| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak se rodí v Motole?

 Celkem 38 názorů.
 Binturongg 


Téma: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 8:51:30)
Po zážitku z porodnice, kde není absolutně žádná možnost být v jakémkoli kontaktu dítětem, pokud má jen běžnou žloutenku, natož něco horšího, jelikož je neonatologie a fototerapie umístěná 200m od porodnice a matka po císaři se tam stěží doplazí, hledám porodnici, kde by byl rooming in zajištěn i po císařském řezu, i přes případné obtíže dítěte...

Mám jistou možnost rodit v Motole (SC je jistý na 90%), ale chtěla bych se zeptat na zkušenosti.
Jsem fakt vystreslá z toho, že mi zas někdo vezme novorozeně a já ho x dní vůbec neuvidím.

Klidně upřednostním i chladnější prostředí a jistotu skvělého vybavení oproti prostředí milému a domáckému, které však dítěti ani mně v případě potíží nepomůže, popř. ho bude muset převézt bůhvíkam.

Takže maminky - jak se rodí v Motole, a jaká je následná péče o matku a dítě?
Ideálně vy, které jste tam absolvovaly císaře...
 Pawlla 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 8:52:47)
Bin.,Ty jsi těhotná?To jsem nevěděla.
 Binturongg 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 9:15:54)
Pawlo - nojo, no. Ale zatím to jen šeptám. Čeká mě AMC, ve třetím trimestru na 90% hypertenze a jiné lahůdky, do toho tahám nechodící 13kg batole... :-)
 Pawlla 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 12:50:02)
Tak to moc gratuluju~;((~:-D
 Binturongg 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 13:23:49)
Pawlo - dík ~x~
 Sisqi 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 9:00:51)
Moje kamarádka tam rodila císařem před čtyřmy lety. Prcka měla u sebe skoro hned. S péčí byla spokojená. Jenom byl problém, že jí hnaly brzo domů, protože tam byl děsný nátřesk. Pokud si dobře pamatuju šla čvrtý den.
 Binturongg 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 9:16:40)
Sisqi - jééé, tak by se mi to líbilo. Vzpamatovat, navalit dítě a vyhodit! ~:-D
 Zd a tři 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 9:06:03)
Rodila jsem tam 2x, naposledy loni v lednu. Ne teda císařem.
Personál celkem milý, pokoje hezké, mimino až na cca hodinu pořád u mě. Bylo tam plno, ale snažili se nápor zvládnout tak, aby to rodičky omezilo co nejméně.
Spontání porod klasicky na křesle, jedou podle zajetého scenáře, na cokoliv jiného není čas, prostor, chuť, směrnice.. a tak,což mi nevadilo. Brala jsem to jako určitou daň za to, že kdyby se něco dělo, tak tam zasáhnou patrně líp, než v malé porodnici.
 Binturongg 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 9:17:44)
Zd a dva - ano, mám stejný názor na určitou "daň" za jakous takous jistotu... Dík ~x~
 destenka + 01/09 + 01/11 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 9:34:42)
Kamarádka tam rodila, ne teda SC, ale normálně, dítě jí sebrali po porodu, poté ji umístili na gynekologii, neb na šestinedělí nebylo místo a dítě nosili na kojení. Pokud ti nevadí směrnice atd., zvolila bych radši Podolí. Dá se tam ledacos domluvit a neonatologii mají taky. Jen nevím, jak s SC.
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 9:35:41)
Binturong, nemám zkušenost osobní, ale kamarádka doprovázela v Podolí ženu k porodu plánovanou sekcí s plným kontaktem novorozeněte nejprve s tatínkem po dobu operace maminky a pak celá rodina pohromadě na nadstandardním pokoji. Postup si myslím vyjednávali předem, na gynekologii i na neonatologii, kdyžtak ti dám kontakt, doprovody k sekcím dělá jako jedna z mála u nás
 Binturongg 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 9:52:10)
Markéto - díky moc, ale co vím aktuálně od jedné pražské gynekoložky, v Podolí mají momentálně tak narváno, že tam sotva odrodí jejich vlastní personál a známí ~d~
Ta mi právě doporučila ten Motol...

