| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

VBA2c

 Celkem 6 názorů.
 Lucie 3děti 
  • 

VBA2c 

(24.6.2011 8:38:32)
Samozdřejmě že VBA2c není pro každého, kdo se nachází v této situaci.
Pořád ale budu tvrdit, že riziko ruptury je prakticky stejné jako po první sekci.
V zahraničí je dost žen, které VBA2c podstoupily, tam studie je. V Čechách nemají doktoři zkušenost z VBA2c, tak je zatracují "non lege artis". Hrozí smrtí dítěte, matky anichž by zkušenost z VBA2c měli.
Už i v Čechách jsou ale doktoři, kteří VBA2c se svými pacientkami zkusili a ikdyž jich pár zkončilo zase sekcí, tak se alespoň pokusili a žádné ruptury v oblasti jizvy nenašli. Já znám maminky které si uhájily VBA2c a spontálně porodily. K sekci se může přistoupit vždy.
Mmch. já mám za sebou porod VBAC a porodila jsem v 42tt, po 13ti hodinách porodních bolestí a prasklé vody. 10hod se vůbec nic nedělo kromě pravidelných bolestí. Jiná porodnice a jiný lékař by porod označil za nepostupující. Žádná ruptura dělohy se nekonala, ani mi ji před porodem nikdo nekontroloval, a to mě bolela.

Ráda bych maminkám které se chystají na VBA2c přála osvícené doktory, kteří nestraší, ale alespoň se pokusí. samozdřejmě úspěšný VBA2c.
 2.10xb-116 


Re: VBA2c 

(24.6.2011 9:25:50)
a vy jste studovana lekarka-gynekolozka nebo pouze mamina co si nastudovala nejake zpravy na netu...?
 Samarlu 


Re: VBA2c 

(29.6.2011 0:05:36)
Lucie se 3 dětmi, kde konkrétně jsou ty osvícené porodnice a doktoři?
Mně odmítlo i Vrchlabí.

Jinak dr. Koucký, ty stovkové soubory mají podle mě svou logiku - rodiček s dostatečně zotavenou dělohou, aby zvládla VBA2C, je asi opravdu menšina.

Kdyby se mi neozvala bolest v jizvě během těhotenství, tak jsem nechtěla dát souhlas ke třetí sekci. Věděla jsem, že je to riskantní, bylo to těžké uvažování a studování v několika cizích jazycích, ale chtěla jsem to zkusit. Vydělala bych na tom funkční dělohu a klid, že není třeba uvažovat o sterilizaci a skutečně se bát život ohrožujících komplikací při antikoncepční chybě apod. V některých rodinách hrají roli etické a náboženské důvody - u mně třeba velmi silnou, osobní, vnitřní, nevím, jak to vyjádřit. Nemusí se lékařům líbit, ale tam fakt nezasahuje jejich kompetence.

Ale dopadlo to jinak - příznak se ozval, bylo třeba odložit myšlenky na budoucnost a rozhodnout se pro to konkrétní dítě (ostatně tak jsem se rozhodovala ve všech třech případech, o císaře jsem nestála, ale nebyla jiná cesta, jak dítě dostat na svět živé a zdravé) a já podstoupila další císařský řez. Holt osud, beru to tak. Ale zkuste pochopit, že to rozhodování ovlivní celý život rodiny a má daleko širší souvislosti, než lékařskou statistiku.
 miranda 
  • 

Re: VBA2c 

(1.8.2011 13:43:23)
Také by mne zajímalo,kde všude jsou ti osvícení doktoři a osvícené nemocnice ... o Vrchlabí jsem také slyšela, že takové maminky (po 2sekcích) odmítají ... prý se jim nechtějí dělat sekce. ??? A přitom právě maminky po sekcích potřebují porod, co nejpřirozenější!!! Vím o maminkách, které se pokusily v Ostravě...V Čechách možná Neratovice? Plánujeme třetí mimi a toužím po dvouch sekcích zažít vaginální porod ...a také vím, že to není pro každého.
 misa 


Re: VBA2c 

(1.8.2011 14:14:15)
miranda-no po dvou sekcích ti asi žádný doktor vagin.porod neudělá.je to mnohonásobně vyšší riziko komplikací.a pokud vím tak v čechách se po dvou sc dělá třetí automaticky sc.i já mám 3 sc.a ted se pokoušíme o další mimi.
 miranda 
  • 

Re: VBA2c 

(1.8.2011 18:56:37)
když podepíšeš negativní revers a nebudeš souhlasit se sekcí??? Jsou doktoři, kteří mají i srdce propojené s rozumem :D ...

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.