| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta "Žirafa" vlastně je

 Celkem 45 názorů.
 Schmidt 


Téma: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta "Žirafa" vlastně je 

(3.9.2009 10:44:21)
Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“.

Na srpnovém obuvnickém veletrhu v Brně představila Česká obuvnická a kožedělná asociace (ČOKA) informativní plakát, kterým vyzdobila svůj stánek. Plakát propaguje značku „Žirafa“ a tudíž dobrovolnou, nepovinnou a jak nyní ČOKA s oblibou uvádí, nadstandartní certifikaci dětské obuvi pro děti do 3 let.
Avšak, co čert nechtěl, povedla se tajemnici asociace Vlastě Mayerové věc nevídaná. Na plakát vedle reklamního textu nechala vyfotografovat dětskou zimní obuv art. E 5074, který je výrobkem firmy Obuv Essi s.r.o.. Ano, ano, té Essi, kterou tajemnice Mayerová na televizi Prima nazvala parazitem na práci ČOKA. (Na tak mizerné práci nechce Essi opravdu ani parazitovat). Ano, ano, té Essi, o které při každé příležitosti tajemnice V.Mayerová neopomene správně zdůraznit, že tato firma není a nikdy nebyla držitelem licence „Žirafa“.
Certifikátů „Žirafa“ bylo od počátku její existence od roku 2003 prodáno již více než 400. Bezesporu chválihodný počin. Že by však tajemnice ČOKA V.Mayerová nevěděla komu byla kdy licence žirafy prodána a komu ne, když na asociaci pracuje minimálně druhé desetiletí?
V současné době záležitosti budí dojem, že Vlasta Mayerová umí kdekoli naprezentovat firmu Obuv Essi s.r.o. jako největšího vyvrhele, který svými výrobky ničí dětské nožky, ale v podstatě však nepozná její výrobek. Naopak, na své propagační materiály obvykle každý vybírá ten nejlepší výrobek, což se docela povedlo i jí.
Nutně tedy musí vyvstat otázka, zda se nejedná jen o obchod se zdravím našich dětí, který plní pokladnu vybrané zkušební laboratoře a ČOKA. A proč vlastně není tato dobrovolná certifikace poskytována asociací zdarma? Vždyť jde o zdravý vývoj našich dětí!!!! Pak by to bylo možné považovat za službu veřejnosti.
Současný stav je takový, že každý výrobce, dovozce nebo distributor obuvi pro děti do 3 let, má podle zákona č.258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a vyhlášky č.84/2001 Sb. o hygienických požadavcích na hračky a výrobky pro děti do 3 let za povinnost zajistit si hygienické atesty na použité materiály u hotové obuvi.
Firma Obuv Essi s.r.o. si u svých výrobků tuto povinnost bezesporu plní, ale nikdy nenechala provádět další zkoušky na „Žirafu“, protože svoji obuv vyrábí na certifikovaných kopytech č.:3330 a 3740. Tudíž nepotřebuje žádné další ortopedické či bezpečnostní hodnocení. A kvalitu si zákazník laskavě posoudí sám.
Obuv Essi s.r.o. spolu s mnoha dalšími distributory obuvi tedy neplní pokladničku ČOKA, a tak se tito rázem ocitají v prezentaci ČOKA mezi špatnými.
Co je Vám však platná „Žirafa“, když Vašim dětem padají školní bačkorky z nohy?
Co je Vám však platná „Žirafa“, když Vaše, byť pětileté dítě řekne, že takhle ošklivé boty prostě nechce a nosit nebude?
Všichni si určitě přejeme, aby kvalita obuvi pro naše děti, a nejen do 3 let věku, byla pod přísnou kontrolou. Jsme však proti tomu, aby tímto způsobem byla navyšována cena výrobku o náklad směřující do pokladny obuvnické asociace. Jsme proti, aby byli takto manipulováni výrobci, dovozci a koneckonců i spotřebitelé. A jak to na tom Kabu dopadlo?
Prezident ČOKA Petr Kubát na upozornění firmy Obuv Essi s.r.o. na vzniklý přehmat, či neznalost a nedbalost, jak chcete, nechal plakáty odstranit. Přislíbil i zničení celého nákladu. Zřejmý viník – tajemnice Vlasta Mayerová nesehrála svojí obvyklou roli kladné hrdinky až do konce. Již celá léta, jak se jen dalo, bojovala za své oblíbence v televizi, rozhlasu, tisku i na internetu a nyní si ve své aroganci dá na svůj plakát výrobek přehlížené konkurence.
Bylo to smutné Kabo. Certifikát Žirafa – česká kvalita, byla nakonec slavnostně udělena polskému výrobku.
Prostě ostuda jako hrom.

