proste zeptat. nikdy na me nikdo nebyl zlej, vsichni mi ochotne odpovedeli nebo pomohli. Jednu noc, kdy malej noc, den a dalsi noc prorval mi sestricka sama nabidla, at jim ho tam necham a trochu si odpocinu, ze mi ho pak priveze na kojeni, za coz jsem byla nesmirne vdecna.
Takze to shrnu - vsichni jsme jen lidi a chapu, ze nektere sestricky sem tam neco zapomenou rict, dulezite je pro me, ze poradi, kdyz se my samy zajimame. A presne takhle to v Budejicich bylo. Samozrejme mi vadilo spoustu veci, triskani dveri, kdyz zrovna dite uspite, uklizecky za sebou zasadne nezaviraly dvere, kdyz jde vizita, nekojite, i kdyby se dite melo urvat apod. Ale vsechno tohle vyvazilo me zdrave miminko.
Proto rikam, nebojte se porodu v CB, kdyz budete slusni vy, budou slusni i k vam a tak by to melo mezi lidmi fungovat, ne?
 Vladka 
  • 

Re: Porod v českobudějovické porodnici 

(7.10.2005 23:52:37)
Uplně souhlasím. V červenci jsem porodila císařským řezem našeho druhého syna a mám úplně stejné poznatky. Jenže, v roce 2002 jsem porodila našeho prvního syna a situace byla úplně jiná. S oddělením šestineděli jsem byla tak nespokojená, že jsem to mnohokrát oplakala. A nejen já. Sestřičky byly tak neochotné s čímkoli pomoci, že jsem se už druhý den po porodu snažila je raději o nic nežádat. Uvádím příklad: Už čtyři hodiny po porodu mi přivezly malého na pokoj a když jsem si dovolila na ně zazvonit, aby mi podaly malého z postýlky, že ho chci nakojit, vynadaly mi, že to ať si nezvykám, že mám začít hezky fungovat a sama se starat. Byla jsem hodně šitá a svíjela jsem se na posteli bolestí. Nebyla jsem schopná ani slézt z postele. Trvalo mi 15 minut než jsem si dala malého k sobě na kojení. To šití mě fakt děsně bolelo a navíc bolesti při stahování dělohy. Fakt mě ten jejich přístup hodně mrzel a hodněkrát jsem to oplakala, ale vydržela jsem to. Co mi taky zbývalo. V té době tradoval názor, že v Budějovicích raději nerodit a spousta mamin raději jela porodit své miminko do Krumlova. Jenže od té doby se hodně změnilo, prý se měla snad i psát nějaká petice. Ale nevím jestli ta byla impulsem ke změně.
 mz 


zkušenosti s porodem v Č.B. 

(8.10.2005 22:36:25)
Když jsem si přečetla o negativních zkušenostech některých maminek v českobudějovické porodnici tak mi připadalo, že jsem snad musela rodit někde jinde.V této nemocnici jsem přivedla na svět obě své dcery (červen 2000 a srpen 2005) a musím vyslovit jen chválu a obdiv k personálu. Vždy jsem se setkala s ochotou a hlavně lidským přístupem. Zvláště pak bych chtěla poděkovat p.a. paní Daniele Polákové za její pomoc a profesionální přístup při porodu, ale i ostatním sestřičkám a lékařům. Na oddělení šestinedělí byli rovněž všichni milí a vždy ochotni pomoci. Možná by se měly některé rodičky také zamyslet samy nad sebou jestli ty špatné zkušenosti nepramení také trochu z jejich chování a přístupu. Neboť jak se do lesa volá, tak se také ozývá. Že?
 Erika 
  • 

Re: zkušenosti s porodem v Č.B. 

(9.10.2005 3:05:25)
O tom by se dalo samozřejmě polemizovat, ale jedno vím jistě a to sice to, že jsem si to v českobudějovické porodnici na vlastní kůži v roce 2002 a 2005 zkusila a vím, že ta první zkušenost s pobytem na odd. šestinedělí byla opravdu nepříjemná. A to nejsem člověk, který by byl nějak neslušný k lidem nebo snad konfliktní (tady narážím na poznámku pisatelky "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá").A i kdyby snad některá z pacientek taková byla, zaměstnanci nemocnice jsou přeci profesionálové a měli by se podle toho chovat. Ještě chci podotknout, že spousta maminek, které tehdy se mnou v porodnici byly, své další potomky rodily v Č. Krumlově. A to o něčem také svědčí. Já jsem se pro svůj druhý porod rozhodla pro českobudějovickou porodnici, pro důvody čistě osobní, i když jsem od toho byla mnohokrát odrazována. A také chci říct, že svého rozhodnutí nelituji, protože přístup personálu se mnohokrát zlepšil a věřím, že řada maminek opět k této porodnici v Č. Budějovicích opět získá důvěru.
 Hanka, 2 deti, 02; 05 
  • 

Asi jsem neprijemna, ufnukana a se vsim vecne nespokojena...... 

(9.10.2005 15:34:21)
Üz jsem sem psala o mych zkusenostech z porody v CB porodnici, resp. hlavne s oddelenim sestinedeli. Asi jsem konfliktni typ, protoze jinak mi nejak nezapada proc na me to "vlidne" prostredi bylo mnohdy tak hulvatske..... Prvni poporodni obdobi bylo narocne. Nezvladali jsme kojeni, malej nepribiral.... Tak jsem se zeptala, zda vubec v prsou neco mam. Nacez me bez upozorneni sestricka stiskla bradavku, ze jsem zasycela bolesti. Ale ona se vitezoslavne podivala, protoze mi vymackala trochu mleziva a rika:" No tak vidite, ze neumre hlady!"
Vecer pri vazeni jsem se zase pokusila zeptat kolik mi dite pribralo. "Ma 3,70. Ale on se narodil vcera a mel 3,10? Se me ptate, tak vam odpovidam..." Zvlastni odpoved, ze? Od te doby jsem se radeji moc neptala.
V noci se mi z musli vylilo mliko a ja mela promacene vsechno, i posledni podprsenku. Tak jsem si, aby mi to nestudelo, dala mezi ni a prsa plenku. Meli byste videt, jak me servala sestricka! Pripadala jsem si jako tretacek, co prave sjel po zabradli. Ani jsem nepipla a radeji byla priste cela mokra. Predpisy jsou predpisy, vim, ale kde sebrat suchou podprdu a aspon trochu se vyspat!
Druhe obdobi v pohode, mala pribirala tak, ze mi to ani nechteli verit. Tak jsem mela cas pozorovat moji spolubydlici, prvorodicku. Mela ty same problemy, co ja minule. A co myslite? Taky to musela byt v jadru asi neprijemna, ufnukana a se vsim vecne nespokojena zenska, podle toho, jak se k ni chovaly.

Tolik moje zkusenost.......

PS: Pokud mate pocit, ze se to opravdu lepsi, je to fajn. Protoze tady nejde o to, si jen tak zanadavat, jak jsou na nas vsichni zly, ale o dalsi maminky, ktery budou mit sice stejne problemy, ale o to milejsi vzpominky na vlidne zachazeni.
 Petra H 
  • 

Re: Asi jsem neprijemna, ufnukana a se vsim vecne nespokojena...... 

(13.6.2019 22:24:33)
No za ty roky kdy byl příspěvek vytvořen se asi nic moc nezměnilo. Ležela jsem měsíc a půl na rizikovém oddělení a na to si opravdu nemůžu stěžovat. Sestřičky příjemné. Na jakoukoli otázku normální odpověď. I to blbé okno mi otevřely když jsem nesměla vstát z postele. A žádné řeči nic. Na neonatologii sestry celkem v pohodě. Až na to že jsem pořád dokola poslouchala že nemám mléko. To bylo opravdu povzbuzující to pořád poslouchat. Hlavně že mají být maminky v klidu. Nešlo mi nic odsavat a malá když byla nedonošeňátko a měla dlouho žloutenku neměla sílu na nějaké časté prikladani... Radši jsem se ani na nic neptala protože mi bylo při skoro každé odpovědi od některých sester arogantně naznačeno že jsem asi blbá když to nevím. Dokonce mě jedna sestra Květa tak vydeptala že jsem se rozbrecela. Pak byla najednou hodná sestřička... Po té co zjistila že opravdu mléko nemám. Teď jsem už pět měsíců s malou doma a mám klid. Mám klid. Takže můj názor na Budejovickou neonatologii není dobrý a doufám že tam znovu nebudu muset
 majmaj 


milé překvapení 

(13.10.2005 9:04:55)
Milé maminky čekatelky. Nebojte se jít rodit do nemocnice v Č.Budějovicích. Bude tam o Vás skvěle postaráno. Personál je ochotný, milý a vstřícný. Já jsem se vrátila včera s Adélkou domu, porodnice i šestinedělí "praská ve švech", ale věřte, že jsou tam takoví lidé, kteří to zvládají skvěle a rádi pomohou i poradí, když si nebudete jistí.
 majas 
  • 

Re: můj porod 

(14.10.2005 18:38:01)
Milé maminky,

ráda bych i já přispěla svým zážitkem z Č.B. porodnice.
Protože jsem měla rizikové těhotenství,ležela jsem od 32tt na rizikovém oddělení.Sestřičky byly opravdu moc fajn a patří jim můj velký dík,díky jejich milému a ochotnému přístupu jsem byla celou tu dobu v naprosté pohodě a těšila se na miminko. Porod byl plánován asi 5 dní předem. Dostala jsem papír na kterém bylo vše co mě před i po císaři čeká.Četla jsem ho projistotu několikrát, abych věděla co a jak.
V pondělí byl ten velký den.Sestřičky mě v klidu a pohodě připravily, pak přišel manžel a poslední chvíle před odjezdem na sál jsme byli spolu. Myslím že on byl nervóznější než já.
Na sále byla docela sranda,jen jsem se cítila trochu trapně, když ležíte nahá,odkrytá a přivázaná na stole, ale jsem plna optymismu, tak jsem to s úsměvem zvládla.
Probudila jsem se na JIPce.Tam jsem zažila první zklamání.Na co se asi maminka zeptá jen co se probudí:"Sestřičko prosím vás, je to moje miminko v pořádku, je zdravé?" Bohužel odpověď zněla: Nevíme,počkejte si až přijdou dětské.Tak jsem tam ležela a koukala do stropu a strašně se bála.Ta nevědomost je hrozná.Pak přišel manžel, který hned po císaři naše mimnko choval a fotil na digitál, takže až od něj jsem se dověděla, že máme kluka a je OK!A malého prvně viděla.
Další překvapené mě čekalo hned druhý den.Podle toho papíru jsem měla na JIPce ležet 48hod,ale po 24 mě stěhovali na pokoj.To bylo dost těžké,ale chápu, že když mají nečekaně moc císařů, někam ty maminky uložit musí.
Sestřičky na šestinedělí - záleží na tom, kterou tam máte.Většina je hodná a ochotná,ale bohužel najdou se i přesně opačné.Problém s kojením jsem v celku neměla, malej papal,ale nepřibíral,tak jsme si pobyt trochu protáhli.Bohužel mám nepříjemné vzpomínky na vyndavní stehů,ale s odstupem času ta vzpomínka bledne.
Teď ale věci, které mě opravdu vadily :
- jste štastná, že vám miminko usnulo, ale najednou se rozrazí dveře, praští do zdi a bez "zabučení" začne uklízečka vytírat.Dveře nezavře, to udělá průvan a můžete nanovo chovat a uspávat - to bylo každý den.
- otevřou se dveře a zařve se snídaně či oběd.Se snídaní to docela jde ( nevychladne ), ale když zrovna kojíte a nejdete na oběd hned,za 10 minut tam znova vlítnou že je jídlo,ale když kojíte jako já hodinu, nemáte šanci.Na stole pak najdete položenej talíř ( nepřikrytej ) s oschlou a studenou rajskou.Ňam, to pak máme mít dobré mlíčko pro mimča...
A opravdu by je ubylo, kdyby vám ten hrneček kafe a jeden krajíc chleba dali na pokoj? Vždyť mi se tam jen tak nepovalujeme.
Zážitků mám mnohem víc, ale to by byla slohová práce.
Když to shrnu, péče o maminku je tam opravdu na vysoké úrovni, jen to chování některých sestřiček je horší, ale maminky, ležíme tam jen chvilku a to maličký co si neseme domu nám bude dělat radost celej život a pak si na ty nerudný sestřičky už ani nevzpomenem.Takže pokud mi to doktor dovolí, ráda bych měla s manželem ještě jedno miminko a budu opět v této porodnici.
Všem nastávajícím držím palečky a teď běžím kojit toho našeho " skřítka " Honzíčka
pa pa Jana
 Hagar 


Re: Re: můj porod 

(15.10.2005 20:55:04)
Od 30. týdne jsem ležela na rizikovém oddělení nemocnice v Č.B. A přesto, že jsem to špatně snášela kvůli prostředí atd. sestřičky tam byly velice milé a všichni doktoři mi přišli fajn. Porod byl vyvolávaný a shrnu ho asi takto: Kdo čeká že z lékařského hlediska bude o něj a miminko postaráno ten to v Č.B. určitě najde. Ale co se týče ostatních věcí jako je osobní přístup, ochota, pochopení snaha pomoc, nadstandartní pokoj atd. tak to jsou podle mé zkušenosti věci, které vám budou před porodem nabídnuty, ale na které se prostě nedostane. Jsem podruhé těhotná a chtěla bych porod prožít jinak a jestli to situace dovolí jdu jinam.
 Marcela stážistka 
  • 

Re: Re: Re: můj porod 

(11.6.2006 17:14:56)
Doporučuji vám porodnici Český krumlov-vyjdou Vám vstříc.
 gum 
  • 

Re: Re: můj porod 

(23.10.2005 19:28:44)
Musim se ozvat,take uklizim v nemocnici.Zavirani dveří maminky musite si uvědomit,že neni dost příjemné vejít po ranu do nevyvětrané místnosti.Zápach plinek a vložek,neni to nic příjemnyho.Doma si po ranu okno taky otevřete,ne.A co se tyká zdraveni,najdou se takové maminky,které ani neodpovi.
 dasa 
  • 

Re: milé překvapení 

(23.10.2005 15:33:32)
...nezlobte se, ale to je nejaky spatny vtip? Ja sama jsem rodila v C.B. pred 2 lety a verte mi, ze toho nikdy neprestanu litovat a od te doby jsem jeste od nikoho neslysela na tuto porodnici jedine slovo chvaly...to, co tato porodnice provadi se zenami hranici s lidskosti a zdravym rozumem. Vubec by mne neprekvapilo, kdyby tento prispevek psal nekdo na objednavku, protoze v diskusi o C.B. porodnici se opravdu prilis kladnych prispevku neobjevuje. A pokud ano, tak vypadaji zrovna takto (...personal je vstricny, ochotny...)
NEUVERITELNE
d.
 Radka+Běta 3 měsíce 
  • 

Re: milé překvapení 

(23.10.2005 18:05:38)
Většina negativních příspěvků k českobudějovické porodnici mě nepřekvapila. Pracovala jsem ve zdravotnictví a vlastně v podobně situované laboratoři pracuji i dnes (tedy pokud nejsem zrovna na mateřské). Bydlím v Českých Budějovicích a přesto jsem si ve zdejší porodnici vůbec netroufla rodit. Jistě, že pediatrické oddělení je vyhlášené a o svoje děťátko tu nemusíte mít vůbec strach, ale co rodička? Má zapotřebí dělat ze sebe hlupáka a být pomalu na obtíž střednímu personálu a dokonce některým lékařům?
Když jsem otěhotněla ptala jsem se svých kamarádek i známých na zkušenosti s místní porodnicí a byla jsem doslova v šoku. Nejvýstižněji to popsaly asi dvě z nich:" Rodila jsem tady dvě děti, jedno bez protekce a jedno s protekcí, když to shrnu, přístup byl v obou případech stejně hrozný..."
Moje kolegyně z VŠ to uzavřela ještě lépe: "Já vím, že péče o matku je tu hrozná, ale hlavně že se mi postarají o dítě".
Co k tomu dodat??? Rodila jsem prostě někde jinde a byla jsem moc spokojená s přístupem ke mně i k mému miminku, kterému se ven moc nechtělo a přišly na řadu kleště...
 Petrula 
  • 

Re: Re: milé překvapení 

(29.10.2005 13:27:20)
Už jsem do této diskuze kdysi příspívala, ale musím reagovat na to, že se sestry chovají tak jako my k nim. Myslím, že tam neměly poslušnější maminu, než jsem já. O vše jsem vždy slušně poprosila. Reakce byly takové,že jsem se třetí den raději přestala ptát. Byla jsem taky hodně šitá a sestry na šestinedělí dostaly od porodníka pokyn, dávat mi dítě jen na kojení 24 hodin. Těch jedovatých poznámek, co jsem si od sester musela vyslechnout. Vydržela jsem to přesně jednu noc, pak jsem si dceru vzala k sobě.Nemohla jsem chodit,stát,sedět. Když jsem zkroucená bolestí druhý den po porodu sledovala koupání, sestra mě sjela, co se kroutím, že jsem snad rodila už včera. Byla jsem na šestinedělí kvůli velkému šití 7 dní, pátý den mi opět dvě sestry vmetly výčitku, že chudák dítě čeká jen na mě, až se seberu.
Velký problém kojení (mám vpáčené bradavky). Hodiny a hodiny přikládání, nejvíc zlá byla vrchní sestra. Přišla, malou mi přiložila, odešla. Dcerka se za minutu pustila s křikem. Vrchní přišla, malé div neurvala hlavu, jak jí cpala moje prso do pusy, odešla, malá se opět pustila. Takhle to trvalo dva dny, samozřejmě jsem za to mohla já, ostatní maminy přece kojí bez potíží. Byla jsem na zhroucení, na chodbě jsem brečela manželovi do telefonu, dcera prokřičela celé dny a noci. Kojení se konečně vyřešilo kloboučkem - o ten jsem byla prosit několikrát, několikrát mi bylo řečeno, ať nehysterčím a jdu trénovat.
Když jsem konečně odcházela domů, byla jsem se rozloučit. Sestry z gynekologie mi popřály hodně štěstí, daly několik rad jak pečovat o hojící se ránu. Na šestinedělí byla vrchní s ještě jednou sestrou, ani mi neodpověděly na pozdrav. Tak nevím, jestli jsem si tohle zasloužila svým chováním...tohle vše bylo v r. 2004 a mám tu dost známých a kamarádek, které rodily loni nebo letos a byly ze šest. nešťastné.
Naopak velká spokojenost byla s porodními asistentkami, největší zlatíčka sestřičky byly na rizikovém, kde jsem si taky poležela.

 Vlaďka, O+M 
  • 

Re: Re: Re: milé překvapení 

(31.10.2005 10:47:14)
Úplně souhlasím s tímto názorem, a to do puntíku. S prvním synem na oddělení šestinedělí to byla hrůza a děs. Neochota a nevstřícnost sester mne opravdu šokovala. Druhý den po porodu jsem se raději ani na nic neptala, o nic jsem sestry raději nežádala.
Z osobních důvodů jsem se pro svůj druhý porod musela rozhodnout opět pro porodnici v ČB. Objevila se menší komplikace a tak jsem pobyla 5 dní i na rizikovém odd. Byly tu tak příjemné a bezvadné sestřičky, ale i lékaři, že i když jsem měla trápení a nervíky se svým problémem, bylo mi moc dobře, ten jejich přístup byl skvělý a to jsem v tu chvíli potřebovala. Když už byl malý na světě a manžel si nás odvážel z nemocnice domů, nemohla jsem zapomenout se na toto rizik. odd. vrátit a poděkovat.
 mili 
  • 

Re: Re: Re: Re: milé překvapení 

(3.11.2005 0:19:42)
rodila jsem v cb cisarskym rezem pred dvema roky.nemohu si vubec stežovat,jak sestry tak i lekaři byli super.ani žadna znama ani kamaradka si na porodnici nestežovala.ja mohu doporučit.
 dasa 
  • 

nemocnice 

(26.10.2005 23:19:51)
Mam teda hroznou skusenost sestry tam byli hrozne netrijemny jeste dodneska mam znich mam spatny sny.
 Mirka stážistka 
  • 

Re: nemocnice 

(11.6.2006 17:11:43)
Věřím Vám. Porodnice v Č.B.je problematická! Nepříjemné chování sester a lékařů je tu dosti časté. Zažila jsem to "na vlastní kůži"
 pohoda 


Porod v ČB 9/05 

(18.11.2005 18:58:47)
Chci se krátce vyjádřit k porodnici v Českých Budějovicích. Rodila jsem před třemi lety v Jindřichově Hradci, takže mám s čím srovnávat. Rozhodně mám jen pozitivní dojmy - nesrovnatelná profesionalita a přístup, jak doktorů, tak i sestřiček. Rada pro všechny: když něco potřebuju, tak se nestydět o to říct. Jak se říká: líná huba...
V každé nemocnici se setkáte jak s milými, tak nepříjemnými lidmi, ale jde hlavně o zdraví váše a vašeho miminka a to si myslím, že je zde na prvním místě.
 Marta, potřetí těhotná 
  • 

Dobré vzpomínky na ČB 

(27.11.2005 9:50:32)
Milé maminky, s úžasem čtu Vaše nelichotivé příspěvky na adresu porodnice v Českých Budějovicích. Rodila jsem tam první dítě, byla jsem nadšená vybavením porodnice i přístupem sester. Až na malou výjimku - starší sestru na porodním sále, která mi hned na začátku řekla že to nezvládnu a že jsem se měla naučit dobře dýchat předem. Pro prvorodičku dost nepovzbudivé. Navíc jsem pečlivě trénovala dýchání a načetla maximum informací. Jinak jsem si z Budějovic odnesla dobré vzpomínky. Lékaři, sestřičky byli velmi ochotní, povzbuzovali, poradili. Dokonce i později po telefonu poradili s kojením. České Budějovice bych kamarádce rozhodně doporučila.
 Janča 8letá dcera a 30tt 
  • 

Re: Dobré vzpomínky na ČB 

(17.12.2005 19:25:25)
Všechny Vás zdravím. Už jsem taky psala příspěvek, jak jsem před 8 lety rodila, ale teď bych se ráda zeptala,jestli někerá z Vás neví, jak se objednat s manželem na prohlídku sálu...A také bychráda věděla co je opravdu nutné si do porodnice vzít sebou na mimi i pro sebe.Tatínka zavolají sami?A jakpak je to s mobilem a osobními věcmi?Nechávají se na pokoji miminka samotné, když jdete na jídlo....Samotný porod mě neděsí, protože se už nemůžu dočkat, ale takové otázky jaké jsem psala me zajímají...:-)Zajímavé že? Děkuji za odpovědi.Janča
 Petrula 
  • 

Re: Re: Dobré vzpomínky na ČB 

(3.1.2006 22:02:46)
Ahoj Jančo, snad už nemáte porod za sebou a odpovědi přijdou včas. Co se týká návštěvy sálů, mají na to určen jeden (nebo dva) den v týdnu, to vám řeknou po telefonu, už si to nepamatuji. Pro mimi s sebou nemusíte mít nic, jen na odchod z nemocnice oblečení. Pro sebe určitě podprsenky na kojení, vložky do podprsenky a osobní věci, další - jako odsávačka,klobouček,vložky apod. jsou k dispozici tam.S tím tatínkem je to na štíru, bohužel nejsem jediná se zkušeností, že se na to vykašlou. Takže nejlepší je, když taťka čeká v nemocnici. Mimča se nechají na pokoji samotná, když se jde jíst, my jsme se s ostatními dvěma maminami střídaly v hlídání :-) Mobil na čekacím pokoji mít můžete, na porodním sále už ne. V normálním pokoji samozřejmě taky. Tak snad vám to pomůže :-) Petra
 Janča 9letá dcera a 33tt 
  • 

Re: Re: Re: Dobré vzpomínky na ČB 

(6.1.2006 9:51:49)
Strašně moc děkuji za odpověď:-),porod za sebou ještě nemám(ještě je čas), tak mi každá informace pomůže:-)
Raději bych šla na nadstandartní pokoj, jelikož nemám moc dobré zkušenosti s maminkama na jednom pokoji.Ale to už je otázka toho, jestli vůbec bude tady v ČB pokoj zrovna k dispozici.Tak se nechám překvapit:-)
S manželem jsme byli na školení k porodu, tak bych byla ráda,kdyby mohl být se mnou.V prvním případě(porod dcery)se mnou byl bývalí partner, byla jsem ráda, i když přišel až k porodu samotnému.Jenže už je to taky 9 let, tak si teď myslím, že je lepší, aby byl u mě manžel už od začátku, kdy může být nápomocen.Můžu se zeptat odkud jsi a kolik, nebo jak staré máš děti? Budu de těšit na odpověď. Zatím ahoj Janča
 Janča 9letá dcera a 33tt 
  • 

Milá Petrulo!!! 

