| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k období 52 týdnů

 Příspěvky 110 z 10 
jajka61
3.3.2014 10:16:27
Milé maminky a tatínkové,
ráda bych přispěla též zkušenostmi.Naše malá chodí sama od 11 měsíců doslova běhá až máme někdy strach že upadne, chodítka jsme nepoužívali ani nepoužíváme.Váží 9300g také ráda ochutnává a musím říct pozor na větší děti! neteř nechala ležet tatranku u malé v ohrádce a než jsem si toho všimla tak jí nakousala.Malá se snaží uklízet miluje koště a lopatku.Hodně se snaží mluvit, jelikož zpívám tak se snaží se mnou.Tancuje ,mluví máma, táta, ta máma, pápá, volá čičí, haf, také hačí.Máme 8 zubů a vůbec jsme nepoužívali gely a jiné uklidnující prostředky nebylo potřeba malá to zvládá perfektně.Ráda chodí na procházky.~6~
Anna, dcera Mája
  • 
18.3.2013 21:17:16
Náše Mája ještě nechodí, ale před dvěma dny udělala první opravdový krok úplně sama, ale dál už to nezkoušela... Za 12 dní ji bude rok a váží 10,5 kg. Je to ve srovnání s jinými dětmi pěkný cvalík a to nemá trojnásobek své porodní váhy (3,92 kg). Když jde o jídlo, je horší jak pes nebo kočka. Jakmile vidí někoho jíst, je hnedka u něj a žebrá. Je to obrovský jedlík. Chutná ji opravdu všechno. Jinak je to ďáblík i princezna v jednom. Umí se neuvěřitelně řechtat a stejně neuvěřitelně se vzteká. Prostě beránek! Jakmile slyší hudbu (jakoukoliv), tančí - kroutí zadečkem a ramínkama. Všem a všemu dává pusinku. Je to naše zlatíčko!
Mapeon
1.3.2013 13:24:01
Náš Pepíček váží 10kg, měří 78cm, přes den spí max.2 hodinky po obědě. Chodí u nábytku a před týdnem začal chodit za chodítkem, takže už né jen ukrok stranou u nábytku, ale už i kroky dopředu a chodítko dotlačí i přes celý byt a taky rád chodí za vysavačem. Mluví táta, máma, dada, papa a spoustu různých pazvuků.
Měly jsme reflux a velký problém s jídlem. Nesnesl žádné hrudky či kousky, jen tekutou stravu. Má 5 zoubku a po 14denní chřipce se zničeho nic sám rozjedl a ted už zvládne i hrudky a jídlo rozmačkané vidličkou, kousání se teprve učí, hodně nám pomohl k učení kousání chleba, ten se mu totiž sám rozpustí v pusince a nedusí ho. Dlouho odmítal jakoukoliv zeleninu a pomohlo nám přidat do každého jídla pár lžiček jablečné přesnídávky a takhle nám sní všechno co mu dáme. :-)
9.1.2013 16:24:45
To to uteklo!
Tak Kubík ještě nechodí, udělá tak tři krůčky, ale chůze to není. Stojí ale pevně, pomalu si dřepne a zase se zvedne. Schody nahoru i dolů (i čtyři točité) a sedačku a postel dolů zvládá už dva měsíce. Trojnásobek porodní váhy ještě nemá, je to hubeňour. Má tak 8,5 kg (prohlídku máme až za týden). Má osm zoubků. Vkládání a pokládání předmětů kamkoliv ho moc baví, ale věže zatím nestaví. Chodí na záchod (radši než na nočník), i když mívá období, kdy nechce. Ale sám si neřekne. Zná názvy spousty věcí, všude ukazuje. Ukáže oči, nos, pusu, břicho, pupík. Na mě, na sobě ještě ne. Umí znakovat kytaru a strom, oboje vypadá jako pápá :-) Rád se houpe na houpacím koni. Umí se pěkně vztekat, když mu něco beru a trošku se začíná stydět.
Kojíme už jen jednou, ráno. Přes den spí tak 2,5 hodiny, obvykle nadvakrát.