Andre Schmidt – jednatel
Obuv Essi s.r.o.

Fotografii zmiňovaného plakátu Vám rád pošlu.
 Insula 


byznys 

(3.9.2009 10:59:00)
Jak je vidět, tak všechno je byznys a o zdraví až tak nejde. ~n~
 Tom 
  • 

Re: byznys 

(7.9.2009 10:31:28)
O byznys jistě jde vždy. Ale v tomto případě zejména proto, že pan Schmidt zčásti vyloženě lže a zčásti manipuluje fakta.
Samozřejmě, že platby za certifikát Žirafa neslouží k plnění pokladny ČOKA, ale slouží k úhradě posuzování kvality a zdravotní nezávadnosti obuvi - bohužel, nic není zadarmo.
A o tom, jak se Essi vehementně snaží nakupující přesvědčit, že Žirafu mají, ačkoli to není pravda, o tom tu psali již mnozí a každý se o tom může přesvědčit v obchodech.
Nám rodičům nezbývá, než být opatrní a všechno si raději třikrát ověřit, abychom nenaletěli podvodníkům.
 Veverka 
  • 

Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 11:04:49)
Myslím, že certifikát "Žirafa" má svůj smysl i přes tento politováníhodný přehmat.

A upřímně: těžko někdy zapomenu na nedávno probíraný případ zákaznice Essi, která reklamovala botičky a bylo jí vyhrožováno. Možná snad až si přečtu dalších 10 komentářů od spokojených (existujících) zákaznic, které reklamovaly úspěšně a zástupci firmy s nimi jednali příjemně.
 xix 
  • 

Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 11:36:11)
~R^
 susanah 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 12:20:49)
Veverko přesně tohle mně taky napadlo-jestlipak si pan Schmidt přečetl jak bylo jednáno s jejich zákaznicí ~Rv
 pš 
  • 

Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 14:35:41)
JO, ten případ, kde Essi vyhrožuje a chová se sprostě mě taky zarazil a utkvěl v paměti. Doteď jsme Essi kupovali, ale po tom co jsem tu četla minule o těch reklamacích teda nevím.. Mimochodem, nevíte někdo pokračování toho případu, jestli se někam obrátili, jak jim tu bylo doporučováno? /ČOI, televize../
 blankauf 


Re: reklamace Essi 

(10.9.2009 21:37:22)
Byl tu dotaz jako pokračuje "drsnější" vyřízení reklamace dětských bot Essi.
Posílala jsem dotaz na Svat ochrany spotřebitelů a na základě jejich odpovědi raději šetřím své nervy a kupuju jiné boty.
Odpověď:

Naše vyjádření připravené v souladu se smluvními podmínkami SOS (http://www.spotrebitele.info/poradna/smlpodminky.php):
Pokud nesouhlasíte se závěrem prodávajícího a domníváte se, že je Vaše reklamace oprávněná a velikost obuvi vhodně zvolena, můžete ho na toto své stanovisko upozornit. Nezmění-li svůj názor, můžete nechat obuv znalecky posoudit - soudním znalcem v oboru (seznam soudních znalců naleznete na www.justice.cz - evidence soudních znalců). V případě, že znalec ve vypracovaném znaleckém posudku dá za pravdu Vám, můžete znovu reklamovat a s odkazem na znalecký posudek žádat kladné vyřízení reklamace. Zároveň můžete u prodávajícího uplatnit svůj nárok na náhradu nákladů vzniklých Vám v souvislosti s vypracováním znaleckého posudku. V případě, že prodávající vyvěsí na internet i informace o tom, že jste měli \"trápit\" své dítě a tyto se nebudou zakládat na pravdě, můžete se samozřejmě bránit, tj. žádat, aby byly tyto informace odstraněny, poskytnuta Vám omluva případně peněžní odškodnění. Musíte samozřejmě prokázat lživost těchto informací.

