| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Maminky prvňáčků jak se u vás ve škole známkuje?

Celkem 32 názorů.
 veronika82,Kamilka,klučík03/09 

Maminky prvňáčků jak se u vás ve škole známkuje? 

(28.12.2013 19:52:26)
Jaké mají vaší prvnáčci známky? Známkuje se u vás psaní?
Dcera má kromě jedné dvojky a jedné trojky jen jedničky. A to tu trojku ještě dostala kvůli tomu,že byla tvrdohlava jak palice a nedala si něco vysvětlit.
Ale kdyby naše paní učitelka dávala známky za psaní tak propadne snad už v první třídě. To je šílené.
Tak mně tak napadá jestli jí tp psaní nehodnotí schválně ona je jinak moc šikovná,ale to psaní je hrůza.
 kattynka a 2 čertici 

Re: Maminky prvňáčků jak se u vás ve škole známkuje? 

(28.12.2013 20:05:42)
u nás jsou jen jedničky a dvojky ze čtení, diktátu a matiky, pokud by to bylo na horší hodnocení napíše jen tolik a tolik chyb. Jedničky se ještě dělí na 1*, 1* podtržená, 1 a 1- a sama paní učitelka říkala, že je mezi nimi celkem velký rozdíl ~t~. co se týká psaní tak je jen slovní hodnocení - vzorné, pěkné, chválím a nedbalé, které prý dostávají hodně kluci, u nás zatím syn nemá.

(28.12.2013 20:10:27)
No tak je vidět,že to má každá škola jinak. U nás je za jednu chybu dvojka atd.
Mně zajímá hlavně to psaní. Já jsem totiž myslela,že učitelka stále vyčkává a neznámkuje protože má dcera s tím psaním potíže. Já už si nepamatuju jak to bylo za nás,ale takové problémy s psaním jsem neměla...
Ikdyž poslední dobou se lepší :-)
 remus 

(29.12.2013 9:59:48)
A proč se učitelky nedojdeš zeptat? Psaní je součást známky a známkuje se normálně, u nás říkala učitelka, že dá nejhorší známku 3, když to bude na hůř, tak se jen podepíše. Syn naštěstí problém se psaním nemá, má jedničky a jednu dvojku - za vynechání čárky nad písmenem, jedou teď druhou písanku.
 Leni dcera 7 let 
  • 

(7.2.2014 12:39:38)
Taky to známkování moc nepobírám...............je to prostě na učitelce ,ale mě se zdá ,že pokud to známkují jako druhý stupeň jako ta naše pro prvnáky je to dost demotivující,alespon pro mou dceru přestala se snažit ,protože mi odpoví stejně dostanu blbou známku..................nevím pro dětičky ,kteří jsou ted chvíli ve škole všehovšudy píšou psacím 4 měsíc a dostala za 3 zapomenuté tečky nad i tojec mi přijde dost tvrdý a v tu ránu ji to nebaví.A do toho jim ted motají hlavu tím tiskacím velkým malým písmem přijde mi ,že toho mají až nad hlavu a do toho mají od první třídy povinou aj a to není jazyková škola:-(
 La Pepa 

(28.12.2013 20:15:28)
dcera byla v první třídě vloni a do pololeté nikdo jinou známku než jedničku neměl. Občas byla ta jednička nápadně malá, někdo měl třeba jen V. jako viděla. V pololetí na vysvědčení měli všichni jedničku s tím, že se všichni snažili, co jím síly stačili.

A na konci roku měli všichni samé jedničky, také za snahu. V pololetí to u dcery prošlo, ale na konci roku už si všímala rozdílů a trochu jí mrzelo, že nemůže vyniknout (myslím, že se projevil ten rok odkladu, je trochu přezrálá).

Její písmo vypadá tak, že by možná vynikla, ale asi ne tak, jak by si představovala :-)
Nějak to doma nehrotíme, snažíme se, aby psala, jak nejlépe dovede, aby to neflinkala, ale výsledek hodnotíme mírně, stejně jako paní učitelka.

Jsem moc vděčná za přístup paní učitelky. Ve třídě je prima atmosféra a děti, kterým to moc nejde (často z různých objektivních příčin typu ADHD, dyslexie, nevydařená střídavka), nejsou zbytečně ve stresu.