(6.1.2006 9:55:50)
Milá Petrulo!!!Strašně moc děkuji za odpověď:-),porod za sebou ještě nemám(ještě je čas), tak mi každá informace pomůže:-)
Raději bych šla na nadstandartní pokoj, jelikož nemám moc dobré zkušenosti s maminkama na jednom pokoji.Ale to už je otázka toho, jestli vůbec bude tady v ČB pokoj zrovna k dispozici.Tak se nechám překvapit:-)
S manželem jsme byli na školení k porodu, tak bych byla ráda,kdyby mohl být se mnou.V prvním případě(porod dcery)se mnou byl bývalí partner, byla jsem ráda, i když přišel až k porodu samotnému.Jenže už je to taky 9 let, tak si teď myslím, že je lepší, aby byl u mě manžel už od začátku, kdy může být nápomocen.Můžu se zeptat odkud jsi a kolik, nebo jak staré máš děti? Budu de těšit na odpověď. Zatím ahoj Janča
 halu 


Re: Ahoj Jančo, 

(13.1.2006 18:59:27)

Četla jsem pozorně všechnz maminky a porody. No, uvidíme jak to dopadne. Rozhodla jsem se Ti napsat, protože jsem se bzla podívat přímo na porodnici a mluvila s milou porodní asistentkou. Pokud budeš chtít vědět víc a co všechno je třeba a není, napiš mi na mail michelle@haluza.net.Napíšu Ti také vše ohledně partnera.
Já jsem momentálně v 32 tt a čekáme chlapečka, první mimi.

mějte se moc hezky

Míša



 halu 


Re: Ahoj Jančo, 

(13.1.2006 18:59:44)

Četla jsem pozorně všechny maminky a porody. No, uvidíme jak to dopadne. Rozhodla jsem se Ti napsat, protože jsem se bzla podívat přímo na porodnici a mluvila s milou porodní asistentkou. Pokud budeš chtít vědět víc a co všechno je třeba a není, napiš mi na mail michelle@haluza.net.Napíšu Ti také vše ohledně partnera.
Já jsem momentálně v 32 tt a čekáme chlapečka, první mimi.

mějte se moc hezky

Míša



 Kristýna Lettová 
  • 

Re: Ahoj Jančo, 

(21.8.2008 10:51:40)
Ahoj Jani,je mi 21let a čekáme s manželem také první mimi v listopadu tohoto roku a moc se na něj těšíme,manžel chce být u porodu semnou,ale zarazilo mě,že v ČB nemocnici semnou nemůže být celou dobu a že mi ho snad pak pošlou domu než to nastane.Docela mám strach.Zajímalo by mě uplně všecičko,co se ohledně Českobudějovický nemocnice týče..
 Novotňásci 


Re: Ahoj Jančo, 

(21.8.2008 13:11:26)
Pokud chcete mít manžela u porodu tak neroďte v ČB.Nebo si vemte s sebou dulu.(mohu napsat kontakt na jednu skvělou)nebo musí být manžel dosti razantní a na sestru si dupnout a vtlačit se do výtahu.Jiná rada není.
Dost žen rodí v Krumlově nebo Prachaticích.
Pokud se chcete dovědět více info o porodnici a porodu je dobré zúčastnit se prohlídky a kurzu.Dobrý kurz na přípravu k porodu má paní Skálová.Rozhodně,ale ne v Červeném kříži tam ho vedou PA z porodnice a dosti vše idealizují.A tím matou nastávající maminky zejména prvorodičky,které vlastně nevědí do čeho jdou.Přejí krásný zbytek těhotenství a krásně prožitý porod a úžasné miminko.
 andrea 
  • 

Re: Ahoj Jančo, 

(25.8.2008 11:23:17)
Lidko,vy abyste se neozvala...přijde mi,že čekáte jako sup na každý negativní příspěvek,abyste si mohla přilít olej do ohně... vážně by mě zajímalo,kde při 3 dětech berete čas na neustálé vysedávání na internetových diskuzích...
 Hudba Ainur 


Re: Ahoj Jančo, 

(25.8.2008 11:49:30)
Andreo, nevim, nevim, me na tom Lidcine prispevku neprislo nic negagtivniho, ani prilevani oleje do ohne...proste nabidla pomoc.
~g~
 andrea 
  • 

Re: Ahoj Jančo, 

(25.8.2008 13:05:56)
ten poslední ne,ale projděte si celou diskusi nebo aperio.cz,každý druhý příspěvek od Lidky, dobře,tak měla před lety špatnou zkušenost,ale nemusí to tu omílat pořád dokola,zbrojit proti nemocnici v ČB a děsit budoucí maminky,já se po těhle příspěvcích bála rodit v ČB a přitom všechno proběhlo na 1
 Novotňásci 


Re: Ahoj Jančo, 

(25.8.2008 13:32:44)
Milá Andreo,neznáme se,ale přesto mne tu napadáte.Zajímalo by mne proč?Že chci pomoci budoucím maminkách k příjemně strávenému porodu? Jste totiž jedna z mála spokojených.Asi jste narazila zrovna na období kdy bylo méně porodů a měli službu zrovna ty slušně se chovající sestry.Jsem tomu za Vás ráda.Ale proč se do mne navážíte ohledně mých dětí a údajnému vysedávání u netu to mi fakt uniká?To je snad moje věc.Ale vysvětlím Vám to.Já totiž ještě k tomu domácímu maratonu podnikám a to se bez netu neobejde, no a tak si pročtu i rodinu a aperio.Mám manžela co podniká doma a tak mohou být kluci s ním venku nebo jsou ve školním roce ve školce.A Kačenka je hodné dítko,které si hraje vedle mne,když pracuji.
Že mi to závidíte,dobře,ale napadat mne kvůli tomu fakt nemusíte.Já Vás také nenapadám za vaše urážky.
 Lenelka 


Re: Ahoj Jančo, 

(25.8.2008 14:12:58)
Andreo, ja znam spoustu holek z CB, ktere po prvnim porodu tam rekly nikdy vice!! To, ze vy jste mela stesti neznamena, ze tu Lidka broji pro nic za nic! Porodnice v CB nedodrzuje doporuceni WHO skoro v nicem. Maji dobre oddeleni nedonosencu, ale i presto si kritiku zaslouzi. Slusne a profesionalne vyspele chovani si zaslouzi i maminky deti, ktere JIP nepotrebuji!!!
 Novotňásci 


Re: Ahoj Jančo, 

(25.8.2008 15:17:34)
Lenelko,díky za zastání.Zkus se mrknout na www.fazikovi.websnadno.cz Zajímavosti Vajíčko.Tam je přesně popsáno jak si i já představuji profesionální chování na kterémkoliv oddělení namocnice.A né jen v Českých Budějovicích.
 Lucka,Mates 


Re: Ahoj Jančo, 

(25.8.2008 16:23:43)
Mám na to uplně stejný názor jako Andrea,už jsem něco podobného psala na aperio.
 nzuza 


Re: Ahoj Jančo, 

(22.8.2008 9:40:13)
Ahojky Krystínko,
když jsem byla před rokem v ČB(ale nerodila jsem tady), tak mamča, co se mnou pak byla na nedonošencích, tak ta měla na porodnici nadstandard, a tam mohl být manžel s ní, ono to asi úplně nejde, jinak, aby s tebou mohl být manžel po celou dobu, vzhledem k vytížení ČB porodnice, něco jiného je, kde jsou 2 max 3 porody denně, ale tady když jich je i přes 10 a z toho celkem dost rizikových, jinak já bych neváhala a rodila bych v ČB, pár hodin bez manžela se dá vydržet, sice je to asi člověku líto, ale když pak nastane problém, tak pak můžeš být na nedonošencích s mimčem hned od začátku a je jedno, ve kterém týdnu se narodí, což jak je patrně z diskuze na nedonošencích, umožňuje málokteré prenatologické centrum, většinou se nastupuje, až když se začne kojit a to víckrát denně, jinak se třeba jezdí na jedno kojení denně, pro mě je priorita v případě problémů s mimčem, abych s ním mohla být , co nejvíce a být s ním ubytovaná a ne denně dojíždět, Budějovická neonatologie má velmi dobré výsledky, příjemný a ochotný personál, špičkové vybavení, většina maminek nedonošeňátek kojí a to i ty mimča narozená ve 24tt.
 Lucka,Mates 


Re: Ahoj Jančo, 

(24.8.2008 12:30:46)
ahojky,já jsem rodila v čb před rokem a pul,přijela jsem tam ve dvě ráno po té co mi praskla voda,manžela poslali domu,což se mi taky nelíbilo,ale ono to tam k tomu opravdu není přispusobené,všechny porodní sály byli obsazené a pak už je tam jen takový-čekací pokoj,ale tam mužete být ještě s jinou rodičkou a té by se přítomnost jiného pána asi taky moc nelíbila.Stejně po přijmu probíhají vyšetření atd.Jak už jsem psala,přijela jsem tam ve dvě a v pul šeste jsem mohla zavolat manžela,ač to k porodu ješte nebylo,to už jsem se stěhovala porodní sál,který je fakt super-sprcha,míč a hlavně soukromí.Byla tam s náma celou dobu jedna PA,doktoři v pohodě.Malej se narodil ve tři hodiny,tím vlastně odpovídám na tvuj dotaz,manžel tam byl se mnou krom asi třech hodin pořád.Jink čb mohu jen doporučit,doktoři at ženský nebo dětský jsou v pohodě o sestrách se radši vyjadřovat nebudu,ale to mi bylo jedno,měla jsem u sebe zdravého syna a to je přece nejduležitější.Jestli ti mužu poradit já jsem si vzala nadstndartní pokoj,uvolnil se akorát to ráno co jsem porodila-štěstí,manžel tam mohl být s nama celej den,což bylo super.Pro ty kdo mi chtějí odepsat,že na to každý nemá peníze,tak jsem platila za tři noci osmnáct set,což v dnešní době neni taková katastrofa a určitě jsem nelitovala.Klidný porod a hlavně zdravé miminko.
 Zuzka23 ,Niky3 a Dáda2 
  • 

Re: Ahoj Jančo, 

(1.2.2009 13:31:55)
já jsem také rodila v Č.b a hned dvakrát a teď sem rozhodnuta si najít jinou porodnici. Při Nikolce mi praskla voda a žádné kontrakce, byla sem zavřená v pokoji 2x3 metry s maminkou která měla kontrakce, takže mě tam celou dobu znervozňovala a k tomu ty nesnesitelné hodiny tik-ťak,tik-ťak,tik-ťak. A potom když ji odvedli na sál tak sem ji stejně slyšela jak rodí, opravdu povzbuzující,celou noc mě nikdo nekontroloval, a pak mi ráno řekli ,,chcete rodit normálně a nebo provedeme císařský řez? Co si mam vybrat asi tak. Nikolka byla nožičkama dolů, takže CŘ,,chápete to ? jak mi mohou dát vybrat je jejich popis práce co je nejlepší a manžel tam samozřejmě nemohl bej. Samozřejmě sem mu dala hned vědět a přijel. A to najednou bylo péče, furt kolem mě někdo lítal. A u Danečka : měla sem kontrakce po 5 minutách jeli sme do porodnice, tam mě přeposlali na šestinedělí že to ještě na porod není. Fakt síla celou noc sem měla bolesti, když sem šla na sesternu jestli mi mohou dát něco nabolest prý ne. Ráno mě odvedli zase na sál. Otevřená sem byla jen na dva prsty , protrhli mi vodu aniž by se někdo na něco zeptal a daly na sál zkoušeli na mě klystýr a ten sem odmítla.Porod byl velice bolestivý a všichni co kolem mě chodily byly nesnesitelný jak kdybych je obtěžovala když chci miminko. Nedali mi vybrat poloho musela sem zkákat jak oni chtěli i když sem to odmítala a pak když už sem jim tvrdila že že malej jde ven mě postavili a abych se opřela o porodní stůl že mam času dost a ejhle, kontrakce a malej byl venku měli exoti co dělat aby ho chytili.A PAK HOVADA PO PORODU ZJISTLI ŽE MĚ NEMUŽOU UMRVIT JEN SPODEK A ZAŠÍT MĚ, ŽE JSEM NA TO ALERGICKÁ (HLAVMĚ ŽE SE PŘI PŘÍJMU VYPISUJÍ PAPÍRY) TAM UŽ MĚ NIKDO NEDOSTANE I KDYBY TO BYLA JEDINÁ PORODNICE, TAK SI TO RADŠI ODRODIM DOMA S MANŽELEM NEBO KLIDNĚ NA POLI A DO SMRTI NEZAPOMENU NA TU BÁBU CO ZKÁČE PO VYSÍLENEJCH MAMINKÁCH ABY VYŠLA PLACENTA
 Market+3 


DO SMRTI NEZAPOMENU NA TU BÁBU...  

(10.4.2009 23:29:19)
CO SKÁČE PO VYSÍLENEJCH MAMINKÁCH ABY VYŠLA PLACENTA

Já taky ne!!! Bylo to horší než samotný porod, myslela jsem, že jí zabiju ~q~ Při druhém porodu jsem výslovně uvedla do porodního plánu i jsem to několikrát opakovala PA během porodu, že mi nikdo nic takovýho dělat nebude a břicho chci zmáčknout od ní (PA) a ne nějaká zřízenkyně nebo co to je vlastně zač!

 Petrula (Petra) 
  • 

Re: Milá Petrulo!!! 

(4.3.2006 14:52:16)
Ahoj Jančo, tak co už to máš za sebou?? Dlouho jsem sem nemrkla, tak se omlouvám.
Já měla napsaný nadstandartní pokoj, ale mezi tím jsme se s oběma maminama tak skamarádily a vzájemně si pomáhaly, že když mi ho přišla sestra nabídnout, odmítla jsem ho.
Jinak já jsem z Hluboké a mám holčičku, 2 roky. Za další dva roky k ní plánujeme sourozence :-) Jedna kamarádka mi vyprávěla, jak rodila v Táboře, v normální nemocnici. Docela jim to vybavení tam závidím - masážní vana na čekacím pokoji apod., a hlavně že ůže být otec od začátku u porodu. To v ČB bohužel není a když jsem hodiny trpěla na "hekárně" sama, byla jsem ze samoty docela zoufalá. Tak jestli zrovna nepřebaluješ, ozvi se :-) Petra
 Kubiska, syn 4 roky 
  • 

Zážitky z porodnice v Č.B. 

(1.3.2006 12:44:45)
Tak bych také přidala něco ze svých zážitků z porodnice v Č.B. Rodila jsem v roce 2001. První doba porodní trvala skoro 8 hodin a nejvíce mi vadily křížové bolesti, které mi znemožňovaly jakkoli si lehnout. Ulevovala jsem si ve sprše a ke konci procházkami po chodbě. Sestřičky byly celou noc výborné a milé, po příchodu ranní směny mě trochu rozhodila poznámka nově příchozí sestry, která přímo přede mnou a dalšími maminkami na chodbě velmi nepříjemně dotazovala původní sestru: "co tady ty maminky lezou?!" Pak už přišel samotný porod a tam musím říct, že všichni byli vynikající!!! Na pokojích s miminkem také nebyl problém. Ženské sestry vynikající. Dětské někdy malinko horší. Vedle ležící maminka měla problém s kojením a sestřičky jí ochotně pomáhaly a samy se chodily ptát, jestli se vše daří. Jen když se mi malej při přebalování počůral, suché věci mi vydávaly s nepříjemnými poznámkami. S jídlem to nebylo valné. K večeři 3 koblihy - ke kojení naprosto nevhodné kvůli nadýmání miminka. Nebo pomazánky s cibulí...Celkově si však nemůžu stěžovat. Snažila jsem se být soběstačná a uvědomovala jsem si, že když zavolám sestru, že mi malý příliš pláče, že nepřiběhne hned, ale že to může trochu trvat, když mají-li na bečárně miminka, nebo maminky s vážnějšími komplikacemi. Celkově si myslím, že personál by mohl někdy více přistupovat s ohledem na to, že jde o porodnici. Tzn. netřískat dveřma, kuchyně by mohla nabízet stravu vhodnou pro kojící matky. Sestry by si měly vždy mít na mysli, že každá novopečená maminka je povinnostmi s příchodem miminka vždy zaskočená a nejistá. Samozřejmě si uvědomuji, že některé maminky mohou mít i neúměrné nároky. Již brzy bychom chtěli pořídit synkovi sourozence a tak doufám, že moje další skušenost bude spíše lepší, nebo alespoň stejná. Věra
 Pindruše Dan 09/04+Kačka 05/06 


Porod v ČB 

(3.3.2006 23:29:21)
Já rodila v ČB v září 2004 a mé vzpomínky jsou vesměs příjemné, ikdyž je tam pár ALE....
Manžel mě přivezl po tom,co mi ve 20 hodin praskla voda.Hned na příjmu byla velice nepříjemná sestra,která se strašně divila,že bych chtěla mít manžela u sebe jen do porodu (u samotného porodu se bál být :)) )a kategoricky to zamítla,že ta možnost tu není.Ostatní sestry byly moc fajn.V 5 ráno mi dala sestra klistýr (bez nějakého dotazu) a řekla,že mám vydržet na WC aspoň 10 minut.Po 5 minutách tam vlítla má "stará známá" z příjmu a řekla,že musím hned jít,že je nás moc."Doprovodila" mě na sál - 10 kroků přede mnou, ikdyž se mi motala hlava a už jsem jí neviděla -HURÁ!Na sále jsem byla docela často sama.A to pro prvorodičku,která moc neví, co se s ní děje není příjemný pocit.Pak přišla sestřička,která mi moc pomohla s úlevovými polohami a nakonec paní doktorka(bohužel nevím jméno) - úžasná a milá bytost a řekla,že jdem na to.Bylo 6 ráno a měnila se služba,takže na mě vlítla banda čerstvých sester a úžasným způsobem mě vyburcovaly k tlačení,takže malej byl v 6:06 na světě.A pak přišel opravdový šok.Jedna sestra se zeptala,jestli mám v tašce mobil a jestli ho chci podat,takže jsem při šití mohla manželovi podat zprávu o narození jeho syna.
Na šestinedělí jsem měla asi veliký štěstí,protože personál byl báječný.Pomáhal,radil, i s kojením a i v noci.Až na 1 ženskou sestru - Malej měl zkřivenou nožičku a tak přišla Dr.z ortopedie.Do toho jsem kojila a dotyčná sestra tam pořád chodila a upozorňovala mě,že obědy jsou od 12-13 a pak mám smůlu.Stejně byly fazolky na kyselo-vynikajicí pro kojící maminky,tak mě to nevadilo. A vrchní dětská sestra? Chodící arogance.
A co mě vadilo úplně nejvíc? : věčný mlácení dveří a to že vizita je svatá a že má mimi hlad? tak snad to tu půl hodinu vydrží....
Teď čekám druhé mimi a s největší pravděpodobností budu rodit opět v ČB a vůbec se toho nebojím.Vždyť to jsou jen 3 dny.....Přeji všem maminkám hodně sil.
 Lidka dva kluci 3 a necelé2roky 
  • 

porod v ČB 

(1.5.2006 22:08:28)
Na tuto porodnici do smrti nezapomenu a snad v ní nebudu už muset rodit. Rodila jsem v únoru2003 prvorozeného syna. Ve sprše otevřené okno,žádná zástěna,vyšetření za plentou,kterou se personál neobtěžoval zatáhnout.Monitor v sedě u otevřeného okna župan zakázán deka koukala ze skříně,ale podle zdělení sestry deku neměli a když jsem si dovolila poznamenat,že pěkně kecá tak se na mě utrhla,že tu není od toho,aby zavřela okno a podala mi deku. Sama okno před tím otevřela. Pořádně jsem nastydla a k tomu mi vyletěl tlak manžela u mne nenechali a poslali ho domů ve 2.30 mě přivezl v 6.00ho poslali domů(12km) a za hodinu ho volali zpět. naštěstí přijel včas a s předstihem Kluk se narodil až podeváté. Ale k některým maminkám to manžel nestihl.Bylo dost stížností. Moje kamarádka má zase špatnou zkušenost s neonatologií na šestinedělí. Měla málo mléka a oni malou nepřikrmily. dva dny brečela hlady než přišly ochotnější sestry.
 Lidka dva kluci 3 a necelé2roky 
  • 

porod v ČB 

(1.5.2006 22:08:52)
Na tuto porodnici do smrti nezapomenu a snad v ní nebudu už muset rodit. Rodila jsem v únoru2003 prvorozeného syna. Ve sprše otevřené okno,žádná zástěna,vyšetření za plentou,kterou se personál neobtěžoval zatáhnout.Monitor v sedě u otevřeného okna župan zakázán deka koukala ze skříně,ale podle zdělení sestry deku neměli a když jsem si dovolila poznamenat,že pěkně kecá tak se na mě utrhla,že tu není od toho,aby zavřela okno a podala mi deku. Sama okno před tím otevřela. Pořádně jsem nastydla a k tomu mi vyletěl tlak manžela u mne nenechali a poslali ho domů ve 2.30 mě přivezl v 6.00ho poslali domů(12km) a za hodinu ho volali zpět. naštěstí přijel včas a s předstihem Kluk se narodil až podeváté. Ale k některým maminkám to jejich manžel nestihl.Bylo dost stížností. Moje kamarádka má zase špatnou zkušenost s neonatologií na šestinedělí. Měla málo mléka a oni malou nepřikrmily. dva dny brečela hlady než přišly ochotnější sestry.
 Petra 
  • 

Re: porod v ČB 

(11.5.2006 11:39:40)
Liduško, roďte příště v Českém Krumlově nebo Prachaticích, já i mé kamarádky máme odzkoušeno. Obě porodnice i s následnou péčí jsou na jedničku s hvězdičkou.
 janulka 
  • 

Super akceee! 

(11.5.2006 12:08:39)
Výstava Umění porodit a přednáška Iny May Gaskin - to je nadheera, už se moc těším!
www.fontanela.info, www.unipa.cz, www.vystava-porod.com
 Veverka1206 
  • 

devcata potrebuji radu 

(11.5.2006 12:21:45)
prosim...je mi 38,rodim po 12letech a bydlim na P9,mam volit Bulovku nebo Motol???jake mate zkusenosti.....dik
 helice 


moje zkušenost z porodnicí v ČB 

(11.5.2006 13:20:34)
do nemocnice v ČB jsem nastupovala v září 2005 7 týdnů před termínem porodu, důvodem byla těhotenská cukrovka-léčená injekcemi inzulinu a poslední dobou dost vysoký tlak. A stejně jako mnohé z vás jsem si hledala na internetu s velkým předstihem jaké jsou ohlasy na porodnice, které pro mě přicházely v úvahu (Pelhřimov, HB a Tábor) a vyhrála u mě pelhřimovská. Když mi můj gynekolog oznámil, ať počítám s porodem v ČB, protože jsem tam tou dobou dojížděla na pravidelné kontroly k paní doktorce "cukrovkové" a já si zase pročítala ohlasy na českobudějovickou porodnici--které byly většinou spíš odrazující, tak jsem byla hodně nešťastná z toho co mě tam asi čeká. Přesto, že jsem jak říká můj chlap pěkně "hysterčila", že tam nechci a že jsem našla skoro samé špatné reference na internetu, musím říct, že moje hodnocení je kladné a jsem moc ráda, že jsem tam byla. Nastoupila jsem na oddělení rizikového těhotenství a přístup sestřiček byl vynikající, samé příjemné ženské, péče skvělá.
Můj pobyt, který měl být tak 8-9 týdnů se díky předčasnému porodu císařským řezem scvrknul na 16 dní. Malá se narodila o šest týdnů dřív. Tak jsem si stihla projít oddělení rizikového těhotenství, JIP, šestinedělí a neonatologické odd. Na JIP malinko chladnější (ale profesionální) přístup než na ostatních odděleních, ale všude jsou jen lidi a nutno si přiznat, nebyla jsem na dovolené, ale v nemocnici. Tak posuzuji i stravu.
Moje zkušenost, tedy je taková, že pokud je těhotenství i porod i mimís v naprostém pořádku, tak má smysl si někde něco vybírat, ale v případě mém i všech těch maminek a miminek, které jsem za tu dobu potkala, je tohle špekulování o ničem. K čemu mi bude masážní vana, barevný pokoj, výborná večeře nebo milion úsměvů od sestřiček, když já a nebo moje dítě nebudeme schopni přežít. A to myslím naprosto doslova, protože u mě proběhla těžká preeklampsie a myslím, že být tou dobou ještě doma, tak asi závažnost mého stavu neodhadnu a je tedy klidně možné, že bych o své vytoužené a milované dítě přišla. Takže já bych tímto chtěla poděkovat za vše co pro mě a mou dcerku sestřičky a lékaři v českobudějovické porodnici udělali a vzkázat maminkám, které tam půjdou, že se tam o vás určitě dobře postarají. Helena - Pelhřimov.
 Iva (Aneta03, Radovan06) 


Re: moje zkušenost z porodnicí v ČB 

(15.5.2006 10:17:52)
Helice z Pelhřimova - ono to je o tom, co jsi napsala - porodnice v ČB se strašně soustředí na to, že se jim tam sjíždějí nejkomplikovanější případy a rizika z celého Jč kraje. V případě, že jsi maminka, která nemá komplikace absolutně žádné a tzv. by byla schopná porodit i na mezi, tak je takový přístup, kdy se spousta věcí dělá preventivně a porod je podřízen aktivnímu vedení lékařů, zbytečný a může někoho omezovat a obtěžovat. JAko by zapomínali na to, že může existovat i jiná varianta než ta nejkatastrofičtější. A jako by měli tendence bezproblémové maminky šup šup "vyřídit" protože je tam tolik jiných, které potřebují náročnější a soustředěnější péči. O množství porodů, které jim projdou rukama ani nemluvě, je to prostě továrna na děti.
Samozřejmě, kdyby člověk už dopředu věděl, že ho čeká tolik problémů jako tebe, tak vybírá jiným způsobem- podle kvality Jipky, podle kvality personálu na rizikovém atd., než když hledá porodnici pro co nejpřirozenější porod. A v tomto ohledu je skutečně porodnice ČB špičkovým zařízením.
Každá porodnice v ČR musí být na takové úrovni, že je schopná akutní nepředpokládané komplikace nějak řešit a zajistit základní pomoc, jinak by si vůbec nemohla dovolit fungovat, takové to vybírání "co kdyby se něco stalo, tak tam musí být..." je podle mne už trochu přehnané.