 Federika 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 11:14:28)
Žirafa mě nikdy nezajímala, nevěřím tomu, bačkůrky děs,sandálky tlačily přes nárt, designově většinou děs....
 Ála+3 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 11:17:41)
Taky žirafu vůbec neřeším, mám vyzkoušené Superfit, Geox, Ecco a Essi, se všemi jsme byli vždycky všichni spokojení, tak už po jiných botách ani nekoukám.
 Shayla a 3 kluci 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 12:35:39)
Taky už na to nekoukám tak úplně černobíle a trochu jsem se v tom naučila orientovat. Fare má super pohorečky, ale třeba sandály jsou těžké a jak pro robokopa. Bohužel jsem se nějak nechala zblbnout a zas jsme jedny koupili ~a~

Federico, prosím, ještě jednou, kde ty robeez nebo něco podobného v Praze, spíš v centru? Díky.
 Lída+2 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 12:46:50)
No tak já spíš řeším,aby to těm dětem nepadalo z nohy a pak to co Federika.~;)
Takže sandály od FAre, SAnté, BAti a essi kluci nikdy neměli...neb jim jsou široké~Rv
Koupovala jsem DPK...později....DINGO- jsou v konkurzu...což je úžasný~n~~n~za rok asi budou chodit v létě v plných botech....

Boty už od čísla 30 jsme musela slevit...z nároků.. a od č. 35 jsem ráda, že si vyberu ze dvou a od č. 39 , že jim to vůbec je ....~Rv

Ale ještě jsem nebyla jako Míša u vietnamců.....ale třeba to taky příjde...až budu zoufalá jako ona~n~
 Federika 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 12:49:44)
hehe,Lído, to jo,u vás je to děs:-)
Ale v Německu mají spoustu bot podle normy W-M-S, kde se boty dělají v různých šířkách, to "S"(schmall) je pro hodně úzkou nohu..U českých dětí se počítá s tlapou, širokou..~t~
Moje děti mají taky spíš užší, všechno mají utáhnutý na doraz,ale tak extrémně jako u vás to fakt není....~t~
 Lída+2 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:01:47)
Federiko já vím..fakt uvažuju, že pro další boty to natáhneme do německa...~a~ když jsem nohla jet Lukovi pro boty 90km,.....cestou k dědovi..tak pojedu holt do německa.....

Jinak mě jsou nejlíp boty italský a brazilský....na šířku....~f~
 Lída+2 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:05:04)
Federiko víš jaký boty jim byli dobře když bylo Lukovi 2roky...tak EXICO v NYmburce...,ale oni zrušili ´výrobu českých botek~n~~n~ty mě štvou nejvíc..byli úžasný a sranda je, že je vyváželi do Itálie...~:-D
No oni totiž byli taky úzký....tam jsme nemusela nikdy řešit, že jim to padá z nohy....
 Federika 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:15:53)
Lído,italský asi taky jak jaký..Naturino jsolu myslím italský a jsou pěkně široký, v těch kloktali i moji kluci....
 Lída+2 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:24:17)
Federíko.... tak ty jsem neviděla.....