(28.12.2013 20:21:57)
To mi příjde super. Naše učitelka na třídní schůzcě říkala,že bude známkovat tvrdě od začátku aby si děti nemysleli,že jsou jedničky zadarmo...
 margotka78 alias shit-roller 

(28.12.2013 20:27:35)
jestli pak není lepší těm dětem vysvětlit, že jednička je výborná, dvojka chvalitebná od slova chválit - takže vlastně pořád chválit a chválit ~;)
A trojka je dobrá, ne? ~;)

(28.12.2013 20:28:09)
~R^

(28.12.2013 20:36:43)
no to nevím, u nás prý dává učitelka v 1. třídě pětky s vykřičníkem ~t~
 La Pepa 

(28.12.2013 20:40:09)
doplním, že ona paní učitelka, co dává jen jedničky, je velmi mírná i ve druhé třídě, ale přesto děti moc dobře vědí, jak na tom jsou.
 erika,2 děti 

(29.12.2013 12:33:32)
to by můj hysterický syn asi nedal~a~
 Cimbur 

(28.12.2013 20:08:51)
U nas tvrde a podle me i bezohledne. Navic uz v pololeti budou na vysvedceni hodjoceny jednotlive predmety.

(28.12.2013 20:13:16)
No taky bych řekla,že je tvrdé,že nad i udělala místo čárky tečku a hned dostala dvojku. A v pololetí budeme mít taky známkované všechny předměty.
 Mlada 

(28.12.2013 20:21:56)
Vsechny predmety se v prvni tride na vysvedceni hodnoti u nas vsude jiz mnoho let.

(28.12.2013 20:23:09)
Jak mnoho let? Za mně byla v pololetí známka jedna. A u mého o sedm let mladšího bráchy taky.
A věřím,že to může mít jiná škola jinak nebo to nejde?

(28.12.2013 20:24:59)
ne ne. To už dávno zrušili. Můj syn byl v 1. třídě v roce 2006 - 07 a už měl všechny předměty známkované ~;)
 Tragika 

(28.12.2013 20:57:11)
Nemohu se ubránit dojmu, že učitel vlastně známkuje sám sebe a nikoliv dítě.
 Miri+L&M&K 

(28.12.2013 21:08:39)
Mladýmu taky nešlo psaní, seděli jsme nad tím denně alespoň hodinu. I když to zní tvrdě, tak to nakonec pomohlo. Nebylo to tak, že by u toho fňukal, nechtěl spolupracovat apod. Ofotila jsem mu písanku a dělal to samé, co dělali ve škole. Nakonec si ruku vypsal a každý ho chválí. Jen je to takovej neposeda od mala, tak zapomíná na tečky na i, j apod. Dvojky má tři a všechny z diktátu. Jednou zapomněl na dvě tečky, jednou to napsal vše dohromady místo slabik a jednou si spletl řádku a psal ty velký písmena výš než měl. Od listopadu dává učitelka dvojky i trojky. Horší zatím nikdo neměl. A přesně jsou ve třídě děti posměváčci, sám říkal, že někdo dostal trojku, kluci se mu smály a dotyčný brečel.
Je tam jeden kluk, který hodně zlobí a opravdu psát neumí, počítat také ne, se čtením je na tom špatně. By mě zajímalo, jestli se s ním doma učí.~d~ Byla jsem tam na dvě hodiny, když měli den otevřených dveří. Chtěla jsem hlavně vidět, jak jsou na tom ostatní děti. Nakonec jsem byla na syna pyšná, je spíš z těch šikovnějších~6~
Ale přijde mi, že jedou rychle. Počítaji do devítky, což známá říkala, že jsou teprve u pětky v jiné škole. To samé v Čj, byli jsme asi o osm stran ve psaní napřed. Naštěstí to zvládáme.
 Lada 
  • 

(28.12.2013 21:11:27)
U nás taky došli k devítce, teda začnou ji počítat po prázdninách. Nepřipadá mi to rychle. Vždyť jsou 4 sešity Altera, devítka je ještě v tom druhém, takže to tak akorát vychází do pololetí dobrat dvojku sešit.
 erika,2 děti 

