| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k období 4 roky a 9 měsíců

 Příspěvky 15 z 5 
7.5.2013 13:34:02
Mame doma dvoch huncutov... Je to skvela partia, ktora sa hraje presne, ako ste pisali- na rozne povolania, no najradsej na babatko a mamicku. :-) Miluju pohyb, ked sa vecer vraciame domov po celom dni stravenom vonku, tak ideme s placom, ze preco tak skoro ideme domov. :-) Von sa vedia hrat od schovavaciek, cez "pecenie" na piesocku, smyklavky, nahanacky, az po bicykel, hokej, kolieskove korcule, futbal... Jednoducho, su stastni, ked sa hybu... Travime spolu ako rodina velmi vela casu (denne sa im s manzelom venujeme od 16:00 hodiny a vikendy sme spolu v prirode). Miluju turistiku, ci rozne "bike-tury"- ako to nazyvaju oni, lyzujeme, plavame... Maju skvelu kondicku... Na druhej strane Alexa velmi nebavi kreslenie a ine "staticke" aktivity. Ak je to hra na PC (alebo tablete), tak je to v poriadku, pri nej - ako asi kazde dieta - vydrzi naozaj dlho! Chvalabohu tych chvil nie je vela, takze nemusime ho nejak kontrolovat za PC. Abeceda ho este vobec nezaujima, rad povie basnicky a pesnicky, avsak skor je to na popud jeho starsej sestry Laury (chodia spolu do anglickej triedy). Takze recituju a spievaju spolocne. Deticky robia radost, uzivame si ich, lebo ten cas leti ako voda a naozaj nam rastu pod rukami. :-)
25.6.2012 17:53:44
Moje Anička má 4 roky a 9 měsíců a je to úplně normální holčička, která si ráda hraje a především kreslí a maluje. To ji baví nejvíc. S nikým ji nesrovnávám, nic ambiciozního nečekám, naopak jsem ráda, že je jaká je. Asi bych sama od sebe nechtěla, aby ve čtyřech letech četla a podobně. I když vím, že některé děti k tomu opravdu přijdou samy. Vím, že srovnávání dětí je bezpředmětné, každé je jiné. Mám z ní obrovskou radost, protože je to náš malý kašpárek.
evyen
5.6.2012 8:51:50
Terezka je naše sluníčko.V srpnu jí bude 5 let.Ve třech letech uměla celou abecedu a nyní už asi tři měsíce nebojím se říct,plynule čte,píše tiskací písmenka a sčítá a odčítá do deseti.V žádném případě jsem u ní neseděla a nenutila jí vůbec do ničeho.Ba naopak.Všechna inicativa je v ní.Někdy mě s tím i pěkně otravuje.Místo hraní s panenkami chce řešit různé dětské rébusy a hádanky.Naproti tomu jí zas moc nebaví činnosti jako je jízda na kole.Tu ještě moc neovládá,kdyžtak jen s postraními kolečky.Je to naše malá intelektuálka :-)) Otázek různého kalibru není nikdy dost.Jen já jich mám denodenně dost :-)) Nebojí se řešit otázku smrti,života,zeměpisné otázky a zkrátka vše co jí napadne.Nemyslím si že by v budoucnu díky všem jejím zájmům byla nějaký Einstein(nemá být po kom :-))ale moc potěší třeba otázka p.učitelky ve školce ¨jak jste dokázala,že umí Terezka číst?¨.Odpověď je jasná,to dokázala ona,ne já.Je to zkrátka naše velká šikulka!!!
10.12.2010 23:17:09
Tak nevím. Za pár měsíců synovi bude pět a teprve teď, jakoby se stal závislým, nepustí mě ani pověsit prádlo, musí všude se mnou. Ve školce nechce spát, takový to byl ještě před létem spáč. Co ve školce dělal, co jedl, co se naučil za básničky či písničky, na to mi odpoví, že neví. Neřekne básničku, nezazpívá mi, na mikulášském představení mě uviděl v hledišti, přišel a už neodešel. Prostě si sedl vedle mě a k dětem se už nevrátil. Odříkaly to bez něho... V určitých situacích si přijdu tak nějak bezradná.
Jinak je ale úžasnej, za všechno poděkuje, poprosí, ba i pochválí. Pořád říká, že mě miluje a že jsem jeho láska. To potěší!!! Však on moje taky!!!!!! WC zvládá sám, bez problémů, po stolici jen zavolá na zkontrolování jak se utřel :-D Šikulka!
Strašně rád poslouchá, když mu někdo čte. Oblíbená hračka je Lego. Rád hraje hry na PC, ale taky miluje modelování, to je naše oblíbená činnost už dlouho.
Krásné Vánoce a hodně zdraví do nového roku! Olina~;((
24.8.2010 7:56:13
naší malou začínají zajímat písmenka-pozná všechny,ráda si se mnou "čte" různé dětské časopisy,zpívá,přednáší básničky-zvládá 4-6 slok.Je zajímavé,jak se děti snadno učí nápodobou-kouká na YouTube na klipy a perfektně se naučila odposlechem zpívat anglicky~:-D~:-D
 Příspěvky 15 z 5 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.