| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Stres

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 6776  [Dalších 6756 >>]
Čumča. 160024
5.9.2023 9:04:17
magrato, to je soubor fantastických pozitiv~s~ Mám upřímnou radost.

A teď na rovinu, co by ti pomohlo, pro tebe je to třeba něco zásadního, pro jiného drobnost. Dej vědět.~d~
Čumča. 160024
5.9.2023 9:02:07
Koníčku, mně se to vysvětlení takhle líbí.~;(( Ale jak jsi začala tou nadsázkou "my vám to s bohem vysvětlíme" lehce mi v úsměvu zatrnulo~:-D Nadsázky tady nebývají dobře přijaty a pochopeny (ono se to taky písemně špatně přijímá)~d~

Ale jinak mi to pojednání zní dobře, jak by se tady řeklo srandovně "koreluje to".~:-D
magrata1 95172
5.9.2023 8:57:00
No, já se od víry neodkláním. Někdy se v duchu ptám "za co?", ale to je spíš povzdech. Když se to vezme jako celek a kdyby toho nebylo tolik, jsme na tom líp než před rokem. MM zatím není zcela fit, ale věřím, že bude. Nechlastá, obnovili jsme svůj vzájemný vztah, děcka už na něj brblou jen tak normálně pubertálně. Dcera se zbavila stalkera. Potvrdilo se mi, že moje rodina mě podrží, jak jen může...
Jenom je toho nějak moc naráz.
Koníček mořský 156666
5.9.2023 7:08:55
"K čemu je utrpení? Ptám se čistě věroučně, fakticky je mi jasné, že utrpení je a bude...."

Tak my vám to s Bohem vysvětlíme. Nežijeme v ráji, žijeme na Zemi. A život na zemi je založen na rozmanitosti, na vzniku a zániku a hlavně na rovnováze. A jak byste chtěli žít v rovnováze bez utrpení ? Utrpení vyvažuje všechno to hezké a krásné co jsme dostali. Bez občasného utrpení bychom si časem možná ani nevšimli, že netrpíme. A hlavně ~d~ ! S utrpením nemá Bůh nic co dočinění. Téměř všechno utrpení si způsobují lidé navzájem, případně nastane vlivem okolností a běhu života, a v rámci spravedlnosti nejvyšší je to padni komu padni.
A ano, aby bylo utrpení zase trošku vyrovnáno, dostali jsme do vínku hodně sil, inteligenci, schopnosti a sounáležitost. A to je i odpověď pro Magrátu.
babi_ 48341
5.9.2023 6:28:23
Půlko, pochopila jsem ho jako dotaz, ale nepochopila jsem, že odpověď neočekáváš logickou, nýbrž věroučnou. To jsem pochopila až později (i když jsi to psala hned).

Co se týká "argumentu", to již ode mě patří k odpovědím - z Bible znalec zdůvodní cokoli, odpoví na vše (a to nehodnotím kladně ani záporně, jen konstatuji, jak to vidím).

EDIT: jo a uvědomuji si, že jsi věřící, a tedy se nemůžeš ptát z pozice nevěřícího :-)

Půlka psa 24064
5.9.2023 6:14:26
Ten dotaz byl s logikou úplně mimoběžný. Byl k výkladu a nebyl z pozice nevěřícího. Pchopila jsi ho asi jinak, než to bylo míněno ~;). Byl to dotaz, ne argument.
babi_ 48341
5.9.2023 6:11:02
To vypadá na kolektivní vinu.
babi_ 48341
5.9.2023 5:18:03
Jasně že nevylučuje, jen bych to nemíchala dohromady - jak píšeš: mimoběžná věc.

Jako nevěřícímu mi přijde, že v Bibli se dá najít úplně všechno, tedy slova pro jakoukoli situaci, jakýkoli názor, postoj, argument.
Vážný2 158667
5.9.2023 0:54:37
::moje babička přestala za války věřit v Boha, protože kdyby existoval, nedopustil by tolik utrpení, nemohl to nevidět

No vidíš, a já Pána Boha našel ve válečných knížkách o různých zázracích druhé světové války. Třeba bitvu o Midway kde USA ještě bylo značně poškozeno úderem na Pearl Harbor a hrozilo nebezpečí přímého ohrožení Havajských ostrovů rozhodl fakt, že na jedné lodi se zasekl parní katapult, který měl poslat pozorovací hydroplán do oblasti, kde zrovna byly tři dostupné americké letadlové lodi. Americká munice i letecká taktika byla ještě o dost horší, než japonská, takže by to byla katastrofa, kdyby je Japonci našli.

Podobně hrozilo, že pokud by britové ustoupili před Rommelem z Egypta do Súdánu s čím se počítalo, odkrylo by to nacistický postup do Palestiny, kde žily statisíce židovských uprchlíků z Evropy. A arabské obyvatelstvo nakloněné Hitlerovi. Jenže shodou okolností (sestřelení nového br. velitele gen. Gotta) byl nakonec jmenován k obraně Egypta gen. B.L.Montgomery, paličák (btw hluboce věřící), který před válkou sloužil jak v Egyptě, tak v Palestině. A rozhodl se, že jednak nezaútočí na Rommela k vysvobození El-Alameinu dokud nedostane vše, co mu může britské impérium poskytnout, ale že se nebude ani ustupovat. Výsledkem bylo zachování Středozemí pro UK a také zastavení postupu Osy k Palestině.

Také charakter některých představitelů na straně Osy způsobil její budoucí porážku. Finsko válčilo se SSSR ze zcela jiných důvodů, než Hitler. Aby odčinilo porážku v Zimní válce 1939-40, kdy ho Stalin napadl a zabral významný díl území. Proto když došlo na starou hranici a zabezpečilo ji, tak fin. maršál Mannerheim odmítl dále postupovat do Ruska. Také neútočil na Leningrad. A aby se náhodou Hitlerovi nezachtělo udělat převrat, tak rovnou demobilizoval většinu armády a dal jí oddech před obrannými boji při oratu války. Chránil také Židy ve své armádě a židovské zajatce Finské armády. Ta jako jediná měla polní synagogu. A výsledkem bylo, že nikdy nepřerušil Murmaňskou dráhu, kterou USA zásobovalo SSSR. (A USA nepřerušily diplomatické styky s Finskem.) A nakonec to vše Finsko zachránilo na konci WW2, kdy Stalin chtěl raději Berlín, než Helsinky a byl ochoten i pod tlakem západu uzavřít mír.
Půlka psa 24064
4.9.2023 23:31:26
Dík za odpověď vám oběma.~;)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 6776  [Dalších 6756 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.