Už se těší na svůj první narozeninový dort ;-)
8.8.2011 9:30:59
Kubinek začal před pár dny sám chodit,lozí tak měsíc a půl,vše zkoumá,kam potřebuje se dostane,hlavně do kuchyňské linky tam je to nejvíc zajímavé,chodí na nočník a pokaždé poklad,volá mama,tata,dede,baba,dělá pápá,prosím prosím,vařila myšočka ho moc lechtá tak cuká ručkou,když vidí auto.troktor dělá brm brm,na zavolání odpovídá a pak přijde,když má hlad tak ham ham,na hudbu hned tančí a brouká si,je moc šikovný má 7 zoubků,je moc učenlivý a nejraději má našeho pejska ~t~~g~
Kolasice
23.2.2011 9:36:57
Opravdu Petr dělá každý týden obrovské pokroky, předtím asi měsíc stagnoval, teď každý den zíráme, co zase vymyslel. Pokusy o první samostatné krůčky a srozumitelná slova řekněme zatím moc nepokročily, zatím jen máma, áta, brrrm a čičí, ostatní je ta! a de!, samostatně bez opory zatím chvíli postojí, když se zapomene. Vkládání a stavění věží ze všeho možného umí už asi měsíc, ale zdokonaluje se. Před týdnem začal lézt na gauč, včera už vylezl na židli a dneska se mu podařilo z gauče slézt, aniž by si namlel. Miluje legraci a je něžný k plyšákům. Umí se vztekat, trhá na sobě košili, bije se do prsíček, dupe, mrskne s tím, co právě drží a dělá naštvané ksichty (skousne horní ret a vyšpulí spodní). Na nočník chodí bez problémů, ale neřekne si, musím to odhadnout. Přeji vám všem moc maminčích radostí s potomky, vždycky jen žasnu, co všichni ti malí kulišáci dokážou vymyslet :-)
morissettka
2.2.2011 14:40:05
Je možné, že se Vám naučí i na nočník, když ho učíte od 8. měsíce, nejlepší jsou ty hrající, když se mu povede udělat i potřebu,tak se pak diví od kuď to hraje.~;)
Také se umí pěkně projevit a rozčílit, ale né jako klasika, vztekat!...vezme něco a praští s tím co má po ruce a trhá noviny.~o~
Také mám zkušenosti nyní na jednom roce,že běhá už sám jako drak, nám tedy dříve na kluka, vyjímka mění pravidlo.~t~
Učí se rychle , když okouká druhé děťi jak jsedou z klouzačky a kopou nožičkama, a smějí se, lezou, křičí, to je nejveselejší.~g~
Má hry rád, a nejvíce ve spojení s maminkou, když maminka dělá, že ho chce sníst...Ham, ham...:-)~w~ a na to slyší dobře, my jíme a mňam řekne sám...:-) dobře mu jde Brm, brm, ham.
Slyntá lezou mu zuby:-):-©
Jak se říká lidově "kraviny", ty mu jdou nejlépe, ty se rychle učí.~y~
~6~Např.: prst přes rty, jako u slova brm, ale je to prstíkem a to udělá sám už od 5. měsíce:-)~6~



23.12.2010 8:13:23
Naše Adélka začíá být velká parádnice, ráda se češe, když jí dáme na hlavičku klobouček nebo šiltovku tak chodí po baráku a vesele vykřikuje, někdy se jí povede dát čepku aj samotné. Všechno je "toto". Ráda si hraje s atíčkama nebo jesdí s kočárkem kde vozí všechno možné.
3.9.2010 7:13:27
Dobrý den,
řekla bych že je to vše o vyzrálosti.
První syn byl císařem o 3 týdny dříve a druhý byl normálně a týden přenošený. Ten rozdíl je opravdu znatelný.
Druhý syn v osmi měsících již stál od deseti již chodí. V roce vyleze a sleze schody, běhá, brble, běhá s autem na provázku, sleze z postele.Skládá a vkládá věci(špunt do vany :o))Sám něco sní lžičkou
Zatím co první syn začal chodit až ve 13 měs.Nyní má 3,5 let a je pořád hodně nevyzrálý...nemluví a je málo samostatný...se vším je mu potřeba pomáhat.
Marlenka
27.7.2010 10:00:43
Milé maminky, které se rozhodujete být na tomto portálu RODINA :-) Všem mohu jen doporučit ~;)
Od začátku početí, miminka až do součastné doby se
stále dozvídám zajímavé věci o vývoji, svého drobečka ~;) ~6~ A nejen to, můžete se tu i seznámit s jinými maminkami, a probírat vše..~g~ Doufám, že zde najdete zalíbení jako já..:o) Vše, nej přeji všem maminkám a ať se Vám tu líbí..~;)~3~ M.
 Příspěvky 110 z 10 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.