| veronika82,Kamilka,klučík03/09 | 
 |
(28.12.2013 19:52:26) Jaké mají vaší prvnáčci známky? Známkuje se u vás psaní? Dcera má kromě jedné dvojky a jedné trojky jen jedničky. A to tu trojku ještě dostala kvůli tomu,že byla tvrdohlava jak palice a nedala si něco vysvětlit. Ale kdyby naše paní učitelka dávala známky za psaní tak propadne snad už v první třídě. To je šílené. Tak mně tak napadá jestli jí tp psaní nehodnotí schválně ona je jinak moc šikovná,ale to psaní je hrůza.
|
| kattynka a 2 čertici | 
 |
(28.12.2013 20:05:42) u nás jsou jen jedničky a dvojky ze čtení, diktátu a matiky, pokud by to bylo na horší hodnocení napíše jen tolik a tolik chyb. Jedničky se ještě dělí na 1*, 1* podtržená, 1 a 1- a sama paní učitelka říkala, že je mezi nimi celkem velký rozdíl . co se týká psaní tak je jen slovní hodnocení - vzorné, pěkné, chválím a nedbalé, které prý dostávají hodně kluci, u nás zatím syn nemá.
|
 |
(28.12.2013 20:10:27) No tak je vidět,že to má každá škola jinak. U nás je za jednu chybu dvojka atd. Mně zajímá hlavně to psaní. Já jsem totiž myslela,že učitelka stále vyčkává a neznámkuje protože má dcera s tím psaním potíže. Já už si nepamatuju jak to bylo za nás,ale takové problémy s psaním jsem neměla... Ikdyž poslední dobou se lepší
|
| remus | 
 |
(29.12.2013 9:59:48) A proč se učitelky nedojdeš zeptat? Psaní je součást známky a známkuje se normálně, u nás říkala učitelka, že dá nejhorší známku 3, když to bude na hůř, tak se jen podepíše. Syn naštěstí problém se psaním nemá, má jedničky a jednu dvojku - za vynechání čárky nad písmenem, jedou teď druhou písanku.
|
|
| Leni dcera 7 let | •
 |
(7.2.2014 12:39:38) Taky to známkování moc nepobírám...............je to prostě na učitelce ,ale mě se zdá ,že pokud to známkují jako druhý stupeň jako ta naše pro prvnáky je to dost demotivující,alespon pro mou dceru přestala se snažit ,protože mi odpoví stejně dostanu blbou známku..................nevím pro dětičky ,kteří jsou ted chvíli ve škole všehovšudy píšou psacím 4 měsíc a dostala za 3 zapomenuté tečky nad i tojec mi přijde dost tvrdý a v tu ránu ji to nebaví.A do toho jim ted motají hlavu tím tiskacím velkým malým písmem přijde mi ,že toho mají až nad hlavu a do toho mají od první třídy povinou aj a to není jazyková škola:-(
|
|
|
| La Pepa | 
 |
(28.12.2013 20:15:28) dcera byla v první třídě vloni a do pololeté nikdo jinou známku než jedničku neměl. Občas byla ta jednička nápadně malá, někdo měl třeba jen V. jako viděla. V pololetí na vysvědčení měli všichni jedničku s tím, že se všichni snažili, co jím síly stačili.
A na konci roku měli všichni samé jedničky, také za snahu. V pololetí to u dcery prošlo, ale na konci roku už si všímala rozdílů a trochu jí mrzelo, že nemůže vyniknout (myslím, že se projevil ten rok odkladu, je trochu přezrálá).
Její písmo vypadá tak, že by možná vynikla, ale asi ne tak, jak by si představovala  Nějak to doma nehrotíme, snažíme se, aby psala, jak nejlépe dovede, aby to neflinkala, ale výsledek hodnotíme mírně, stejně jako paní učitelka.
Jsem moc vděčná za přístup paní učitelky. Ve třídě je prima atmosféra a děti, kterým to moc nejde (často z různých objektivních příčin typu ADHD, dyslexie, nevydařená střídavka), nejsou zbytečně ve stresu.
|
 |
(28.12.2013 20:21:57) To mi příjde super. Naše učitelka na třídní schůzcě říkala,že bude známkovat tvrdě od začátku aby si děti nemysleli,že jsou jedničky zadarmo...
|
| margotka78 alias shit-roller | 
 |
(28.12.2013 20:27:35) jestli pak není lepší těm dětem vysvětlit, že jednička je výborná, dvojka chvalitebná od slova chválit - takže vlastně pořád chválit a chválit  A trojka je dobrá, ne?
|
| margotka78 alias shit-roller | 
 |
(28.12.2013 20:36:43) no to nevím, u nás prý dává učitelka v 1. třídě pětky s vykřičníkem
|
|
|
|
| La Pepa | 
 |
(28.12.2013 20:40:09) doplním, že ona paní učitelka, co dává jen jedničky, je velmi mírná i ve druhé třídě, ale přesto děti moc dobře vědí, jak na tom jsou.
|
|
|
|
|