Já bych si zase chtěla najít na netu X bot a jet je vyzkoušet jako kdysi Exico.....,ale asi mám smůlu než Luk bude mít 40-42~a~
 Federika 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:34:12)
Lído,Davidovi, 11 let, budu letos kupovat zimní 41!!!!
Kam půjdu,netuším, v Eccu nekoupím,mají dětský do 40 a pak už jen dospělý,který jsou ovšem strašně široký a navíc dvakrát tak drahý,čili asi 4000!!!
Deichmana vylučuju, smrdí a nejsou zdravý..
Dospělý vesměs koupit nemůžu...Fakt moc široký, i pro nás. Takže jedině nějaký sportovní dámský,ovšem to zas nemsí vědět,že jsou dámský,prskal by...Teď m á sporotvní dámský Merell, ale neví,že jsou dámský...~t~
 Lída+2 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:37:19)
Hele tak ti vybereš v EXICu. tam já mám tyhle velikosti pokoukaný. A to je na černým mostě ve vestibulu v Globusu(teĎ nevím jak se to tam jmenuje...)
jukni na www.exico.cz

No,abych se nedivila a nekupovala 41 taky~Rvale chci mu koupit zase membránu....a TU SI PAK NECHÁM...:-)
 Lída+2 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:39:21)
Takmkoukám, že předělali stránky a zimní tam nejsou...loni ěmli hezký,ale v 39 neměli~a~
 Meriamon 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:06:09)
Nejenom v Německu se dělají boty v různých šířkách. Prodavači v prodejnách by měli vědět, že písmeno za číslem, označujícím velikost udává šířku obuvi. Nejběžnější je F - uzká bota ,G - normální šířka a H - široká bota (laicky řečeno). Toto označení se u nás používá již nejméně 50 let.
Bohumil Novák
výrobní ředitel Obuv Essi s.r.o.
 Federika 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:14:58)
Meriamon,
díky,to jsem nevěděla...V obchodech se s tím moc nesetkávám a prodavačky to neví...
 Lída+2 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:20:27)
TAk proč to nikde není.....~q~~q~~q~ nikdy mi za 10let nikdo ani jednomu dítku nenabídl uzší botu jen DPK,ale bohužel je vyráběli jen do 26(a to měli kluci v 2letech).....a že toho mám fakt sježděnýho dost....

Třeba v Hradci...jezdíme do zdravotních bot....Lukovi prodavačka našla 39 Essí...a Luk mi ze zavázanách vystoupil....když pominu fakt, že by potřeboval se správným nadměrkem 40 je mi z toho do pláče...~n~~n~
Prodavačka to ohodnotila : " no dost Vás lituju..takhle malej takový nohy...oni vlastně oba,když se DAn zul..."
Lukovi jsme koupili boty až za týden asi v 15 opbchodě...úplně se děsím ZIMY...~n~
 Bulik 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:32:59)
Děkuji za odpověď, jsem ráda, že už máte novou etiketu. I když jako recesistický počin bych tu starou opravdu nevnímala, potkala jsem totiž spoustu lidí (známí, v rodině), co mi ukazovali vaše boty se slovy "koupila jsem ty s žirafou".

Takže Essi se pro mě vrací do potenciální nabídky :-) I když nevím, nevím, my jsme už druhým rokem zaparkovaní v goretexových Superfitech a pochybuju, že od nich půjdu dobrovolně pryč. Nejsou závratně drahé a ten komfort pro splašenou dětskou nohu a matku nervní z kaluží a hlubokého sněhu je nepřekonatelný.

Ještě k té šířce bot - opravdu se dají koupit i u nás různé šířky bot, ale bohužel 99% bot v obuvích je v šířce G. Úzké eFka jsem viděla v životě snad dvakrát, široké H nikdy. :-(
 Morganaz 


Jojo..není žirafa jako žirafa 

(3.9.2009 11:25:36)
Moje zkušenost je taková, že není žirafa jako žirafa. Klidně koupím dětem boty, u kterých žirafa není neb některé "žirafové"" bych na nohy nedala ani já...chce to prostě hodně a pečlivě vybírat žirafa nežirafa - akorát mě mrzí, že je prostě trend, jak to má žirafu je bota to pravé. Škoda.

Upřímně, Essi zatím nezklamalo, reklamovat jsem zatím nikdy nepotřebovala...pár bot jsme už doma mělI a vydrží opravdu leccos a splňují vše co od dětské boty vyžaduju já a to jsem docela vybíravá.