U mě je problém, že já právě žádný doprovod nechci - ani otce ne - jsem v těchto chvílich poněkud samotářský typ. Potřebovala bych fakt jen uříznout břicho, ideálně v epidurálu jako minule, švihnout i s miminem na jeden pokoj a co nejdřív odtamtud vypadnout - jiné nároky nemám, takže se spokojím de facto s čímkoli ~:-D

Mě jen vyděsila nedávná reportáž ve zprávách (už nevím, na čem), kde se hovořilo o rooming in jako o velké vymoženosti jakési okresní nemocnice a nemocnic všeobecně a udělalo se mi špatně, jelikož už před 20 lety nám na zdrávce vykládali, jak je rooming in úžasná věc a čím dál víc se rozmáhá - už tehdy ho měla kdejaká porodnice.
Domnívala jsem se, že jde o standard... ~:(
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 9:55:38)
Můžeš to brát jako doprovod ne pro tebe, ale pro to narozené dítě - nebude s úplně cizí osobou nebo někde samo, ale s tátou, případně za přítomnosti sice cizí osoby, ale s mámou. Každopádně bych si oficiálně zjistila, jak je na tom Motol s pokoji pro jednu rodičku (možná přítomnost a pomoc partnera nebo kohokoliv jiného s miminkem po sekci); ta praxe, kterou se dočteš tady, se bude hodně lišit od roku a podle typu porodu.
 Binturongg 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 10:16:33)
Markéto - já jsem na vážkách hlavně proto, že je v tom Motole opravdu nátřesk a to, co tu už holky psaly - málo pokojů.
I venkovský špitál má nadstandardy nejméně dva, tady je jeden (ten bude podle mě zamluvený do roku 2023), a jak vidno, rooming in je tu možný, ale pouze pokud dovoluje kapacita, takže se dostávám zhruba do stejné situace jako s prvním dítětem s tím rozdílem, že tady bych mimino viděla aspoň 1x za 3h, zatímco tam jsem ho neviděla 5 dní vůbec a kojila jsem pouze odsávačku.

Takže buď fakt dobrá protekce, což nevím, jestli je ta moje známá s to zajistit, nebo třeba Příbram, kterou mi zas doporučovala jiná známá...

Jinak pražské porodnice...nevím, nevím - asi jsem střelená, ale nechce se mi do ničeho naslepo...

Ale s tím tatínkem, který ,mimino "ohlídá" mž se matka zmátoří...něco na tom asi bude...sakra! ~:-D
 MarkétaP + 4 dcerky 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 10:34:03)
Bin, v té Příbrami dělala právě ta doporučovaná kamarádka první doprovod k sekci, už to tam má řekla bych obšlápnuté :) Výhodu a zároveň nevýhodu má jako každý okresní špitál - nepřítomnost JIP znamená, že dítě je s mámou prakticky hned, ale zas závažnější stavy se hůř řeší. Zas tak daleko od Prahy to na případný převoz naštěstí taky není.

S tím tátou - myslém si, že role partnerů je po porodu 100x důležitejší než při porodu, vlastně i biologicky, oni jsou prostě ochránci své rodiny a co jiného je péče o mimino indisponované matky než ochrana rodiny? Jinak ze zkušeností, co jsem tak získala, je "nepříbuzná" osoba užitečná zejména tam, kde se zdravotník snaží pro ulehčení svojí práce apelovat na city, citově neangažovaná osoba to prohlédne snáz a může toho tátu třeba pobídnout, aby si dítě fakt vzal a strčil pod košili, že mu opravdu nic neudělá.

