| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Plné kojení do ukončeného 8.m.

 Celkem 59 názorů.
 mishulle+prcek/06 


Téma: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 8:48:05)
Ahoj, moc prosím o radu a názor. Mám 6-ti měsíčního plně kojeného chlapečka (8500g),který by měl dle naší paní doktorky začít dostávat příkrmy. Já s ní neustále bojuji a vysvětluji ji, že chci svého syna kojit až do ukončeného 8.měsíce minimálně však do ukončeného 7. (Byl o měsíc dřív narozený). Kojím cca 9x za den, v noci vstává jednou nebo vůbec a kojení mu evidentně stačí. Prostě to tak cítím a nevidím důvod proč bych měla za každou cenu začít v 6.m. jenom proto, že to tak dělají všichni. Chtěla bych se zeptat, zda to měl někdo podobně (nikoho takového ve svém okolíneznám), zda jste vydržely tlak pediatra a vlastní matky s tchýní (těm se to taky samozřejmě nelíbí)a kojili plně déle než toho půl roku. Hlavně by mě zajímalo, zda pak neměl prcek problém s přijmutím jiné stravy než je MM. Díky moc za odpověď.
 Kubula K. 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 8:51:33)
První dítě bylo plně kojené do ukončeného sedmého a druhé ještě trochu déle. První dr. mi radila, ale když jsem jí řekla, že ještě nechci začít s příkrmy, udělala ksicht a nechala to bejt. U druhého dítěte jsem už měla dr., se kterou jsme víc na jedné vlně, a ta se na to tvářila vstřícně, přestože mimi tou dobou moc nepřibíralo. On ale nepřibíral ani potom, když s příkrmy začal, tak myslím, že to s tím moc nesouviselo. Do dvou let měl problém kousat maso a ostatní tužší věci, ale taky pochybuju, že je to tím kojením.
 veronika82,Kamilka,klučík03/09 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 8:51:44)
Ahoj je to tvoje dítě tak se na všechny vyprdni.Já měla se synem velké problémy s jídlem a to i s kojením.Příkrmy blinkal takže jsme začali později.Když to tak cítíš tak to udělej.Možná bych mu občas nabídla kukuřičnou křupku aby věděl,že i jiné jídlo než mm.Mám kamarádku co plně kojila do roka a ani po tom roce toho její synek moc nesní.Děléj si vše dle svého instinktu a nenech se stresovat jako jsem se nechávala já~:(
 zahir 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 8:51:54)
Dceru jsem kojila 22 měsíců. Prvních 6,5 měsíce jen kojila,pak začala s příkrmy.snědla sotva lžičku mrkve a kaše,takže jsem pořád kojila.trvalo nejmín měsíc,než začala jíst,takže byla téměř jen kojená 7,5 měsíce.a k pití dostávala 8 měsíců jen MM,vodu a ovocný šťávy až pak.
 lela, rosa, niki 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 8:58:09)
Kdyz se ti chce,....v prirode to tak neni nalajnovany po mesicich....ale po pravde - kojila jsem pul roku plne, pak ubirala a skoncila v jednom roce... bylo to praktice a fajn, ale stacilo a diteti podle me taky. Jsem po ranu asi nejak rozladene, ale matky superkojicky, ...ja chci a chtela taky delat jine veci, vite ?
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 10:55:42)
Lelo, a kdo ti v tom brání? :-)
 Očička 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 8:55:58)
Dceru jsem plně kojila do ukončeného sedmého měsíce, důvod jsem měla prostý - chtěla jsem jet na dovolenou a nestarat se o příkrmy. Kojila jsem asi tolikrát jako ty, v noci jednou nebo dvakrát. Pak jsem kojila do 16ti měsíců věku.
 Binturongg 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 8:59:39)
Mám blízkou přítelkyni, která plně kojila cca 7 měsíců a teprve po 7m začala s příkrmy (těch se neboj, zpočátku budeš skleničkovat, není to nic strašného, jde ale taky o to, že se dítě zas posouvá ve vývoji pomocí další činnosti).
Také chtěla vydržet do 8, ale vzdala to 3-4týdny před tím, právě kvůli tlaku okolí.
Kluk byl jak "vycpanej" - úžasně rostl a prospíval, takže jsem si totéž plánovala u svého syna.
Kojila jsem sice něco málo přes rok, ale příkrmy jsem začala dávat už po půl roce, jelikož já holt neměla smetanu, ale obyčejné mléko. Syn byl váhově v průměru, ale byl tu lehký nepoměr (a je doposud) mezi výškou a váhou, jelikož se strašně rychle vytahoval do výšky a váhově zůstával v průměru.

