| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Harry Potter

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 1652  [Dalších 1632 >>]
susu. 129001
6.2.2018 10:12:13
Jednak mi to přijde jako součást současné politické korektnosti, před lety to prostě nebylo. :-)
A jednak mě osobně to vadí. Hrdinu chci milovat~s~, s hrdinkou se chci ztotožnit, a to mi nejde, když jsou homosexuální.
Konzerva 153011
6.2.2018 10:10:26
"Jo, v amerických filmech snad už opravdu musejí být kvóty - musí tam být někdo černej, nějakej hispánec a asiat, homosexuál a lesba atd."

JO, i když jsou to Tři mušketýři.

A James Bond taky musí mít homosexuální zkušenost.

~q~~q~~q~
Alraune 129596
6.2.2018 9:14:18
To není v rámci korektnosti... je to prostě další zápletka, kterou můžeš použít. Navíc jsou bromance populární mezi čtenářkama.
susu. 129001
6.2.2018 7:29:40
Nikdy jsem brumbálovu orientaci neřešila, nějak mi to nepřišlo důležité v tom příběhu.


A taky mi vadí cpaní homosexuailty všude v rámci korektnosti.
Koliha velká 153026
5.2.2018 23:52:12
Brumbálova sexuální orientace je mi vřele u pr... Absolutně mne při čtení knížek nenapadlo, proč bych nad tím vůbec měla přemýšlet. A hm, v tomto světle mi to připadá poněkud poplatné době.
Alca 145121
5.2.2018 23:48:51
Jinak já při čtení fakt neřešila, jaké orientace vlastně Brumbál či jiní pedagogové jsou, přitom osobní život se neřešil u nikoho :D Takže mě to fakt nevadí, protože za mě to z té knihy neřve.
Na druhou stranu ale pokud sama JKR s tím přišla, veřejně to oznámila, pak je logické, že od filmu, který se doehrává v době rivality mezi Brumbálem a Grindewaldem by to obsažené být mělo. Těžko by to pak totiž bylo konzistentní. Ovšem scénář nikdo ještě neviděl a sága by měla mít další 3 díly, takže řešit nějaký bojkot jen dle uteklých informací v rozhovoru bez znalosti děje je dost mimo....
Alca 145121
5.2.2018 23:44:08
Alisss
"A že by Brumbál pocházel z klasické spořádané a slušné rodiny? Matka nesnášenlivá psychycká tyranka, otce zavřeli do Azkabanu za to, že zavraždil 3 mudly, mladší bratr podle všeho obcoval s kozama a sestra - šílená, duševně nemocná vražedkyně vlastní matky, to byla opravdu spořádaná rodina, to vám řeknu"

Počkej, takhle to překroutila Rita Holoubková, ve skutečnosti byla jejich rodina normální, dokud nedošlo k incidentu, kdy mudlové napadli jeho mladší sestru, dkyž ji viděli vykonávat magii. Otec ztratil enrvy a šel se "pomstít", matka se pak poměrně dost starala o Arianu a držela ji v ústraní hlavně proto, že následkem onoho incidentu neuměla magii nikdy ovládat a ministerstvo by ji nejspíše někam zavřelo, aby neohrožovala zákon o utajení (fakt nebyla žádná tyranka). Taktéž to zabití matky Arianou bylo nehodou, v důsledku té nekontrolovatelné magie.....

Jinak se zbytkem taky souhlasím, sama někdy inklinuju k tomu, že Brumbál nebyl dokonalou ukázkou dobra, zejména jeho ejdnání vůči Harrymu sem tam odpovídalo tomu heslu "Ve jménu vyššího dobra", co si tak oblíbil v mládí při stycích s Gwindewaldem. Na druhou stranu ale určitě nebyl mocichtivý manipulátor, to si fakt nemyslím. Za mě nebyl černobílý, což je vlastně fajn :) Měl své chyby a slabosti a částečně jich nejspíše pak docela dost litoval, protože něco zkomplikoval víc, než by bylo zdrávo....
Alca 145121
5.2.2018 23:33:29
Buchli
"Tak to by mě taky zajímalo, protože jsem přečetla všech sedm dílů, poslední tři v originále. A nevšimla jsem si, že by se tam někde řešila jeho sexuální orientace."

Ono se to naplno neřešilo, jen tam byly náznaky v tom jeho vztahu s Grindewaldem...... Naplno to přiznala až JKR na jedné tiskovce. Ovšem Fantastická zvířata lépe řečeno pokračování mapují právě dobu Brumbálova střetu s Grindewaldem, takže pokud mezi nimi opravdu byl vztah, čekala bych, že bude do filmu zakomponován. Nicméně filmů má být 5, takže kdo co není může být....
Alisss 155203
5.2.2018 21:28:23
S kozama obcoval jeho mladší bratr Aberforth jen tak aby bylo jasno ~;)
Alisss 155203
5.2.2018 21:27:07
Ta by nemohla, protože byla šíleně zamilovaná právé do Voldemorta ~t~

Zrovna Brumbálovo milostné partnerství (jestli se tomu tak dá vůbec říkat) rozhodně nebylo pevné ani trvalé, ba naopak vyústilo v obrovskou tragédii, která si, když to vezmene do důsledků, nakonec vyžádála statisíce mrtvejch obětí v první válce, smrt jeho sestry a kdoví co ještě.

To, že jsou někteří homosexuálové vykreslování jako moudří, velkorysí a respekt vzbuzující lidé mě připadá dobrý vzhledem k tomu, že byli až do nedávna ve všech seriálech vykreslovaný jako nějaký hysterický, vykroucený, přihřátý individua. ~o~

A že by Brumbál pocházel z klasické spořádané a slušné rodiny? Matka nesnášenlivá psychycká tyranka, otce zavřeli do Azkabanu za to, že zavraždil 3 mudly, mladší bratr podle všeho obcoval s kozama a sestra - šílená, duševně nemocná vražedkyně vlastní matky, to byla opravdu spořádaná rodina, to vám řeknu ~t~~t~~t~~t~

Navíc to, že je Brumbál kladná postava je na mnoha fórech velice diskutabilní téma. Existuje dokonce skupina lidí, pod heslem "Brumbál je úchyl" (na stránkách potterweb.cz je jich dokonce většina) kteří sdílejí názor, že Brumbál byl ve skutečnosti ten největší záporák, snad ještě větší hajzl než samotný pán zla, odpornej manipulátor, kterej bezohledně tahal za nitky, neštítil se objetovat všechny lidi kolem sebe pro svoje zájmy, posedlý touhou po moci, kterej si se svýma stoupencema pohrával jako s figurkama na šachovnici a že to byl vlastně skoro vtělený ďábel, takže tak nějak je to s tou jeho kladnou rolí ~t~ Bohužel po zveřejnění faktu, že je Brumbál gay si většina neznalých ono heslo "Brumbál je úchyl" začala vykládat úplně jiným způsobem a možná to byl i dobrej zastírací manévr, jak zachovat jeho čest aby si o něm někdo náhodou nemohl myslet, že je to ve skutečnosti šílenej psychopatickej hajzl ~;)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 1652  [Dalších 1632 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.