| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k období 27 týdnů

 Příspěvky 110 z 14 [Dalších 4 >>]
Tjudit
19.11.2014 10:26:11
Jinak už měsíc baští příkrmy, za začátku jedla zeleninu s nadšením, ale co dostala ovoce, tak je to horší a musím ji ji míchat s kaší a vždycky ji ňák oblafnout, aby to snědla. Odbourala jsem ji i jedno noční kojení, takže si večer dá kaši, ve 23,00 ji nakojim, když jdu spát a pak jí až v sedm ráno. Ale většinou se v noci budí, od těch pěti hodin. Tak jsme udělali pokus a zjistili jsme, že když spí s tatínkem a maminka spí jinde, nevzbudí se za celou noc ani jednou a spí od těch jedenácti třeba až do osmi, pak jsou všichni odpočatí a vyspalí :-)
Tjudit
19.11.2014 10:20:15
Naší holčičce je dnes 6 měsíců a devět dní. Je to moc hodné a pohodové miminko, pořád se usmívá nebo chechtá a když si ji nikdo nevšímá, začne na něj dorážet, aby dělal srandu a už se předem tlemí. Nejvíc doráží na tatínka, každý den se na něj těší, už jak slyší klíče ve dveřích, začne nadskakovat radostí. A pak když na ní někde promluví cizí nebo polocizí lidi, rozdává úsměvy na všechny strany jak filmová hvězda. Pláče málokdy, ale zase se naučila takovej srdceryvnej pláč, že za ní hned běžím, že se něco děje a ona se zas chechtá. Naučila se hodně žvatlat a když se ji něco nelíbí, tak hlasitě nadává. Je hrozně zvědavá, může si hlavu vykroutit, jak pozoruje všechno okolo, neustále musí mít všechno pod kontrolou, ráda kouká z okna a na co dosáhne, hned končí v pusince. Často si hraje se svými ručičkami, máminým řetízkem nebo vlasy. Ráda se koupe, ve vodě je opravdu ve svém živlu a ani ji nevadí, když ji ji lijeme přes očíčka. Trénujeme na bazén, kde jsme se byli objednat a malá se tam mohla pominout, jak moc chtěla do vody:-)Co se motoriky týče, je to trochu lenoch, nikam neleze, nepřetáčí se, nesedí, ani se neválí, ale jinak je jak z divokých vajec, nejde ji udržet chvíli v klidu třeba na přebalení. Když leží na podlaze, hrozně dupe nožičkami a celá nadskakuje, pořád přitahuje nožičky k pusince a pak je s velkou ránou pouští zpět. Zub nemá ani jeden. Půlroční míry má 6800g a 67cm.
14.3.2014 10:54:36
Náš Adámek má za sebou také 6 měsíců, je vo veliký smíšek a raubíř, hodně žvatlá, hlavně když má něco v puse, hodně vejská a jak já říkám pěkně skřehotá :o). Otáčí se na bříško a zpět, vrtí sebou, že mu nestačí 2 m2. Miluje svého staršího brášku Honzíka (v červnu 7 let), jak o kolo něho projde už na něj doráží, směje se a křičí. I Honzík ho miluje nadevše, stále se s ním chodí tulit a říká, že je tak nádherný, že ho má moc moc rád a má o něho veliký strach. Žárlivost u nás nemá místo :o), prostě se milují. Jinak jsme stihli být v 6. měsíci také už v nemocnici se zánětem ledvin, jak jsem zjistila, je to velice časté a kolem nás bylo spousta dětí různého věku také. Adámek dostal večer 39, dostal 2x v noci čípek, ráno jsem letěla k dr, protože víkend na krku, hodnota CRP byla místo do 8 až 47, takže směr nemocnice, tak si nás rovnou nechali, ještě že bylo místo a mohli jsme být spolu. Adámek dostával 3x denně 5 dní antibiotika do žíly, jen tu flexilu mu dali do hlavičky, protože mu prý nemohli najít nikde jinde. Byl ale statečný. Po pěti dnech jsme mohli domů, dostali jsme s sebou antibiotika do 14 dní,ale pěkně se mi osypal, jako když dostal Honzík pátou dětskou nemoc, ale děti do 2 let ji nedostanou, takže alergie, nechali jsme si v nemocnici vyměnit antibiotika, po těch zase průjem, ale nasadili jsme hned apo-baby probiotika a dobrý. Už jsme baštili i příkrmy a svačinky, ale tou nemocnicí se to nějak zlomilo a jak mu všechno chutnalo, tak teď nic nechce. Tak mu dávám 2 týdny, nechala jsem mu masozeleninový příkrm k obědu a jinak mléčko, zkusíme to za prá dní.. Jinak bych chtěla říct, že jsme byli v nemocnici v Liberci a moc moc moc si vážím toho jak se tam o nás starali jak doktoři, tak sestřičky, těm patří obrovský dík a tady u nás jsou to jen samé milé a příjemné sestřičky, sestřičky na pravém místě, u dětí. Takže ať nám krásně rostou a dělají jen radost!