Důležité je se nenechat vytočit a vynervovat.
Pokud mrně prospívá, dělej, jak myslíš ~3~
 arsiela, 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:03:12)
pokud prospívá,tebe to nevyčerpává tak dělej podle svého rozumu.Dítěti tím nijak neublížíš.
 Shayla a 3 kluci 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:03:44)
První dítě plně kojeno do sedmi měsíců, druhé do osmi. Dr. to nevadilo. Osm měsíců je naprosto v pohodě. Kdybys chtěla plně kojit do roka a dítě se hnalo po každém soustu, co vidí, tak by to bylo divné... Za své dítě jste zodpovědní vy jako rodiče. Dokonce snad pro děti s alergií v rodinné anamnéze jsem i četla, že je lepší s příkrmy posečkat.
 Shayla a 3 kluci 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:04:17)
Druhý syn vlastně zahájil příkrmy sám, sebral mi jablko.
 .ganesha. 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:05:47)
Mám dceru narozenou o 7 týdnů dřív a plně jsem kojila 7,5 měsíce. A to ani neměla takovou super váhu, jako má tvůj syn.
Doktorce jsem řekla, že ji prostě budu kojit do "donošených" šesti měsíců, když hezky stabilně přibývá. Po zavedení příkrmů se přibývání docela zpomalilo.
Nátlak tchýně jsem přešla s úsměvem. Mám to o to lehčí, že bydlí 100km daleko a matku nemám, ale vydrž, pokud to tak cítíš.
 .ganesha. 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:09:38)
Jo a problémy s přijímáním další stravy nebyly ani v nejmenším. Zbaští všechno a dost velké porce :)
Teď je jí 19 měsíců, normálně kouše, přestože má jen 6 zubů a je v pohodě :-)
Kojím ještě ráno a večer.

 Hilly. 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:10:05)
No udělej jak to cítíš...Možná bych mu zkusila nějakou tu lžičku něčeho dát a podle toho, jak se bude tvářit(jestli ti třeba tu lžičku urve, jak mu bude chutnat), bych buď ještě počkala, nebo už s příkrmy začala.
Malá byla taky o měsíc dřív a já ji zkoušela dokrmovat i dřív než v šestém měsíci..v noci se totiž budila...jenže nakonec to nebylo hlady, jak jsem potom zjistila. Příkrmy moc nechtěla skoro do roka, jen občas kaše...No a ovocnými přesnídávkami jsem jí okolo toho sedmého měsíce vyrobila atop...Takže pokud fakt cítíš, že na to dítě není ještě připravené, počkala bych.
 Staronová.luc 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:13:38)
Plně jsem kojila do ukončeného 7. měsíce, doktorka s tím neměla problém. babičkám jsem řekla, že to je moje dítě tudíž moje věc a další poznámky od nich jsem ignorovala, vůbec jsem na ně neodpovídala.
S příkrmy jsme začali hodně pozvolna, 1-2 lžičky + dokojit.
Normální stravu malej přijal naprosto v pohodě.
Dělej si to podle svého, prcek má krásnou váhu, evidentně mu to stačí.
 Paradox 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:14:39)
První dcera byla plně kojená do 12 měsíců. Odmítala cokoliv jiného. Skleničky ani uvařené jídlo, nechtěla ovoce ani čaj.
U druhé to vypadalo nadějně, s příkrmy jsem začala v 7 měsících, pár týdnů cosi jedla, ale pak se zasekla a minimálně do 10 měsíců nechtěla nic než mm. V pondělí jí budou dva roky a "kozí" mlíko má pořád několikrát denně na jídelníčku.
 Moncaka 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:17:20)
Dceru jsem plně kojila do ukončeného 7. měsíce jako prevence alergií (no nepomohlo to, ale třeba to mohlo být i horší) a pak mi moc příkrmy nejedla, asi tak 2-3 lžičky další měsíc. Ani pak to nebylo moc slavné, hlavně odmítala pít cokoli jiného než moje mléko (odmítala flašku a po lžičkách nám to nešlo). Až cca na 13 měsících se naučila pít z hrnečku a začala i více jíst.
Opožděná mi jiném vývoji nepřipadala, naopak vyvýjela se rychleji než syn, který dostal příkrmy na začátku 6. měsíce (tak se to tehdy dělalo).
Nikdo mi do toho nekecal, ani Dr. Jestli máš s Dr. problémy, tak bych jí klidně odkývala, že už přikrmuješ.
 kili 
  • 

Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:19:03)
V 6 měsících věku je vhodné zařadit do strany masozeleninovou polévku (bez jíšky, maso raději tmavé - např. hovězí). Není to ale zákonitě nutné. Smysl je v potřebě železa, která není kojením kryta, záleží tedy na tom, jaké zásoby železa dítko má z fetálního vývoje a na tom, jak tělesně prospívá.
Ve Vašem případě bych - pokud nejsou jiné okolnosti než Vámi uvedené - byl pro ten tzv. příkrm (MZP)
 Beruška+J02A07T10 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:40:37)
jo kili má pravdu s tím železem, naše děti po odstavení měly oba problémy se železem, kupodivu syn, který byl kojen kratší dobu, měl problémy se železem až do 6ti let a dcera kojená skoro do dvou (skoro nic nechtěla jíst, vydržela celý den hlady, jen aby si vyřvala večer MM), tak měla problémy se železem cca jen půl roku.
 kili 
  • 

Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:57:33)
no, může se stát. Dojem, že prospívání na hmotnosti je veškerým ukazatelem dostatečné výživy, je klamný.
Mateřské mlého dokáže do jisté míry kompensovat nedostatek obsahu železa jinými faktory (např. laktoferrinem), ale pokud si dítko (zejména nezralé) přinese na svět malé zásoby železa, pak (a to při značném prospívání na hmotnosti výrazněji) se jeho nedostatek projeví, prvně zejména katary dýchacích cest, později chudokrevností.
 Amálka, 2+2 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 10:42:39)
Mám skoro sedmiměsíční princeznu a začali jsme teď zeleninkou. Zajímalo by mě jak je to s přidáváním masa. Slyšela jsem, že když je dítě kojené tak má bílkovinu krytou z MM. Já jsem u dětí před tím dávala zeleninkové věci a maso až tak kolem 8m.
 Beruška+J02A07T10 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 12:00:27)
no tím to může být u syna, narodil se 37+4 sice váha 3,65 a 50cm, ale přeci jen ne úplně v termínu, dcera byla až 42+4
 ..maya.. 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:24:47)
kojila jsem plně do 9.měs a s příkrmy problémy nebyly...syn se narodil v termínu..
 Katka +3 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:27:16)
Uklidním tě. Dítě v plném zdraví přežije i 21 měsíců jen na mateřském mléce a navzdory černým předpovědím příbuzných mu potom kousání a polykání nedělá žádné potíže.
Ne že bych chtěla plně kojit tak dlouho, ale synáček se tak rozhodl. Za měsíc mu bude 11 let, tak si troufám tvrdit, že následky~t~ už by se projevily.
 chikamichi 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:35:31)
nejlepší co slýchávám v poslední době je: dítě málo přibývá začněte s příkrmy a maminka dá zeleninovou přenídávku - jakoby se kdovíjak přibývalo po mrkvi ~a~
 kili 
  • 

Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 20:28:38)
radit někomu, aby chodil lékaři (do poradny) lhát, je vskutku podivné
 holka anonymka 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 23:35:48)
tvrdit matce, že dítě má jíst v šesti měsících maso, je také podivné..
 kili 
  • 

Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(4.9.2010 8:21:02)
podivné možná pro Vás
 kili 
  • 

Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(4.9.2010 8:23:43)
a no, reagoval jsem na Váš příspěvek, ale nikoli v tom smyslu, že něco takového tvrdíte, právě naopak, měl jsem v úmyslu podpořit to, co jste napsala.
 Katka +3 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(6.9.2010 15:39:22)
Já to nikomu nedoporučuju. Jen jsem toho názoru, že pokud dítě nechce a brání se, nucení udělá víc škody než užitku. Taky jsem zkoušela a nabízela, ale nechtěl a zjevně jsme to oba ustáli ve zdraví.
 Beruška+J02A07T10 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:35:07)
já kojila své dvě starší děti výhradně do 8.měsíce a takměr výhradně do roku, příkrmy sabotovali.
Staršího syna jsem kojila 18měsíců a mladší dcerku 23měsíců.

Ale moje dr je správná,hodně podporuje kojení a názor rodiče pokud dítěti neublíží respektuje.

Na tvém místě bych jí asi odkejvala.. že OK, ale příkrmy nedávala, pokud dr nechceš změnit a ze svého přesvědčení kojit chceš.
Jinak máš pěknýho cvalíka, moje děti měli v roce 8kg a rozhodně nestrádali. Nepíšeš, kolik k tomu měří cm, ale moje děcka měli 3,65 a 3,95 porodní váhu a v tom roce 8kg a 74cm a dr v tom nikdy problém neviděla. Tvůj určitě neměl porodní váhu tak vysokou, takže má moc hezkou váhu a kojení mu očividně stačí.
 Aiša+4 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:40:21)
Doktorce přece nemusíš nic říkat~d~Mě když se ptala,jestli začínáme s příkrmy,tak sjem jí to odkývala a ona byla spokojená.Doma s váma nebývá,ne?~;)Oba kluky jsem kojila plně do 11ti měsíců,ani jeden mi nechtěli nic jíst,jen ochutnávali,ale na nasycení to fakt nebylo,problém s kousáním pak neměl ani jeden,nikdy jsem nemixovala~R^
Taky jsem byla za černou ovci,že chudáky trápím hlady,zvláště když tchyně dva týdny po porodu prohlásila,že mám mlíko na hovno,když malý u nich na návštěvě brečel.Být po jejím, tak mi ho odstaví hned po narození a narvou do něho krupici a na oběd solená jídla~q~
 JaninkaD 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 9:50:46)
Ahoj, já kojila plně do nějakejch 7,5 měs. dvojčat. Žádný datum, který hodlám dodržet jsem si neurčovala. Prostě mi jednoho dne z ničeho nic přišlo, že už je ten správný čas, tak jsem zkusila první příkrm.
Jedno z dětí příkrmy odmítalo, tak bylo plně kojené ještě o něco déle (ona je Verunka vůbec ve všem pozadu oproti bráchovi, tak mi přišlo normální, že i to jídlo bude mít pozdějš)
Doktorka mi nejdřív doporučila, ať začnu přikrmovat už v pěti měsících. Řekla jsem, že s tím nesouhlasím, tak už to dál nechala na mě.
Máma mě podporuje i ve věcech s kterými ona osobně až zas tak úplně nesouhlasí, takže s tou problém taky nebyl.
Největší problém byl s mužovou rodinou. Tam jsem si toho teda vyposlechla opravdu hodně. Ale já už si na ty jejich řeči docela zvykla, tak už je ani pořádně nevnímám.