Každopádně je dobré svoje představy i okolo sekce probrat jak s primáři gynekologie, tak neonatologie, a pokaždé se pak odvolávat u dalšího personálu na to, "že to bylo dohodnuto s primářem".
 Epepe 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 12:05:17)
Tak v Příbrami právě primář absolutně nerespektoval porodní plán, a když jsme mu to vytkli, ještě byl protivný. ~d~
No, a dítě po porodu si manžel vysloveně vydupal a z toho, jak tam na něj koukali, bylo vidět, že nejsou zvyklí.
Proto předem upozorňuji zakladatelku, že vše, co chce, si tam musí prosadit, ale zase nejsou neoblomní a v podstatě mají snahu vyjít vstříc.
 makkyta+Jolanka09+Márinka11 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 10:07:50)
Bin, rodila jsem v motole před 20ti měsíci, spontální porod. Bohužel byl takový nátřesk, že ikdyž mě z boxu vezli na rooming, než jsem tam dojela, už tam asi ležel někdo jiný, ležela jsem sice na šestinedělí, ale Jolanka jsem u sebe neměla, prostě pokoje na rooming už nebyly, nadstandard taky ne. Rooming jsem dostala až za dva dny. Nosili mi jí po třech hoodinách na kojení, já brečela skoro pokaždé, když mi jí přinesli, jak je krásná a litovala jsem toho, že s ní nemůžu být pořád.. teda mohla jsem, ale na chodbě :-(( Na roomingu už to bylo jiné. Jinak péče super, byla jsem tam moc spokojená jak s porodem tak s poporodní péčí. Bohužel jsem odcházela nerozkojená a nakonec jsme to ani doma nezvládly :-((( Fakt mě mrzí, že ti ten rooming prostě nemůžou garantovat. Ale třeba jedna paní po císaři měla miminko na roomingu hendle druhý den... Tentokráte budu rodit v Benešově, snad to bude lepší :-)))
Držím palce, ať se rozhodneš dobře
 Epepe 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 10:14:56)
Jeď do Příbrami. Byli tam chladní a nepříjemní, podpora kojení žádná, ale rooming-in je tam i po císaři.
 Binturongg 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 10:17:25)
Juldo - zrovna Příbram mi někdo doporučoval, že je tam milé a domácké prostředí. Ale po stránce vybavení prý nic moc...
 Rebeccca 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 11:22:51)
Bin, já rodila v motole císařem 3x. Porod ve spinální analgézii (na rozdíl ed epidurálu nemáš hadičku, ale jen jednorázovou dávku, člověk se asi lépe vzpamatuje). Po "vytažení" dítě zváží ve vedlejší místnosti, zabalí, ošetří, přinesou a můžeš se chvíli ňuchňat. Za sebe ale musím říct, že mi stačila fakt jen chvilka, bála jsem se, abych dítě nepoblila, fakt mi nebylo dobře. Pak dítě může být ještě chvíli s tátou, jinak jde na novorozence, tebe zašijou a putuješ na JIP, která je v jiném křídle. Tam si pobudeš tak 1 den obvykle (což závisí na tom, jaký je nával), sestry se snaží děti vozit po 3 hodinách, ale mají toho fakt hodně, já měla štěstí - poprvé rodila v noci a pak jsem spala (teda snažila jsem se, docela to šlo), v obou dalších případech mi dítě přivezli krátce potom co mne, ale to byla fakt náhoda. Standardně ten první den vozej podle mne tak aspoň 3x. myslím že ti ho může přivézt i otec, ale tím si nejsem jistá.
Jakmile se ocitneš na šestinedělí (což závisí na tom, jaký je nával), děti máš v podstatě v sousedním pokoji a můžeš za nimi skoro kdykoli, jinak standardně vozí na kojení po 3 hodinách, když viděj, že má dítě hlad, přivezou i dřív. Rooming jsem si vydupala v prvním případě na poslední den, v obou dalších jsem se na to vyprdla. Nevím jak jsi rodila poprvé, ale já měla vždycky docela dost, snažila jsem se odpočívat, abych pak doma měla síly. Domů standartně myslím 6. den (příklad - přijmou Tě ve středu, rodíš ve čtvrtek, domů ve středu), ale jsi-li ochotná jít dřív, rádi tě vypoklonkujou i se stehem o den dřív. Rodila jsem tam naposled v květnu 2009, už si teda všecko nepamatuju, ale kdyžtak se ptej, můžeš i na mail, mám ho pod nickem.
 Piškot s Piškůtky 6/04+11/09 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 11:42:56)
Bin, rodila jsem v Motole CS před rokem a půl,akutní CS v celkové narkoze. Malýho mi donesli na Jipku jak jsem se víc probrala za cca 2h a přiložili. Rodila jsem po obědě a večer už jsem byla na normální pokoji po CS,jsou to pokoje o 3 lůžkách,ale byla jsem tam celou dobu sama-nadstandart který jsem původně chtěla nebyl volný,ale takto to nebylo třeba. První noc měli malýho u sebe sestry a druhý den co jsem se postavila jsem ho měla skoro pořád, na noc tedy ještě ne. Pak už stále, jen na koupání a přebalování si ho brali sestry k sobě, na těchto pokojích není nic pro mimča. Druhý den mi nabízeli jít na normální pokoj, což jsem s díky odmítla, malýho jsem měla u sebe-krom 2 nocí a svatej klid :o))) domů jsme šli 4 den.
 Piškot s Piškůtky 6/04+11/09 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 11:45:41)
Domů jsem šla se stehama a nechala jsem si je vyndat u nás na gyndě, malej baštil a přibýval závratně a mě bylo taky fajn tak jsem mizela :o)
 Katka 
  • 

Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 10:21:26)
Já byla v Motole 2x spokojená, ale rodila jsem normálně.
Víš ale o tom, že i do Motola se musíš ve 14+0 tt zaregistrovat, jinak smolík? Pokud teda nemáš jiné cesty....
 Luciga 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 11:04:58)
Bin možná spíš než porodnice PB bych zkusila vyzjistit jak je to v Hořovicích... dojezd od Prahy taky super, v r.2008 jsem tam rodila podruhé (tedy přirozeně a opět překotně), ale v tom roce se chystali otevřít neonatologii, tudíž i vybavení by mělo být velmi dobré...
 Radulle 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 12:54:21)
ahoj,
rodila jsem v Motole císařem letos v únoru. Po císaři jseš den na jipu, kam vozí mimča na kojení, ale bohužel ne moc často. Pak mě přeložili na šestinedělí a malá byla na novorozeneckým, což je pokoj hned vedle.Mimčo si můžeš brát ve vozíku. já šla na rooming až 4. den po porodu. Moc jsem na to nespěchala, a myslím, že ani nebylo volno, pokud ale budeš o to stát a budou volné pokoje, tak tě dají na rooming určitě dřív.
 Binturongg 


Holky, moc vám všem děkuju! 

(12.5.2011 13:19:46)
Jak jsem přes poledne zjišťovala, pražské porodnice se v zásadě tou organizací moc neliší, takže to mám zřejmě prašť jako uhoď.
Nechám si to teď pár dní vyhnít v hlavě ~:-D a snad dojdu k nějakému přijatelnému závěru.

Jen mě teda totálně uzemnilo, že pražské kliniky nemají to, co každá pitomá okresní nemocnice - v dnešní době!!! ~8~ ~e~
Že je rooming cosi jako nadstandard, by mě opravdu nenapadlo...
 pearl 


Re: Holky, moc vám všem děkuju! 

(12.5.2011 21:49:11)
Teda já nevěřím svým vlastním očím!!! To jsem nečekala, že je to tak katastrofální, co se týče roomingu. Považovala jsem to za automatickou věc v každé porodnici, pokud tedy odmyslím nějaké komplikace na straně matky či dítěte.

To je teda síla!

Jestli mi bude dopřáno dalšího dítěte, tak si teda budu SAKRA rozmýšlet, kde budu rodit, pokud všechno bude OK.

A oni se pak diví, když ženské (já vím, že ne všechny) chtějí rodit doma...
 Binturongg 


Re: Holky, moc vám všem děkuju! 