jalmirka
5.8.2013 17:09:58
Kubíček má v půl roce 11,3 kg a 72 cm (porodní míry 3950g a 50 cm). Je plně kojen a přesně v půl roce začneme se zeleninkou. Je trošku lenošek, ale vzhleden k hmotnbosti se není čemu divit. Umí se přetočit na bříško i zpět na záda, ale moc často to nedělá. Krásně se usmívá a povídá si. Je zajímavé, jak úplně jinak reaguje na dospělé a jinak na svoje 2 starší sourozence (3 a 5,5roku).Spí 3krát denně - dopoledne jen půlhodinku, po obědě 2,5 až 3 hodiny a na večer si schrupne opět jen 30 minutek. Kojím 5 krát denně,pak kolem 2 v noci a většinou v 6 ráno. pak ještě usne a spí do půl 8.Je to usměvavé a šťastné dítě a my šťastní rodiče.
3.7.2013 10:58:25
Je neuvěřitelné jak rychle to uteklo. Emičce je půl roku, začíná se pomalu nahlas smát, umí se točit na břicho a zpět a válet sudy, stejně tak točí hodiny. V půl roce měla 65cm a 6200g.
Adéla a Nelinka
17.2.2013 12:38:21
Tak už je nám také půl roku, uteklo to jako voda..Dnesk je naší Nelince 6 měsíců a 5dní..čilá je ažaž. Přetáčet se začala z bříška na záda již ve 2měsících a na bříško to uměla v 3měsících.A od té doby se nezastavila..před měsícem si poprvé sama sedla. Leze už jako naprostý profík, všude musí být a vše prozkoumat :) před třemi týdny se v postýlce postavila a od té doby se staví naprosto všude. Podle Mudr. jí to nemáme nechat dělat..ale jak jí zabránit?Každé ráno mě probudí tím, že se na mě z postýlky směje - samozřejmě ve stoje..jakmile se má o co (o koho) opřít tak jde na nožičky..mám docela strach, že bude brzy chodit. Je to hrozné číslo, ale máme z ní obrovskou radost :)
Iveťáček
24.4.2012 11:02:51
Chtěla bych také přispět se zkušeností jak se vyvíjí náš Alešek :-) Máme 6 měsíců a kousek, a jsme velice šikovní. Krásně se umíme přetáčet ze zad na bříško a naopak, občas, když jsem hodně pohodlný, tak si zavolám křikem napomoc mamku, aby mě otočila. Jsem veliký smíšek, mám rád veškeré vylomeniny a grimasy mamky. Pochopil jsem hru, stavění a bourání komínů, moc mě to baví :-) Když moc chci, tak si umím podat jakoukoliv hračku, buď se k ní doválím, nebo otočím, točit se umím dokola :-) Před týdnem jsem začal couvat :-) takže zase nová dovednost, ze které má mamka radost. Už se moc těšíme až budu lozit, i když věřím, že už to nebude taková pohoda jako doteď. :-)
8.2.2012 10:38:04
Svatá pravda ;-)
Naše Hanka 4 a půl roku, byla hrr hrr, všechno rychle zvládnuté. Zato Kryštůfek 6 měsíců, má na všechno čas. Ani překulovat se mu nechce, pěkně v klídečku jen ležet a študovat hračky. Pěkně z ručky do ručky, otáčet, ale hýbat se , to né :-D
22.2.2011 7:48:53
Naše Ellinka je pěkné číslo. Co se probudí tak začne žvatlat a někdy křičí na celé kolo. Chvíli si vyhraje sama, ale pak začne vyžadovat pozornost. Stále kojíme, ale v 5ti měsících jsme začaly s příkrmy. Nejprve kašičky, pak masozeleninové příkrmy a nyní i ovoce. Všechno nám šmakuje, ale když je čas na mlíčko, "vrní" radostí jako kotě. V noci kojíme cca po 2-3 hodinách. Taky už kakáme tuhá hovínka~:-D a je to pěkná dřina. I když to tlačení je někdy fakt k smíchu~t~
24.11.2010 7:02:41
Tak náš Martin už si dlouhou dobu je schopen dát do pusinky nožičky, a jak mu šmakuje když si tam dá paleček! O vzepření na kolínka se taky už delší dobu snaží, ale dokutálí se kam chce :-) Natahuje ručičky když nám chce, na dva a čtvrt roku starého brášku se krásně culí a blbnou spolu. A první zoubek už taky má, a dásničky nateklé jako blázen, takže čekám kdy vykouknou další.~s~
 Příspěvky 110 z 14 [Dalších 4 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.