| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 436  [Dalších 416 >>]
Keťule 121944
22.11.2012 20:19:55
Blani,
zkuste se toho nebát a zkusit to tak, že půjdeš třeba na večer někam s kámoškama na víno a večer nechej krmit manžela. Bude pláč, ale prcek si nakonec tu flašku vezme. Prostě bude mít hlad, když ne hned, tak v noci určitě. Vím, že to je takové trošku trápení a bez pláče se to neobejde, ale jinak to asi nepůjde, pochybuju že se dá překecat :) Nicméně já jsem to praktikovala až jsem chtěla přestat kojit úplně. Tak nevím, jestli to je to co chcete. Prostě pak už jsem mu prso nedávala. Ale asi to jde i napůl, to nevím. Nebo teda krmit přes stříkačku, ale to je teda dřina... já bych asi nechala prcka až bude mít fakt hlad, tak si vezme.

Alfo, může to být zoubek určitě, nebo nějaký růstový spurt, kdy má třeba hlad. Už přikrmuješ ? Jestli jo, tak to může být trávení nové stravy, prdíky. Ale zoubek může být určitě, některé děti je mají brzy a některé hodně pozdě. Náš Myšák taky pořád žvýká plenu, nebo hračky a hrozně slintá, tak taky čekám, že se něco vyklube :) a jestli budeš chtít, můžeme dát pokec v reálu, když jsme z Kladna :) mailik máš, tak se když tak ozvi...
Alfa3686 119314
22.11.2012 16:10:56
Ahoj všem,

po delší době se zase ozývám:-), jsem ráda, že se máte fajn a mimískům se daří:-).
Naší Maričce bude za týden 5 měsíců. Do konce čtvrtého měsíce spinkala úplně ukázkově, budila se jen 1x za noc na kojení. Ale poslední 3 týdny je to katastrofa. Má strašně neklidné spaní, pořád se vrtí, poplakává ze spaní a já k ní musím i více jak 10x za noc vstávat a konejšit. Kojení je pořád jen 1x za noc. V posledních dnech poplakává i hodně přes den. To jsem dřív vůbec neznala, byla pohodové miminko plné úsměvů. A teď máme doma malého nervíka~:-D.
Myslíte, že už se jí může tlačit zoubek? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Začínám být zoufalá a hlavně hodně vyčerpaná. Nespím v noci v kuse ani hodinu...
BlankaSi 122809
22.11.2012 9:58:22
Ahoj holky,

vím, že už to tu řešila Anicky, ale nevím, jak to nakonec dopadlo ...

Dostala jsem pracovní nabídku, která se neodmítá, ale tím pádem musím malou Adélku pomalu, no spíš rychle, přeučovat na lahev a zatím jsem dost neúspěšná ... dokonce se mi zdá, že čím víc se snažím dát lahvičku, tím víc chce prso...
U starší Andrejky toto bylo zcela bez problémů, prostě jeden večer vypila lahev kaše a bylo to...

Zkoušela jsem dát do lahvičky snad už všechno - MM, UM, mrkvovou šťávu, kaši, čaj ... Zkoušel krmit manžel, já byla v jiném pokoji, nic ...

Jak Vám prckové reagovali na flašku? Jak dlouho trvalo než se naučili?
Jinak dudlíky mi cumlá normálně ...
Keťule 121944
18.11.2012 12:22:36
Nazárek,
tak Blani, to si tedy pogratuluj k supr manželovi.
Peťa chodí domů tak v 6-7, takže to už malýho koupu, kaše a spát. Usíná tedy sám (naučila jsem ho to už když měl tak měsíc, tak mně ani nikoho jiného naštěstí nepotřebuje), no a že by se mi taťka třeba do koupání kdo ví jak hrnul, to tedy ne :o), ale chápu, když příjde z práce, potřebuje alespoň půl hoďku na zpracování situlace a to pak už jde prďola spát. Takže domácnost a děti jsou opravdu na mně. Jinak to nejde. No nestěžuju si, jen si to musím pořádně zorganizovat, zase vím, že až budou děti starší, tak že mně zastoupí zase on třeba při učení apod.
Jinak mladej se začal taky přetáčet, ale sporadicky, nikam nespěchá, je to neskutečný pohodář. Pořád se směje. V noci vstává 3 (než jdu spát, pak kol drhý a pak v 5 a pak už nespí). Příkrmy mu jedou, takže vlastně zatím ve všem pohoda a nic neřeším.
Starší jde příští rok do školy, tak to bude jinej šrumec :o)
A co Vánoce ? Asi už bych měla začít uvažovat o pečení, že ? To je síla, jak to letí, před chvílí se narodil a řešili jsme dovolenou...
Jinak Ani, na flašku nenaučíš ty, ale právě někdo jiný. Taťka, babi apod. prostě když je hlad a máma není, tak ty děti hlady nezůstanou, neboj, trošku si popláčou, ale když zjistí, že není zbytí, tak si dají, ale bacha, pak už moc zase nechtějí prso.
Carlin 40902
8.11.2012 20:27:54
Ahoj Blanko, Keťule, Paulusko a ostatní ~3~
Tak hlásím Violku taky do klubu 7kiláčů :-). na pětiměsíční prohlídce 7085 g, a to jsem myslela, jak mám neobvykle veliký a buclatý dítě.
Jsem ráda, že se vám daří dobře. Teď od pěti měsíců už začínáme s příkrmama. Svojí původní váhu už mám zpátky a protože kvůli Violčině alergii na kravský mlíko nepiju mlíko a nejím jogurty, sýry, tvarohy a podobně, užívám pravidelně vápník v tabletách.
Jak vám ty děti spinkají? Violka už se přes den ustálila na dvou delších (průměrně 2 hodiny) spaních, ale v noci se budí po 2-3 hodinách. Myslím, že to není hlady, ale spíš se chce přitulit a uspat. Ale někdy i po nakojení ještě klidně hodinu pofňukává a pobrekává než usne, takže toho spánku je málo. Taky večer začale zlobit s usínámín a chce výhradně maminku a nikoho jinýho. Tak by mě zajímalo jak to máte vy?