(12.5.2011 22:01:41)
pearl - a já se tímto omlouvám všem "fňuknám", které nebyly spokojené v městských nemocnicích, že jsem si o nich myslela bůhvíco, když mohly mít dítě u sebe...
Já zírám taky jak vrána..
 Dee Dee+2 kluci 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 13:46:29)
Rodila jsem v Motole císařem.Můj porod by sice vzhledem k vvv mozku u syna totálně nestandartní,takže bych ho nechtěla moc popisovat,ale pár zkušeností můžu napsat:

-došel za mnou dr na JIPku a hned mi říkal,jak se má syn
-tatínka k němu pustili od začátku, stejně tak jako u osztatních rodiček císařem
-na JIPku k němu tenkrát pouštěly kromě nás dvou dokonce i obě babičky, stačilo zavolat a dohodnout se
-já mohla vidět syna hned druhý den, vozili mě na vozíčku
-se mnou na JIPce byla maminka zdravých dvojčátek,ona byla po císaři a normálně ji je přikládali, chovali se mile
-u mě se hned po porodu snažili o bonding, i když mě to přišlo ujetý, já v tý chvíli ani syna vidět nechtěla,navíc hned po bondingu ho vzali a rozvrtali mu lebku nebozezem...nicméně prostě se chovali hrozně "baby friendly", takže občas nchápu lidi, co tady blejou,že ve VŠECH porodnicích jsou VŠICHNI doktoři ti zlí...
 Binturongg 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 14:03:02)
DeeDee - děkuju za zkušenost!
Já mám špatnou zkušenost jen s pediatrem-neonatologem a všeobecně dětským oddělením. Porodnice, kde jsem rodila SC minule, je báječná a nikdo se tam na nikoho nepodíval křivě.
Sestřičky vypadaly, že s mámama opravdu soucítí a pracovaly vysoce nad rámec svých běžných povinností.
Doktoři i doktorky...ruce líbat. Navíc i manuální zručnost - jizva po císaři v současné době absolutně není vidět.

Bohužel tím to končilo. Jakmile šlo o dítě - peklo.
Ano, neonatolog mě taky chodil informovat, jak se má můj syn 200m v jiné, ušmudlané budově, kde okamžitě chytil stafylokoka, ale co zpráva, to jobovka + nějaká nepochoptelná lež. Prokazatelná lež.
Psala jsem si ty dialogy, protože jsem tomu nemohla věřit a říkala jsem si, že to není možné...
Takže vlastně dodnes nevím, co přesně synovi bylo - zprávu mi nikdy nikdo do ruky nedal a já blbá, vyčerpaná bojem, aby nás převezli jinam, si ani neřekla a to, co mám zapsáno může a nemusí být pravda, polopravda... ~d~

Proto je mi celkem jedno, jak budou těch pár dní zacházet se mnou - hlavně potřebuju kontakt s miminem, aby mi nehráblo. Dodnes jsem ten 22m starý zážitek nezpraovala...
 Evžíček 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 14:23:15)
já naposledy před 4 roky v Podolí, za 1,5 m jdu znovu- bude to třetí sekce

sekce v celkové narkoze-narodil se odpoledne, přes noc na JIP- děti nosily na přikládání,ale ne moc často- ani jsem je nehonila, potom dopoledne na standartní šestinedělí s rooming-in-kluka mi hned přinesly- vzaly si ho jen na noc- ale ptaly se,jestli chci nebo ne- takže by nebyl problém ho mít u sebe hned,ale chtěla jsem se ještě vyspat, malej byl hrozně uřvanej....pátý den domů- přišlo mi to normální a vcelku příjemné
 Moncaka 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 14:36:31)
Rodila jsem před 7 měsíci, personál OK, byla jsem velmi spokojená.
Ale byl nátřest, rodičky po porodu šly na jiná oddělení v nemocnici (rizikové, chirurgie apod.) další den byly sváženy na 3-lůžkové pokoje, kam prcky vozily po 3 hodinách na kojení a pak jak se unolňovaly roomingové pokoje tak se stěhovalo zase tam. Když jsem mohla mít rooming, tak zase dítko mělo žloutenku a zase jsem ho neměla u sebe. Takže nakonec jsem měla mimčo u sebe jen předposlední den odpoledne v noci a v poledne jsem šla domů.