JE dobré si třeba zjistit, od kolikátého týdne porodnice deklaruje, že je schopná se postarat třeba o předčasně narozené miminko. Prachatice třeba před 3 lety inzerovaly 36 týden, Český Krumlov letos 34 týden, dříve také odesílají (nebo pokud maminka nezavolá předem, tak ji pak převezou) do ČB.
 Lidka dva kluci 3 a necelé2roky 
  • 

Re: Re: porod v ČB 

(14.5.2006 21:35:27)
Díky. Vojtíka jsem rodila v Prachaticích.A super.Tlak taky zlobil,ale paní doktorka vše zvládla na jedničku a já za podpory manžela taky.Když šel přeparkovat auto kvůli příjezdu RZty tak se divila kam jde a nechala mu otevřené dveře na porodní,aby nemusel ťukat.A hned mu taky připravila na židli na přezutí a převlečení.Dokonce,když zjistila,že nejedl tak se nabídla,že mu skočí do kuchyně pro něco na zub.Kantýna byla ráno ještě zavřená.To by se v Budějicích stát nemohlo.S Prachaticeme mám nejlepší zkušenosti.(před prodem Filípka jsem tam rok pracovala na RHB,ale na porodní jsem nepřišla).Důležité je v jaké atmosféře sestry pracují.Pokud je vedení fajn a sesetry neřetěžuje nesmyslama jsou i na pacienty příjemní. V Budějovicích je buzerace.Sestry se klepou o místo pro každou blblinu a pak se nedivte,že jsou protivné.Nechci se jich zastávat,mají být profesionálky,ale čeho je moc toho je příliš.
 Liamka+Ajka06 


Epidurál 

(21.5.2006 11:20:00)
Dobrý den, chtěla bych poprosit maminky, které mají zkušenost s epidurálem v ČB, jestli by jste mohly napsat jak jste byly spokojené... Příp. výhody - nevýhody. Děkuji
 edith 
  • 

Re: Epidurál 

(23.5.2006 11:11:49)
tak já mám zkušenosti velmi dobré, bohužel nevím jak se jmenoval ten uspávač hadů co mi ho píchnul, ale stačila snad pouhá jeho přítomnost a ulevilo se mi (a po dvou probděných nocích se to hodilo). vpich jsem vůbec necítila, počkal až nebudu mít bolesti abych se mohla trochu skrčit. Po porodu mě bolely záda, což ale taky mohlo být téměř desetihodinovým ležením na porodním lehátku s křížovými bolestmi, ale rychle se to srovnalo.
 Ivča + Veru a Niky 


Moje zkušenost z července 2006 

(16.7.2006 20:47:36)
Ráda bych se se všemi podělila ze zážitku z mého porodu v ČB porodnici.
Porod jsem měla vcelku rychlej (6,15h), od 14h. mi pobolívalo podbříško, od 16h. se mi přidaly pravidelný kontrakce po 3-4minutách, pač byly pravidelný, doma jsem se po 2hodinách přestala cítit bezpečně :-), a tak jsme v 18:30h. dorazili do porodnice. Ujala se mně moc příjemná por. asistentka, která se mnou sepisovala papíry a přitom se mi cca půlhoďky natáčel monitor. V 19h. mně vyšetřila dr. a sdělila mi, že jsem otevřená na 4prsty. (zajásala jsem, protože jsem věděla, že mi manžela nepošlou domů a může za mnou přijet nahoru). Jak jsem byla v pohodě, dost mně zarazilo, když jsem při natáčení monitoru slyšela rodit nějakou mlaďoučkou holčinu (prý ročník 1989,jak mi řekla asistentka), která nenesla porod dobře a hrozně na celý patro křičela; do toho po chodbě chodila druhá rodička, která když viděla lékařku, skoro na ní skočila se slovy "já už to nevydržím, udělejte se mnou něco...", trochu mně to vyplašilo a říkala jsem si "ještěže je manžel zatím v přízemí" :-)). Pak mi udělali přípravu (klystýr) a v 19:45h. ke mně zavolali manžela a šli jsme do sprchy hopsat na míč. Do 21h. jsem byla ve sprše vysmátá, bolesti se daly v klidu prodejchat, nikdo si nás nevšímal a v klidu jsme si to tam sami užívali. V 21h. se uvolnil nový porodní box (super soukromí s vlastní sprchou, WC a boxem pro mimi), takže jsme si přešli ze sprchy tam a udělali mi další kontrolu, kdy zjistili, že jsem otevřená na 8prstů a protože mi do tý doby neodtekla voda, lékařka jí pustila. A pak to začalo! Po odtoku vody začaly teprve pořádný bolesti, cca 45min. jsem pochodovala s prodejcháváním, poté mě položili na porodní lehátko a dalších 45minut jsem s přestávkama tlačila a prodejchávala. Těch posledních 45minut bylo fakt hustých, protože když mě položili, kontrakce se utlumily, takže mi museli píchnout ocytosin (nebo jak se to píše), pak mně museli polohovat na bok, malá zřejmě nechtěla pořádně rotovat, změna polohy pomohla, ale i tak to byla fuška. Malej se ke konci přestalo dařit, posledních cca 10minut jsem byla jak v tranzu, jenom jsem slyšela "mamino, tlačte, pořádně, víc, to je málo, přitlačte, atd..." Do toho porod. asistentka a jedna lékařka lehli na břicho a tlačili, druhá asistentka a lékařka hlídali dolejšek, než malá vylezla.... No, to jsem se rozepsala! Ale abych to shrnula: chování porodního personálu super, až na drsnější (ale profesionální)porodní asistentku (Slovenku-jméno nevím), rodící lékařka Brčková (nebo tak nějak) úžasná. Na šestinedělí jsem byla taky spokojená, ale musím říct, že člověk NESMÍ očekávat, že mu budou všechno vysvětlovat jak malýmu dítěti. Přístup k péči o dítě je takovej "jednou ukázat a pak se, mamino, starej, jak nejlíp umíš. Ale samozřejmě, když si nevíš rady, přijď, mi ti to zopakujeme". Takže př. z porodního sálu mně přivezli 2h. po porodu (cca v 0:30h.), 15minut nato přišla dětská sestra malou přiložit k prsu, přinesla plenky, krém apod. a téměř za tmy (abychom nebudili další 2 maminy na pokoji) mi ukázala, jak se přebaluje. (člověk na to skoro neviděl a ani nemohl porádně vnímat, co a jak se vlastně dělá...) Slíbila, že si malou ještě na 2h. odnese a pak mi jí už nechá (obvyklá praxe), nakonec si jí ale nechala až do 5:30h. protože malá neudržela teplotu, tak jí měli na vyhřívaný podložce). To samý s koupáním, jednou ukázat, a pak se starej sama. Ale co, od toho jsme maminy, který po 4dnech pustí domů a musíme se starat, takže mně vůbec tyhle praktiky nevadily, zastávám názor, že je praktický maminy naučit soběstačnosti hnedka od začátku, po návratu domů nám taky nikdo nebude stát "za zadkem" :o). (hold člověk se na hodně věcí zeptal ženských na pokoji anebo sester, a když přišla na pokoj nová mamina, zase jsem jí ráda řekla, jak to chodí... předává se to tam "z maminy na maminu :-))" ).

Závěr:
Plusy: Celkově jsem byla spokojená a porodnici můžu jenom doporučit. Lékaři i sestry jak ženský, tak dětský byli z 90% příjemní, ochotní a při jakémkoliv problému poradili a pomohli.

Mínusy: Vadilo mi, jaký zavládlo "haló", když měla být velká vizita - naběhly "sklízečky" (utírali prach, sklízeli mi věci ze skříňky do šublíku), pak "uklízečky" (vytíraly, buzerovaly, ať sklidíme tašky s věcmi), pak přišlo dlouhý čekání na velkou vizitu, která se nakonec nekonala... A další výtka: V neděli jsme se při vizitě v 9:30h. dozvěděly, že nás pustí domů a 10min. nato už mně vyhazovali z postele :-/, že potřebují převlíkat, když jdu domů...
 vxvbxv 
  • 

xc 

(31.7.2006 12:40:11)
fhnhncg
 Lidka dva kluci 3,5 a2roky 
  • 

Re: Moje zkušenost z července 2006 

(5.8.2006 21:48:20)
Tak to gratuluji.Měla jste zřejmě veliké štěstí.Já četla na www.aperio příspěvek o tom,že s největší pravděpodobností svojí "péčí" připravili jednu maminku o dítě.Mám vlastní zkušenost s jejich "péčí".Již to nechci zažít a manžel mne do Budějic odmítl na podruhé zavést.A tak jsem před dvěma lety porodila v Prachaticích.A tam to bylo super a profesionální. Lída
 JANA KUKLOVA 
  • 

Re: Moje zkušenost z července 2006 

(26.8.2006 10:55:57)
AHOJ.KOUKAM ŽE MAME STEJNE ZKUSENOSTI .JA MELA U PORODU TAKE DOKTORKU BRČÁKOVOU A MUSÍM ŘÍCI ŽE MI HODNĚ POMOHLA A I PORODNÍ ASISTENTKY KTERE TAM S NI BYLI.TAKY MI MUSELI TLAČIT NA BŘICHO ALE BYLA JSEM RÁDA ZE MI POMOHLI.NEBÝT JICH TAK SE MI NENARODIL KRASNÝ KLUK 29.5 2006 v 4.50.KAMARADKA MI RIKALA ABYCH V BUDEJICÍCH NERODILA ,ŽE PORODNÍ ASISTENTKY JSOU ZLI ALE MUSÍM PŘIZNAT ŽE JSEM RÁDA ,ŽE JSEM JÍ NEPOSLECHLA.SNAŽÍ SE POMOCI .A NA ŠESTINEDĚLÍ JSOU TAKY SUPER VŽDY RÁDI POMUŽOU A PORADÍ.
 Petra 
  • 

Re: Moje zkušenost z července 2006 

(15.9.2006 16:32:12)
Ivo, docela koukám, že k Vám muže pustili ještě než jste šla na sál. Já i když jsem rodila večer sama jsem ho tam mít nemohla, protože kdyby nějaká další rodička přišla, mohlo by jí vadit, že na ní kouká nějakej cizí chlap, jak se polonahá plazí chodbou od hekárny do sprch.
Jinak jste měla opravdu štěstí na krátké období bolesti. Já mám od porodu 3 roky a ta příšerná strašlivá bolest mi z paměti ani trochu nemizí. Minutové kontrakce trvající spoustu hodin a totální neochota lékařů jakkoliv pomoci, ačkoliv jsem se neotvírala ani po milimetrech, kterýžto fakt byl ukončen porodem s rozsáhlými poraněními porodních cest - doteď mívám bolesti - mě upevnil v rozhodnutí rodit podruhé jinde. Vzhledem k tomu, že to bude již příští rok se začínám pomalu rozhlížet...hodně štěstí všem budoucím maminkám, Petra
 Lidka dva kluci 3,5 a2roky 
  • 

Re: Re: Moje zkušenost z července 2006 

(16.12.2006 18:46:59)
Já taky nemám z Budějicema dobrou zkušenost.Vím ale od kamarádek co tam před pár měsíci rodily(jedna 6.10 a druhá 7.11),že se situace zlepšila.Byly obě spokojené.Já si pochvaluji přístup v Prachticích.Sice tam nemají kofortní zázemí,ale laskavý přístup vše vynahradí.A manžel tam může být od začátku.Zajeď te se tam podívat.Bez objednání a kdykoliv.
 Iveta, mimčo v říjnu 
  • 

ochota tlumit bolest? 

(8.9.2006 9:38:42)
Ahoj maminky, nemáte někdo zkusenosti v porodnici v CB s ochotou aplikovat donesené vlastní tlumící prostředky? Slyšela jsem, že existuje možnost jejich předepsání vlastním gynekologem a jejich donesením k porodu (např. Nubain, Spinal apod.) Lékaři prý proti tomu nic nemají (když to nemocnici nic nestojí). Vím, že asi záleží na konkrétním porodu, ale nevíte o tom nic bližšího?
 Helena Machová - dvě větší děti 
  • 

nic moc 

(6.12.2006 13:25:34)
Ahoj všichni, doufám, že se naše porodnice zlepšila. Své první dítě jsem rodila před 15 lety, a dojem spíš horší. Absolutně se mi nevěnovali tak, jak by při samotném porodu měli. Nezapomenu jim, že se bavili o prodeji stolku na chalupu a různých pro ně důležitých věcech. Bez varování mě sestra "hépla" na břicho, tj. lokty se vší silou opřela a já nepřipravená vykřikla. Na to byla odezva - nekřičte nám tu! A byla mi tam zima. Moc bych si přála, aby sestřičky byly milejší, vždyť jsou taky ženy, které by měly chápat, jak člověk potřebuje v této chvíli "pohlazení" druhých a ne si připadat jak houska na krámě. Mějte se, Helena
 Helena Machová - dvě větší děti 
  • 

nic moc 

(6.12.2006 13:31:49)
Ještě doplňuji, jednalo se o porodnici v ČB, druhého chlapečka jsem rodila v Krumlově a chování sester bylo úplně jiné. Hela
 Monika,2letý syn 
  • 

porod císařským řezem 

(8.12.2006 18:43:25)
Ahoj všichni,já jsem rodila v ČB v listopadu 2004,bohužel císařským řezem a musím říct,že si nemohu absolutně na nic stěžovat.Od nástupu do propuštění domů(11 dní)se ke mně všichni chovali skvěle,byli ochotní a o mne i miminko bylo perfektně postaráno.Za 14 dní mne čeká další porod,doufám že přirozený a jinam bych rodit nešla. Snad to bude stejně fajn jako při prvním.Tak hodně štěstí budoucím maminkám a hlavně žádné negativní zážitky z porodnic.Ahoj
 Jana M. (dvě malé děti) 
  • 

Re: poděkování 

(29.12.2006 9:08:47)
Já jsem rodila v Českých Budějovicích dvakrát 2003 a 2006. Ráda bych poděkovala především dětským sestrám. Byly hodné, milé, pečlivé a vždy ochotné pomoci.
K porodu přichází žena vždy ve stresu a ve strachu z bolesti má "velké oči" proto může i maličkost zapříčinit nedorozumění nebo špatný dojem z porodu. Za sebe musím napsat, že jsem byla s péčí lékařů, porodních asistentek i sester spokojená.
 Věra Suchomelová, pět dětí 
  • 

Příjemná zkušenost 

(30.12.2006 20:12:30)
Milé maminky, rodila jsem v Č. B. popáté a vůbec se mi sem nechtělo, protože mé zkušenosti nebyly nejlepší. Manžel to podvakrát málem nestihl, já jsem naposled rodila téměř na chodbě - nikdo mi nevěřil, že to půjde rychle.Měla jsem obavy, že to tak bude zase - to bych skoro radši rodila doma. Tak jsem využila možnosti, napsala na adresu MUDr. Hanzla své zkušenosti a dotazy a výsledek mě velice mile překvapil.Pan primář mi hned odpověděl, můj dopis navíc přeposlal i primáři ženského odd. Sákovi a ten mi odpověděl taky. Napsala jsem mu jméno, termín porodu, jak bych si to představovala - odepsal, že se bude snažit, aby bylo vše podle mých představ.Musím říct, že na 99% bylo !! Sestry od chvíle příjmu milé, porodník zdvořilý, manžel byl za chvíli v bílém oblečení připravený na porodním boxu,komunikace s personálem byla výborná. Proto: pište, mailujte, ptejte se, formulujte svá přání. Mám osobní zkušenost, že budete vyslyšené. Hlavně se nebojte včas a předem vyjádřit, co chcete. Pan primář Hanzl mi řekl, že např.vítá porodní plán. Nevím sice, proč tuto zkutečnost porodnice víc nezveřejňuje, ale já to slyšela osobně, proto si v klidu pište doma rozumné porodní plány(samozřejmě na šalmaje vám u porodu nikdo hrát nebude), protože vás při psaní doma napadne leccos, co následně usnadní nestresující komunikaci se zdravotníky.Jinak musím moc vyzdvihnout chování ženských sester na porodním sále - konečně jsem si připadala jako zdravá rodící Žena a ne jako pacientka, která po příchodu do porodnice ztrácí zdravý rozum a málem i svéprávnost.Dětské sestry na oddělení šestinedělí byly velice příjemné, často se ptaly, jestli s tím či oním souhlasím, jestli mi to vyhovuje, jak si to přeju.Oproti roku 2003 velký posun k tomu, že za dítě je zodpovědná zejména maminka a ta že je partnerem sestřiček - ne protistranou.Pouze vyšetření uší se mi nelíbilo - pokud je k tomu potřeba absloutní ticho, nemělo by se provádět v místnosti, kam doléhá hluk zvenku a navíc se může kdykoli rozkřičet vedle ležící miminko.Závěr - byla jsem spokojená, myslím, že můj předporodní mail v tom (zejména co se porodu týče) hrál velkou roli. Jinak oba primáři jsou komunikativní příjemní muži a dětští lékaři a lékařky jsou všichni ochotní a lidsky milí ( děkuji zejména MUDr. Čermákovi).Pro mě byl tenhle porod příjemná tečka za "porodní kariérou"- svou roli samozřejmě hrálo i to, že už jsem věděla, na co se zeptat, co chtít a co ne, přece jen to byl pátý porod. Děkuju všem zdravotníkům, se kterými jsem se setkala, vzpomínám na ně v dobrém. A abych si přece jen do něčeho "rejpla" : strava je pořád příšerná ,sestávající hlavně z bílých rohlíků, tavených sýrů,mléka, žádná zelenina ani vláknina - prostě něco zcela jiného, než máte v těhotenství a v době kojení konzumovat.Jak pravila jedna sestřička - chodí za vámi návštěvy, tak vám něco mohou donést...No, myslím si, že to není řešení, že sýrový salát s majonézou (i když bez listerií)je pro ženy po porodu k večeři nevhodný a v té ceně se dá pořídít jogurt a třeba banán, ale všude holt jsou nějaké chyby na kráse.
A v budějovické porodnici tohle byla zaplaťpánbůh chyba jediná a pro mě nejmíň důležitá. Ještě jednou tedy děkuji českobudějovické porodnici za péči o mě a o dceru Klárku a maminky, ještě jednou: ptejte se,zjišťujte, formulujte svá přání, nebojte se, nenechte se ovlivnit špatnými zkušenostmi jiných. Držím vám palce a přeju rychlý a příjemný porod a zdravé miminko.
Věra
 Lidka dva kluci 4 a 2,5 
  • 

Re: Příjemná zkušenost 

(26.1.2007 13:10:50)
Věrko,je fajn,že se ti povedlo se s nimi domluvit předem na slušném zacházení.Nemyslíš si však,že slušné chování by nemělo být nadstandartní,ale běžné??A co vy ostatní.Nemáte snad stejný názor jako já?Vlídné a slušné zacházení,aby mělo být vždy a né až po předešlé domluvě.
 Lidka dva kluci 4 a 2,5 
  • 

Re: Příjemná zkušenost 

(4.2.2007 20:40:49)
Věrko,nemáš pocit,že by se slušně měly chovat vždy a né až po předešlé domluvě?A co vy ostatní,maminky,nemáte stejný dojem jako já?
 Vlaďka a Dáda 


Re: Re: Příjemná zkušenost 

(4.2.2007 21:20:53)
Lído, souhlasím každopádně! Některé mamky mají pocit, že když to u nich proběhlo v pohodě, snědly všechnu moudrost světa a můžou poučovat.
 Lidka dva kluci 4 a 2,5 
  • 

Re: Re: Re: Příjemná zkušenost 

(9.2.2007 19:53:03)
Věra rozhodně nechtěla poučovat,i když to tak mohlo vypadat.Jen přišla s nápadem jak si zajistit vlídné zacházení.Mě se jen nelíbí přístup porodnice.Proč bychom si měly slušnost domouvat předem?Žijeme přece v civilizovaném světě a i někde v pralese mají k matkam větší úctu než v Budějicích.Mě to tak tedy připadá.
 Kačka, 2 děti 
  • 

Re: Re: Re: Re: Příjemná zkušenost 

(17.2.2007 15:46:32)
Ahoj maminky,
v Budějovicích jsem rodila 2x (2003, 2005). Oba porody se nedají srovnávat, pokud jde o přístup personálu.
První porod bys pro mě fakt špatným zážitkem. Přijali mě v neděli ráno a evidentně jsem je otravovala. Byla jsem prvorodička, nezkušená, čekala jsem jen trochu vlídnosti a pochopení, ale nedostavilo se... (Proboha, to vás na kurzech nenaučili dejchat? Dejchejte, vždyť to dítě udusíte! apod.) Doktor (nevím ani jméno) vypadal jak automechanik... vždycky přišel, strčil do mě ruku, neřek ani slovo... Fakt úžasný :( Na konci tlačení (trvalo hodinu a půl, protože malá nebyla dorotovaná, takže mě různě polohovali) jsem se dočkala skutečné pochvaly: "No, šikovná holka, už to konečně pochopila...". Naštěstí jsem porodila krásnou holčičku a její příchod všechny předchozí nepříjemné zážitky přebil.
Zato při druhém porodu jsem si připadala jako v nebi. Přestože mě přijímali s hraničním nálezem, nevěděli, zda se to rozjede nebo zastaví, byli velmi milí. Lékaři i sestřičky. Pan doktor Linhart, který nakonec byl u porodu se mnou mluvil, vše vysvětloval, dokonce se všemožně snažil mě nenastříhnout (nepodařilo se, ale nevadí)... Zase jsem špatně dýchala, ale nevynadali mi, naopak, sestřička povídá "Pojďte, budeme dýchat spolu..." Fakt jsem si připadala jako někde jinde.
Na podzim budu rodit potřetí. V Budějovicích. Uvidíme, jaký padne los tentokrát. Ale říkám si, že i když to bude zase nepříjemný, bude to trvat jen pár hodin a pak už mi můžou bejt všichni ukradený...
 Petra a Pavlík 07 


Unor 2007 

(8.3.2007 17:18:37)
Tak už jsme doma z porodnice a já píši jak jsem si sama slíbila....když jsem byla těhu,tak jsem články o porodnici ČB hltala.Po těch článcích se mi tam ani trochu nechtělo,ale pořád jsem si říkala,že je to jen pár dní(to přežiju),ale ta péče je na úrovni(co se vybavení a profesionality týče)a za to mi to stojí....ale já musím říct,že jsem byla v celku spokojená!!!!!Tedy s přístupem PA,sester,lékařů...všichni bez vyjímky!!!!byli moc fajn,příjemní,milí....A to od porodního sálu až po šestinedělí(PA mi pomáhala dýchat,ulevovat..)strávila jsem tam 27 hodin,takže zkušenost celkem dlouhá:-)Píchly mi vodu a pak jsem čekala,kdy se začnu pořádně otevírat(porod byl vyvoláván).Za tu dobu se tam vystřídalo dost sester,PA...ale opravdu žádná nebyla byť jen horší!!!!
Když jsem se konečně dostala na sál a přítel byl se mnou...tak to bylo ještě lepší...nikdo nás nerušil,jen kontrolovali malého-pravidelně!a nechali nás si to tam prožít.Jelikož jsem byla na oxytocitu v žíle,s kyslíkem na puse(tedy upoutaná na lůžku),nepoznala jsem úlevu ve sprše(jen jednou mě odpojili).
A Epidurál???Hodně jsem o tom taky slyšela,ALE já jsem neměla vůbec problém!Naopak za mnou přišel pan Dr. a sám mi ho nabídl!Ten kdo Epi vymyslel,je bůh!!!Ulevilo se mi a já se začala smát a i PA se divila,jak jsem ožila...
Jenže ve finále se malej nedorotoval a začalo se mu blbě dařit,takže můj porod byl zakončen císařským řezem:-(Ale to neva,hlavně,že je zdravej a v pořádku!!!!

Takže jsem prošla Porodní sál,JIP,Ženské odd.,Neonatologické a Šestinedělí a všude byl přístup opravdu dobrý!!!Tohle jsem nečekala!Takže vy,co vás porod v ČB čeká nebo se ještě rozhodujete,tak tady máte jeden z mála KLADNÝCH OHLASU!!!!Doufám,že nebude vyjímkou,ale bude jich více a více.....Protože je to třeba!Je to přeci jen citlivá událost v životě ženy a milý přístup je samozřejmostí!
A pokud možno partnera s sebou!!!!Je to pomoc i úleva a útěcha!Ten pocit,že je s vámi ten nejdůležitější člověk v životě je k nezaplacení!
 Lidka dva kluci 
  • 

Re: Unor 2007 

(14.3.2007 8:50:48)
Ráda bych se zeptala,kolik dalších porodů probíhalo s Vaším?Lidka
 Petra a Pavlík 07 


Lidko, 

(21.3.2007 17:47:11)
to bylo na mě?Jestli ano,tak nevím co tím myslíte!
 Lidka dva kluci 
  • 

Re: Lidko, 

(21.3.2007 18:13:59)
Ne to byla poznámka k Turnovu,Ale jinak to,že jsem nedostala mateřské mléko pro syna je fakt.A moje kamarádka ho pro dceru taky nedostala,přestože se narodila v Budějkách.Prostě lenost.
 Lidka dva kluci 
  • 

Re: Lidko, 

(21.3.2007 18:18:27)
No ,Když je tam rodička sama tak jsou sestry miliový,ale pokud mají frkot tak jsou schopný nechat odrodit i ve sprchách.Po rušné směně si raději dají kafíčko,než by šli dýchat s rodičkou.To není jen moje zkušenost.
 Vanka 


Ahoj 

(3.4.2007 12:33:35)
Tak nakukuju a když čtu tu spoustu kritiky, tak se odhodlávám popsat svůj porod v ČB.
Porody mám za sebou 3. Jeden dokonce velmi nadstandartní s mou osobní doktorkou, provedený přesně podle mého rozpisu.

