| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k období 4 roky a 7 měsíců

 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]
Denyy
18.7.2021 7:27:06
Taky to nechápu.Proč se s tím dělá taková věda, že děti spí s rodiči!Máme 4 a 1 roční děti, velkou postel a k ní přiraženou postýlku.Vyspíme se všichni!!!!😊😊😊😊~s~~s~~s~~s~
Blanka
  • 
22.4.2016 10:29:25
Noční děsy mívá občas, řekněme jednou do měsíce. V noci je klid...ve dne je to horší.. prosazuje svůj názor velmi vehementně, když nepovolíme, i pěstičkou hrozí... občas mě i plácne. Aby svého dosáhl, hlasitě křičí a brečí... ještě nepochopil, že tudy cesta nevede.
Jinak je velmi chytrý.. zná písmena, počítá do třiceti, jednoduché věci sečte i odečte...(do pěti, do deseti se občas strefí) stále se ptá, jak se to či ono řekne anglicky..
Je zlatej..., snad to vztekání jednou přejde..
Petra a tři bratři
  • 
20.4.2015 16:57:34
Naštěstí náš Matěj spinká krásně a svou postýlku miluje. Pokud mu dáme na výběr mezi jeho postelí a možností spát s námi rodiči, volí si svou postel.
10.3.2013 11:02:17
Nevím, proč se v článku dělá taková věda z toho, když děti spí s rodiči. Obě naše děti spaly od narození s námi. Starší má sice už svou postýlku v pokoji, ale je pro mě snažší jim přečíst pohádku před spaním u nás v rodinné posteli a pak provést večerní rituál s oběma dětmi u nás. Po té, co si přečteme pohádku, zazpíváme ukolébavku, mi oba za chvilku usnou, já si mezitím něco přečtu.Myslím, že je to pro nás všechny přijemně ztrávený čas. Navíc pohled na spící andílky, každý na jedné straně, je k nezaplacení. Starší pak v noci přenášíme do její postele, protože se tam už ve čtyřech moc nevejdeme, ale pokud se vyjímečně stane, že jí v noci probudí nějaký sen, tak jí naší postel neodpíráme.Nevidím na tom nic špatného.
4.3.2013 10:51:24
Pri oboch detom sme nastastie nic podobne, ako nocne desy a mory nazazili. Deti spali od narodenia velmi dobre, nikdy nemuseli spat pri nas v posteli a od 10 mesiacoch spia vo svojej izbicke. Alex je taky vacsi "ciciacik". Posledny rok je velmi rad, ked si k nemu lahneme, ked zaspava. Ak nemame nic na praci, tak si velmi radi k nemu lahneme (bud ja alebo manzel). Prituli sa na chvilocku, na po 5 minutach je "tuhy" a rodic moze z izby odist. Laura take nieco nevyzadovala nikdy. Dokonca sa nam casto stava, ze ked je manzel pri Alexovi (pri zaspavani) a ja si lahnem ku Laure, tak ma po 10 minutach "zdvorilo vyhodi", ze uz chce spat, aby som sla prec. :-) :-) :-) Alex si cez den rad pospi, no "vdaka" starsej Laure to obcas zanedbavame a volime moznost "zdiemnutia" v aute po ceste na lyzovacku, alebo z lyzovacky. Kratky spanok mu uplne postacuje, nie je vobec nervozny, avsak uz o 19:30 spi. Je v celku normale dieta. Velmi akcne, zive, no poslusne. Miluje pohyb, fyzicka aktivita mu robi radost. Lyzujeme, bicyklujeme, chodievame na tury, plaveme. V pripade nepriazniveho pocasia mame doma "prekazkovu" drahu, zinenku a skaceme, behame, preliezame, podliezame. :-) Este nevie povedat "R" a "L" vo vete, pricom samostatne to povie krasne. Myslim, ze je to len o zvyku a mali by sme sa viac pripriet a drilovat to. :-) Snad mu ten krasny usmev, pozitivne myslenie a tie stastne ocka vydrzia navzdy.
2.11.2012 22:57:17
Můj starší syn mívá noční děsy zhruba od tří let a přesně z důvodu, jak již někteří z vás psali, tj. když se nevyspí po obědě. Je tudíž přetažený a v noci nespí dobře. Přesně po 45 minutách se probudí, sedí, řve, ukazuje kamsi, třese se...Často pomůže dát ho vyčůrat (v tomto stavu si o to neumí říct sám a v odpočatém stavu, tj. když děsy nemá, čůrat prostě celou noc nepotřebuje - takže normálně si toto rodič neuvědomuje). Abychom tomuto předešli, snažíme se (ba dokonce nutíme) ho dávat spát po obědě. S mladším sourozencem se to sice hůř kombinuje, ale většinou vyhrajeme :-) Navíc čerstvě chodí do školky, kde se naštěstí vyspí, takže v posl. době tyto problémy zmírňují. Moje rada - neberte prosím na lehkou váhu potřebu spánku po obědě u vašeho dítěte, ačkoli to vaše (byť teprve dvouleté) to právě "zvládá". Nechat odpočinout nervovou soustavu rozhodně potřebují min. do nástupu do školy. Koneckonců - udělalo by to dobře nám všem :-)
29.5.2012 6:40:10
Nasi male je 4 a 7 mesicu a stavase velice malo, aby se budila v noci, ale co se stalo v sobotu. Jeste jsme lezeli a najednou slisime, jak vybehla z pokojicku jak kdyz ji nekdo honi. Nastesti mame na schodech stale jeste branku z obdobi kdyz neumela chodit po schodech. Tak bezela ze vrazila do te branky silou. tak jeste ze ty schody bzli zavrene. Snad by sledela az dolu :o(. Pry ji honil Winny the Poo. :o) Ona strasne rada beha a honi se s ostatnimy.~6~
17.10.2011 21:14:03
Ahojte!
Nasa Patka nam robi radost~b~ Do skolky sa tesi na kamaratky, ukecana je ako radio, bavi ju vsetko zvieratkach, rastlinkach, vo vetach rada pouziva cudzie slova. Akurat je smutna, ze stale nevie pekne vyslovovat "r" a "l", ale stale si vravi, ze sa to musi naucit. Pekne sa vie sama zahrat, rada pred zrkadlom tancuje, pospevuje si... Ma zaujem o pocitac, pismenka ovlada vsetky. Robi nam velikansku radost, naozaj si nemozeme s manzelom absolutne stazovat. Dufam, ze to takto zostane co najdlhsie~x~~x~~x~
Lenka, 2 synové (4 a 17 let)
  • 
23.8.2011 17:22:00
Při nočních děsech se mi vyplatilo dát synovi trošku napít, nenásilně se tím vzbudil a v klidu zase usnul. Násilné buzení křikem, třepáním a pod. je zbytečné trauma pro dítě, pro nás samotné i sousedy ;o)
24.7.2011 7:47:18
Naše malá 4,7 měs. má úplně stejné stavy. Sem strašně bezradná,ale teď co čtu si myslím, že to bude ta žárlivost. Máme ještě dceru 15 měs. a i přes den je vidět,že žárlí i když se jí snažíme věnovat. Doufám, že to tedy brzy odezní
 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.