Ad plakát..to je víc než úsměvné. Docela pěkný průšvih a trapas toho co to zadával ;-), schválil a rozšířil. ;-)))))))




 bravad 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 11:54:29)
Může mi někdo vysvětlit, co vlastně certifikát "žirafa" vyjadřuje? Nezávadnost materiálu, ortopedicky vhodnou obuv nebo co přesně se tedy při udělování tohoto certifikátu zkoumá?
 Winky 
  • 

Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 12:03:13)
Hm, už delší dobu smýšlím podobně o všech možných dalších "Certifikátech" vydaných nejrůznějšími "Asociacemi"... všelijaké "bio", "eko", "natura", stejně jako cokoliv "pro děti" - stačí tomu dát hezké jméno, připojit nějaké kladné emoce (chráníme, pomáháme, podporujeme růst) a nějaké to fujfuj k zastrašení v případě nekoupě (špatný růst, škodliviny, nedostatečná výživa) a je z toho príma byznys, pozadí raději nezkoumat. Bohužel.
 Federika 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 12:07:54)
Winky,
já zkoumám....
Ale ne tak,že hledám certifikáty apod.Snažím se koupit botu lehkou, s ohebnou podrážkou, uvnitř bez švů a čehokoli,co by mohlo tlačit, nezávadný materiál, nebarvící,nesmrdící, takovou,která se lehce obouvá, která něco vydrží, snadno se udržuje..A ještě i po řádným vyzkoušení v nich nemám doma dítě běhat a skákat naboso, pokud jsou pořád nadšení, je to v pohodě...
Jo a ještě se mi ty boty musí líbit~j~-mně i dítěti~t~
 Bulik 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 12:22:33)
Teda dotyčná paní Mayerová je zřejmě zmatená jak lesní včela a dobře jí tak za průšvih. Ale může mi pan Schmidt, když už mu stálo za to, zřídit si tady registraci, konečně vysvětlit, PROČ má firma ESSI na etiketě svých botiček namalovaného klauna vedoucího ŽIRAFU?????



Jak už jsem psala dřív, osobně proti botkách Essi nic nemám, myslím si, že jsou vysoce kvalitní a párkrát jsme je taky koupili. Ale mám-li možnost volby, záměrně dám přednost jiné značce než Essi právě proto, že se mi etiketa s pseudo-žirafou nezdá být jako dobrý vtípek na účet ČOKA, ale jako pokus o klamání zákazníka.

Protože podle mého názoru je značka Žirafa tzv. "pro blbce" (omlouvám se všem, kteří se budou cítit uraženi), prostě pro lidi, kteří nemůžou nebo nechtějí nebo nevědí, co má dobrá bota mít vlastně za parametry a přitom jim na tom záleží. Nechtějí nic zkoumat, ohýbat, potěžkávat, chtějí jen dobrou botu, aby měli tzv. "čisté svědomí". A potřebují k tomu nějaký jednoduchý signál, což žirafa je. Prostě vidím žirafu a nepřemýšlím, beru. Takových lidí, řekla bych, je poměrně dost. Taky to považuju za jeden z důvodů pro zavedení takové značky, vždyť která firma by nechtěla zvýšit svůj prodej.

A přesně proto jsem dost nakrknutá na Essi, ne kvůli tomu, že "tu pravou žirafu" nemají a nechtějí, ale proto, že to dávají tak halasně najevo a přitom si ten "signál" na etiketu drze dají v trochu jiné podobě. To je podle mě pokus o klamání zákazníka a nic na tom nemění, že Essi boty jsou dobré a kvalitní a certifikát žirafy by dostaly, kdyby o něj požádaly.