V každém případě se řiď mateřským instinktem a srdcem, a ne doporučováním ostatních lidí či tabulek. Jak známo každé dítě je jiné a každé je na první příkrm připravené v jiném věku než ti ostatní.
 Simeona+3 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 10:13:43)
No já bych to tak neřešila, začala dávat mrkev, mně stejně do konce 8.měsíce dítko nic jiného než MM nepozřelo,ale každé poledne jsme se poctivě proprskali dvěma lžičkama mrkvičky. Takže třeba bojuješ úplně zbytečně a tvoje prtě na tom bude podobně. NEbo se zkus s pediatrou domluvit alespoň na odložení o další měsíc, aby měl ukončený 6. měsíc i po odečtu.
 Daniela+dvě slečny(6/02,5/08) 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 10:15:28)
Bud v klidu, jde to v pohode :-)
Ja plne kojila do ukonceneho 7m z toho duvodu, ze driv mala prikrmy odmitala a davily ji...tak jsme pockaly a v pohode, stacilo.
Kojila jsem pak do 17m, vydrzela bych i dele, ale trhali mi osmicku a dostala jsem ATB, PNC nesmim...tak jsme to ukoncily a taky v pohode.
 remus 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 10:17:03)
Dcerka byla plně kojená 8měsíců, syn 7 měsíců a vydržel by i těch 8, oba byli naprosto v pořádku.
 Balbína 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 10:30:43)
tak já začala od ukončeného sedmého, bylo mi doporučeno kvůli ekzému. A dceři to nejelo, prakticky jsem plně kojila do ukončeného osmého, ten měsíc snědla k obědu jen lžičku, dvě. Pak se rozjedla.
Mám pocit, že když se začne v tom půl roce, dítě si asi lépe zvyká a má víc chuť ochutnávat. Je to ale na tobě.
 Kočanská 
  • 

Jen koj :-) 

(3.9.2010 10:36:31)
Já jsem plně kojila také do 8m. Je to individuální. Kamarádka žila v Holandsku a tam se doporučuje plně kojit do ukončeného 8m. Takže jak vidíš všude je to jinak. Na doktorku se vyprdni ona není za tvé zdravé dítě zodpovědná. Říkej jí, co chce slyšet tzn. že dáváš příkrmy a dělej si to po svém.
 Archciba 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 10:48:18)
Zkušenost nemám, al řídila bych se dítětem. Věk je pouze orientační. Co dělá když vidí někoho jíst? Když se přiblížíte lžičkou k pusince, má snahu jí otevírat nebo se odvrací?
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 10:53:39)
Náš prcek se pořádně rozjedl až kolem 11 měsíců, teď žere jako nezavřenej, zájem o jídlo rozhodně má.

Vůbec si s tím nelam hlavu, pokud vypadá spokojeně a prospí celou noc, tak bych příkrmy taky ještě nezaváděla. S pediatrou doporučuju moc nediskutovat, buď řekni něco jako "já jsem se takhle po zralé úvaze rozhodla" nebo neříkej nic a udělej si to po svým.
 x x 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 11:16:08)
Ahoj, všude Ti řeknou, že v 6 měsících přestávají stačit dítku živiny z MM, nejde o to, že by měl hlad, ale že v mléku už nenajde všechno co pro svůj vývoj potřebuje. Já jsem začala s příkrmy u obou dětí v 6 měsících a 14 dnech a fakt pozvolna. Nebraň se tomu nějak moc.
 holka anonymka 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 23:48:11)
já se příkrmům nebránila, syn se bránil.. Nicméně na to, že byl vcelku výhradně kojený do 13ti měsíců, je teď v 10ti letech zdravý - ve škole zameškaný 1 den za celý rok (to byla ta prasečí chřipka) - dobře stavěný, kosti silné, svaly vyvinuté, zrak v pořádku, inteligence nadprůměrná.. takže o nějakém nedostatku živin si dovolím pochybovat.
 Markéta, kluci 8 a 1 
  • 

Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 11:17:04)
Vzhledem k tomu, že syn naprosto odmítl jakékoli příkrmy, byl takřka plně kojený do cca 11 měsíců. Pak jsem pochopila, že ty neosolené blafy jíst nebude, uvařila jsem mu light verzi normálního jídla a začal trochu jíst. Dodnes je jedlík nanic, zobe jak vrabec, nejlepší je mlíko.

S doktorkou jsem to neřešila, jen jsem s ní konzultovala váhové přírůstky, které nebyly a nejsou valné.