S péčí jsem byla jinak maximálně spokojena, měla jsem já i mimčo menší problémy a postarali se o nás výborně.
 Modřinka 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 17:35:52)
Sestřenice teď rodila císařem předčasně (34.tt) dvojčata v Písku, je tam neonatologická JIPka. Dokud nezačaly děti dýchat a přijímat potravu samy, nemohla být s nima, ale za nima kdykoli a hned jak se stabilizovaly, měla je u sebe. Byla spokojená, vpohodě kojí.
 Modřinka 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 17:36:22)
Ten první porod jsi rodila v KT?
 Binturongg 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 21:31:25)
Jojo... ~:(
 Binturongg 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(12.5.2011 21:33:09)
Písek je dost kontroverzní - záleží strašně na spoustě okolností.
Znám holky, které si to tam pochvalovaly, ale taky dvě, které si odtamtud nesou trauma - ač možná ne úplně vinou personálu, jen to byla smůla...
 Markéta 
  • 

Re: Jak se rodí v Motole? 

(22.5.2011 13:41:48)
Ahoj rodila jsem v Motole v roce 2009 - předčastný porod a tedy císařský řez, po císaři první den na jip kdyby cokoli, miminko jsem neviděla, druhý den převezena na rizikové oddělení, protože hájili místo maminek s dětmi na šetinedělí a já nedonošené mimi u sebe mít nemohla, potřeboval přístroje na dýchání a hlavně inkubátor, porod byl ve 32týdnu. Jinak pokud se jedná o předčastný porod a dítko už nepotřebuje dýchací přístroje je dán z JIP JRSP na JSP: tam už je možnost být s miminkem na pokoji. Kde jsou dvě lůžka a bohužel jen 3 pokoje, ale když jsem rodila byli volná místa. Měli ale hodně dětiček u sestřiček-doporučovali nejprve si vše oběhat a pak přijít a být s dítkem. Ale pokud maminka bez miminka být nechce, může zůstat rovnou. Platí za sebe 60 kč na den, a na jídlo dochází do centrální jídelny - sestřičky dítko hlídají v době kdy maminka je na jídlůe, děti z oddělení nesmí a maminka je povinna dodržovat přísné podmínky jako je převlékání když jdeš mimo oddělení a pak když se na oddělení vrátíš - je to kůli dětičkám, jsou hodně náchylné tak aby jim nějáký baccil neublížil. Jinak snídaně se zajištuje maminka sama když je na JSP ale obědy a večeře má zajištěné, ale dochází si na ně. Na šestinedělí dostávají obědy klasicky na oddělení, u JSP je to jinak. Ale co se týká personálu, nemohu si ztěžovat. Poradili, pomohli, doktor vše vysvětlil, představil se, řekl mi co je s miminkem. Přišel dokonce i po porodu, co s miminkem dělali co je potřeba a řekli mi jak na tom je. Takže taky bych to brala jako plus. Rodila jsem v noci informace jsem dostala ráno, ale myslim si že mohli i dřív - čekala jsem na to. Ale také pravda že ani ty lékaři nevědí vše hned a že na vše potřebují čas a čas rozhodoval. Jinak malej je dnes zdravý čilí kluk, téměř není znát že by se narodil dřív. Z mého pohledu Motol dobrý, do Krče bych nešla, nepomohou s kojením, a švagrové vynadali že neumí kojit, neřekli jí stav miminka po porodu. Pravou tvář porodu o resuscitaci miminka se dozvěděla až od dětské pediatričky ke které nastoupila. Jinak o podolí jsem slyšela také velkou chválu, ale Motol mám blíž takže u dalšího porodu budu volit opět Motol
 veruncik 


Re: Jak se rodí v Motole? 

(15.12.2011 7:36:27)
Ahoj, chci zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s MUDr. Vavřinkovou? Rodila Vás? Dík.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.