| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 2086  [Dalších 2066 >>]
Kačky a // 57328
12.7.2010 10:51:22
ha... asi sjem už i zapomněla, jak to sem vkládat...
tak ještě pokus
Kačky a // 57328
12.7.2010 10:49:58
Ahojte!
Asi jste všichni an chalupách a u bazénů, že tu nikdo není:))) Ani se nedivím.
jen jsme chtěla všem tříleťákům popřát všechno NEJ NEJ k narozeninám! Krásné oslavy a dobrou nálalu!

A tady naše oslavenkyně - nějaké fotky hodím do deníčku.
Léňa, Miky04+Luky07 26532
24.6.2010 23:02:21
GERBER, děkuji za postřehy k chování Lukáška, taky mi přijde divné, že je takový mazlící. Kéž by byl jen hodně hodně tvrdohlavé dítě, ale když tak čtu na internetu, tak je tolik forem a druhů a poruch chování, že jsem z toho jelen a nikdo z nás snad není nornální. Na každého něco pasuje :-))

Na vyšetření jdeme 13.7. tak uvidím. Vše bude nyní vyřizovat manžel.

Hlavně, aby nám konečně někdo něco řekl a my jsme doma konečně mohli nějaci Lukáškovi pomoci, hlavně dostali radu, jak s ním "zacházet", abychom něco nepokazili :(

Jinak u nás školka také má zkušební dobu 14 dnů, kdy tam děti nesmí spinkat a musí chodit domů po obědě. Pamatuji si ale, že u staršího záleželo na konkrétním prckovi a třeba šikulkové už tam 3 den spinkali.

Jsem na Lukáška zvědavá, ale beru, že bude chodit do školky s bráchou a nyní tam již vlastně celý život každý den chodí a zná prostředí, učitelky, má vše okoukané a starší brácha, i když bude vedle ve třídě hodně pomůže, mají společnou zahradu, jídelnu a tak to snad broučkové zvládnou.

no mám z toho větší strach než děti, které se moc těší

A hlavně práce, už teď jsem celá nervózní, jak budu zvládat domácnost a všechen ten kolotoč. Ale na druhou stranu se už nemůžu dočkat, všechny pocity se ve mě perou :)
Léňa, Miky04+Luky07 26532
24.6.2010 22:54:26
LUSLI, teda malá je úžasná princeznička a těch vlásků. No, povedla se Vám a roste jako z vody. Jen tak dál a co Niky, jak pečuje o sestřičku???
Gerberka1 78633
21.6.2010 17:27:32
Ahoj holky,

LUSLI - Terezka je nááádherná!~s~ A tak krásný lehátko má, pěkná vlasatá panenka a myslím, že pěkně přibírá, viď? Tak ať se vám daří~R^

MODRÁČKU - jasně, to máš fajn, že sis ten čtvrtý rok prodloužila a můžeš si přivydělávat....neplánuješ ještě sourozenečka ke Kačence, aby jí nebylo smutno?~;)

LENI - úplně to chápu s chováním Lukáška. U nás to bylo zase to věčné nekonečné stavění věcí (jakýchkoliv) do nekonečných řad, oblečení ani nevadilo, na ty procházky jakoby "stejné" si taky potrpěl (ale ne že by se tloukl, když jsme někam zahnuli nebo jeli př. do města), neměl zájem cokoliv nového se učit (pití z hrnku, oblékání, chůze do schodů - všechno byl problém se naučit), ale největší příznak byly takové ty kývavé pohyby - to dělal hodiny a hodiny....vůbec jsem to nechápala. On - když se "zapomene" - tak to dělá někdy i teď, ale v minimální míře...ALe to, že se Lukášek mazlí, pusinkuje apod. - tak to je banaopak v pořádku, autisté to rádi nemají - můj starší syn nebyl nikdy takový ten typický dětský umazlenec a že by pusinkoval - to taky ne....nevím. Znovu se omlouvám, že to píšu tak polopatě, taky v tom nejsem žádný odborník, jenom že jsme s tím taky bojovali a bojujeme vlastně dodnes, když máme v říjnu jít do toho spec. pedag. centra.....