Prostě dejte pryč z etikety pseudo-žirafu a přestanu kafrat a možná ty boty začnu zase kupovat a doporučovat známým. Zatím je koupím opravdu jenom v nouzi. Z principu.
 Meriamon 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:00:01)
Firma Essi už delší dobu tuto etiketu nepoužívá. Je však možné, že se vyskytuje u starého zboží, které nebylo prodáno v dané sezóně.
Chtěl bych připomenout, že obrázek nebyl v žádném případě vytvořen a publikován v úmyslu klamat zákazníka, ale jako recesistický počin v reakci na bezdůvodnou perzekuci firem, které se dobrovolné cetrtifikace (Žirafa") neúčastní. Perzekucí strany České obuvnické asociace. Možná to byla recese trochu hloupá, ale myslím, že splnila svůj účel a spousta zákazníků zámysl pochopila.
Klaun vede na vodítku pseudožirafu - proč asi ?
Bohumil Novák
výrobní ředitel Obuv Essi s.r.o.
 JanneEli 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 17:29:31)
Pokud se jednalo o recesi, byl zásadní problém u prezentace těchto bot prodejci. Že se jedná o botu s "žirafou" se mi snažili namluvit např. v Deichmannu.
Kdo nezná skutečné logo, určitě na tvrzení prodejců skočí.
Nicméně stále si myslím, že co se týče jakosti, až tak na certifikaci, nicméně provedená certifikace vám zcela jistě přivede nové spotřebitele. ~R^
 JanneEli 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 17:32:29)
V posledním odstavci mi vypadlo slovíčko NEZÁLEŽÍ. ~f~ Z hlediska jakosti určitě na certifikaci nezáleží. Z hlediska CRM určitě.
 Simeona a 3 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 13:04:24)
Buliku, pod tohle se podepíšu.

Sama botky od Essi kupuju, teď už míň než dřív, a to prostě z toho důvodu že syn má vyský nárt a širokou nohu a kromě Santé mu koro žádné nesednou. U Santé je zase problém se zkoušením, objednávat v lékárně naslepo se mi nechce.

Ale souhlasím s tím co jsi napsala, ze té visačky čiší takové to "proč bychom se na těch volech co to nepoznají nepřiživili". No, pane řediteli, zákazníci nejsou všichni volové a některé tohle dost štve.

P.S. Poslední troje boty mého syna jsou zn. Superfit a Santé.
 JanneEli 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta „Žirafa vlastně je“. 

(3.9.2009 17:21:50)
Naprosto souhlasím s tímto příspěvkem. Považuji to též za klamání spotřebitelů. Co na to ČOI? Na druhou stranu jsou to botky hezké.
Nechápu proč to Essi stojí za to, takto klamat. Certifikace ČOKA na jedno ptovedení bot stojí asi 10 tis?
BTW teď jsme byly kupovat dceři boty na podzim, prodejce nám ukázal botky PEDDY a tvrdil: ty jsou certifikované, mají "MÉĎU", málem to tam se mnou šlehlo. Na vysačce měli citovaný zákon, který musí splňovat všechny botky a další u dětí do 3 let. Takže normální boty bez jakékoliv certifikátu a všude je označují za zdravotně nezávadné atd. Prostě klamání spotřebitelů.
Já osobně moc ale na certifikaci nedám, znám zbožíznalstí a vím co má splňovat kvalitní dětská obuv. BTW musí být i lehká. Těžké nutí děti dokonce i vtáčet nožky. Takže u nás ve většině případů vítězí botky SUPERfit. ~b~
 Tatramelka+3 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta  

(3.9.2009 13:34:20)
Ahoj,

no to teda nestíhám kroutit hlavou?!~d~

Já jsem teda koupila klukovi jedny bat´ovky a spokojená jsem nebyla. Naprosto příšerně tlusté a kulaté tkaničky, co se neustále rozvazovaly, zpravidla mají dětičky tlusté prstíky a ty boty byly na výšku tak úzké a uvnitř samý šev. Navenek krásné, ale funkčnost 00prd. Ale to byl počin ze zoufalství, páč jsem byla na pár týdnu u našich a zjistila, že malému narostla noha a bat´a je v mém rodném městě, krom vietnamcu, jediná obuv. Zmýlila jsem se tak naposledy a od té doby bych jinam než tady u nás na Slovensku pro boty nešla.