Poslední porod proběhl velmi překotně, do porodnice jsem jela na poslední chvíli a musela zvoli ČB. Rodila jsem v den kdy porodnice doslova praskala ve švech. Navíc věděli, že jsem chtěla jinam a přebíhala s kontrakcema z porodnice do porodnice
/takže Ajino jestli si hledala někoho kdo se nebojí s kontrakcema, vysokým tlakem, cukrovkou a v dobu 23.00 odejít, protože je nespokojen - tak tady mě máš/
Na doktory jsem vybíravá, chci aby fugovali jak mají a dokážu se pohádat. Vše jsem jim předvedla dosyta.
-ukázala jsem na asistentku, kterou bych ráda u porodu, ona souhlasila,
-odmítla jsem přítomnost kohokoli dalšího - souhlasili,
-nechtěla jsem nástřih, klystýr, holení - bez problémů (oholená i vyprázděná jsem byla z domova),
-chtěla jsem do posední chvíle chodit a při porodu polosedět - souhasili,
-dítě okamžitě na bříško a samotu po porodu - bez problémů.

Jediný zápor, který se našla byl, že díky přeplněnosti musel prcek spát jinde a já na ženském - vysvětlili, omluvili se.

Následná péče. OZnámila jsem že ač 3ti rodička, nezvládám dobře kojení, ale kojit chci a ať mě to někdo naučí. Sestřička (teprve později mi jedna spolubydlící oznámila, že je to nejvyhlášenější semetrika a mrcha na oddělení) - u mě doslova prostála důlek a její trpělivost neznala mezí. Nosila pomůcky, radila a znovu a znovu pomáhala přiložit - až se konečně podařilo :-)))
Malého mi vždy bez problémů přikrmili - stačilo jen slušně požádat.

K ostatnímu - Dr. Dohnalovou velmi dobře znam, chodila jsem k ní 2x při těhucukrovce. Vždy do důsledků zkotrolovala vše co měla, jestli tohle někdo považuje za chybu - tak je sám proti sobě. Pokud cukr stoupl, ptala se co jsem dlabala a když jsem přiznala zmrzku - přísně napomenula, ale že by někdy byla zlá - tak to jsem tedy nikdy nezažila.

Epidural jsem já osobně nechtěla - ale má známa ano a v ČB ho dostala - pouze musela nahlásit včas. Tatáž paní měla i zamluvený nadstandart a dostala ho.

Jsem přesvědčená že v porodnici v ČB jsou dobří lékaři i sestřičky. Přemýšlím proč je někdo nespokojen a druhý nadšen. Jediné co mohu poradit, vždy včas říct co chci a trvat si na tom.
 Novotňásci 


Re: Ahoj 

(3.4.2007 14:56:41)
To tedy klobouk dolů.To bych neudělala(mám problém s tlakem 210/110)při porodu.Mám pocit i vlastní trpkou zkušenost,že nespokojené jsou vesměs prvorodičky.Proč? Nevědí co se děje,co dalšího nastane a nikoho blízkého u sebe nemají.Já taky byla vykulená.A personál se se mnou nebavil jen pojďte se a tam a to bylo všechno.Řekli dýchejte.Jak to mi neukázali a na kurzu se toho taky moc nedovíte a ani nenatrénujete.Jako druhorodička v jiné porodnici jsem měla lepší zkušenost.Manžel hned u mne,dýchání zkuste raději takhle(názorně předvedeno).Na šestinedělí se mnou na pokoji byla prvnička a ta mi říkala,že celou dobu u ní byla sestra a dýchala s ní a vše vysvětlovala.Holčička se narodila asi po čtyřech hodinách od první kontrakce.
 jarka safandova dcera 2,5 
  • 

Re: Ahoj 

(17.4.2007 7:28:12)
AHOJ TAK TA MAMINKA,CO NASTARTUJE,KDYŽ ČTE KRITIKU NA TUTO NEMOCNICI.....AT SE VŽIJE DO KUŽE MAMINEK,KTERÝM TŘEBA JAKO MĚ UDĚLALI NA BŘIŠE JIZVU OD PUPIKU DOLU PŘEZ20STEHU.A TO JEN Z NEDBALOSTI,ŽE PANI DOKTORKA NEPOZNALA,ŽE JE POROD NA MRTVÉM BODĚ.PO 16,5HOD MĚ KONEČNĚ OTEVŘELI A HOLKU VYNDALI!!!!!!TAKŽE KDE BYLA CHYBA?VE MĚ SNAD? ONA MÁ KAŽDÁ ŽENA POROD JINÝ,TO JÁ VIM,ALE I TAK SE KE KRITICE V MÉM PŘÍPADĚ PŘIKLÁNÍM. SNAD TO PŘÍŠTĚ BUDE V POHODĚ.DOKUJI DOKTORU,JEHOŽ JMÉNO MI ANI NECHTĚLI ŘÍCT,ALE VÍM,ŽE MĚL V PŘIJMENÍ W.RODILA JSEM 23,9,2004 AHOJ JARKA.
 Věra, 5 dětí 
  • 

Re: Unor 2007 

(16.3.2007 2:33:48)
Tak mám velkou radost, že příjemný přístup v porodnici v Budějovicích není jen po předchozím mailování s vedením.Upřímně přeju všem, aby jim to dopadlo takhle krásně a aby se před cestou do budějovické porodnice nestresovaly.
 sunsung 


Re: zkušenost 

(5.2.2007 11:41:06)
Lidko souhlasím stoprocentně s Tebou.

To je dobré heslo..."chovat se slušně až po přechozí domluvě"
 Věra, 5 dětí 
  • 

Re: Re: Příjemná zkušenost 

(6.2.2007 2:47:40)
Ano, souhlasím se všemi, že slušnost po předchozí domluvě je z nouze cnost. Ale pořád je to lepší než nic. A poučovat jsem opravdu nechtěla. Spíš mi šlo o to uklidnit ty, které v Č.B. rodit musí a množství příšerných ohlasů jim na náladě nepřidá. Sama jsem se totiž před porodem ohlasy probírala a hledala jsem aspoň jeden kladný. sypu si popel na hlavu, že jsem se tak rozkecala - možná jsem opravdu byla v zajetí toho, že na rozdíl od třech předchozích porodů jsem nezažila nic, čím by mohla přispět k těm hojmě popisovaným hororovým zážitkům.Ale nemůžu si pomoct, i když je to možná málo, jednoznačně pozitivně vnímám ochotu vedení s matkami komunikovat.
Věra
 klara-j 


Prachatice! 

(31.12.2006 13:54:27)
Tak já rodila dvě holčičky.Jednu roku 2003 v Budějovicích a druhou loni v Prachaticích. Do Budějovic už jsem nechtěla, i kdybych měla jet 100 km daleko a porodit třeba v autě. Prachatice byly sice dál, ale bylo to špičkový. Super přístup personálu, návštěvy za mnou mohly kdykoliv (i po 20.hodině) a sestry velmi ochotné - jelikož jsem 2 dny byla na pokoji sama, vždycky sestřičky samy za mnou přišly, ať si dojdu do koupelny, zavolat atd., že u mimíska počkají. Velmi se snažily a tímto jim děkuji. Sice není porodnice luxusně vybavená, ale to ČB také ne - ale raději obětuju parádu za klid, vlídný přístup a skvělý personál.
 Eva,Sabča,Michálek 
  • 

Re: Prachatice! 

(31.12.2006 23:24:07)
Ahoj souhlasím.Já poprvé rodila v roce 2003 v Prachaticích a super,ochota u porodu,povzbuzení i na oddělení jsem se cítila jako v bavlnce.Ale nedávno jsem rodila druhé dítě v Českých Budějovicích kvůli zdravotnímu stavu a katastrofa.Hrubé,zlé,arogantní por.asistentky.Ještě dnes z toho mám mírnou depresi :-(
 Martina 
  • 

Gynekoložka v ČB 

(1.1.2007 9:51:04)
Ahoj maminy, moje otázka je sice z jiného soudku, ale jen tady asi narazím na "Budějčandy". Poslední dobou přestávám být spokojená se svojí gynekoložkou, nemohla byste mi některá doporučit nějakou, se kterou máte dobrou zkušenost nebo vaši známý? Nechce se mijít někam tzv. na blint, abych nedopadla stejně. Dobrá se prý paní Mifková, jenže ty neberou nové pacienty. Pak jsem si našla, že v ČB ordinuje ještě paní Vandasová, Hořejší, Dohnalová - ale o těch bohužel nic nevím. Budu ráda za každou radu - doporučení. Předem děkuji, Martina.
 Limetka+Radeček 04/07 


Re: Gynekoložka v ČB 

(1.1.2007 12:54:55)
Ahoj Martino,
chodím k paní doktorce Dohnalové už asi 5 let a jsem s ní spokojená. K pacientkám se chová hezky, je prostor se zeptat na různé věci, které Tě zajímají a sestra je také fajn. Vždy mě obě vítají s úsměvem. Řekla bych, že nevýhodou je to, že v ordinaci nemá ultrazvuk. Za tu dobu, co k ní chodím, chtěla po mě dvakrát finanční příspěvek 400,- Kč, ale za to slušné zacházení to stojí. Není nutné se objednávat předem. V čekárně nikdy víc než hodinu nečekám (většinou jsou přede mnou 2 nebo 3 ženy, někdy jdu na řadu hned) a navíc ji má vybavenou televizí s videem, na které neustále běží pořady o antikoncepci, různých lécích, potížích atd., takže to čekání ubíhá rychleji. Ale zda přibírá nové pacientky, to nevím, kamarádka se tam chtěla zaregistrovat asi před půl rokem a nebylo to možné. Ale třeba je to už jinak.
 Martina 
  • 

Re: Re: Gynekoložka v ČB 

(1.1.2007 16:17:04)
Díky za radu, zkusím si tam zavolat!!!
 Janninka 
  • 

Re: Re: Gynekoložka v ČB 

(6.1.2007 23:28:14)
Ahojky, chvála na "Dohnalku" mne rozesmála. Třeba se lidi mění. Kdysi, v letech 1987-1988 jsem u ní byla coby čerstvě plnoletá s obavou, že jsem v jináči a tu přednášku bych ti nepřála. Prý co to vyvádím, jestli ví maminka, že už souložím atp. Být slabší povahy tak skočím rovnou pod vlak. Podobný zkušenosti měly i moje kámošky. No, třeba jí dospěla dcera a poznala, že jsme byly naopak velm slušné . Baba.
 Limetka+Radeček 04/07 


Re: Re: Re: Gynekoložka v ČB 

(7.1.2007 19:27:33)
Ahoj Janninko, na doktorku Dohnalovou skutečně nemůžu říct křivé slovo, i když Tebe to možná dohání ke smíchu. Chovala se ke mně vždy ohleduplně a vstřícně, na moji vlastní žádost mi před pár týdny bez problémů a zdarma zařídila odběr plodové vody na genetice i přesto, že výsledky krevních testů jsem měla v normě (ale měla jsem obavy o zdraví miminka z toho důvodu, že u sestřina dítěte v prvním těhu přišli na Turnerův syndrom). A podotýkám, že nejsem ani její známá ani příbuzná. Chodím k ní cca 5 let a zatím jsem neměla důvod na tom něco měnit. Každý se ale každému bohužel zavděčit nemůže, proto máme právo výběru. Kritizovat ji za to, že před cca 20 lety řekla pár vět, které se Tě dotkly, je ale dost chabý argument.
 Lidka dva kluci 3,5 a2roky 
  • 

Re: Gynekoložka v ČB 

(5.1.2007 21:02:31)
Paní Martino,Když jsem se přestěhovala k Budějicím tak mi byl doporučen MUDr.Tůma.Setkala jsem se z hodně doktorama(jsem zdravotnice),ale tolik optimismu co rozdává on i sestřička jsem ještě nezažila.Na návštěvu k němu se těším.Do března bude ordinovat ještě na Poliklinice Jih a potom se stěhuje k nemocnici.Pracuje taky na rizikovém odd.a myslím,že i občas slouží na porodním.Paní Vandasová myslím má taky ordinaci tam,ale paní Vanda Hořejší ordinuje už jen v Prachaticích.Neunesla přístup porodnického personálu k pacientkáma a primář ji nepodpořil.Škoda.Ráda předám tel.kontak přímo do ordinace MUDr.Tůmy.Lída
 stánička 
  • 

Re: Re: Gynekoložka v ČB 

(8.1.2007 15:08:26)
jenom takovou poznámečku, Dr. Vanda Hořejší má stále ordinaci v Č. Budějovicích, v ulici Matice Školské. Chodím k ní, vím to 100%. Hezký den
 sunsung 


Re:  

(9.1.2007 10:07:45)
k pupíku: myslím, že to na lékařích záleží a já jsem toho dokladem, celý život jsem měla pupík moc pěkný a to i po prvnm dítěti, ale letos mi dělali laparku a pupík je ošklivý, vylézá a někdy i bolí, když si na něj zmačknu...

k porodnici na Slovanech v Plzni, chodím teď v těhu do dvou nemocnic a ochota a vstřícnot na Slovanech je opravdu neporovnatelná, na Slovanech jsou prostě strašně hodní, sestřičky moc ochotné a povzbudí, těžko se to porovnává, ale poznal to i manžel, prostě ochota a lidskost, která v druhé porodnici není, tam jsou také hodní, ale jenom tak profesionálně, na Slovanech Vás vezme sestra za ruku a doktor pochválí a pod., prostředí však šílené, nejde mi o mramorové dlaždičky, ale o to, že sprchy opravdu protékají a vy tedy stojíte ve znečitěné vodě od ostatních pacientek, což u gynekoligie a v šestinedělí je podle mě děsivé /slabé slovo/, je to ostuda Plzně, ale za to lékaři nemůžou,
 sunsung 


...naposledy 

(9.1.2007 10:20:55)
chci se zeptat, zda jste některá opravdu odešli do jiné porodnice /myslím v průběhu porodu/, pokud v té předchozí na Vás byli hnusní...
taky si neumím přestavit situaci, že tam manžel bude se mnou několik hodin tvrdnout a nepustí ho ke mně, tedy on bude někde na chodbě a já v jiné místnosti,to se Vám nepodařilo požádat lékaře, aby byl s Vámi???
 Mančí 
  • 

dobrá zkušenost 

(9.1.2007 19:05:02)
Ahoj maminy,

Já jsem rodila před 14 měsíci, tedy v roce 2005. Musím se přiznat, že jsem do poslední chvíle přemýšlela, jakou porodnici zvolím. Měla jsem v úmyslu jet bud do ČB, Písku, nebo Českého Krumlova. Jelikož jsem z Budějc a můj porod začal tím, že mi praskla voda a já jako prvorodička jsem se lekla a pelášila jsem co nejrychleji do nejbližší porodnice (ČB). Porod byl sice dlouhý, ale probíhal dobře. Porodní asistentky byly příjemné, myslím, že ty ranní byl o něco lepší, nebo já byla už z noci tak vyčerpaná, že každá pomoc mi bodla. (jen jedna věc, mě zarazila, když při kontrakcích mi bylo doporučeno ležet na lůžku a prospat se, to jsem neposlechla a vzala si župana procházela se po chodbách). Chci tu podotknout, mě se vyplatilo je poslechnout, nebo jim dát za pravdu. Paní doktorka byla skvělá. Jediné, co mě mrzelo, je že manžel nemohl být se mnou. Manžel přišel, až na poslední dvě hodiny a byl mi nesmírnou oporou, i když jsem s ním promluvila půl slova. (myslím, že je škoda, že tam nemohl být od začátku, rychleji by to uteklo ale hlavně, jistě by mi tak mohl pomoci, napři s prodýcháním, či s masírováním zad apod.) Samotný porod proběhl rychle, paní doktorka uměla motivovat rodičku a především jsem vším tím prošla bez nástřihu. Dětské sestry byly příjemné a vždy mi byly ku pomoci.
 Lidka dva kluci 4 a 2,5 
  • 

Re: ...naposledy 

(16.1.2007 22:39:52)
Ty by jsi byla ochotná odejít do jiné porodnice,která je vzdálená cca 30 -40km,s pětiminutovými kontrakcemi?V takové situaci se jen modlíš,aby jsi to měla již za sebou.A stejně by tě nepustili.Jedině na revers a ten by odalovaly tak dlouho dokud by jsi u nich neporodila.A v tomhle bych byla s doktorama zajedno.Tady nejde o tebe,ale o dítě.Potom bych volila ambulantní porod a to jdeš do 48hodin domů.A jak jsem poznala Budějovice tak by se chovaly ještě hnusněji.Na porodní se dostaneš jedině výtahem ke kterému mají sestřičky klíč.Tedy pokud jsem si dobře všimla a jesti se něco nezměnilo.Tak jak by jsi jim chtěla utéct.V andělu?Věci ti zamknou do šatny a vydají ti je až při propuštění domů.
 Lidka dva kluci 4 a 2,5 
  • 

Re: ...naposledy 

(16.1.2007 22:41:17)
Ty by jsi byla ochotná odejít do jiné porodnice,která je vzdálená cca 30 -40km,s pětiminutovými kontrakcemi?V takové situaci se jen modlíš,aby jsi to měla již za sebou.A stejně by tě nepustili.Jedině na revers a ten by odalovaly tak dlouho dokud by jsi u nich neporodila.A v tomhle bych byla s doktorama zajedno.Tady nejde o tebe,ale o dítě.Potom bych volila ambulantní porod a to jdeš do 48hodin domů.A jak jsem poznala Budějovice tak by se chovaly ještě hnusněji.Na porodní se dostaneš jedině výtahem ke kterému mají sestřičky klíč.Tedy pokud jsem si dobře všimla a jesti se něco nezměnilo.Tak jak by jsi jim chtěla utéct.V andělu?Věci ti zamknou do šatny a vydají ti je až při propuštění domů.
 petra Nosková,dvě děti-Eliška 4,Honzík 14dní 
  • 

Chvála......... 

(11.1.2007 15:06:38)
Dobrý den,zdravím všechny budoucí maminky a ráda bych je trošku uklidnila jestliže mají pochyby zda rodit právě v Českobudějovické porodnici. Já tam rodila již dvakrát,musím říct že před čtyřma roky by té chvály tolik nebylo ale letos mě opravdu MOC mile překvapila ta změna. žádné mrzuté sestry na ženském,na odd.šestinedělí ba naopak!!! A o dětských sestrách bych tady mohla pět ještě dlouho.. at už se jedná o péči o miminka v podstatě maminkám radí ale tak říkajíc není tady vše na povel a ve stresu ..a co se týče kojení jejich neůnavná snaha aby každá maminka odešla domu a plně svoje miminko kojila a hlavně správně:-) Taky jsem byla svědkem jak dětské sestry při nočních službách miminka chovají v náruči,takže žádné proplakané noci...a já si v duch říkala co asi je s mojim Honzíčkem po dobu kdy jsem ležela na JIP-rodila jsem totiž císařem,teď už vím že byl v dobrých rukou sestřiček a i byl dokrmován výhradně mateřským mlíčkem! No,nebudu Vás zdržovat dlouhým čtením. Kažkopádně přeju všem ža budou odcházet s miminkem domu ať mají podobné posity jako já.
PS: zdravím staniční sestru p.Tomáškovou!!-věci pro miminka určitě donesu jak jsem slíbyla. Ještě jednou MOC díků. Petra Nosková 28.12.-3.1.
 petra Nosková,dvě děti-Eliška 4,Honzík 14dní 
  • 

Poděkování.. 

(11.1.2007 15:19:45)
Ještě bych ráda touto cestou MOOOc poděkovala za super péči v těhotenství a to p.doktoru Tůmovi a jeho sestřičkám. Jeho přístup k maminká ale i ostatním pacientkám je přátelský,klidný a profesionální!!!!! DĚKUJI
 Dada 
  • 

detsky lekar - poradite?? 

(25.1.2007 19:13:25)
Dobry den,
chtela bych vas poprosit o nejaky typ na dobreho pediatra v Ceskych Budejovicich + vase pripadne zkusenosti. Pri prohlidce porodnice jsem se dozvedela, ze chteji jeho/jeji jmeno uz v porodnici.
Diky predem,
Dada
 Martina 
  • 

Re: detsky lekar - poradite?? 

(28.1.2007 19:14:31)
Mohu doporučit MUDr. Kunešovou, sídlí v ulici K.Šafáře ve Čtyřech Dvorech. 385 310 268
 Dáša mamina 


Listopad 2006 - rozpačitá 

(27.1.2007 12:34:14)
Porodila jsem loni v listopadu a moje zkušenost je spíš rozpačitá.
Přijímala mě v osm ráno usměvavá asistentka, vše vypadalo dobře, do chvíle, kdy jsem projevila přání o urychlení porodu, nebo alespoň úlevu od bolestí. Doma mám již 2,5letou dceru a pečuji celodenně o babičku po mozkové mrtvici, tak jsem nechtěla přijet z porodnice úplně zdrchaná. Zamumlala něco o tom, že to jsem si měla rozmyslet před devíti měsíci - co tím sakra myslela?
Od té chvíle jako bych přestala existovat, jednou za 3 hodiny monitor, ukázaly mi kde jsou sprchy, doporučili mi ležet a odpočívat "když tedy nechcete být tak vyčerpaná". V půl deváté večer už jsem byla bolestmi i starostí úplně na dně! Do té doby jsem žádala snad každého lékaře i PA, aby něco sakra udělaly. Porod stále nepostupoval, už od příjmu bolesti po třech minutách a otevřela jsem se na tři prsty za celých 12 hodin. Jako jedinou úlevu od bolesti mi "nabídli" sprchu. Abych to zkrátila, rodit jsem začala až ve čtyři ráno, úplně vyčerpaná, takže jsem už neměla sílu pořádně tlačit. Následoval velký nástřih, sestra mi lehla na břicho a lokty tlačila dítě ven.
Když se malý narodil, vyběhli s ním ze sálu jako s horkým popelem, sotva mi ho ukázali. Musel na 2 hodiny do inkubátoru protože byl přidušený. Šití s mizerným umrtvením už jsem ani neřešila. Domů jsem přijela čtyři dny po porodu. Do dneška se nemohu posadit, břicho mě bolí při každém zakašlání, hlava se mi točí, kdykoli chvilku stojím. Při každém zakašlání mě do dneška bolí průdušky z dlouhého prodýchávání. Babičku jsem musela dát do LDN, nemůžu se postarat ani sama o sebe. Manžel si musel vzít neplacené volno a pomoct mi s dětmi. Jestli tomuhle říkají lékařsky řízený porod, tak co je proboha porod přirozený? Nic proti bolesti, nic na urychlení, já bych to nazvala snad možná lékařsky sledovaný porod. Bohužel jsem čekala víc, než jen "diváky".
Na druhé straně si moc pochvaluji všechny sestry na šestinedělí. Kdykoli jsem něco potřebovala, nebyl problém. Dětská sestřička (už nevím jméno) mi sama nabídla že mi malého pohlídá než si trochu odpočinu.
 Lidka dva kluci 4 a 2,5 
  • 

Re: Listopad 2006 - rozpačitá 

(27.1.2007 13:48:19)
Milá Dášo,velice Vás chápu.Stejné problémy po porodu jsem měla i já.Nemohla jsem chodit ani sedět.Kvůli tlaku mi nasadili Dopegit(zastaralý to lék)a velmi silný nato,že normálně s tlakem problém nemám.Když jsem třineděle po porodu měla stále křeče při chůzi,tak mi jedna známá lékařka (praktická pro dospělé) poradila Dopegit vysadit a druhý den jsem žádné problémy už neměla.A ještě k tomu dodala co si myslí o lékaři,který dokáže nasadit nevhodný lék a ještě na něm trvá,i když mám problémy.Přeji aby jste se brzy dostala do kondice a s tou závratí bych Vám doporučina navštívit neurologa.Velmi dobrý je v Metropolu MUDr.Ustohal.
 Dáša mamina 


Úleva v bolestech...? 