Držím moc palce, abyste s Lukáškem zvládli tu velkou změnu - že jdeš do práce, vlastně už příští týden. Tuším jsi psala, že přes prázdniny bude hlídat babička a od září půjde do školky?? Už víš, kdy jdete na nějaké to vyšetření? Myslím na vás....~R^

Já to mám potvrzené v práci od toho 1.9., jenom mě mrzí, že jsem se nedomluvila například až od 15.9., protože minulý týden byla schůzka ve školce a ředitelka vyloženě žádala rodiče těch nových tříleťáků, aby je nenechávali ze začátku (ovšem to je individuální - pro někoho je "začátek" třeba měsíc, než si zvykne....) na celý den, ale jen do oběda. Mno, tak nevím - my Bédíka nebudeme dávat - ale opravdu jen prvních pár dní - na celý den, to si vezme manžel dovolenou, ale nemůžeme tak dlouho, pak holt bude muset bývat až do těch tří po spaní, kdy ho budeme vyzvedávat....no nevím, třeba u některých rodičů to nejde, nemají ani babičky....snad to nějak zvládneme.

Inuška do toho tenkrát skočil rovnýma nohama - od prvního dne (a to bylo zrovna pondělí - čili hned celý týden byl před náma) tam byl na celý den (myslím tím od cca 6.45 do 15 hodin), prostě jsme to jinak udělat nemohli....~a~
luslik+Niki07/07+ Terí04/10 16719
21.6.2010 17:09:34
Terezka má dneska přesně 2měsíce. Měří 56cm a váží 4160g.

Léňa, Miky04+Luky07 26532
17.6.2010 15:51:09
za podporu a že v tom nejsem sama. ~s~

U Lukáška se to projevuje značně, vadí mu jakákoli změna, venku musíme chodit jen stejnou cestou, běda, když zatočím např. na autobus a ne do školky, kam chodíme nejčastěji a cestu zná dobře. To je řev jako hrom, tluče hlavou o zem, válí se atd... To samé např. i u oblečení, nic nového nesnese, kupujeme např. stejné oblečení ve více velikostech, aby se zbytečně Luky nestresoval změnou. K tomu vlastně stále nekomunikuje,nemluví. Nemá žádné zábrany, je ve svém světě a nic neřeší jako např. že ho na silnici může přejet auto, že nemůže skákat do hlubokého bazénu, ze skříně v předsíni atd.. . Ale jinak je zlatíčko, rád se mazlí, pusinkuje nás a prostě je náš ~s~

Pokud neděláme nějaké změny doma, v programu, tak je to vše super. Ale cokoli nového ho dost vykolejí a pak je i agresivní na okolí a mlátí kolem sebe hlava nehlava a došlo to tak daleko, že už vyrazil jednomu chlapečkovi zoubek. Ten se mu teda už vyklal, ale přesto ..... . No, aspoň se nenudíme :)

Gerber, tak ať se ti v práci líbí. Já se na jednu stranu už nemůžu dočkat, jak si tam odpočinu od domácnosti a i když to zní ošklivě, tak i od Lukáška. Snad to Luky zvládne a nebudu muset dát výpověď.

Modráčku, tak to je super, že máš možnost dát Kačenku jen na 4 hodiny do školky a přivydělávat si.

Kačky a // 57328
17.6.2010 11:53:52
Shari, až bude chvilka, vyplním a pokusím se poslat kolegyním atp.
Kačky a // 57328
17.6.2010 11:52:37
Léňo, autismus ať se vám raději vyhne - držím pěsti! A tobě ať je líp! Jsi šikula, práci určitě zvládneš!

Moc sem nestíhám chodit, snad se polepším:) Chtěla jsme vám hodit pár fotek, ale musím zalovit hesla do deníčku...

Kačky a // 57328
17.6.2010 11:50:55
Gerberko ahoj,
Kačenka bude chodit na 4 hodiny, já do práce nejdu - zažádala jsem si o 4. ropk neplaceného volna.Ale budu pracvoat pro známou, jen víc než teď, aby byly peníze. Ale abych dostávala placené zdravotní, nsmí malá chodit víc jak ty 4 hodiny a ani to nechi. Takže vyzvedávat si ji budu sama, protože práci můžu dělat z domova nebo z kanceláře, která je blízko školky.Důvody sem všechn yteď psát nechci,neberte to osobně,ale je to tu veřejný, tak proto.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 2086  [Dalších 2066 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.