Anicky, gratuluju k přetáčení. U Violky na to zatím stále čekáme. Ale spíš než problém svalů to je její nezájem. Jak naučit na flašku neporadím~d~, u starších dětí jsem s tím nikdy problém neměla. Snad jen vyzkoušet jiný tvar savičky nebo udělat větší dírku. Nebo jako se to dělá u malinkých miminek dávat stříkačkou po prstě (nechat dítě nacucnout malíček dospěláka a do koutku potroškách poštět mlíko ze stříkačky. Ale to je celkem vopruz.
anicky 131605
8.11.2012 18:05:59
Ahoj holky, ještě bych vás chtěla poprosit o další rady. Studuji dálkově VŠ a zrovna ted mě čeká celý víkend ve škole,a manžel bude hlídat. Stále ještě kojím cca každé 2hodiny a odstříkala jsem mu dostatečné množství mléka ale Anička odmítá lahev, nevíte někdo jak jí to za ty dva dny mám ještě naučit, už se stím trápím 14dní. Školu nemám od domova daleko takže když se nám to nepovede jí to naučit tak mi jí tam každé dvě hodiny bude muset manžel holt vozit ale víte jak to je, akorát je z toho člověk nervozní a na školu se pak nedokáže soustředit..... Děkuji moc za rady ( dudlík cumlá již od 8týdne takže si myslím že by s lahví nemusel být problém) ale asi to bude trochu jinak!!!!!~d~
anicky 131605
8.11.2012 18:00:40
Ahoj holky, tak jsem byla trpělivá a konečně se nám Anička sama začala přetáčet.... Je to holka šikovná, ted je docela vtipné jak se rozčiluje nad tím když jí nejde přetočit se zpátky na záda :) ještě jednou děkuju moc za vaše rady ~:-D~R^
BlankaSi 122809
7.11.2012 10:55:32
Ahoj Keťule,

občas si připadám, že už dál nemůžu, ale mám skvělého muže, který jakmile odpoledne (většinou kolem 16.00) přijde domů z práce, přebírá veškerou péči o mimi (krom kojení), a já mám čas jednak si dát chvíli nohy nahoru a taky se věnovat jen naší prvňačce - úkoly, čtení, příprava a pod. (Vaření, úklid, praní, žehlení, pečení apod. zvládnu během dopoledne, takže odpoledne, když mám všechny doma, už nic nemusím.
Keťule 121944
4.11.2012 20:57:42
Ahojky holky, tak my jdeme zítra na očkování a vážení, tak jsem zvědavá. No rozhodně se ti prckové s náma nemají špatně :o)
Blani a nejsi unavená ? Já poslední dobou jen cítím, jak u kojení padám tzv. na "hubu". Mladej se přisaje a cítím jak energie hned odchází. Shodila jsem už všechno co jsem měla navíc a už jedu do mínusu. Tak nevím, dáváte si nějaké vitamíny třeba ? Aby mně nevysál z kalhot :o)
A co plískanice ? Ještě jste všichni zdraví ?
BlankaSi 122809
31.10.2012 12:24:49
My se máme také hezky ... Adélka roste jako z vody, při čtyřměsíční kontrole (18. října) měla 7050 g a 65 cm. Je to jedlík, zatím pořád jen kojím, i za cenu toho,že se v noci moc nevyspíme - asi jí mlíčko přestává stačit, takže v noci kojím i po 1,5 hodině - i když mlíka bych řekla, že mám dost- když kojím z jednoho, z druhého mi teče nekontrolovatelně proudem. V pondělí jsme byly na kyčlích, řekl nám cvičit a za 2 měsíce znovu na kontrolu.
Příští týden ve středu jdeme na naušničky, tak se těším, že už konečně budeme mít doma holčičku - zatím mi totiž všichni říkají,"Jéé to je pěknej chlapeček ...~o~
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 436  [Dalších 416 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.