(29.1.2007 10:13:56)
Milé maminky, už jsem tu napsala, že jsem marně očekávala úlevu v bolestech a pomoc při porodu. Právě proto, že jsem se ničeho z toho nedočkala, velmi jsem se zajímala a stále zajímám o epidurál, ale i jiné úlevy v bolestech v Č.B porodnici.
Na šestinedělí jsem tím byla mezi maminkami docela pověstná. A výsledek mé soukromé ankety? ANI JEDINÁ maminka z oddělení se žádné úlevy nedočkala (ale nemluvila jsem s nikým z nadstartu, tam možná ano). Některé maminky pravda, úlevu nežádaly, jiné ale ano.
Nejčastější odpověď PA? -- žádná odpověď!
Druhá nejčastější odpověď byla "Na to je ještě moc brzo" - a bylo "brzo" tak dlouho, až bylo pozdě.
Jedné mamince řekla PA, že to asi stejně skončí císařem a epidurál by byl jen komlikací navíc. Podotýkám, že měla naprosto normální porod a o žádném důvodu k císařskému řezu jí nikdo nic neřekl. Navíc císařský řez se v některých porodnicích provádí i v epidurálu, aby se mohla maminka s miminkem hned přivítat.
Jiná maminka mi vyprávěla, že když žádala o epidurál, tak z ní udělala PA pitomce, že to neumí správně vyslovit a pak jí ještě vynadala, že si přijde do porodnice jako na výlet a čeká, že se všichni seběhnou, aby jí pomohli. Byla bych ráda, kdyby se mi tahle maminka ozvala, proplakala celý pobyt na šestinedělí a dělám si o ni starosti. Ztratila jsem mobil a tím i vaše číslo.
A co vy, ostatní maminky? Moje anketa je jen pár maminek, nelze ji brát za "bernou minci" také proto, že se týká jen krátkého časového období. Byla bych vám všem moc vděčná, kdyby jste sem napsaly SVÉ zkušenosti s prosbami o úlevu v bolestech. Bylo vám vyhověno? Nebo vás také odbyly, přesto, že porodnice se holedbá tím, že epidurál běžně dává na žádost maminek? Děkuji předem a moc se těším na vaše odezvy.
 bety 
  • 

Re: Dr.Dohnalova 

(29.1.2007 13:25:52)
Chtela jsem reagovat jen na pa doktorku Dohnalovou.jsou dve jedna je dcera a druha jeji matka.Rozdil mezi nima obrovsky.Tak mozna si je pletete.Dcera je andel,takovou dr jsem nikdy nezazila.a jeji matka hruza,chodila jsem tam dva roky.Pak kdyz jsem otehotnela,tak jsem od ni utekla,protoze to dite bych asi nedonosila.
 bety 
  • 

Re: Dr.Dohnalova 

(29.1.2007 13:26:36)
Chtela jsem reagovat jen na pa doktorku Dohnalovou.jsou dve jedna je dcera a druha jeji matka.Rozdil mezi nima obrovsky.Tak mozna si je pletete.Dcera je andel,takovou dr jsem nikdy nezazila.a jeji matka hruza,chodila jsem tam dva roky.Pak kdyz jsem otehotnela,tak jsem od ni utekla,protoze to dite bych asi nedonosila.
 bety 
  • 

Re: Dr.Dohnalova 

(29.1.2007 13:27:13)
Chtela jsem reagovat jen na pa doktorku Dohnalovou.jsou dve jedna je dcera a druha jeji matka.Rozdil mezi nima obrovsky.Tak mozna si je pletete.Dcera je andel,takovou dr jsem nikdy nezazila.a jeji matka hruza,chodila jsem tam dva roky.Pak kdyz jsem otehotnela,tak jsem od ni utekla,protoze to dite b ych asi nedonosila.
 bety 
  • 

Re: Dr.Dohnalova 

(29.1.2007 13:27:22)
Chtela jsem reagovat jen na pa doktorku Dohnalovou.jsou dve jedna je dcera a druha jeji matka.Rozdil mezi nima obrovsky.Tak mozna si je pletete.Dcera je andel,takovou dr jsem nikdy nezazila.a jeji matka hruza,chodila jsem tam dva roky.Pak kdyz jsem otehotnela,tak jsem od ni utekla,protoze to dite b ych asi nedonosila.
 zjihu76 


Re: Úleva v bolestech...? 

(29.1.2007 14:34:59)
Ahoj, tak já epidurál dostala. Přišla jsem na příjem v poslíčcích (kdybych tušila co bude dál a jaký vlastně porod je, rozhodně bych den počkala! :)) a na příjmu se mě na e. ptali. Tak jsem řekla, že možná jo, každopádně ho neodmítám. Sestra se na mě podívala jako že nevím co chci, ale zapsala to. Na sále se mě pak zeptali, už nevím jestli doktor nebo sestra, a anesteziologa zavolali. Ten co přišel byl jak anděl z nebes!!! Milý, ohleduplný, taktní, vtipný... asi mi pomohl jenom tím, že přišel :)) Pak ho zavolali ještě jednou (jo taky se na mě jedna PA osopila, že před hodinou jsem už nechtěla a teď najednou jo, no prostě jsem netušila jak dlouho to bude trvat (na sále asi 11 hodin), ale doktor ji usměrnil).
Takže e. dávají. Možná mi by mi ho na sále nepřipoměli, kdybych po neotvírání nedostala kapačku oxytocinu a nemusela ležet 10 hodin v kuse s křížovejma bolestma na stole, ale to bych si na něj určitě vzpoměla já.
Nebo naopak, kdybych nemusela ležet na zádech, tak si na něj nevzpomenu. Never more!
 zjihu76 


Re: Re: Úleva v bolestech...? 

(29.1.2007 14:39:03)
Jo, bylo to v květnu 2005.
 Olča, dva kluci 6 a 7 
  • 

Re: Úleva v bolestech...? 

(4.2.2007 18:16:14)
Já jsem také rodila v nemocnici v ČB (prosinec 1999 a leden 2001) a o epidurálu se mnou mluvili už na kurzech a při samotném porodu si se mnou lékař povídal a znovu i bez mého dotazu mi vysvětlil, jak to je s možností dát epidurál. Není to zrovna jednoduché odhadnout tu správnou chvíli. Po jeho výkladu jsem si byla téměř jistá, že já (vzhledem k mé obvyklé smůle) nebudu ta, která ho dostane. Porodní bolesti trvaly už velmi dlouho a já se přád neotvírala. O epidurálu jsem ani nestihla začít přemýšlet a lékař (jiný, než ten, který si se mnou povídal) mi epidurál sám nabídl. Neodmítla jsem ho. Bohužel i tak porod byl ukončen císařským řezem. Z mého pohledu se lékaři chovali skvěle (u sester už to bylo horší.
 Lia,4 dcery 
  • 

Porod v Nemecku 

(3.2.2007 22:26:51)
Ahoj holky,
nevydrzim to a musim napsat par radek.Pochazim z CB.,ale bydlim v Nemecku.Rodila jsem 4x,pokazde v porodnici v Mannheimu.Kdyz ctu Vase radky a zkusenosti z porodnici v CB, je mi spatne a do breku.Rikam si,jestli je to,co se Vam vse prihodilo,v dnesni dobe vubec mozne.Porod je sice neco prirozeneho,ale jak kazda z nas jiste vi,je to situace,kde mi zeny jsme na druhych zavisly,a hlavne vubec nevime,co se s nami deje a ja dlouho to cele bude trvat.
Moje zkusenosti z porodu v Nemecku jsou jen a jen pozitivni,myslim,ze se hodne porodnic v Cechach maji co ucit.Pokazde,kdyz jsem byla v tehotenstvi v Cechach,modlila jsem se,aby se nic nestalo a ja nemusela do nemocnice.
Porod tady sice neni jiny,ale hodne udela atmosfera a pristup ostatnich.O mne se behem porodu tak krasne staraly!!!PA mne masirovala,drzela za ruku,uklidnovala,napustila mi vanu,pustila hudbu....Cely prubeh porodu nechali na mne(pri komplikacich by pochopitelne zakrocili),delali vse,co mi videli na ocich....Nabidli mi napr.klystir,kdyz jsem ho odmitla,bylo to take v poradku.O vsem mne dopredu informovali,mela jsem pocit,ze se se mnou primo poradili.Rodila jsem 2x do vody a 2x na porodnim ostrove,kde jsem mohla zvolit polohu,jaka mi vyhovovala.
Detatko mi okamzite po porodu polozili na prsa a nechali nas "se poznat". Klidne bych rodila jeste 10x......
Na zaver chci jen napsat,ze doufam,ze se to v Cechach taky brzo zmeni,protoze porod ma patrit k tem nejkrasnejsim zazitkum v zivote,ne k tem nejhorsim.
 Lia,4 dcery 
  • 

Porod v Nemecku 

(3.2.2007 22:27:23)
Ahoj holky,
nevydrzim to a musim napsat par radek.Pochazim z CB.,ale bydlim v Nemecku.Rodila jsem 4x,pokazde v porodnici v Mannheimu.Kdyz ctu Vase radky a zkusenosti z porodnici v CB, je mi spatne a do breku.Rikam si,jestli je to,co se Vam vse prihodilo,v dnesni dobe vubec mozne.Porod je sice neco prirozeneho,ale jak kazda z nas jiste vi,je to situace,kde mi zeny jsme na druhych zavisly,a hlavne vubec nevime,co se s nami deje a ja dlouho to cele bude trvat.
Moje zkusenosti z porodu v Nemecku jsou jen a jen pozitivni,myslim,ze se hodne porodnic v Cechach maji co ucit.Pokazde,kdyz jsem byla v tehotenstvi v Cechach,modlila jsem se,aby se nic nestalo a ja nemusela do nemocnice.
Porod tady sice neni jiny,ale hodne udela atmosfera a pristup ostatnich.O mne se behem porodu tak krasne staraly!!!PA mne masirovala,drzela za ruku,uklidnovala,napustila mi vanu,pustila hudbu....Cely prubeh porodu nechali na mne(pri komplikacich by pochopitelne zakrocili),delali vse,co mi videli na ocich....Nabidli mi napr.klystir,kdyz jsem ho odmitla,bylo to take v poradku.O vsem mne dopredu informovali,mela jsem pocit,ze se se mnou primo poradili.Rodila jsem 2x do vody a 2x na porodnim ostrove,kde jsem mohla zvolit polohu,jaka mi vyhovovala.
Detatko mi okamzite po porodu polozili na prsa a nechali nas "se poznat". Klidne bych rodila jeste 10x......
Na zaver chci jen napsat,ze doufam,ze se to v Cechach taky brzo zmeni,protoze porod ma patrit k tem nejkrasnejsim zazitkum v zivote,ne k tem nejhorsim.
 aeroaero 
  • 

nadstandart 

(16.3.2007 12:03:57)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak to v porodnici v ČB funguje s nadstandartním pokojem? Dá se zamluvit? Je to velká výhoda oproti normálnímu pokoji a jaká je cena? děkuji předem za odpověď.
 Lidka dva kluci 
  • 

Re: nadstandart 

(16.3.2007 13:57:19)
Chtěla jsem využít nadstandartu,ale nebylo mi vyhověno.Byl obsazen.Zkuste se zeptat přímo v porodnici.A nějaké informace určitě najdete na webu Aperio a na stránkách nemocnice České Budějovice.
 Petra a Pavlík 07 


Re: nadstandart 

(21.3.2007 17:58:38)
Aeroaero,nadstandart je možný si prý objednat,ale jak je to s dodržením objednávky nevím.Přeci tam paní co tam zrovna je nevyhodí:-)
Já si o něj řekla až při nástupu,ale nedostala jsem se tam,jelikož jsem měla císaře(JIP)a malej byl na intermediální péči,takže když jsem mohla z JIPu na normální pokoje,tak jsem šla na ženský,abych měla blíž k malýmu(docházela jsem ho tam kojit-byl stále v inkubátoru) a pak už jsem byla propuštěna k němu na Neonatoligické,takže tak.
Ale jinak je tam jeden s vlastním WC a sprchou- 600,-kč/den a pak WC a sprcha dohromady ještě s jednou paní a ten je 400/den....kamarádka měla ten a byla moc spokojená!!!Já chtěla taky ten!
Tak aero...ať ti to vyjde a jsi spokojená!!!!
 sonepka+Karolínka (21.3.2007) 


Moje zkušenost 

(3.4.2007 17:41:30)
Ahoj,
nedá mi to a musím sem napsat svou zkušenost. V průběhu těhotenství jsem hledala o porodnici mnoho informací a bohužel jsem našla většinou negativa než pozitiva. A tak jsem se začala hodně bát. a čím víc se blížil termín, tím jsem se bála víc a víc. V lednu jsem byla hospitalizovaná týden na odd. rizika.

Jelikož jsem byla po termínu, musela jsem nastoupit do nemocnice. Nastoupila jsem v pondělí a naše Karolínka se narodila ve středu, na 1.jarní den, 21.3.2007. Ležela jsem na oddělení šestinedělí.

Co se týče mého porodu, v pondělí a úterý jsem poslíčkovala. Ve středu v 10,00 mě probudilo bodnutí v břiše... po 10 minutách znovu.Bolesti se zkracovaly co 5 minut.
13,00 hodin byl oběd. Křenová omáčka, kterou nemusím.
13,15 volám manželovi, aby mi na návštěvu přinesl koblihy, že mám na ně děsnou chuť. Říkal mi, že už se za mnou chystá, dokonce i s tchýní.
13,30 Jdu do sprchy! Sprcha jen kontrakce zesílila.
13,40 Jdu na chodbu! Sestra na mě kouká a říká: "Vy rodíte?!" a já na to "Asi jo!" a ona zase "Vezměte si osobní věci a půjdeme na vyšetření."
13,50 jdu přes oddělení a ve dveřích potkávám manžela a tchýni. Tak jsem jim jen stačila říct, že jdu na vyšetření, že mám bolesti, tak ať počkají.
14,00 vyšetření na porodním sále. Paní doktorka konstatuje "Už si jí tu necháme, je otevřená na 4 cm!!!" pak přišel na řadu klystýr, vzápětí sprcha.
14,30 píšu manželovi, že rodíme! Vzápětí mě připojují na monitor a říkají mi, že mohu zavolat manžela!
Jakmile dorazil, šli jsme hned na porodní box.
16:35 na 3 zatlačení byla Karolínka na světě.

Co se týče péče. Chtěla bych poděkovat všem doktorům, všechny sestřičky na šestinedělí i na dětským byly moc fajn. Jak jsem se bála rodit v Českých Budějovicích, tak jsem byla mile překvapena, jak bylo všechno o.k. Na porod mám krásné vzpomínky. Snad i proto, že jsem hned druhý den seděla, jako když jsem nerodila. Ještě jednou díky moc!!! V budějovické nemocnici jsou opravdu profesionálové! Příště tu budu rodit zas. Jen jediné bych vytkla a to stravu, která nebyla nic moc.
 Novotňásci 


STRAVA 

(16.4.2007 15:44:28)
Milé maminky,ptala jsem se své známé co pracuje v Č.B nemocnici proč jsou takové stížnosti na stravu.Pověděla mi,že díky úspornému opatření se v nemocnici nevaří a jídlo se dováží.Nevím od kud.Tak se není čemu divit,že strava je taková jaká je.Jedině stále častější i písemné stížnosti na ředitelství by mohly něco změnit.Ani některé sestry(lékaři) na jídlo nechodí.Nechutná jim.
 Z. a 2 kočičky 
  • 

ahoj 

(8.4.2007 20:40:00)
Ahoj,
už od prvního porodu (09/2005) se chystám napsat...
S nemocnicí v ČB jsem já osobně velmi spokojená, porodila jsem tu obě holčičky (druhá 10/2006). První porod byl sice dlouhý - bolesti asi 18hod, v nemocnici jsem byla 3 dny předem. Druhý porod už šel rychleji... Péče na sále byla úplně v pohodě - poprvé se mnou nějaká mlaďoučká asistentka-studentka také dýchala.U obou porodů jsem měla mladé doktorky (MUDr. Brčákovou a Mudr.???asi Fluxovou nebo tak nějak) - obě moc příjemné, šikovné. Co se týče pobytu na šestinedělí tak také v pohodě. Jediné co mi trochu vadilo bylo nemocniční jídlo, ale to je opravdu jen detail. Takže se určitě nebojte :-)))
 petluše 


Porod v čb 

(19.4.2007 9:23:18)
Minulý týden jsem rodila v čb. Nemám připomínek, byla jsem spokojená. Jak ženské tak dětské sestry byly ochotné, trpělivé. Porodní asistentky se o mě staraly na jedničku. Jediné co bych vytkla bylo jídlo, to bylo docela děsné, navíc jsem měla dia dietu, podle mě to neodpovídalo.
Docela jsem se bála, po přečtení některých zkušenosti. Ale já mohu tuto porodnici doporučit.
 Novotňásci 


Re: Porod v čb 

(19.4.2007 19:52:30)
Tak to gratuluji.A co máte?Pochlub te se.Jsem docela ráda,že už je na porodnici méně kritiky.Chtěli bychom další dítko(třetí v pořadí)a pokud by to vyšlo na zimu se sněhem tak se jinam než do Budějic nedostaneme.A po prvním porodu(hororu)se mi do Budějic moc nechce.Děkuji za příznivý ohlas.
 Hančlovi 
  • 

Zkušenosti 30. 3. 2007 

(20.4.2007 9:06:34)
Do porodnice v ČB jsme přijeli v cca 3:30, 30. 3. 2007. Sestra se manželky ihned ujala. Mně povolali k porodu včas. Chování sester i lékařů můžeme pochválit. Miminko se vyklubalo ve 12:17 bez významnějších problémů. Po porodu měla malá novorozeneckou žloutenku, takže si obě nechali na neonatologickém 8 dní od porodu. I na neonatologickém byly obě spokojeny.
Hančl
 Lenka 
  • 

Jedině ČB 

(15.6.2007 22:09:27)
Jsem z prostřed cesty mezi Táborem a Českými Budějovicemi. Když jsem čekala dceru, rozhodovala jsem se jestli Tábor nebo ČB, nakonec jsem se rozhodla pro Budějce. Porod naprosto skvělý v den, kdy jsem rodila se opravdu sestřičky nezastavily, jeden porod za druhým, přes to všechno chodily za mnou prodýchávat, neustále mě kontrolovali. A poporodní péče. Jen díky nim jsem mohla až do jedenácti měsíců svou dceru kojit. To že jídlo nic moc je asi všude. Ale to je jediná maličkost, která může zkazit celkový dojem. Při porovnání s ženskými co rodily v táboře, jsem zjistila, že tam se kojí jak kdo umí a nikoho to nezajímá. Takže kdo chce svoje dítě kojit jedině České Budějovice.
 Lenka Z. 
  • 

prosba 

(19.6.2007 17:08:53)
Vážené maminky,

připravuji článek o českobudějovické porodnici. Pokud by některá z Vás byla ochotná se podělit o svůj zážitek z pobytu a chování personálu, budu moc ráda. Uvítám kladné i záporné ohlasy.
Předem moc děkuji za pomoc :-)
 Petra a Pavlík 07 


Re: prosba 

(23.6.2007 22:10:21)
Leni,ráda ti přispěju!
Mám jen ty nej...zkušenosti!
 zubrila 
  • 

Re: prosba 

(23.6.2007 22:34:37)
Rodila jsem v ČB v březnu 07. Císařem pro polohu KP. Až po 3 dnech, poté co jsem se zeptala sestry jsem zjistila, kdo mi císaře prováděl. Zážitky mám smíšené. Na JIP je člověk oblblej a hlavně spí, ale na jednu sestru opravdu nemůžu zapomenout.Císař mi prováděli v neděli. V pondělí jsem se na injekci proti bolesti nenatočila dle jejích představ, tak mě sprdla, že takhle jsem se mohla natáčet včera to jsem byla po operaci :-) Díky hormonům a asi všeobecně nikdo není v nemocnici rád, sem samozřejmě začla bulet (samozřejmě až když odešla:-) ). Malou mi vozili přikládat a dětské sestry byly skvělý. Pak mě v to pondělí přinesli jídlo, že mám sice ještě čas, ale chodili za mnou a at něco sním, říkala jsem že nechci.Každopádně jsem se přemohla. Ten den (stále pondělí) mě ještě převezli na šestinedělí.Asi potřebovali místo. Bylo mi zle.To potom jídle. Po třech hodinách po jídle jsem to už nevydržela a pozvracela se. Bylo to fakt super, nevíte co dělat dřív jestli brečet bolestí a vzteky,že jste je neměli poslechnout a prostě nic nejíst a nebo si "držet" jizvu a zvracet. Ženský s kterýma jsem byla na pokoji se divily, že mě převezli hned 1 den po operaci, že ony přijely až druhý den a stejně tak že mi daly jídlo, ony mohly jíst taky až druhý den. Když jsem to řekla doktorovi, který obcházel tak mi dal prášek a sestra na šestinedělí řekla, že mi z jídla nemohlo bejt špatně, tak z čeho asi, když jsem se vyzvracela bylo mi dobře - samozřejmě přiměřeně pooperačnímu stavu.Jinak být ve třech na pokojích je podle mně moc. Být tam dýl jak týden tak mě nesou nohama napřed. Sestry chodí na pokoj jak do chlíva, mně vadilo i svícení přes noc, vysvětlování maminkám po vaginálním porodu třeba i o půlnoci jak přebalovat,...mi přijde ujetý, člověk by se měl v nemocnici co nejdřív zregenerovat a to když se nevyspí jde dost špatně.Samozřejmě jsem nečekala že se po porodu vyspím ale nespala jsem tam prakticky celých 6 dní. No prostě pokud bych tam neměla malou tak jsem šla hned v úterý na revers domů. Zvlášť po zkušenosti, kde jsem se od jedné z dětských sester dozvěděla na dotaz Jak přebalovat dceru - chtěla jsem vědět, zda pysky roztahovat nebo ne, v literatuře se uvádí pokaždé něco jiného - mi bylo řečeno :Vy jste nikdy neviděla jak se to dělá? Sorry, jako prvorodička jsem to fakt nevěděla.Obecně si maminky co se těchhle věcí týče pomáhají sami. Jde taky asi o to, že ženský po císaři nechávají než se zmátoří, protože jinak jsem koukala, že mamkám po vaginálním porodu vše vysvětlují hned ten den co porodí. Není divu, že jsem se tedy cítila jak debil - a to jsem si myslela že mám načteno :-) Po pár dnech, když jsem se rozkoukala, jsem zjistila, že to vůbec nebyla sestra co mi tak "skvěle" poradila, ale ženská co tam převlíká postýlky,...jenže jak to má člověk dneska v nemocnici poznat když všichni nosí stejný mundůry a sestry lze pak těžko odlišit. JInak ale byly skutečné dětský sestry skvělý. Mlíko jsem měla až čtvrtý den v noci, celou dobu mi pomáhali, uklidnovali, že je to po císaři normální, malou přikrmovali a na ně si stěžovat nemůžu. Sestry z šestinedělí jsem viděla před vizitou a večer když se ptali jestli nechi injekci proti bolesti jinak o nich člověk neví. Jsou absolutně bez empatií berou to prostě jako na běžícím pásu. Chápu, že při tom fofru co tam mají to asi je náročný, ale na druhou stranu jsem si najivně myslela, že k povolání zdravotní sestry patří i třeba jen ten úsměv na tváři. Já když mám v práci špatnou náladu tak to klienty taky nezajímá. A jídlo no comment.Říká se,že z hladu člověk sní všechno, ale tohle jídlo se fakt jíst nedá.Takže moje pocity tak 50 na 50.
 Novotňásci 


Re: Re: prosba 

(24.6.2007 10:13:19)
No tak koukám,že se v Budějkách vůbec nic nezměnilo.Já jako prvorodička(klešťový porod)měla ty stejné zkušenosti.Jen na Jip mě nedali.
Napište svoji zkušenosti i paní Zimmelové.Pomůže se tím ostatním maminkám,aby se připravili na to co je čeká když nemohou jet jinam.Já po první zkušenosti volila Prachatice a tam byli skvělí.Když mi kluk řval a já nemohla spát tak si ho sestry vzali k sobě a vrátili až na kojení nebo až ráno.I jinak tam jsou velmi vztřícní a ochotní.Sestra mě sprdla za to,že jsem si neřekla,aby mi vyvařila dudlík pro malého a klobouček na kojení v době kdy měla evidentně dost jiné práce.
Teď mne čeká porod v lednu a tak nevím zda mi dopadnou skvělé Prachatice nebo budu muset překousnout hnusné Budějice.Do Prachatic je to dál a pokud bude sníh tak neprojedeme.
A jak rozpoznat sestry? Jednoduše.Mají jinou barvu límečků a lemů rukávů.Sestry jsou bílé nebo s modrým.Sanitárky žluté a uklízečky růžové.
 petluše 


Re: Re: Re: prosba 

(24.6.2007 19:06:37)
Rodila jsem 30.4. v ČB, pravda je že jsem měla nekomplikovaný vaginální porod. Jediné na co si můžu stěžovat je jídlo. To je dost otřesné, ale jinak se o mě starali dobře. Ženské sestry mi pomohly do sprchy, řekli jak o sebe pečovat po porodu. Druhý den večer mi dětská sestra vykoupala malého a pak už jsem si ho koupala sama. S kojením mi pomáhaly ochotně a to jsem je volala i v noci (malý blinkal plodovku). Až na maminku co byla se mnou na pokoji si nemohu na nic stěžovat, pravda je, že po třech je to děs, naštěstí když jsem tam byla já, byly jsme tam vždy jen dvě. Maminka si totiž stěžovala úplně na vše, asi čekala že se tam o ní a její mimčo budou výhradně starat. Pokud jsem cokoli chtěla, stačilo se zeptat.