Kupujeme slovenskou výrobu: TRIPOS v.o.s. a Protetika. Boty jedny krásnější než druhé, už když se člověk podívá dovnitř, tak mu není třeba žádných žiraf, vložka se dá krásně vindat, že člověk muže dobře zkontrolovat velikost nohy, většinou mají i pogumované špičky, pro takové ratolesti jako mám já, je to super, že se botička nezničí jen tak, i když už zdatně jezdíme na odrážedlu. Prostě krásný pevný boty pro jakoukoliv sézónu. Škoda jen ,že jsem je v čechách nikde neviděla. Ale už jsem je tu párkrát propagovala, tak možná do nich brzy nějaká maminka realizující svuj vlastní obchudek s dětskýma věcičkama zajede. Zkuste třeba webovky. Ale ze zkušenosti vím, že internetový obchod na Slovensku je jedna velká bída. ALe s těmato značkama jsem to ještě nezkoušela~;), tak bych je nerada podcenila.
 1.3Magráta13 


Všemocné značky 

(3.9.2009 13:56:56)
Myslím, že obecně se vliv jakýchkoli značek na naše zdraví hodně přeceňuje. A obvzlášť děti a rodiče jsou bráni jako rukojmí a psychicky vydíráni reklamními slogany ve smyslu "jen to a to je pro vaše dítě dobré".
Konkrétně o značce Žirafa jsem před pár lety mluvila s jedním ortopedem. Značku nezavrhuje, ale ani nevynáší do nebe. Tvrdí, že dětská bota má splňovat určité požadavky, ale takové že splňuje většina dětských bot zakoupených v běžné obuvi, tudíž ne někde u stánku.
Osobně na značky nekoukám, bota musí dítěti sedět, musí být ohebná, pružná a pohodlná. A taky by měla něco vydržet.
 Federika 


Re: Všemocné značky 

(3.9.2009 13:59:45)
Magráto souhlas s přeceňovánímznaček, ale nesouhas s tím,že obecně ty parametry splňuje skoro každá bota, spíš bych řekla,že obecně ty parametry splňuje málokterá bota...
 Lída+2 


Re: Všemocné značky 

(3.9.2009 15:02:26)
MArgáto....jo taky jsem nesla jednou na kontrolu ortopedovi všechny botky co DAn vlastní nelíbili se mu naštěstí jen holinky a tenisky...ale i na to řekl...nemá to na noze celý dny..tak to až tak nevadí....to je příležitostná botka...
 Epepe 


Reklama na rodině 

(3.9.2009 14:39:37)
Pan jednatel firmy Essi za tento článek Rodině.cz zaplatil? Nebo je zde možné zadávat reklamu jakkoliv, například i v diskuzi?
 Muumi 


Re: Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta  

(3.9.2009 15:02:10)
Prima, a mohl by se tedy někdo z Essi vyjádřit k tomu vyhrožování zákazníkům, co tu bylo nedávno prezentováno? Je to u vás standardní způsob řešení reklamace? Docela mě to tenkrát šokovalo.
Více zde:
http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=12010858
 Roni 


Reakce na článek Kdo na kom parazituje, aneb o čem ta "Žirafa" vlastně je 

(8.9.2009 21:54:30)
Vyjádření pana Tomáše Kouřila, člena představenstva, AIDYA Czech, a.s.

V článku je napadána tajemnice České obuvnické a kožedělné asociace paní PhDr. Vlasta Majerová za to, že na reklamní plakát na veletrhu Kabo dala botu společnosti Essi. Vzhledem k tomu, že skutečným "viníkem" této události je naše firma, rád bych zde uvedl, jak ke zmíněné události došlo:

Již několik let pracujeme na propagaci Národní politiky podpory kvality, jejíž součástí je i program Česká kvalita. Značka "Žirafa", kterou uděluje ČOKA, je součástí tohoto programu.

