| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Recept na fantastické vánoční perníčky

 Celkem 7 názorů.
 Limai 


Téma: Recept na fantastické vánoční perníčky 

(15.12.2009 23:05:36)
Holky,protože tady padlo v poslední době spoustu receptů na to jak upéct dobré vánoční perníčky,tak se podělím o recept.Pekla jsem perníčky úplně poprvé,takže jsem z toho měla trochu vítr,jaké bude těsto a hlavně jak budou chutnat.Perníčky jsou úplně luxusní,přísahám že lepší jsem ještě nejedla.Mám je hned měkké a jsou vážně mňamka,tak kdyby někdo měl zájem,tak tady je recept:

60 dkg hladké mouky
20 dkg cukr moučka
2 vejce
12,5 dkg másla
15 dkg medu
1/2 prášku do perníku
4 čajové lžičky koření

Nechat uležet minimálně 3 hodiny v lednici.Pečeme
na 200 stupňů a upečené potíráme rozšlehaným
vejcem.

Jinak já jsem do nich přidala ještě dvě lžičky jedlé sody,možná i proto je mám krásně měkké.S těstem se pracovalo jedna radost,bylo krásně vláčné,jenom pozor-neválejte moc silné těsto,perníčky mi hodně vyběhly,takže je mám dost silné,protože jsem všude četla že se mají vykrajovat silnější,aby nebyly tvrdé.Tak jsem dělala silnější a nyní mám tak půlcentimetrové a vyšší perníčky,tak těsto stačí vyválet tak na 2 mm maximálně,víc ne.Ale i když jsou tlustý,chutnají bombasticky.Možná má někdo recept na lepší perníčky,ale já lepší než tyto nejedla a dělala jsem perníčky podle více receptů,tyto jsou nejlepší.Dneska u sousedů jsem si na jejich perníčkách málem vylámala zuby,mají je jak beton.Tento recept doporučuji zejména začátečnicím,které také chtějí perníčky dělat poprvé.Perníčky mizí přímo kosmickou rychlostí a to ještě nejsou nazdobený.Myslela jsem že už budu mít od pečení pokoj a dcera do sebe naklopila mísu leknínů,nenazdobených,jenom kytičky z těsta,tak rychle že jsem nevěřila že je dokázala sníst,tak budu muset přidělat protože ty mají zatím s perníčky největší úspěch.A přeji všem aby se jim perníčky podařily tak jako mě.
 Xantipa. 


Re: Recept na fantastické vánoční perníčky 

(15.12.2009 23:20:12)
Chci se zeptat - myslíš, že ještě neztvrdnou? Já jen, že kolegyně mi dala recept na jedny, že je nemá vyzkoušené, ale že zatím neztvrdly, ale pak mi řekla, že po týdnu jsou jak kámen.
Ale jinak Tvůj recept vypadá dobře, pokud perníčky neztvrdnou, možná bych je upekla - ale mezi svátky, asi.
 Lenka Nová, tři dospívající dcery 
  • 

Re: Recept na fantastické vánoční perníčky 

(15.12.2009 23:29:00)
Píšeš, žes pekla perníčky úplně poprvé a pak zas žes už dělala perníčky podle více receptů, tak jsi asi nějak sjetá po těch perníčkách. Cos tam dala za koření? Jinak normální recept - mouka, med, vejce...
 Limai 


Re: Lenko 

(15.12.2009 23:34:06)
co je na tom nenormálního?Pekla jsem perníčky poprvé a receptů na ně jsem měla více,každý byl jiný,protože jsem chtěla porovnat jak které budou chutnat.Tobě to připadá nějak mimo,že někdo peče jeden druh podle různých receptů?
 Limai 


Re: Lenko 

(15.12.2009 23:37:04)
Jo a koření jsem tam dávala Perníkové koření od Vitany,už namíchané.
 Limai 


Re: Xantipo  

(15.12.2009 23:31:28)
určitě neztvrdnou.Protože než by stačili ztvrdnout tak už žádné nebudou~:-D.Ne,tak vážně-vzhledem k tomu že jsem je dělala úplně poprvé v životě tak nejsem schopna ti na tuto otázku odpovědět.Mám je teprve od soboty a zatím jsou krásně nadýchaný,měkkoučký,jen se rozplývají na jazyku.Možná je to také tím že jsou dost silné.Ten recept mám z MMB a bylo u něj že si ho oblíbilo hodně návštěvníků.Nyní již nevím to přesné číslo ale oblíbenost byla hodně moc vysoká,proto jsem ho zkoušela,plus ještě jiný a tento je bezkonkurenčně nejlepší,z toho co jsem dělala.Ale jestli ještě ztvrdnou to nevím.Doufám že ne.
 KimLoren 


Re: Recept na fantastické vánoční perníčky 

(16.12.2009 10:21:02)
Limai, děkuji za recept příští týden ho vyzkouším. Vypadá pěkně a aspoň nemusím nic hledat.
Jinak běžně dělám z různých poměrů surovin tu samou věc a nakonec si zapíšu tu nejlepší.
Hezké svátky přeju.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.