Syn je naprosto zdravý, velmi čilý, asi mu to zobání stačí. Ve dvou letech váží cca 11 kg, v roce měl 8.
 Žžena 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 11:36:54)
Kojila jsem plně do 11 měsíců, pediatra o tom nevěděla (protože přesně v 6 měsících do mne začala hustit, že ihned musím začít přikrmovat, jinak dítě okamžitě bude podvyživené, protože úderem 6. měsíce prostě kojenínestačí a basta). Takže jsem prostě nahlásila že papá a doktorka chrochtala blahem jaké je to krásné zdravé dítě. Na Tvém místě bych se s pediatrou o tomto vůbec nedohadovala. Koj podle sebe a na prohlídce můžeš nahlásit že přikrmuješ, nebo že příkrmy moc nechce... jak chceš. Ty dva měsíce kojení navíc to nevytrhnou.
Máma s tím problém neměla, sama sestru kojila hooodně dlouho. Tchyně s tím problém měla, ale vzhledem k tomu, že není schopná mi to říct do očí a jen si občas postěžovala před manželem (který stojí při mně), tak jako by nebyl.
Řekla bych, že vůbec nemáš komu se zpovídat, kojit do 8 měsíců je naprosto normální a bezproblémová věc, to není nijak dlouho.
 Áňa + 2 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 11:37:59)
Mně doktorka řekla, že když budu kojit do 8m, tak se nic neděje a že tam byla dokonce maminka, která kojila do 10m.
 Hadice a hadi 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 11:39:42)
Syn odmítal příkrmy, takže byl dlouho plnně kojen. Být tebou bych to s dr. neřešila a pokud by se ptala, řekla bych, že to zkoušíš a nechce. Když mu to stačí, vůbec bych se nestresovala a udělala to podle sebe.
 Lupitka a Kubíček a ? 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 12:23:26)
Hihihi, tak to bych chtela videt, co by tvoje dr radila nam, protoze nas pan domaci nechtel do 10teho mesice nic nez kojeni, a to fakt vubec ani lzicku prikrmu... pak zacal pomalinku, ale valcili jsme. Kojeny byl do 18 mesicu. Musela jsem pak ze zdr. duvodu prestat, ale to nastesti mel uz jen tak rano na probuzeni. Myslim, ze by ses mela drzet toho, co jako maminka citis. A rady od dr brat s rezervou. At se dari ~;((
 Lupitka a Kubíček a ? 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 12:24:10)
Nadpis mam dobre, ale koukam, ze jsem v jine diskusi. Pardon :-)
 Pavla + 3 
  • 