Naše agentura proto připravovala pro ČOKA i plakáty-poutače podporující značku Žirfa a program Česká kvalita na veletrh Kabo. Na základě textů od ČOKA jsme připravili návrh plakátu, do kterého náš grafik použil pro náhled fotografii botičky, kterou stáhl z internetu ze serveru s certifikovanou obuví s tím, že ve finálních podkladech pro tisk vymění tuto "náhledovou" fotografii ( v nízkém rozlišení) botičky za "ostrou" variantu (ve vysokém rozlišení) jakékoli certifikované botičky, kterou si vyžádá od ČOKA. Bohužel, vzhledem k návalu práce, který grafik v oněch dnech vyřizoval, požádat o ostrou fotografii zapomněl a do tisku šla chybná varianta. To paní Majerová samozřejmě nemohla tušit, protože jistě nemůže znát zpaměti několik set certifikovaných botiček a jejich variací. Pokud je mi dále známo, byl inkriminovaný plakát na stánku po 1. dni na upozornění firmy Essi stažen a naše firma vyrobila poutač nový, již se správnou botičkou. Bohužel jsme ho již nestihli dodat na veletrh Kabo.

Chtěl bych se tímto omluvit České obuvnické a kožedělné asociaci, zejména paní Majerové, za problémy, které naší chybou vznikly. Je mi především líto, že značka Žirafa nebyla v posledních dvou dnech veletrhu těmito poutači propagována. Dále bych se chtěl omluvit všem výrobcům certifikované dětské obuvi se Žirafou, že byla na poutači propagována firma, která tuto certifikaci nemá. A pokud se cítí ukřivděna firma Essi, omlouvám se i jí, že bylo použito fotografie jejich botiček, které certifikaci "Žirafa" nemají.

Věřte, že chyba nebyla způsobena úmyslně a vznikla pouze díky časovému pressu spojenému s velkým množstvím práce.

Tomáš Kouřil
člen představenstva

AIDYA Czech, a.s.
Ke Štvanici 656/3
186 00 Praha 8
 lela, rosa, niki 


Re:Boty tschibo 

(9.9.2009 14:12:24)
Pristi tyden nabizi tschibo detske zimni boty s membranou. Mate s nimi nekdo zkusenost ? Jsou dobre ? Myslela jsem, ze do skolky postaci....
 Alicce 
  • 

S žirafou či bez žirafy... 

(20.11.2009 21:57:31)
Taky jsem naletěla...
Kupuju dětem už dlouhodobě botky DPK (které MAJÍ ŽIRAFU) a jsem s nimi naprosto spokojená. Jsem s nimi spokojená natolik, že si je troufnu občas koupit i z druhé ruky - dětem roste tak rychle noha, že se nám často stane, že botky vydrží sotva 2-3 měsíce. Takže kromě jedněch "nových" botek kupuju většinou ještě jedny záložní z druhé ruky - na písek, do školky a pod. Kromě botek DPK jsem se takto odvážila koupit i botky ESSI, takže mám srovnání, jak vypadá nošená bota "se žirafou" i "bez žirafy". A věřte, že po této zkušenosti si už botky ESSI nekoupím ani nové - botky ESSI sice "vydrží", podrážka je tak pevná, že není většinou sešlapaná, ale uvnitř je to bída - mívají prošlápnutou a deformovanou vnitřní stélku dřív, než stihnou být zvenku okopané a odřené... S tím se se u certifikovaných botek nesetkala.
Nechci přeceňovat jakékoli certifikáty, ale "recesi" v podobě napodobení "žirafky", matení zákazníků prodavači, že obuv je certifikovaná, apod. za recesi rozhodně nepovažuji. A pokud mohu osobně posoudit, botky ESSI navíc dle mého názoru prostě kvalitní nejsou.
 IvetkaM 


Re: S žirafou či bez žirafy... 

(23.11.2009 13:40:26)
Botky Essi kupujeme již delší dobu a musím říct - NAPROSTÁ SPOKOJENOST. Zimní boty vždy po sezóně vypadají jako nové a to i vevnitř boty, sandálky a celoroční boty také vydrží a nikdy jsme nemuseli nic reklamovat. A to nám prošlo rukama minimálně 10 párů~R^
 Mirka99 


Re: S žirafou či bez žirafy... 

(23.11.2009 18:08:27)
Tak já od nich jednou koupila sandálky, po měsíci vypadaly jako po třech dětech a už od nich nikdy nic nekoupím. Zvykli jsme si kupovat Superfity a to je trochu jiná liga... a ve slevách se dá koupit i cenově stejně jako Essi.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.