(29.12.2013 12:36:42)
u nás počítají do 8.
 R+2 

(28.12.2013 21:12:12)
v prvnim čtvrteletí jen 1 a 2 ve 2 čtvrtletí 1-3 a pokud někdo opakovaně neví i po několika dnech na doučení se tak i za 5! ale prý píučka přes vysvědčením "vymaže" jednu nejhorší známku.

jinak syn nosí víceméně 1 a 2, má jen dvě 3 oboje za stromy, jednou listnaté jednou jehličnaté, zkoušení u tabule ~e~~e~~e~
 erika,2 děti 

Re: :-) 

(29.12.2013 12:42:11)
Ano, je to tak. Synovi jde dobře matika - tím pádem ho baví - tím pádem sám od sebe chce počítat, skládá si sám příklady - má matematickou mozaiku a dobrovolně a rád si skládá a počítá. Kdyby mu to nešlo, měl by blbé známky tak věřím, že by k tomu sedal celej zpruzelej a naštvanej a ufňukanej.
 Jana 
  • 

(28.12.2013 22:15:19)
Máme naštěstí až do 3.třídy slovní hodnocení, díky za to. Dcera je teď v první třídě a píše krásné, ale kluk je druhák a až teď to začíná k něčemu vypadat, v první třídě to byla naprostá katastrofa. Takže jsem ráda, že jsme se vyhli známkování, protože jedničky ani dvojky by stopro neměl a zbytečně bychom se všichni stresovali. Takhle je to pohoda a lepší se to. Jak říká ředitelka naší školy: není důležité dávat dětem špatné známky a ukazovat jim to, co neumějí, ale něco je naučit.

(28.12.2013 22:24:16)
to je pěkná myšlenka ~R^
 Jana 
  • 

(28.12.2013 22:35:22)
Ještě dodám, že se jedná o normální státní základku. Chodila jsem tam jako dítě a vzpomínky mám naprosto příšerně. Škola měla dlouhá léta pověst rovněž příšernou. Od té doby, co se jí ujala tato ředitelka (je to asi 10 let), jen vzkvétá. Prosadila si v každém ročníku 1 třídu Montessori a celá škola je tím "načichlá", protože ona je velký nadšenec pro tento systém. Spoustu věcí z Monte přejímají i pedagogové běžných tříd.

(28.12.2013 23:14:44)
tak to je perfektní.
Z puncu příšerné školy na inovátorskou a sympatickou ~:-D
 Termix 

(28.12.2013 22:56:57)
Dcera prvňačka má jen jedničky a jedničky s hvězdičkami. Ale ona je takový ten typ velmi šikovného blonďatého andílkovského šprta :-D.
Ne vážně, paní učitelka je rozumná, dává jen jedničky, případně razítka. V pololetí budou mít všechny děti samé jedničky. Paní učitelka je pozitivně smýšlející a říkala, že si uvědomuje, že pro některé to bude poprvé a naposled v životě, co ty samé jedničky mít budou. Od druhého pololetí chce dávat jedničky až trojky, ale horší známky až ve druhé třídě.
Já osobně bych se škálou 1 - 5 na prvním stupni nevystačila. Naštěstí učím na VŠ.
 samice 
  • 

(29.12.2013 10:04:17)
Mám mladšího syna prvňáka, dostávají už od konce září známky, nejčastěji jedničky, občas dvojky (třeba za odfláknuté psaní nebo za chyby v matematice,...), trojku náš mladej ještě nedostal, ale vím, že je občas dává. Máme s učitelkou domluvu, že když se jim něco hodně nepovede, ona se k tomu pouze podepíše. Já jsem takto spokojená a můj syn taky, on dobře ví, kdy se mu něco povedlo a kdy ne, na to pětky dostávat nepotřebuje. V.
 kiki 
  • 

(29.12.2013 12:20:12)
U nás jedničky,dvojky,o trojce nevím. Velmi pohodový přístup. Řekla bych,co třída a učitelka,to jiná situace, i v rámci jedné školy.
 erika,2 děti 

(29.12.2013 12:31:20)
Naše paní učitelka dává 1 a 2, pokud je to ještě horší, nedá nic, jen podpis a upozorní rodiče, co je třeba procvičit a doučit.
 Galia 

(29.12.2013 16:36:48)
A, A*, *, razítko, :-), :-(

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.