 petluše 


Re: Re: Re: prosba 

(24.6.2007 19:08:24)
Dvakluci,

moje sestra rodila v Prachaticích a prý to byl docela děs, takže jde asi o na koho narazíš. Já byla spokojená v ČB a sestra už o Prachaticích nechce ani slyšet.
 petluše 


Re: Re: Re: Re: prosba 

(24.6.2007 19:09:57)
Dvakluci,
oni ti v porodnici dali pro dítě DUDLÍK ?? V porodnici by ti ho měli nedoporučit, protože může způsobit problémy při kojení, natož aby ti ho vyvařovaly................................................................................
 Novotňásci 


Re: Re: Re: Re: Re: prosba 

(24.6.2007 19:56:30)
Jó dokonce ho mají v povinné výbavičce do porodnice jako poslední záchranu při řvounech.vyvářeli ho protože byl Vojta křikloun.A s kojením a dulíkem neznám nikoho kdo by s tím měl problém jiný než odnaučování.
No a každý máme svoji zkušenost.Ale je zajímavé pročítat statistiky a dizkuse.Na Prachatice jsou příznivější ohlasy než na Budějice.Ale každému vyhovuje něco jiného.Mě intimnější prostředí než jaké my bylo nabýdnuto v Budějicích a také lepší chování personálu.Myslím tím sestry.S doktorama jsem se vyděla tak akorát na vizitě a při propuštění.
Ono neudělá moc pěkný obrázek,když Vám nedají ani dítě k přiložení a po porodu ho vidíte až druhý den a nedají Vám k tomu dostatečné vysvětlení viz Budějice.
 petluše 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: prosba 

(24.6.2007 20:48:45)
Dvakluci,
jj je to o tom co komu vyhovuje a co očekává. Jinak já syna měla po porodu přiloženého, byla jsem na upozorněna při prohlídce porodnice před porodem, že je lepší o to požádát, stejně jako když chce maminka darovat pupečníkovou krev nebo chce tatínek přestřihnout pupečník po porodu. A na pokoj jsem ho dostala po čtyřech hodinách po porodu, z toho dvě jsme strávili spolu s tatinkem na porodním boxu.
Doufám,že jsem nepsala moc ostře.o)) jsem rozladěná z úplně jiné věci.o)o

A dudlík může (a nemusí) zkazit techniku sání děťátka, já tedy mám dost kamarádek co mají s tímto problémy, jasně, že mimi neřekne...špatně piju kvůli dudlíku ... ale dudlík může být příčina. U mě je kojení hodně důležité tak proto mě to překvapilo.
 Novotňásci 


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: prosba 

(24.6.2007 21:15:30)
To nic.Jsem na to tak trochu zvyklá.Já potom Prachatickém porodu měla těžkou salmonelu a Vojtík byl ve třech nedělích na tři neděle odstaven na flašce s Nutrilonem,ale já ho znova naučila kojit.A kojila do roka.Tak s tím mám své zkušenosti.Ono to není ani tak v lahvičkách a dudlících jako v přístupu maminky.
A při prvním porodu jsem o Filípka žádala v Budějicích několikrát.Prostě se se mnou nebavili a to jsem byla prvorodička.Synovi jsou čtyři a mám s ním problémy co se týče takového toho užšího vztahu.Nechce se nechat ode mne pohladit nebo pomazlit.I jinak mám z Budějickou nemocnicí víc zkušeností než jen z porodního a jen dvakrát z asi deseti hospitalizací jsme byli spokojení.To je podle mne jako zdravotníka málo.To není profesionální přístup.
Když jsem byla hospit. se salmonelou tak jsem se potom dověděla,že Vojtík nedostal mateřské mléko,přestože ho měli dostatek jen proto,že se nenarodil v Budějicích.To snad mluví za vše.Né?
 Veronika Komárková, dvojceci kluci 
  • 

Re: prosba 

(18.7.2007 10:37:48)
Dobry den,
jestli jeste sbirate podlkady pro clanek, dejte vedet. Zazitku mam za dva mesice spoustu a verte nebo ne, vsechny pozitivni!!!
Veronika
 Petra+dvě dětičky 


Druhý porod v ČB 

(28.6.2007 22:28:27)
Tak já se tentokrát musím porodnici v ČB zastat. Rodila jsem tam v r. 2004, to byla otřesná zkušenost, psala jsem tu tehdy o tom, pociťovala jsem hlavně šikanu sester na šestinedělí a arogantní lékařku při porodu. Tentokrát bylo vše jinak. Jednak u porodu úžasná a neskutečně hodná a milá doktorka Šlaková. Na šestinedělí absolutní pohoda. Možná díky tomu, že jsem tam byla přes víkend, možná i proto, že jsem měla druhé dítě si mě nikdo nevšímal, pokud jsem nepotřebovala. Nevšímal = nebuzeroval. Sestry nechávaly mě i miminko v klidu, koupání, odvozy na vyšetření, všechno probíhalo bez zbytečných nervů. Před třemi lety tam nejedna maminka plakala, jak jí tamní ovzduší vystresovalo. Teď jsem si tam opravdu odpočinula, vyspala se , v noci nás nikdo nerušil - jen sestřička se potichu přišla kouknout na miminko. Svítily jsme si samy v "koupelně" abychom v noci viděly na mimina, na kojení...sestřičky malého ochotně dokrmily, pohlídaly, doktoři samý úsměv. Možná jsem měla kliku, ale ve srovnání s prvním pobytem chválím :-)))
 Mančí, Tomulka05, Kristýnka07 


Re: Druhý porod v ČB 

(17.7.2007 20:01:15)
Děvčata co jste rodila poslední dobou, můžete sem napsat, co porodnice nabízí? Myslím tím, dává ještě stále dostatek vložek, stejně tak i plínek na miminka a co jiného ještě dostanete? Já jsem rodila před 2 lety a mohlo se to od té doby změnit. Budu rodit za pár týdnů, tak bych chtěla být připravená na eventuální změny.
 Pitrska 
  • 

Re: Re: Druhý porod v ČB 

(24.7.2007 13:51:26)
Ahojky, dostanete všechno, co před těmi dvěma lety - plenky,vložky,poporodní kalhotky,kosmetiku a oblečení na miminko,bepanthen,klobouček,odsávačku...bezva že si s sebou nemusíte nic brát, jen bych doporučovala mít s sebou nějaké oblečení. Miminek je spousta a hadříků málo, nebo obrovské nebo nevhodné (ve vedrech jsem měla froté dupky apod.)


Tím bych taky chtěla poprosit maminky, až budete vyřazovat to nejmenší oblečení, tak co nebudete chtít prodat, dejte do porodnice, budou vám vděčné maminky i sestřičky, chvílemi fakt nebylo do čeho převléknout...
 Gabriela Kuželová,první dítě 
  • 

Re:doktoři -fajn, sestry na rizikovém-super,na šestinedělí-katastrofa!!! 

(8.8.2007 10:49:43)
Tak to jste asi opravdu chytla dobrou směnu.Rodila jsem v Č.B. v únoru 2007 a sestry na šestinedělí (teď přemýšlím co dopsat za slovo,abych nebyla sprostá,takže si domyslete).Byly tam i maminky,které se z jejich chování tak trochu sesipaly.Na doktory si stěžovat nemůžu,jsou milý, hodní i doktoři od miminek-super.Ležela jsem i 14dní na riziku a hlavně tam si sestry zaslouží metál,jsou opravdu milé ochotné,snaží se pobyt zpříjemnit,ale když projdete spojovací chodbou,je to jako kdyby jste přišli z ráje do pekla.Samozřejmě pár sester je tam fajn,ale bohužel jen světlé vyjímky.Rodila jsem císařem,takže jsem si v nemocnici pobyla týden a za tu dobu se tam vystřídalo dost sester.Jedna rada:jakmile zjistí že si nic nenecháte líbyt a ozvete se berou spátečku,takže se nebojte otevřít si pusu!!!Jestli se vám stane,že sanitárka odveze vaše jídlo,protože jste se nemohla jít hned najíst kvůli kojení,jen jí seřvěte a pěkně předevšema,už si to netrofne.Mám odtamtut dost zážitků,co se tam děje,které se sem ale nevejdou,tak příště.
 Novotňásci 


Re: Re:doktoři -fajn, sestry na rizikovém-super,na šestinedělí-katastrofa!!! 

(8.8.2007 13:00:49)
Paní Gabrielo.Mám stejné zkušenosti jako vy,ale to jsem tam rodila před 4,5 roky.Prosím napište celou svoji zkušenost také na www.aperio.cz Je tam hodně maminek a žen,které si myslí,že ty které mají negativní zkušenost si vymýšlí."Mají staré zkušenosti"píší doslova.Byla bych ráda,aby jste je vyvedla z omylu.
A také krásná diskuse přímo k porodnice ČB je na www.fazikovi.websnadno.cz Také tam si maminky rády přečtou Vaši zkušenost.Zakladatelka těchto stránek ležela na rizikovém odd. a nechali jí rodit osm dní až se nakonec jí narodila dcera přirozeně po zadečku.
 sunsung 


Dr.Tomáš Vrána 

(8.8.2007 13:57:02)
tak to mají v Brně štěstí, já ho zažila ještě v Domažlicích
 Těhotná z Českých Budějovic 
  • 

Re: Re:doktoři -fajn, sestry na rizikovém-super,na šestinedělí-katastrofa!!! 

(8.8.2007 19:14:22)
Poslední dobou sem chodím občas nakouknout, protože i u mě možná za čas bude porod na programu dne a nestáčím zírat. Posledních "x" týdnů nedělám "nic jiného" než se bavím na hřištích s maminkami o porodech v místní porodnici a přijde mi prazvláštní, že extra negativní reakce čtu jen v téhle diskusi. Když jsem si zadala do vyhledavače "porodnice České Budějovice", tak se tam paradoxně neobjevovaly jen záporné reakce a někdy až hysterické na tuhle porodnici jako tady- to nemyslím na Tebe ale jsou tu takové, které by snad raději rodily někde na seníku než v ČB(aspoň takový dojem na mě udělaly).
Gabrielo k Tvému příspěvku bych jen dodala, že si nemyslím, že seřvávat někoho z personálu nemocnice je na místě! Mně osobně úplně běhá mráz po zádech při představě, že bych měla na někoho v nemocnici řvát. Když jsem v ČB na ženském ležela předloni s mimoděložním, tak tam byla taky sanitárka, na kterou snad všechny pacientky na oddělení nadávaly, jaká že to je kráva a že odnáší jídlo když nemá, že je chytřejší než doktoři a nevím, co všechno. Stačilo ji slušně poprosit, jestli by mi mohla chvíli s jídlem počkat a pak jí poděkovat za ochotu a sanitárka by se rozkrájela štěstím, že poprosit a poděkovat dnes skoro nikdo neumí a vesměs se na ni všichni dívají jako na největšího debila. Od té chvíle, kdy jsem s ní prohodila pár vlídných slov pro ni nebyl problém vůbec s ničím a v ničem.
Netvrdím, že ty nemáš slušné vychování a vlastně ani extra nemířím celý tento příspěvek na Tebe, jen mi opravdu přijde překvapivé, jak tady pár holek odstrašuje všechny těhotné z ČB, co sem nakukují před porodnicí, kde možná spousta z nich bude rodit. Nejhorší na tom je, že opravdu takhle negativní reakce jsou k čtení jen tady-prohlídla jsem opravdu hromadu stran zpět ale ani jedna pozitivní reakce.
Radím všem, které chtějí rodit v ČB a jsou místní, aby se poptaly na dětských hřištích maminek-zjistí, že jedna byla spokojená maximálně, jiná míň a druhá vůbec. Prostě takový je ale život. Myslím, že v reálném životě se vždycky najde jedna kladná a jedna záporná reakce na tu či onu porodnici -na netu mám pocit, že vesměs vždycky převažují záporné reakce, protože ten kdo s něčím není spokojený to má vždycky potřebu vykřičet do světa víc.
 Těhotná z Českých Budějovic 
  • 

Re: Re: Re:doktoři -fajn, sestry na rizikovém-super,na šestinedělí-katastrofa!!! 

(8.8.2007 19:22:34)
Znovu jsem vyhledala nedávný příspěvek, který jsem četla shodou okolností před chvílí na netu a můžete posoudit, že opravdu ne každý má problém s českobudějovickou porodnicí.
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=262&sid=83a87c5168b60245b40e02038a3efd61.
Ten příspěvek dotyčné je na straně úplně dole, ale já si ho dovolím sem překopírovat:
Tak jelikož jsem diskuzi založila a mám to zdárně za sebou tak nějaké pocity....

19.3. mě přijímali do nemocnice na vyvolání, nakonec nevyvolávali, páč dr.tvrdila že to půjde samo a ono to samo šlo... ale až 21.3. Jenže byla to rychlovka

1. Rizikové odd. - ležela jsem tam týden v lednu (měla jsem stahy dělohy) a naprostá spokojenost. Sestřičky super.

2. Šestinedělí - zažila jsem tam všechny směny a musím říct, že jsem se nesetkala s žádnou nepříjemnou sestrou. Byly tam některé sestřičky od rány, ale víceméně s nimi byla legrace. Hlavně se staniční která neustále opakovala "Hlavně to nezapomeňte napsat na Internet" Byla s ní legrace. Je mi jasné, že nemohou všechny sestry hýřit úsměvem, ale byla jsem spokojená.

3. Porod - manžela jsem měla u porodu od samého začátku (manžel šel zrovna na návštěvu, tak jsme rovnou odrodili ). Na záčátku byl u porodu MUDr. Míka ml. a to jsem měla fakt hrůzu (neseděl mi), jenže pak se tam objevil MUDr. Polach? (myslím že se tak jmenoval) a PA staniční Plojharová a to jsou profesionálové na svém místě. V podstatě nás s manžou nechali o samotě jen občas nakoukli co a jak (tvrdili, že mám tak 12 hodin před sebou jako prvorodička) za 1,5 hodiny pro ně musel manža na sesternu páč já musela tlačit... No a za další 0,5 hodinku byla malá venku.

4. sestřičky na dětském byly moc milé. Všechno na začátku vysvětlily. Ale jak to tak bývá nepobrala jsem vůbec nic, tak jsem se na všechno chodila ptát a oni trpělivě vysvětlovaly a vysvětlovaly (hlavně v noci ). Asi 2 tam byly kamenné tváře,a le jinak super. Navíc jsem měla strach, že kojit asi nebudu a staniční mě přesvědčila o opaku... Hurá díky ní kojím Takže těm velkej dík....

Jediné co bylo naprosto odporné byla STRAVA. Vím, že to tak v nemocnicích bývá, ale naprosto nevhodné potraviny pro kojící a těhotné maminy. S tím by měli něco dělat...

Když to shrnu suma sumárum.... Spokojenost, příště se nebojím rodit v ČB a tu stravu pokud nezmění mi bude muset nosit rodina .... :-)
 Lenka 
  • 

Re: Re:doktoři -fajn, sestry na rizikovém-super,na šestinedělí-katastrofa!!! 

(14.8.2007 13:05:28)
Gabrielo, příště, než si zase budete stěžovat na něčí práci a péči, naučte se pravopis, ty hrubky typu "líbyt" a "sesipaly" jsou opravdu příšerný !!!
 Novotňásci 


Re: Re:doktoři -fajn, sestry na rizikovém-super,na šestinedělí-katastrofa!!! 

(16.8.2007 17:47:49)
A Vy jste se nikdy nepřeklepla?
 Jana, 2,5 měsíční syn 
  • 

Re: Re:doktoři -fajn, sestry na rizikovém-super,na šestinedělí-katastrofa!!! 

(4.9.2007 22:49:54)
Souhlasím s Vámi, rodila jsem 15.6.2007. Sestry na šestinedělí byly otřesné. Hlavně ta poslední směna, co jsem tam chytla a naštěstí už jsem šla s malým domu. Měla jsem už stochutí je někam poslat a aby už mi dali pokoj. Doktoři a doktorky v pohodě, ale sestry, šílenost. Potom jsem musela s malým asi na 3 dny do nemocnice a když jsem si představila, že zase budu ležet tam, tak mi z toho bylo na nic. Naštěstí jsme leželi na neonatologii na nedonošencích, ale sestry tam a tady, nebe a dudy. Všechno v pohodě, jak porodní asistentka, tak doktorka, ale pak ty 3 dny, vlastně 4 kvůli žloutence byly otřesný a už jsem se těšila domu. Měla jsem jich plný zuby. Jsem říkala, že když jsou nasraný, že je moc porodů, tak to nemaji dělat a jít prodávat někam do krámu. Takže asi tak, jsem si tu trochu postěžovala.
 Mirka, syn Matyáš, 3 týdny 
  • 

Re: Re:doktoři -fajn, sestry na rizikovém-super,na šestinedělí-katastrofa!!! 

(18.9.2007 21:08:40)
Ráda bych se připojila se svými zkušenostmi z budějovické porodnice. Původně jsem po přečtení řady negativních zkušenosti s českobudějovickou porodnicí rozvažovala, zda raději neodjet porodit miminko do Krumlova, ale okolnosti mě donutily vyhledat mnohem dříve pomoc v Budějovicích a už jsem se do porodu domů nevrátila. Ležela jsem na riziku tři měsíce a nemůžu si na sestřičky ani lékaře stěžovat.

Riziko: Sestřičky byly opravdu fajn!!! Všechny. A z lékařů bych chtěla poděkovat zejména panu doktorovi Schacherlovi. Špatnou zkušenost jsem učinila pouze s doktorkou Bosákovou, ale možná měla při našich setkáních jen nějaké špatné dny. Trochu mě během těch tří měsíců iritoval jídelníček, ve kterém chyběla racionální jídla – celozrnným pečivem počínaje a těstovinami, saláty a luštěninami konče. Ale to je problém většiny nemocnic. Rovněž přehnaná dezinfekce koupelen chloraminem by mohla být trochu mírnější. I přes žádost, že mi z toho slzí oči a kýchám, se nic nezměnilo a se slovy „dáme chloramínek“ paní uklízečka dál vesele sypala bílý prášek do sprchy. Péče o mě se mi jevila jako adekvátní, jen mi přišlo líto, že ultrazvuk se provádí jak na běžícím pásu a málokterý z lékařů se zabýval tím, že bych chtěla bývala taky něco vědět a na obrazovce ukázat.

Miminko se poté dostalo na svět císařským řezem rukama nesmírně sympatické doktorky Šlakové a já skončila na pooperační JIP.

Pooperační JIP: Musím říct, že až na jednu směnu byly zdejší sestry na rozdíl od rizika hodně drsné, ale naštěstí zdejší pobyt trval jen nezbytné tři dny. Ráno druhý den po operaci bylo naprosto příšerné a kdo nezažil, nepochopí, jak těžké je s rozřezaným břichem vstát. Ovšem, když ho někdo rve se slovy „no tak honem, jdeme!!“ je to o to horší. Myslím, že to byl nejkritičtější moment celého pobytu.

Oddělení GYN.: Zde jsem strávila tři dny. Personál byl příjemný, oddělení poklidné.

Neonatologie: Až na výjimky byly většinou sestřičky milé (našly se samozřejmě taky pěkné škatule - jedna starší sestra měla na můj vkus poněkud hrubý slovník – např. říkala při kojení miminku „žer“ apod.) Nicméně, přeci jen jsem asi čekala více rad, které bych jako prvorodička ocenila. Trochu mě navíc na začátku rozhodil tamní systém chodu oddělení (nebyla jsem zjevně sama), ale po pár dnech se člověk zacvičil. Suma sumárum můžu říci, že jsem si tam připadala nezkušená, opuštěná a na všechno sama. Byla jsem proto ráda, že nás nakonec pustili domů dřív, než bylo plánováno. Přesto jsem za profesionální péči, kterou mělo moje dítě na JIP a posléze v inkubátoru na oddělení, vděčná a za trochu nepohodlí to stálo. Příště bych volila tuto nemocnici zase.
 Gábina a Pepíček 
  • 

vrácení života 

(10.8.2007 20:50:03)
Dobrý večer.
S porodnicí zkušenost nemám.Já rodila v Krumlově.Ale co se týče péče o dítě,tak ta je nejlepší.Já rodila v Krumlově a malý měl špatný start do života.Pouze 20%na přežití.A tady v Českých Budějovicích mu zachránili život...Myslím si ze své zkušenosti,že o nás o rodičky nakonec vůbec nejde a jde o dítě.Jak se říká pokud nejde o život jde o h....!A na vše hned zapomenete.Já malého neviděla týden.A věřte mi bylo to nejhorší období mého života.Probudila jsem se po císaři a mimi nikde.A ještě tekové zprávy.Proto ještě jednou moc děkujeme celému oddělení neonatologie za jejich výbornou péči.Ani slova nestačí.Děkujeme moc páni doktoři.Klobouk dolů váš Pepan
 Martina, syn Martin - 2 týdny 
  • 

naprostá spokojenost 

(11.8.2007 17:26:33)
Ahoj všichni maminky, budoucí maminky, tatínkové.
Rodila jsem v Českých Budějovicích přesně před dvěma týdny. Hodně jsem se rozmýšlela zda si půjdeme pro miminko do Budějovic nebo do Krumlova, protože záporných příspěvků na internetu bylo strašně moc. Týden a půl před samotným porodem jsem začala mít bolesti a jeli jsme tedy do Budějovic, kdyby náhodou nebylo něco v pořádku.. Poležela jsem si tam 5 dní. Na příjmu na sálech byli všichni strašně moc milí. Dr. Polach, Dr. Kožnarová, porodní asistentky i sestřičky. Bohužel si nepamatuji jména por. asistentek, ale vím, že pak při porodu byla jedna hodně mladá brunetka a pak jedna paní, tak okolo 35-max 40 s vlasy zespodu tmavými a navrchu blond, byla s brýlemi a na krku měla na koženém řemínku srdcovitý přívěsek. Rodil mě Dr. Ježek. Tihle tři byli okolo mě, tak jsem si je zapamatovala. Asistentky se mnou dýchaly, paní s přívěskem pak i tlačila:-)) Měla jsem partnera u porodu, tak se o mě strašně moc staral on. Sama bych to bývala nezvládla.
Když mě přijímali, bylo nás tam vcelku 6, pět jich odrodilo do následujících dvou hodin, a ještě další dvě hodiny, co to trvalo, měli na starosti jen mě. Partnera jsem si mohla zavolat asi po hodině a půl, kdy už asistentka říkala, že už to asi nestihne..Vyšetřili mě ještě jednou a byla jsem teprv na 4cm. Dali mi klystýr, ten jsem si přála. Mezitím přijel partner a pak už se ode mě nehnul. šla jsem se po přípravě vysprchovat, pak na monitor (tam jsem v křesle měla peklo, měla jsem křížové bolesti, tak ještě že už tam byl) no a pak už jsme se plazili na sál. Skoro celou dobu jsem byla ve sprše, pak jsme zkusili stoličku, pak ve stoje, ale na úlevu od bolesti mi nic nepomáhalo. Asistentky radily, abych si ozkoušela, co mi nejvíc bude vyhovovat. Nakonec jsem ležela na boku a pak rodila klasicky. Nastřihnutá jsem byla. Prý ale Dr čekal, jestli to půjde i bez nástřihu,ale hodně bych se natrhla..Mrňouska mi hned položili na bříško,abychom se přivítali, pak ho ošetřili, a znovu přinesli. Malej se nabumbal a pak nám všichni nechali soukromí. Přišli nás akorát asi 2x zkontrolovat, jestli se něco neděje. Byl to můj nejhezčí zážitek v životě. Tímto bych chtěla poděkovat celému týmu, co se o mě staral, byli úžasní. Syn se narodil 4 minuty před půlnocí a přesto byli všichni milí a docela jsme se mezi kontrakcema i nasmáli.. Díky
 Market+3 


Re: naprostá spokojenost 

(20.8.2007 23:27:32)
Přidávám se k Martině (rodily jsme stejný večer, takže tímto tě zdravím, kdyžtak se ozvi na mail pod nickem :-)) - byla jsem v ČB porodnici na očekávání spokojená. Rodila jsem tu podruhé, první zkušenost nebyla až tak pozitivní, ale rozhodla jsem se pro ČB proto, že jsem upřednostnila pověstnou špičkovou péči o mimi v případě jakýchkoliv komplikací před mým vlastním pohodlím a pohodě při / po porodu.

Opravdu ale musím pochválit personál - přestože ten večer byl pěkný fofr (během 1 hodiny 4 porody), obě PA, paní Dr. (MUDr. Kožnarová), dětská sestřička i dětská Dr. byly maximálně vstřícné a milé. Vyhověly nám téměř ve všem, o co jsme si řekli - např. mimi na břicho hned po porodu, šetrné vyšetření a mačkání dělohy po porodu. PA se mnou i prodýchávala kontrakce, což jsem ocenila a moc mi to pomohlo. Nastřižená jsem taky byla, ale jen na 2 stehy, takže jsem si prakticky hned po porodu mohla sednout.

Je třeba dodat, že k mému pozitivnímu dojmu určitě přispělo to, že
1) rodila jsem podruhé, takže jsem věděla, do čeho jdu a co asi tak můžu čekat jak od samotného porodu, tak od ČB porodnice
2) byl se mnou manžel
3) porod byl rychlý (od příjezdu do porodnice do narození mimi 1 hod)

Co bych asi rozhodně doporučila všem maminkám, co se do ČB porodnice chystají - KOMUNIKUJTE s personálem, ptejte se, přejte si a zkuste přitom být "přátelští". Výhodou je, když to může s vámi nebo i za vás udělat partner, maminka na to nemusí mít už dech :-)) Porodní plán jsem sice měla, ale myslím, že ho nikdo nečetl, takže všechno jsme probírali až během samotného porodu.