I do devátého, 

(3.9.2010 12:26:50)
a to z jednoduchého důvodu - dcera odmítala jíst cokoliv jiného. Zkoušela jsem všechny možné kombinace, nic nepomohlo, kojení jí naprosto stačilo. Nakonec se jíst naučila, pak jedla "pěkně", až moc. Doktorka o všem věděla a nic nenamítala (tedy ono by to stejně nepomohlo ani nic neurychlilo).
 Leena+Michalka listopad 09 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 12:38:33)
Nestiham cist diskuzi, ale delej co citis. Taky jsem se bala, ze moje dite bude jak deti vychovane od vlcice, nebude schopne snist tuhou stravu,... :-). Je to vsechno blbost a kazda mama pozna co jeji mimco chce. Ja zacala s prikrmem v 6,5 mesicich a mesic jsem se jen trapila, take vsechno pribuzenstvo mi radilo a nadavalo, protoze me mala v noci navic nespala, kojila jsem max. po 2. hodinach v noci. No a pak jednoho krasneho dne se rozjedla, asi kolem 9. mesicu, kdyz ji boli zoubky nebo neco je,je nektere dny plne kojene do dnes, bude ji 10 mesicu, ale uz papa pekne, dokonce mi tady jedna maminka odpovidala, ze plne kojila do 13. mesice. Doktori se musi poslouchat, ale kdybych mela poslouchat treba svoji byvalou gynekolozku, tak beru na zacatku tehotenstvi silna antibiotika, u druhe dr.jsem je nedostala a nebylo to po dalsich vysledcich ani potreba, taky jsem nemusela rodit cisarem kdybych se nenechala "ukecat" doktorama,... no ale to je jina kapitola. Tak at se dari .-).
 Beruh 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 12:45:05)
Ahoj,
ja jsem plne kojila starsi dceru do ukonceneho 7. mesice a bez problemu, mladsi dokonce do 10 mesicu, protoze mela po silne strevni viroze problemy se strevni florou a vse krome MM vyzvracela. Moje pediatra me v tom podporila, mela jsem spoustu mleka a dcera byla vahove temer v norme. Pokud diteti tvoje mleko staci, nevidim zadny duvod zacit prikrmovat uderem ukonceneho 6. mesice.
 Theend 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 13:36:53)
Doktorce bych tvrdila, že dítě přikrmuju a tchýni, že jsem s doktorkou domluvená ještě nepřikrmovat. Já se vždycky nejdřív snažím diskutovat, ale když to někdo neumí, všechno odkývu a dělám si to po svém. Takto jsem v těhotenství "brala Aktiferin" a svým dětem "dávala vitamíny K a D". Tak klid, v zahraničí se leckde začíná s příkrmy později.
 janula8152 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 14:32:26)
Já jsem měla u první dcery v úmyslu taky plně kojit do sedmi měsíců. S kojením jsme neměli problém, dcera pěkně přibírala, tak jsem prostě taky nechtěla nic uspěchat. Obvodní doktorce jsem v poradně jenom řekla že si ještě rozmýšlím kdy začnu a dál jsme se o tom nebavila. Ale pak jsme byli na kontrole na endokrinologii. Dcera má totiž vrozenou vadu štítné žlázy. Tam jsme měli fantastickou doktorku, se kterou jsem mohla probrat opravdu všechno. Tehdy jsem ji taky říkala že chci počkat, ona mi to nějak extra nerozmlouvala, jen mi řekla, že na základě krevního obrazu (chodíme pravidelně na krev co 3 měsíce) by mi spíš doporučila už pomalu začít, že už dceři to mlíčko přestává stačit. Dala jsem tehdy na ni. Ale s příkrmama jsem začínala opravdu velice pomalu. Po měsíci příkrmů jsem dávala jen zeleninku v poledne a občas neslazenou přesnídávku na odpolední svačinku. A myslím že to bylo v pohodě. U druhého syna jsem už měla probémy s kojením-záněty, kloboučky-a navíc i zdravotní problémy, takže to jsem o tom vůbec neuvažovala, naopak. A dobře jsem udělala. V 9 měsícíh jsem kvůli lékům musela přestat kojit ze dne na den. Pokud ses ale rozhodla tak je to opravdu jen tvoje dítě. Na doktorku bych se vyprdla a na tchyni taky. Pokud by byla doktorka moc protivná, tak bych prostě přešla k jiné. Jde dle mého jen o to, aby mimču opravdu nic nechybělo. Nemyslím si že 6 měsíců je striktně nutný čas pro příkrmy, ale do osmi měsíců se mi to zdá upřímně už dost. Ale každý si o svém dítěti musím rozhodnout sám!!!
 karma 


problém byl přestat, na okolí nejlépe kašlat! 

(3.9.2010 15:30:08)
jj, tyhle okolní řeči znám, tchýně na mě hleděla štítivě na kažé návštěvě, že "ještě kojím"...ačkoli dítě vypadalo jak zápasník sumo (kojeno jen do 10.m), ted vypydá zas moc hubeně...kojila jsem do 3. let, pak byl trochu problém stopnout, ale nic dramatického. Onehdy sem psala matka, co JEN kojila do 2let...to bych asi nezvládla, ale myslím, že dítě samo dá najevo, že UŽ chce i stravu. Nabízela bych, nehrotila
 Suza007 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 16:38:12)
Nemám čas číst diskuzi, tak jenom napíšu svoji zkušenost. Moje první dítko jsem začala přikrmovat na půl roce, jak mi všichni okolo, vč. doktorky radili. Hrozně jsme s tím bojovaly (je to holčička, proto y:-)), já z toho byla na nervy, počítám, že tak do osmého měsíce veškeré příkrmy bojkotovala. Už je jí přes dva roky a nejedlík je teda pořád, ale já už jsem v klidu a neřeším to. Osobně si myslím, že kdybych s těmi příkrmy tak nespěchala a dala prostě o měsíc, o dva později, tak bych si ušetřila zbytečné nervy a výsledek by byl stejný, možná dokonce lepší.