Na závěr musím dodat, že jedna věc je chování personálu a druhá věc je systém fungování a zařízení samotné porodnice - musíte prostě počítat s tím, že soukromí a intimita jdou stranou, že v andělíčkách a s holým pozadím vás můžou potkávát cizí tatínci, že staré porodní sály jsou průchozí, že možná až nepříjemně blízko budou rodit a sténat jiné maminky, že v letních parnech bude porodní sál plný komárů, že zřízenec, co vás bude převážet na pokoj, bude starej protiva a ani vás nepřenese, že posléze na šestinedělí bude příšerná strava atd. atd. Mně osobně už tyhle věci byly celkem jedno, protože radost a štěstí z miminka převážily úplně všechno.

Všem, co se octnou v ČB porodnici, přeju bezproblémové a "příjemné" porody a hlavně zdravá, krásná a hodná miminka!!!
 Lenka 
  • 

Re: naprostá spokojenost 

(11.11.2007 1:48:03)
Ahoj všem mamkám,stávajícím nebo budoucím.Rodila jsem taky v Budějovicích a musím napsat,že žádná sláva to tedy nebyla.Malej se narodil skoro tři neděle po druhém termínu,tři dny jsem ležela na riziku,tam jsou hodné sestry.Tři dny mi píchali injekce a zaváděli tablety,až třetí den už se to malému nelíbylo a urychleně mě vezli na akutní císařský řez.Skoro jsem nestihla zavolat ani manžela,až na mé upozornění,aby mi okamžitě donesli telefon,se někdo konečně hnul a já mohla zavolat domu.Manžela už jsem neviděla,ale naštěstí to stihl a byl s malým hned jak ho vytáhli.Porodila jsem v osm ráno,v jedenáct hodin jsem byla na JIP při plném vědomí a celkem v pohodě,ale syna mi ukázali až v pět odpoledne.To pokládám za vrchol,dnes už bych se ozvala,proto radím všem nastávajícím maminkám,ozvěte se a nebojte se,je to vaše právo.Oddělení šestinedělí jde přežít celkem v pohodě,dejte na svuj instinkt,nenechte si do všeho mluvit,držím všem palce,hodně štěstí.
 Novotňásci 


Re: naprostá spokojenost 

(12.11.2007 13:00:17)
Lenko,to jste měla štěstí,že Vám ho ukázali "už" v pět odpoledne.Já rodila kleštěma a malýho jsem viděla hned po porodu a pak až po 24hodinách.
 Kashka 
  • 

Re: naprostá spokojenost 

(12.11.2007 16:33:45)
Tak já rodila v CB, letos v lednu, malej se narodil normálně, po 13 hodinách, takže normální porod, viděla jsem ho hned a po změření zvážení, mi ho nechali na sále ve vyhřívaném léhátku. Jídlo nic moc, ale ty tři dny se to dalo vydržet.o) měla jsem dietu 9, takže to by mi asi nechutnalo nikde.o))
Sestry na dětském milé, jediné co bych vytkla bylo chování PA, nevěřila mi že rodím, až jsem skoro porodila na vyšetřovně. Jinak jsem byla spokojená, hodně se to tam za poslední dva roky změnilo. Ahlavně je tam novorozenecká JIP, vozí tam děti z velkého okolí. to bylo pro mě také plus..
 Romca 
  • 

Porodnice České Budějovice 

(21.8.2007 9:38:26)
První porod jsem měla vyvolávaný neb mé dítě mělo těžkou srdeční vadu neslučitelnou se životem.CHování doktorů a sester bylo otřesné.Měla jsem tam doktora Schacheleho. Druhé dítě synek se narodil skorem před pěti lety v téže nemocnici, v té době jsem se jen modlila abych nechytla stejného doktora, ale měla jsem štěstí myslím, že mě rodil dr.Ježek,a bylo to opravdu skvělé. I starostlivost sestřiček byla skvělá. V lednu očekávám své druhé(třetí) dítě a vůbec nemám strach,aby bude muset ven cisařem a uvítala bych, kdyby mě ho dělal doktor Schacherle, protože ten dělá řez dole a ne přes celé břicho. Jinak dámy a ženy, uvědomme si, že ani tak nejde o naše pohodlí ale o to, aby naše miminka měly zajištěnou náležitou péči.
 Nechápavá 
  • 

PROČ??????????? 

(20.9.2007 21:05:51)
PROČ SE MUSÍ VYLUČOVAT DOBRÁ PÉČE O MIMINKO S DOBROU PÉČÍ O MATKU????????????? Prosím, vysvětlete mi to někdo.
 Zuza M. 
  • 

epidural 

(23.11.2007 14:16:12)
Jen se chci zeptat, jestli je u nás v Budějcích možnost rodit s epiduralem... to asi ano a co paracervikální injekce? Děkuji Zuzka
 Novotňásci 


Re: epidural 

(24.11.2007 12:28:13)
To si budete muset dopředu domluvit s primářem.Já epidurál chtěla a sestra na mne (prvničku) zařvala ať si nemyslím,že je porod bezbolesti.A anesteziologa nezavolala.Doporučuji do Budějic jít jedině se soukromou PA.Ta umí zjednat pořádek jelikož manžela (přítele)k Vám pustí až těsně před druhou dobou porodní.Celou první dobu tam jinak budete sama.Přeji hodně štěstí.
 Kashka 
  • 

Re: epidural 

(26.11.2007 15:25:03)
S epidurálem rodit lze, já ho nechtěla ale při příjezdu se mě na to sestra ptala, asi je lepší to hlásit dopředu. Jinak tuším že každé uterý je tam odpoledne otevřených dveří, je dobré tam zajít a prohlédnout si porodnici, případně se jich přímo zeptat. Zavolejte si na porodnici řeknou vám přesně kdy ta prohlídka je. Pokud mají odvoz do Prahy, je možné darovat pupečníkovou krev.
 Petra a Pavlík 07 


Re: epidural 

(13.1.2008 0:01:49)
Já rodila v Č.Budějovicích loni v únoru.Nemohu si stěžovat na přístup jak doktorů,tak ani sester!
Epidurál jsem měla,ale....můj porod byl komplikovaný.

V PONDĚLÍ mě můj dr.poslal na vyvolání porodu kvůli podezření na preeklampsii...

v ÚTERÝ mi udělali Hamiltona(píše se to,tak?)a píchly provokačku.Večer mě začalo jen bolet břicho a začala jsem malinko špinit....

ve STŘEDU mi zavedli prášek a to se začalo něco dít do 30 min....šla jsem tedy znovu na vyšetření a dr mi píchnul vodu...a už si mě nechaly na čekacím pokoji....
celý den(odpo mi udělali přípravu-klystýr atd.)jsem měla bolesti a čekala kdy to přijde,ale čekala mě ještě cela noc:-(nespala jsem,pořád jsem byla ve sprše...a čekala.Neotvírala jsem se....

ve ČTVRTEK
pak mě čekalo vyšetření v 6.00ráno(čekala jsem jak na smilování) a od pondělka jsem se otevřela jen na 2 prsty:-(,ale dr.byla nadšená a povídá:"tak už volejte domů....půjdeme na porodní pokoj"Já byla šťastná,že už může dorazit....
-dali mi kapačku na otvírání a kontrakce sílily!!!Ve sprše jsem byla jen 3x-kvůli injekci v žíle:-(,ale zvládla jsem to....(teda my)
-pak už to bylo fakt hustý a dr sám přišel s nabídkou epidurálu!"ANO,hned,prosím!!!"(mluvila jsem o něm při příjmu se sestrou)
-no a jak začal fungovat,tak super!I jsem se smála:-)
-jenže pak se začalo dít něco co nemělo....samej doktor,každý mě prohlídnul,osahal...a PA na přítele:"sundáme mamince to zlato...má toho hodně"....a bylo to jasný...CÍSAŘ!

Malej špatně dorotoval,takže se shodli,že provedou sekci:-(Takže po tom co jsem tam zkusila,už i tlačila,tak najednou BUM a jedete pok kudlu.....Přítel byl v šoku...já už rezignovala...byla jsem děsně unavená,takže jsem byla asi i ráda,že se něco děje........

malej se narodil hodinu po poledni ve čtvrtek.........

S odstupem času na to vzpomínám s nostalgií a i docela ráda....byl to ten nejkrásnějšá zážitek mýho života...i když bez toho finále na porodním sále při vědomí!Ale stějně to finále přišlo a je to moc krásný!!!!

Všem českobudějovickou nemocnici doporučuji!

Týjo...jsem se nějak rozepsala..asi jak se blíží rok co je tu brouček s námi............a to jsem reagovala jen na epidurál!:-)))))))))))))Omluvte román:-)


 Terka s malou Anetkou 
  • 

Moje první mimi..... 

(27.1.2008 18:34:07)
Ahojky,chtěla bych Vám také napsat své zkušenosti s touto porodnicí.Jako těhotná jsem si pročítala tuto stránku a byla jsem z toho v šoku.Českobudějovickou porodnici jsem si vybrala proto,že je vyhlášená zejména péčí o miminka.O to jak asi bude mě jsem se moc nestarala,i když je pravda,že jsem se dost bála.Rodila jsem 3.1.2008 císařským řezem.Bydlím za Českým Krumlovem.Sice je porodnice v Českém Krumlově vyhlášená,ale s místním panem primářem jsem se zklamala.Jenom díky němu jsem se musela léčila 2 roky a nakonec mít dítě dřív.Podle mého názoru léčí od stolu,ale to nikomu nevnucuju a beru,že riskuje a rodí v Krumlově.
Začalo to mým žlučníkovým záchvatem.V těhotenství se mi totiž objevily žlučníkové kameny.Pro příčnou polohu jsem byla objednaná na 4.1. na císaře.Bohužel mě 1.1. chytil žlučníkový záchvat a tak jsme se s manželem dohodli,že nebudeme riskovat a zajedeme do porodnice,aby mi píchli něco na uklidnění.Báli jsme se toho,že si vezmu léky na bolest a ještě malé ublížím.Přijeli jsme tedy na příjem,sestřičky skvělé!!!Okamžitě si mě tam nechali.Trošku mě jenom zarazila paní doktorka na příjmu s tím,že mi řekla,že si myslela,že budou mít leháro,co zavedli ty poplatky a já už jsem 48 příjem a ženský tam lezou jen se samýma blbostma.Neměla jsem na to co říct,přišla jsem si jak debil.
Umístili mě na přízemí a nasadili kapačky.Podepsala jsem papíry na předčasného císaře.Ráno mi ovšem řekli,že se počká až na toho 4.1..Mezitím pan primář rozhodl,že se mě vezmou jako první v 8,00 3.1.Takže 2.1. jsem podstoupila všechna předoperační vyšetření,monitory a tak.Sestřičky na přízemí vynikající.Ležela jsem tam už po třetí a nemůžu si stěžovat.Ráno 3.1. mě vyvezli na porodnici,tam jsem měla všechnu přípravu.Manžel mohl být se mnou,byla jsem ráda,když už jsme přišli o normální porod,tak alespoň to.Sestřičky mě i manžela nechávali spolu,bála jsem se o to míň.Pak mě vezli na sál do druhého patra.Manžela nechali sedět v předsálí,hned jak se malá narodila byl s ní.Viděl koupání,vážení a tak mohl si jí chovat fotit,jak chtěl.Já na sále měla také skvělý tým.Moc jsem se bála,ale anestezioložky jako by to vycítily a neustále si se mnou povídali.Napětí ze mě celkem opadlo.
Ze sálu mě vezli na JIPku,sestřičky skvělé...všechno bezvadné...Tam jsem byla dva dny.Malou mi nosili po pěti hodinách přikládat.Viděla jsem jí už dvě hodiny po operaci.Jenže máte takové bolesti,že si to ani neužijete.
Z JIPky mě po dvou dnech převezli na šestinedělí.Malou mi dovezli hned.Sestřičky na novorozeneckým jsou zlaté duše.Se vším ochotně poradí a pomůžou.Samozřejmě musíte mít snahu i vy.Sestry na oddělení jsou taky moc fajn...až na vrchní sestru,ta mi opravdu nesedla.Zde jsem byla 4 dny,nemohla jsem si skoro na nic stěžovat,jediné,co mi vadilo je nedostatečná hygiena.Mohlo by se tam víc uklízet kolem umyvadel,záchod a sprchy.Ale to je můj osobní názor.Jinak strava docela šla,já mám dietu žlučníkovou a docela jsem se tam najedla.Tak to je asi všechno.Všem maminám hodně štěstí.Já tam rodila svoje první mimi a jestli budu moct,tak budu rodit i druhý!!!
 Staňková Iva 
  • 

Poděkování 

(2.2.2008 16:05:10)
Touto cestou bych chtěla velmi poděkovat MUDr.Šlakové a celému týmů porodních asistentek Kučerové S., Cibulkové P. a Karasové V. za skvělý přístup a profesionální odbornost, díky kterým přišel na svět náš syn Davídek dne 26.1. 2008. A zároveň chci poděkovat také týmu na oddělení šestinedělí a novorozeneckém za profesionální přístup a maximální vstřícnost. Děkuji manželé Iva a David Staňkovi
 Kamila, syn 
  • 

Re: Poděkování 

(4.3.2008 23:22:49)
Mohu jen souhlasit. I ja mela stesti na personal, rodila jsem cisarem (dr.Schacherle)-vyborny, uprimne mi rekl pravdu,jak se veci maji a nebyly to zrovna slova utechy to mi verte. Sestry na JIPU parada,ochotne, dokonce jsem s nima nemusela chodit hned nasledujici den do sprchy a nechaly me v plne peci meho manzela. Kluka vzdy videl jen manzel,protoze byl v inkubatoru. Nevadilo mi to,prinesl mi jeho fotku a bylo hned veseleji. Po prevezeni na zenske jsem se setkala jen se privetivyma sestrama i sanitarkou :),jidlo mi podle prani nosila na pokoj. Dr. Slakova - radost byt v jeji peci, (ovsem velmi spatnou zkusenost mam s dr.Jezkem a dr.Linhartem, kteri me chteli poslat domu,bez ditete). Ozvala jsem, ze dite se narodilo zive a odejdeme jedine spolu,az bude v poradku. Reknu Vam,nechapali to dlouho. Ale situaci zacali nakonec resit a premistili me primo do odd.neonatologie,kde jsem uz mohla byt kdykoliv s malym. Personal na neonatologii je nepopsatelny - skvely. Vse se tam resi hromadne,snad kazdy doktor zna kazde male mrne, kdyz se konkretne zeptate vzdy Vam odpovi.
Jedina vec se mi tam nelibila a to psychicke stavy druhych maminek. Hrouti se,breci, pak se zas smejou, je to jako na houpacce.
Mam krasneho zdraveho uz rocniho kluka, ale jeho start do zivota nebyl zrovna snadny. Jeste jednou dekuji vsem zamestnancum v nemocnici CB.
 jitka711 


Spokojenost 

(9.3.2008 20:22:26)
I já se chci podělit o velmi dobrou zkušenost s porodnicí v Č. Budějovicích. Bohužel neznám jména všech ošetřujících lékařů a Pa , abych jim mohla aspoň takto poděkovat za jejich velmi profesionální přístup a milé jednání, během 11 dní, které jsem strávila v této porodnici.Jako prvorodička jsem si taky vybrala tuto nemocnici, i když jsem slyšela i nějaké negativní hodnocení. Jsem ráda, že jsem se takto rozhodla!!! Děkuji
 Zuzana a třítýdenní dcera 
  • 

Re: Spokojenost 

(13.3.2008 15:02:02)
Taky chci poděkovat porodnici v Českých Budějovicích za profesionální přístup. Já si tam poležela tři týdny - dva týdny na rizikovém; jeden týden na šestinedělí a pár dní na neonatologickém odd. Není nic na co bych si touto formou chtěla stěžovat. Chci jim touhle cestou poděkovat za krásnou zdravou dceru, která mi tu za zády spinká v postýlce ;-)
 Eva a certik 
  • 

Chválím Budějovickou porodnici 

(29.3.2008 21:19:45)
Milé mamky,
pred prvnim porodem (unor 2005) jsem se rozmyslela mezi porodnici v CB a vychvalovanou v Krumlove. Nakonec jsem se z duvodu vybavenosti neonatologie (co kdyby byla treba) rozhodla pro CB. Sveho rozhodnuti jsem absolutne nelitovala. Prijem, porodni sal, sestinedeli i neonatologie naprosto skvely pristup. Profesionalni a predevsim lidsky pristup a ohromna podpora me moc moc pomohly pri mem druhem pobytu v Budejovicke porodnici (duben 2007), kdy me tehotenstvi bohuzel skoncilo v 19 tydnu. Pokud se nam jeste zadari miminko, jdu opet sem.
 klaracs2 


jen to nejlepší 

(6.4.2008 23:24:23)
měsíc na rizikovém odd. - skvělý veškerý personál, bezvadný přístup. Díky jejich diagnostice jsem se dostala se dvojčaty včas na sál . Jediný malý problém je dispozice oddělení : na dva pokoje ( 6 těhotných ženských )je jeden záchod a jedna sprcha - a to sem tam leze na nervy - ale to se dá vydržet :-). Kluci se narodili ve 29.týdnu : takže týden byli na JIPce - úžasný opět veškerý personál. dalších 14 dní byli na intermediáru - u sester . Tam je přístup k rodičům a dětem trošku horší, ale na obranu sester musím říct, že toho mají docela dost. a když už dostanete dítě k sobě na pokoj, je to paráda. všechno se snáší lépe a sestry i lékaři jsou fajn. děkuji všem za záchranu našich dětí !
 Martina Pudivítrová 
  • 

Porod po 9 letech 

(19.5.2008 20:03:15)
Dobrý den,chválím Vaši porodnici,rodila jsem před 9 lety a to jsem měla katastrofické zážitky s přístupem sester,vládla neochota a nepříjemnost ale podruhé jsem rodila 22.4.08 a zážitky se nedají srovnat,příjemná porodní asistentka a Mudr.Brčáková byli skvělé a posléze na šestinedělí skvělí personál,příjemné chování sester,za 9 let se to opravdu změnilo k lepšímu jen Vás chválím jen tak dál.
 kocmiška 


Poděkování 

(7.6.2008 22:26:03)
Chtěla bych touto cestou poděkovat všem sestřičkám na rizikovém oddělení za jejich laskavé a ochotné vystupování, díky nimž byl můj 2 měsíční pobyt mnohem snesitelnější. Také PA jsou v této nemocnici opravdové profesionálky s lidským přístupem, které maminkám poradí, jak správně dýchat, a dodají energie vše v pohodě zvládnout.
Můj velký dík patří také panu doktorovi Schacherlemu, který se o mne staral na riziku, nakonec porodil mou dceru a díky svým zkušenostem mne zachránil od císařského řezu. Všem budoucím maminkám mohu tuto nemocnici jen doporučit.
 nzuza 


Doporučuji 

(11.7.2008 10:48:21)
V Budějkách jsem sice nerodila, ale mimísek sem byl převezen na neonatologické oddělení v kritickém stavu, díky včasné diagnoze a zahájení léčby panem doktorem Janem Smrčkou, starostlivou péči paní doktorky Sýkorové a sestřiček z ARA, máme syna:-)) děkujeme, malý byl na neonatologii necelý měsíc, já o 5 dní míň(čekala jsem na propuštění z porodnice, kde jsem rodila), za celou tu dobu nemám ani jednu negativní zkušenost, sestřičky na ARU byly příjemné a velmi lidské, na celém oddělení panuje velmi příjemná až rodinná atmosféra a zároveň vysoká profesionalita, na ARO jsem mohla v kteroukoliv denní a noční dobu ( třeba i ve dvě v noci), i sestřičky z mediálu byly super, kdykoliv byl sebemenší problém, tak se člověk mohl ptát a nikdy ho nikdo neodbyl, mimíska pak dostanete na pokoj i v inkubátoru (což je asi málokde, jestli vůbec někde jinde), velmi se zde propaguje kojení (kojily i maminky, co měly velmi nezralá miminka pod 27tt), s kojením Vám hodně pomohou sestřičky a laktační poradkyně, také ne všude Vám umožní pobyt s nedonošeňátkem hned od počátku, tady ano ( byly tu maminky i 3 a více měsíce), prostě kdyby se známkovalo oddělení neonatologie , tak je to 1 s * a ještě podtržená, děkujeme celému oddělení neonatologie za vše, co pro nás udělali
 Hanka + Julinka, 4 roky 
  • 

budějovická porodnice - žádný velký převrat se nekoná 

(23.7.2008 13:53:13)
Rodila jsem před čtyřmi lety, tak moje zkušenosti nejsou tak aktuální. První porodní dobu jsem strávila na lůžkové části, kdy mi dala bez jakékoliv informace mladá arogantní doktorka lék na spaní, protože jsem přijela po desáté v noci, jenže vše šlo rychleji, než předpokládala. Rušila jsem dvě spolubydlící s jejich miminky, protože jsem chodila na záchod a na chodbu na lavičku na chodbu, kde jsem si vychutnala první dobu porodní. V půl třetí ráno jsem zašla za sestrou, která si v klidu seděla na sesterně, že už to nemůžu vydržet a když mě odvedla na sál, zjistil doktor, že jsem otevřená na 10 cm, tedy vlastní porod už začal.
Naštěstí sestry samy zavolaly manžela. Porod proběhl v klasické poloze s aplikací hormonů pro rychlé vyloučení placenty(pak jsem hodně krvácela), dceru hned odnesly sestry na umytí, jako bych tam ani nebyla - daly mi jí až po upozornění.
Na lůžkovém oddělení si nás asistentky krom standardních, uchvátaných procedur (pomoc při koupání) nevšímaly, takže jsem zjistila, že nemám mléko (udělalo se mi až za dva dny), až když dcera z dehydratace dostala 39C horečku. Pak mi vynadaly, že jsem nepřišla za nimi !!!! (Jak jsem to mohla tušit, když to bylo moje poprvé)...
S odstupem mám pocit, že českobudějovická porodnice funguje hlavně tak, aby bylo vše co nejpohodlnější pro doktory a sestry a určitě ne pro maminky a jejich děti. Stálý personál byl většinou velmi nepříjemný a choval se "vrchnostensky", naštěstí jsem "chytla" dobrého porodníka a velmi příjemné praktikantky z jihočeské univerzity. Lidé se v Česku k sobě nechovají moc hezky a v porodnicích se to bohužel projevuje na citlivém místě.
 Novotňásci 


Re: budějovická porodnice - žádný velký převrat se nekoná 

(23.7.2008 14:02:21)
Hanko,přesně stejnou zkušenost mám já před 5,5lety a proto jsem další dva porody absolvovala v Prachaticích.Mám na tebe prosbu.Mohla by jsi tuto zkušenost napsat i na Aperio.cz? Tamní maminky o jakékoliv kritice nechtějí ani slyšet.Jsou masírované PA a sestrami a proto napadají maminky,které mají jinou zkušenost.Pokud máš odvahu tam napsat budu jen ráda.Jen zveřejněné negativní zkušenosti mohou něco změnit k lepšímu. Chování personálu je otřesné a bohužel nejen na porodnici.Ale v celé nemocnici.
 Mirka Dvořáková 


Re: budějovická porodnice - žádný velký převrat se nekoná 

(28.7.2008 20:54:47)
Lidko,myslím,že si ale lehce protiřečíte.Vy už do této porodnice"šijete"několik let a nemyslím,že by jste nějakou změnu zaznamenala.Pokud chcete opravdu nějakou změnu pište řediteli nemocnice,na magistrát,na ministerstvo.Myslíte,že psaní na tyto a podobné stránky něco změní?Logika Vašeho jednání mi opravdu uniká,svůj názor jste řekla,všichni ho znají,Vy sama jste napsala,že už do ČB porodnice nechcete nikdy vkročit,tak už by Vám to mohlo být v podstatě jedno.Samozřejmě,že se zase budete ohánět svobodou slova,to můžete,ale každá budoucí maminka,která sem nebo na Aperio zavítá si jistě diskusi přečte celou a pokud pod každým 3-5 příspěvkem najde podepsanou tutéž osobu,která navíc píše stále to samé,myslíte,že Vás bude brát vážně?
Na Aperiu přesvědčujete maminku,že její porod zajisté zkazil jeden určitý lékař,kterého v příspěvku jmenujete,když Vám táž maminka napíše,že se o tohoto lékaře nejedná,tak už Vám to za odpověď nestojí.Kydat na největší kapacitu v dané porodnici se nezdráháte,ale uvést vše na pravou míru,to už zase taková moralistka nejste.
Pojďte tuto a jiné podobné stránky opět nechat plnit své poslání a nechte prostor aktuálním příspěvkům.
Podotýkám,že nejsem ovlivňována ani najímána pesonálem českobudějovické porodnice,aby nějaký příspěvek psala.
Aby ty mé řádky nebyly,až tak od věci.Tak na závěr skutečnost,že mám doma dvě děti,obě se narodily v ČB porodnici a nebýt personálu zdejší porodnice,nemohla bych Vám psát o svých dvou dětech.
 Háňa a Sárka 
  • 

Re: Prachatice?! 