Naopak moje druhé dítko má teď pět měsíců a já už přikrmuju - mimčo nemá hlad, ale chuť. Prostě úplně jiný přístup k jídlu.

Takže já doporučuju přistupovat k dětem individuálně, ne podle tabulek. Jako máma určitě poznáš, kdy bude ten správný čas přikrmovat - dítko ti to dá jasně najevo. Takže pokud máš pocit, že ještě není ten správný čas, tak prostě počkej týden, 14 dní, měsíc, dva a uvidíš;-)
 Jana, 1 syn 
  • 

Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 20:38:41)
Synek byl téměř plně kojený do skoro 13 měsíců, vše ostatní odmítal, začal mi jíst až potom, co jsem mu odmítla přes den prso (což vzal úplně bez problémů, přestože byl předtím na prsu závislý). Jinak kojím ráno, večer a opět celé noci, ale to už je spíše dudlík.
Když jsem ale před nedávnem změnila pediatra, tak i ta o dost alternativnější mi říkala, že je potřeba se o přikrmování alespoň pokoušet skutečně od toho půl roka (i když dítě prospívá, nemyslím tím ale jen váhově, zkrátka celkově). Pak mívají děti občas problém to přijmout. Jako my, začala jsem až po ukonč. 8. měsíci, stejně jako plánujete vy a to už může být pozdě. Teď na 14 měsících teprve přestáváme bojovat s kousky, al kaše a polívky stále vedou.
 holka anonymka 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(3.9.2010 23:34:18)
Já plně kojila do 13ti měsíců. Jen občas jsem dala malému nějakou zeleninku, na kousání kousek chleb. kůrky nebo rohlík. Na noc řidší kaši. Kojit jsem přestala až po 15ti měsících.
Doktorka mi vždy dala nějaké letáčky, radila, co všechno má jíst, já to odkývala a při další návštěvě jsem v klidu na dotaz odpověděla, že maso opravdu ještě nejí, ani vajíčko mu nedávám. Nebo jsem to nijak nerozebírala a nekomentovala.. Doktorka občas argumentovala, že má mít synek živočišné tuky, já se ale jako rostlina necítím, mé mléko bylo živočišného původu a tučné také dostatečně.
Malý přibíral až dost i po MM, na roce měl cca 11kg. (starší syn po MM přibíral 1kg za měsíc, po přechodu na UM 1kg za půl roku)
Nikdy nepil z lahve, nesnášel dudlíky.. příkrmy zvládl - občas dostával i při plném kojení 1-2 lžičky, aby se naučil. Po odstavení pil z dětského hrníčku obyčejné mléko - UM nepoznal.
Malý byl jednou hospitalizován v nem. v 8mi měsících, dívali se na mne jak na mimozemšťana, že malý nebude dostávat nemocniční stravu a já proseděla 5 nocí na tvrdé židli. Pak už se mu nemoci vcelku vyhýbaly. Imunitu má velmi dobrou.
 Nováková Dana 


Re: Plné kojení do ukončeného 8.m.  

(4.9.2010 13:29:52)
ahoj,známá kojila plně do roka,ke konci už to bylo náročné,protože kojila každé 2 hodiny.v roce začala dávat příkrmy a malej se do 14měsíců sám odstavil,prostě si řekl,že mlíka bylo už dost:-).s příkrmy neměl žádné problémy.
 Marťuša,Kryštof 16,Emma 15 


dcera byla plně kojená do konce 8.měsíce 

(5.9.2010 12:57:44)
Chtěla jsem to zkusit,protože syn trpěl atopickým ekzémem a doktorka mě v tom docela podporovala. Kdybych měla pocit (po dosaženém 6. měsíci), že má hlad, tak bych jí něco začala dávat, ale byla spokojená a prospívala. S negativní reakcí jsem se setkala jen jednou, a to na pohotovosti, kde mi doktorka řekla důrazně řekla, že si zadělávám na problém, ale na jaký, to mi moc nevysvětlila :-)

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.