(16.8.2011 10:58:27)
Milá Lidko, mé dvě kamarádky rodily tento rok v Prachaticích a obě málem přišly o miminko! Prachatická porodnice byla možná nejlepší v době, kdy tam rodila moje babička, protože moje mamka tam se mnou taky nedopadla nejlépe. Možná, když rodíte fyziologicky, bez komplikací, tak jsou schopni relativně nic nepodělat. První kamarádce vyvolávaly porod i přesto, že malému při vyvolávání ihned začalo selhávat srdíčko. To jim nestačilo, zkoušeli to ještě třikrát! Až potom přešli k akutními císaři. Když z ní po dvou dnech (!!) vytryskly očistky, pan doktor jen zavolal uklízečku se slovy: "Tak jsme z vás asi všechno nevybrali..." Druhá kamarádka sice rodila v termínu, ale skončila také císařem a oživováním malého. Poporodní péče - říkala, že kdyby nebyla na pokoji s maminkou, která už dítko jedno měla, tak se nic nenaučila! A to nejsou zdaleka jediné případy. Ano, v Budějovicích chybí osobní přístup, když jsem byla sama na čekacím pokoji, tak se mi chtělo brečet, ale raději pořád budu znovu rodit v ČB než si nechat zabít dítě v Prachaticích!
 simira 


Nedoporučuji 

(8.9.2008 9:34:34)
V červnu jsem rodila v 4B a ještě teď mám husí kůži.Bohužel mi začali kontrakce o 2 měsíce dřív,tak jinde než tam to nešlo kvůli záchraně miminka.Na porodnici jsem ležela 3 dny a 4 den jsem rodila.Profesně jsou tam asi na úrovni,ale z lidského hlediska je to hrozný,když jste opravdu ve špatném psychickém stavu,tak Vás tam nikdo nepodpoří,sestry byly jak ledové královny,když už to bylo k porodu a chodila jsem po chodbě,tak sál,na kterém rodila jiná paní,byl otevřený a já všechno slyšela a věřte,nebylo to před porodem nic příjemného,díky tomu,že tam manžel nemohl být předem,tak porod samozřejmě nestihl,potřebovala jsem držet za ruku a nikdo mě za ní nechytl.U porodu jsem měla nepříjemné sestry i paní doktorku.Na Nenatologickém oddělení to nebylo se sestrama lepší,ale pan doktor Smrčka byl velmi příjemný a machr-to se musí nechat,ale i tak jsem ráda,že nás 9 den převezli do Písku.Nedá se to srovnat,v Písku jsou všichni milý a díky jejich chování,jsem 6 týdnů přežila ten strach o miminko.Jestlo ještě někdy budu mít další miminko,tak se od začátku budu modlit,abych neporodila předčasně.
 munala 


Re: Nedoporučuji 

(9.9.2008 20:45:34)
Tak já rodila v CB před dvěma měsíci a můžu jen doporučit. Na porodním sále jsou super jak lékaři tak asistentky a dalo se s nima domluvit bez probémů. Manžel nechtěl být u porodu jen nafotit mimčo a nebyl žádný problém ještě mu volali, aby přijel včas a dokonce tam mohl zůstat i ty dvě hodiny po porodu s námi na sále. Něco jiného je to pak na šestinedělí, sestřičky nic moc. Já sice vím, že toho mají hodně, ale s ženskou po porodu cloumají hormony a tak čeká trochu jiné chování než to, že je vlastně otravujete. Moje mimčo mělo hlad a musela jsem chodit na dokrm. Mlíčko se mi začalo dělat až třetí den po porodu a je stresující když pláče hlady a vy vlastně obtěžujete ty co vám mají pomoci....tak tam je mínus, ale dá se to vydržet.
 simira 


Re: Nedoporučuji 

(16.10.2008 21:35:11)
To je normální,že manžel zůstává dvě hodiny po porodu s manželkou na sále,je to ve všech porodnicích a taky ve většině porodnicích je manžel s manželkou od začátku porodu,i kdyby trval 20 hodin,což v Budějovicích není.
 vendy028 


Re: Nedoporučuji 

(12.6.2010 7:44:15)
ahoj ja jsem rodila v Čb před 15lety syna byla jsem u porodu sama bez partnera a nemůžu si stěžovat v těch největších bolestech mě držela za ruku sestřička,letos v lednu jsem tam porodila dceru u porodu jsem už měla přítele byl mi velkou oporou a na přístup sestřiček si stěžovat nemůžu i když je pravda,že na 6 nedělí byla jedna sestřička dětská nepříjemná.
 JANULA 
  • 

PORODNICE 

(11.10.2008 16:53:33)
S ČESKO BUDĚJOVICKOU PORODNICÍ JSEM SPOKOJENA.RODILA JSEM TAM UŽ 2X A POKAŽDÉ CÍSAŘSKÝM ŘEZEM.NIKDE JINDE BYCH NERODILA.
 zlati 


Porodnice v čb 

(21.10.2008 11:37:43)
Já jsem rodila v českých budějovicích před 5 týdny. Na příjmu, na přípravně a u porodu jsem byla maximálně spokojena, bála jsem se toho, že můj přítel nebude po celou dobu se mnou, ale zavolali mi ho , hned jak mě vyšetřili, což byla asi hodinka po příjezdu do porodnice. takže si to celou dobu prožíval se mnou, a zůstal se mnou a s našim synem i ty dvě hodinky po porodu. Sestry a doktoři na ženským byly opravdu v pohodě, poradili a pomohli a byly opravdu milý, ale bohužel se to nedá říct o sestrách na dětským, ty byly opravdu nesnesitelný, já jako prvorodička jsem nemělá žádné zkušenosti s malým miminkem a když jsem od nich potřebovala pomoct a poradit, tak mi skoro vynadali, jak to že si s dítětem nedokážu poradit sama. a ne jen tohle ale byly celkově nepříjemné, hlavně konkrétně jedna sestra.Oni mi ten pobyt v porodnici opravdu dost znepříjemnili, tak jsem byla ráda, když si pro nás přítel za 4 dny po porodu přijel a jeli jsme domu. Takže celkově jsem byla s porodnicí spokojena až na ty sestry, ale musí se uznat, že tato porodnice je opravdu výborná na maličký děti, dokážou se tam o ně opravdu postarat, takže kdybych se měla příště rozhodnout, kde rodit, znova bych uvažovala o budějovicích. A pokud by šlo o ty sestry , byla bych na ně stejně příjemná jako oni na mě, Oni tam jsou hlavně kvůli nám maminkáma a jejich dětem, měli by si uvědomit tak se chovaj a jaký k tomu mají důvod...
 Colombi 


Nic moc 

(12.1.2009 16:53:17)
Já rodila v čb porodnici před téměř pěti měsíci. Když na to zpětně vzpomínám, tak teda nic moc :-(. Po 14 hodinách porodu mi udělali akutní SC. Těch 14 hodin nic moc - šílené bederní bolesti a nikdo kdo by vás podržel - manžela vám tam nenechají a PA si vás nevšímají. Dodnes si říkám proč až po 14 hodinách zjistili, že se miminko dusí. Nicméně maličký je v pořádku a jsem moc ráda, že ho mám. Na šestinedělí nic moc - ženské sestry byly celkem fajn, ale ty dětské - jak provorodička jsem toho moc nevěděla a sestry mi toho taky moc neřekly. Maličký už v porodnici trpěl tzv. 3měsíční kolikou - tehdy jsem o tom moc nevěděla, ale jedna sestra mi vynadala, že pokud ho nenechám pořádně = několikrát odříhnout (nám se to z počátku moc nedařilo), tak se nemám divit, že těmi kolikami trpí - až doma jsem zjistila, že odříhnutí na to v podstatě žádný vliv nemá, protože je to způsobeno především kvašením mateřského mléka! Když jsem byla na JIPu, tak mi malého vozily tak 3x za 24hodin a k tomu ještě nakrmeného, takže o řádném rozběhnutí laktace a kojení kolostrem se nedalo vůbec mluvit. Když měly sestry malého ještě v péči, tak už měl opruzeninu - když mi ho předávaly, tak mi vůbec neřekly, že mám na to používat nějakou spec. léčivou mastičku a já ho mazala tím co tam od nich dostanete k běžné péči - samozřejmě se mu to hned zhoršilo a ještě jsem za to mohla já! Takže závěrem dětské sestry byly asi největší zklamání ~;((
 Ivuus2 


Re: Nic moc 

(21.1.2009 22:27:58)
Ahoj Renčo, rodila jsem v létě 2008.Šla jsem na plánovaný SC.Přístup sester na gynekologii byl výborný i péče sester na šestinedělí~d~.Ale co jsem zažila s těma dětskýma sestrama,to snad ani v nejhorším snu nelze zažít.Nejen,že jsou hrozně nepříjemné,ale dávají to těm maminám pěkně sežrat a nejhorší mi to přišlo od těch starších sester,které už zkušenosti mají a ví, jak jsou začátky těžké a hlavně ty hormony dají zabrat a taky ta samota a nezkušenost.Dcera neustále spala,takže vážení po kojení nebylo možné,protože při kojení neustále usínala.2 dny před propuštěním malá plakala celý večer,tak jsem se v noci sbalila a šla si s malou sednout na jídelnu,v tom tam vrazila dětská a vynadala mi proč nejsem na pokoji, když jsem odpověděla, že malá hrozně plače a nechci rušit ty ostatní, odpověď mě šokovala - jsou na šestinedělí,tak ať si zvykají.No a ráno na mě vyjela,že malá padá s váhou,ale když jsem tam chodila,že nejí,odpověděly,že je to tou žloutenkou a že se vše upraví.Tak noc před propuštěním jsem jí musela ´´šiškovat´´mlékem,aby trochu přibrala a ony byly z obliga,že nic nezanedbaly.Závěr - příště budu chytřejší a nedám se.A nebo budu mít štěstí na dobrý tým sester-aspoň budu doufat.
 Renča 
  • 

Re: Nic moc 

(28.1.2009 9:17:08)
Ahoj, mám úplně stejnou zkušenost. Když malý večer vyváděl, protože ho bolelo břicho, tak jsem taky odešla z pokoje, abych ostatní nerušila a sestry mi vynadaly, že ostatní jsou přece na šestinedělí, tak co čekají.... :-( Podle mého mají ostatní maminky právo na určitý klid - zvláště v noci,ne?
 Ivuus2 


Re: Nic moc 

(29.1.2009 19:48:29)
Ahoj Renčo, oni to spíš berou tak,že když nespí oni,proč by měla spát novopečená matka.Když jsem šla na sesternu ve 4 ráno,sesterna byla zavřená a ony chrněly schoulený v křeslech.No prostě děs a běs.
 katy62 


Nemocnice České Budějovice 

(2.2.2009 17:52:05)
I já jsem rodila v červnu v ČB a určitě se to tam dalo přežít. Hned, jak mi skončila 1. doba porodní a odvedli mě na sál, jsem si mohla zavolat manžela. Měli jsme tam soukromí a k dispozici nám byla celou dobu por. asistentka. Během porodu se všichni chovali profesionálně. Sestry na šestinedělí, ale i dětské byly v klidu. Porodnice byla nacpaná k prasknutí, takže je jasné, že občas neměla některá náladu. Vy máte, ale vedle sebe to malé stvořeníčko a to vám vše vynahradí. Člověk to musí brát tak, že tam prostě není jediný a vše se netočí jen kolem něj. Negativně hodnotím to, že během mého porodu se rodilo i na ostatních sálech, personál byl vytížen a mimi mi bylo přiloženo asi na 1 min., manžel nemohl přestříhnout pupeční šňůru a miminko si ani pochovat. A ještě jedna věc, 1 sprcha a 1 WC mi přijde pro šest ženských po porodu poměrně málo. Toť moje zkušenost v ČB. Vše nebylo úplně dokonalé, ale příště tam budu rodit určitě zase...
Katka
 kytka 
  • 

Z lidského hlediska nic moc 

(1.6.2009 20:58:18)
Rodila jsem v ČB, co mi nejvíce vadilo byl ten přístup - no tak jste všechny ženské a všechny rodíme nebo skoro rodíme nebo jsme odrozené, tak proč bychom se nepromenádovaly v andělích okolo s nahým zadkem, nebyly spolu ve sprchách, na monitorech, ve vyšetřovně. Prostě pohoda. Myslím, že v dnešní době by se daly ty prostory určo přebudovat tak, aby to vyhovovalo nejen technicky, ale také z té lidské stránky. Sice fajn, že mají krásné dva sály, ale další tři porodní postele jsou v místnosti, kde jsou oddělené jen plentou a polozdí.
Pokaždé když přijdete, tak vypisujete papíry i když jste tam byli včera a vypisovali jste ty samé. Doktoři se absolutně neobtěžují představit, říct co budou dělat, co dělali. Věnují se jen pacientkám, co podepisují revers - to kvůli žalobám. Jinak na vás pečou - nezeptáte-li se, máte smůlu.

Jediná dobrá zpráva byla, že byl volný nadstandard. Jinak jsem se cítila malilinkatá v tom jejich světě porodů. I když se člověk ptá, snaží se být připraven, tak na takovou mašinérii v době, kdy by se chtěl choulit do klubíčka a být v klidu, se prostě připravit ani nemůže. Semlelo mě to a to jsem si myslela, jak se nedám!
 ShelleyEll 


nic moc 

(31.8.2009 23:54:19)
rodila jsem v čb koncem roku 2007 a bohužel se připojuji k těm maminkám, které nemají příliš dobou zkušenost. Na příjmu byla velice milá sestřička (asi žákyně) super, při přechodu na porodní box se mě ujala jiná PA, dokud jsem byla v pohodě já, byla v pohodě i ona, když ale začalo jít do tuhého a potřebovala jsem pomoci (s dýcháním, polohy, tišení bolesti)jedinou radu, kterou jsem dostala bylo "Co by jiný za takovejhle porod daly? Já jsem rodila dvakrát..." což Vám fakt pomůže, když se kroutíte bolestí.. Doktoři se u mě vystřídali dva, oba studení psí čumáci, nikdo mě neinformoval, co budou dělat atd. prostě přišel, propíchl vodu a hotovo. Šití aniž by působila injekce byla opravdová lahůdka. Po celou dobu si mě nikdo téměř nevšímal, což mi ze začátku přišlo fajn (máte soukromí), ale když šlo do tuhého, rozhodně jsem neměla pocit bezpečí, že je o mě a miminko postaráno. Kdyby se něco dělo, ani by to nezjistili-rozhodně ne včas. Sebehli se, až když jsem začala tlačit (ani jsem o tom nevěděla) a najednou to lítalo tak, že jsem nestíhala... Podotýkám, že rozhodně nepatřím mezi maminy, které si myslí, že před nimi padnou na zadek a budou je tam nosit na rukách. A ještě jedna věc:v době, kdy jsem rodila, byl na odddělení klid jako v hrobě, při přechodu na sál jsem potkala jednu maminku!Podle toho, co říkal manžel (já už jsem to nevnímala) sestry byly zalezlé v mezisálí a vesele krafaly u kafíčka, takový měly hoňky.Oddělení šestinedělí-na ženské sestry si nemůžu stěžovat, milé, ochotné..zato dětské sestřičky-to je mazec, neporadí, nepomůžou, když už z některé něco vypáčíte, druhá vám vynadá, že to je úplně blbě..naštěstí dcerka jedla a přibývala dobře, ale i tak jsem počítala dny, až nás pustí domů.Mrzí mě, že až budu čekat svoje druhé miminko, musím zase projíždět webowky a znovu vybírat porodnici. Jak to tady pročítám, žádná změna k lepšímu se tam nekoná:o(Jak ubíhají měsíce a roky, člověk na tu bolest a všechno nepříjemné zapomene, ale na to, jak s vámi jednali a jak jste se cítily, to zůstává.
 Bára A., 2 děti  
  • 

velká spokojenost 

(16.9.2009 20:59:44)
Před měsícem jsem i já rodila v této porodnici a musim říct, že jsem byla strašně moc spokojená. Rodila nás Mudr. Kožnarová, která byla strašně milá, příjemná a totéž můžu říct i o sestřičkách, na příjmu i u porodu. Vůbec jsem si nepřipadala, že to jde "jako na běžícím pásu", prostě se mi věnovali jak to jen šlo. Kdybych si pro svůj třetí porod měla vybrat porodnici, neváhala bych a šla bych rodit zase tam!!!
 martik79 


100% zážitek 

(22.1.2010 13:08:08)
Ahoj, den před plánovaným císařským řezem jsem upadla a zlámala si ruku v rameni. Přes tyto komplikace byli všichni úžasní a báječně se s nimi nejen komunikovalo, ale i pomáhali jak mohli. Je pravda, že tak exotického pacienta, který si mimi po porodu ani nemůže pochovat tam ještě neměli. Takže chválím všechny lékaře i sestry, žákyňky...dokonce i paní uklízečku, i ta byla milá...
Na to jak jsem se bála, připadala jsem si jako v lázních. Takže já jim děkuji všem. Martina
 mamath 


Spokojenost 

(29.1.2010 21:36:46)
Rodila jsem v této porodinci v prosinci své 1. dítě a musím říct,že lituji,že jsem četla příspěvky od jiných maminek - spíše mě děsily a měla jsem z pobytu v nemocnici docela hrůzu. Nic méně z vlastní zkušenost musím říct,že pro další porod bych si nemocnici ČB opět vybrala,neboť přístup celého porodnického týmu i sestřiček na "šestinedělí" byl výborný,všichni byli moc ochotní a díky lékaři i PA při porodu se mi narodila zdravá dcera.Všem moooooc děkuji !!
 vendy028 


spokojenost 

(1.5.2010 7:46:48)
rodila jsem v této porodnici 30.1.2010 a jsem spokojená jak s přístupem personálu na porodním sále tak i se sestřičkami na šestinedělí i novorozenců.~x~~x~
 jami78 


Re: spokojenost 

(14.6.2010 14:30:15)
Rodila jsem v Budějovicích minulý rok v srpnu a byla jsem moc spokojená. Jediný, kdo byl nepříjemný byla PA při příjmu, ale pak už byli všichni naprosto úžasní. Při porodu jsem musela být napojena na monitor a díky velké ochotě "zákyněk"~x~, které mi držely sondu na břiše, jsem si mohla i stoupnout. Moc děkuju a myslím si, že nění důvod rodit jinde.~R^
 zubrila 


Duben 2010 

(10.5.2010 19:38:53)
Podruhé jsem rodila opět v ČB. První dítě (2007) bylo císařem a jako prvorodička jsem byla ze všeho vykulená a nějakou tu špatnou zkušenost z kontaktu se sestrami jsem si taky odnesla. Proto při druhém jsem byla nervozni ale suverénější. Nutno taky dodat, že v březnu a dubnu měli v porodnici neustále narváno. Zkoušela jsem rodit spodem, na porodních sálech byly sestry naprosto v pohodě. Manžel se pořád na něco ptal a pořád ochotně odpovídaly. Nakonec jsem pro nepokračující porod stejně rodila císařem. Na Jipce setry ochotné, i když jsem je možná iritovala (a že to na některých bylo vidět) že potřebuju podat to a ono tak mi vždy vyhověly. Na šestinedělí taky v pohodě. Ochotné jak žákyňky tak sestry. Sestry z neonatologie taky ochotné, když jsem měla problém tak jsem se prostě ptala tak dlouho dokud mi neodpověděly. Pokud mě jedna ze sester odbyla tak jsem šla za druhou. Vždy tam jsou minimálně dvě. Prostě se člověk nesmí bát. Jsme lidi tak se prostě domluvíme.Taky mi doktorka při porodu na porodním sále moc nevyhovovala, nedokážu říct proč - prostě jako člověk.Pořád jsem si ale říkala, je tu proto aby mi pomohla a nebyla tam jediná a je to tak i v běžným životě. Takže se ničeho nebojte. Určitě je to o štěstí, kdo má zrovna službu,ale když řeknete co se vám nelíbí tak se to dá řešit a vyřešit, teda podle mé zkušenosti. Takže všem sestrám i lékařům děkuji.
 Scooby Doo 
  • 

Sestrám padají děti na zem! 

(12.6.2010 0:41:42)
http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=670340

Sestře spadl novorozenec na zem, holčičce tak sestra způsobila zlomeninu temenní kosti. Co je ale důležité - další postup nemocnice - nejdříve mamince za diskrétnost nabídli odškodné 250.000, ale pak začali taktizovat a rozhodli se, že jí nedají nic. Takže maminka je samozřejmě zažalovala a domohla se alespoň 100.000. Podle právníka nemocnice ale měla stačit pouze omluva a tak se odvolali, ale nebylo jim to nic platné, i další soud odškodné potvrdil...

Co z tohoto plyne?
- že porodnice odděluje maminky od jejich dětí a nerespektuje základní potřebu dítěte - proč měla dítě sestra a ne maminka, mamince by dítě spadlo jen těžko... Maminky, nedávejte svoje děti sestrám, pokud je dítě v pořádku, není důvod, aby opouštělo Vaši náruč.
- tato porodnice je velmi neseriózní k maminkám, nejdřív jim slíbí odškodné a pak vypočítavě nabídku stáhne...
- že se jim to vůbec nevyplatilo, chtěli ušetřit za diskrétnost a teď mají z ostudy kabát a dostalo se to do médií včetně jejich "strategického" a vypočítavého postupu
 Arwen1 


Zemřelé novorozeně skončilo mezi biologickým odpadem  

(2.10.2010 7:00:02)
http://budejovice.idnes.cz/clanek.asp?c=A100930_170555_budejovice-zpravy_pp

To je odezva na skutečný stav v nemocnici. Jeden velký bordel.
 Veronika Hlušková 
  • 

Maximální spokojenost 

(10.11.2010 17:25:20)
Chtěla bych touto cestou poděkovat týmu lékařů a sestřiček gyn. odd. nemocnice České Budějovice. Byli všichni velice milí, hodní, velice vstřícní. Prošla jsem jak ambulancí,příjmem, rizikovým odd., porodním a i operačním sálem, JIPkou a pak šestinedělím. A všude byli úžasní. Péče z mého hladiska byla naprosto skvělá. Děkuji za šanci rodit normálně, i když to nakonec znovu skončilo císařským řezem. Jsem ráda, že jsem se rozhodla znovu rodit na tomto oddělení. Bylo o mne i o dceru velice dobře postaráno. I když s mým porodem to nebylo jednoduché, personál byl skvělou oporou, hlavně MUDr. Velemínský. Měla jsem možnost aby manžel přijel včas a byl mi oporou před císařským řezem. A personál na neonatologii, tak tam byli úžasní taky všichni. Všude kde jsem byla mi bylo odpovězeno na mé dotazy normálně aniž bych se musela něčeho dožadovat. Já osobně tuto porodnici jen doporučuji. Dělají tam jen profesionálové. Jěště jednou děkuji všem. S pozdravem Veronika Hlušková + Radeček (11/2007)+ Michaelka (10/2010)+ manžel Radek.
 Anna77 


tak já mám jasno 

(19.1.2011 14:09:46)
s manželem se pokoušíme o miminko a už teď se rozhoduji mezi 2 nemocnicemi- ČB a ČK. Po přečtení většiny názorů a zkušeností s porodnicí v Čb mám jasno. Jedině Krumlov. Ta představa, že budu rodit třeba 1 den nebo i víc a celou dobu se mnou nebude moci být manžel a žádná PA se na mě nepřijde skoro podívat za celou dobu (protože se potřebuje vyspat nebo si dát kávičku s kolegyněmi a poklábosit)- tak takhle si představuju ten nejhorší porod. S bolestma i komplikacema se tak nějak počítá, ale s tím, že budu rodit několik hodin nebo dnů někde sama......fuj fuj. V porodnici Čb ale podle vašich zkušeností zcela běžná praxe. Takže až budu rodit, jedem do "Krumlíku". :-)) jasná věc
 Dáda 
  • 

Č.B. 

(16.7.2012 19:00:18)
Holky, nebuďte blázni a roďte v Budějcích.Máte tady veškerou péči,co vy a vaše mimčo potřebuje.Každá minuta se počítá a než převezou prcka z Krumlova nebo Prachatic,může být pozdě.Přeneste se přes ´´ nezájem o vás ´´ a myslete na vaše mimčo a těšte se domů.Taky nemám dobrou zkušenost,čert to vem,hlavně,že mám zdravé dítě!!!!!
 Jana, 4 holky 


Spokojenost. 

(16.8.2012 10:42:34)
Já jsem rodila v Č.B. na konci června a byla jsem spokojená. Na jipce i na ženském oddělení. Sestřičky byly milé a ochotné a kromě jedné dětské sestry byly fajn a snažily se pomoct i poradit. Taky jsem se bála v Budějcích rodit kvůli zkušenostem ostatních maminek, ale poslední dobou se to zde dost zlepšilo. Reference od maminek, které rodily přede mnou.
 Pavljina 


porodnice v ČB 

(3.10.2012 21:10:33)
:-)Já zde rodila v dubnu 2009 a v listopadu 2011.Při prvním porodu jsem měla smůlu na 1 ženskou sestru a porodní asistentku, které neměli svůj den a byly protivné. Málem jsem porodila na chodbě šestinedělí, protože noční sloužila neochotná sestra. Jiné byly příjemné a ochtotné. Druhý porod proběhl plánovaným císařem.Na JIP sestry velmi ochotné.Dětská sestra jak která. Ale kdo z nás má každý den náladu.Porodnici jsem si vybrala i kvůli perinatologickém a neonatologickém oddělení.Nikdy nevíte co se může stát.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.